Sizce söylesem ayıp mı olur?

ne rahat insanlar var yahu biz gebeyiz başkasının evinde canımız istese söylemeye çekiniriz çok saçma çok fazla rahatlık bu saygısızlık.. bence konuşun tabikide yesin ama haddini bilsin :KK11:

evinde böyle huzursuz olmana değer mi?
başka bir çalışan bulun o ev azap geliyordur artık size ne gerek var
acaba köpeğime zarar verir mi korkusu yaşasam duramam ben

Ay şaka gibi.. Bu bildiğin sizi sömürüyor bence. Paketli ve açmaması söylenen şeyleri açıp içinden alması vs nasıl tahammül ettiniz valla bravo. Aşırı derecede hadsiz. Ben annemin evinde bile kardeşimin getirdiği paketli kurdeleli şeyleri açmıyorum çekiniyorum. Çok çirkin bi alışkanlık bence. İnsanların nasıl bu kadar rahat davranabildiklerini hiç anlamıyorum ya. Bence böyle birini artık uyararak durduramazsınız çünkü zaten denemişsiniz.. Bir an önce başka birini bulmalısınız..

Cok naif bi insansinz bunu nasil söylerim die düşünüyorsunuz ihtiyacı varsa var bu gorgusuzluk yapacagi anlamina gelmez ... terbiyeli bi insan ne kadar cani cekerse ceksin elini uzatmaz..siz cok yuz vermissiniz onlarda astar mastar geçmiş isi yuzsuzluge vurmus..
Yaptiklarini siralayip yuzune vuracaksiniz terbiyesizligini kirilrsa kırılsın böyle rahatlik olmaz..kendisi sizin ne dusuneceginizi düşünüyor mu yaparken..

Böyle gider. Konussaniz da yanlis anlar gibi. En bastan kurul konulmali bence.
Ya da söyle diyin. Dolaptan istedigini ye. Eve götürürken bana söyle , ben sana paket hazirliyayim deyin. Bazi özel ayirdigim seyler oluyor. Ya da esimin cok sevdigi seyler oluyor. Paylastirayim kendim sana deseniz bir. Belki ise yarar

Bence konussanizda değişmez alişmiş bu ne rahatlık anlamadim.
Sanki sizde onun eviymiş gibi davraniyorsunz otasi sizin eviniz ve kurallari siz koyarsınz.

Surekli sekerim düşse ben yanımda atıstirmalık biseyler tasirdim. Sekerinin düşesi hepte o evdeyken mi denk geliyor yani ya yolda biyerde düşse ve yakınlarda market bisey olmasa napiyordun? Neyse bence bunu bu saatten sonra burada tartismanin alemi yok yemişin sonuçta :KK70: bosver ve unut bidaha yapmazsın olur biter. Şuan yapacak birsey yok neticede. Cok dusunme
Ya bende hep hurma taşıyordum zaten öğretmen olduğum için hep dışarıdayım ve dışardan beslenmeyi kesmiştim .
Aynen geçti gitti de, hatırlayınca üzülüyorum . Bu arada ben öğrencimin annesi ile toptan konuştum yani bi kaç dondurma sonra , En Büyük TÜRKİYE zaten o hep söylüyordu ama işte sonuçta ikram etmek ile söylemek arasında fark var .
Benim asıl anlamadığım başka bir konu. İnsanlar niye söyledikleri ile yapılanın ayrı olmasını ister ki ?
Şöyle anlatayım, mesela bi üye demişki ben hep al derim ama o asla almaz (almaması hoşuna gidiyor yani) yahu madem alınmasını istemiyorsun al da deme o zaman.
Bu nezaketçilik oyununu hiç anlamamışımdır, annemle de hep bu yüzden tartışırdık. Birine bişey diyo mesela o kişi dediği şeyi yapınca arkasından (bak bi de yaptı bi söyleme ile yapılır nı) diyor.
Bi örnek vereyim bi misafirimiz gelmişti yatılı değil, öyle oturmaya. Annem banyo yapmasını teklif etti (nezaketen) üzerine bişey dökmüştü . Kadın da girdi yaptı. Sonra kadın ayıp yapmış oldu . E madem sen teklif etmekle iyi mi yaptın.
Aman neyse çok uzattım galiba :)

Çok geçmişte olmuş, vicdan azabı çekilerek pişman olunmuş bir konuda neden bu katı tavrınız? Arkadaş bir derdini paylaşmak istemiş ama fazla üstüne gidiyorsunuz gibi geldi..Suçlayıcı olmaktan ziyade belki farklı çıkış noktası ya da telafi yöntemi önererek rahatlamasına yardımcı olabiliriz...
Çok teşekkür ederimm naZik tavrınız için. Resmen topiğin suçlusu ilan edildim :110::eek:

Bu yapilan hirsizlik
Yaziktir yesin falan diyemeyecegim
Ayip ya ceplere mevye doldurmak
Sahibinin haberi olmadan oyuncak alip nasil kendi cocugunun oynamasina gonlu el veriyor ?
Haram mal bu sonucta senin haberin olmadan aliniyor, yeniliyor..
Bence derhal degistirin
Evde resmen biri aleni hirsizlik yapiyor
Birgun isten geldiginizde esyalarinizin olmadigini da gorurseniz sasirmayin

Annemlerin yanındaki yatılı bayan, evdeki börekleri paketleyip arkadaşlarına vermiş annem işteyken. Şoka girdim. Tamam canım cektiyse kendin yede, arkadaşlarına dagıtmak ne demek!!! Bizim evdeki yatili bayan sormadan özel yiyeceklerimden almiyor. Genel evdeki yiyeceklerden yiyor ama hamile oldugum icin esim canimin cektigi seyleri alip geliyor. Onlardan ben ikran edersem aliyor. Bence cok onemli bir konuZ

Bence ona mecbur olduğunuzu biliyor . köprüleri atmaya imkanınız varsa konuşun , yoksa başka birini bulana kadar sabredin

çok çok haklısınız yaptığı hiç hoş değil açgözlülük olan yemeği karnı aç olduğu için yemesi başka evde bulduğu açılmamış kutulardaki çikolataları filan yemesi başka ve bence asıl vahim olan durum eğer izin almadan çikolataları tatlıları açıp yiyorsa meyveleri cebe indiriyorsa yokluğunuzda özel eşyalarınızı karıştırıyor olabilir! çünkü saygısı yok bu konuda bence uyarınızın bir faydası olmayacak işine son verilmesi gerekir. çalıştığı yerde izinsiz böyle şeyler yapması bunu gerektirir

Ondan başka yardımcı bulamıyormusunuz ?
Okadar çok şey anlatmışsınız ki ben bunların bi kaçına denk gelsem hanım ablanın işine son veririm
Memnunsuzluk diz boyu
Kadın da sizi fakirim ayağına kullanıyor besbelli
Fakirlik ayıp değil utanılacak birşey değil kendini bu şekilde acındırack bi durum hiç değil
Tam tersi insan utanır çekinir el uzatmaya

Bu bir nevi hırsızlık.bence açıkça uyarın,canin birşey isterse bana sor ama kapalı paketleri falan açma diye.yeni birini de bulmaya çalışın uygun birini bulunca da onunla çalışmayın derim

Okadar aşmış ki artık söz bulamadım yazmaya, herşeyi yaptın ettin de,kurdelalı açılmamış,başkasına gelmiş paketi açmak nedir ya,nasıl bi rahatlık,üstelik bir değil iki değil.Ben eşime ait şeyi bile açmam habersiz.

Back