bence söylemeden çözün bu işi gururu kıralabilir yoksa
bu anneleri anlamak zor zaten.. sizin gibi doktor olsa ama sizi hep üzse bu daha mı iyi.. keşke anneniz tanışıp öyle karar verseçok üzülür hatta ayrılr eminim. annem çok fena ya
eger gercekten deger veriyorsan ben bununla evlenirim arkadas diyorsan sevgilinin arkasinda dur. arkasında durayim derkende aileni karsina alma sakin. biraz sevgiline zaman ver. baktin calismaya gonlu yok o zaman annene hak verirsin. cunki doktormussun ortamlarin cok farkli olacak. esim calismiyor demek zor ya.
Bu laflari duyduktan sonra müstakbel kayinvalidesini daha da sevecek, sayacak ve gözüne girmek için cirpinacak mı?
ben doktorum, sevgilim çevre mühendisi ve işi yok. askerden yeni geldi işe girmeye çalşıyor. annem sevgilimi yerden yere vuruyo. sen kaç sene okudun o 4 seneyi zor okumuş. kendine onu mu layık gördün. işsiz güçsüz berduşun teki.
bkıktımm arkadaşlar sevgilime diyemiyorum. sevgilimde yavaş davranıyo. babasınıın torpille işe sokmasnı bekliyo. özele gir diyorum daha yeni geldim diyo. bir hafta oldu geleli :/
sevgilime annemin dediklerini söylesem mi sizce?
mühendislerin bir çoğu da 5 yıl okuyor. sonuçta hazırlık falan var. çevre mühendisliği de iyi bir üniversitede okunursa iyi bir iş bulabilir hatta senden daha fazla maaş kazanabilir zaman içerisinde.
eğer kötü bir üniversiteden mezun olduysa iş bulması tabi sıkıntı ama askerden yeni gelmiş iş dediğin öyle hemen bulunmaz. süre gerekli.
bu lafları da ben olsam sevgilime söylemezdim. ayrıca annenin mesleği ne acaba da böyle başkalarını küçümsüyor.
insanlara ne kolay geliyor böyle şeyler. hemen iş bulsun iyi para kazansın falan.
söylemeyin tabiki. daha geleli bir hafta olmuş bu ne acele. iyi bir iş bulmak ortalama üç ay herhangi bir iş bulmak 1 ay sürüyor. bir nefes alsın çocuk. çevre mühendileri berduşsa lise mezunlarına ne gözle bakardı kimbilir anneniz. bu kadar yüksekten bakmayın hayata.