Sizce söylesem ayıp mı olur?

Kızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
Daha once de bir kere kapıda karsılasmıstım, ceplerine meyve dolduruyordu. Bir sey demedim, ama artık her gun evden uc tane muz iki elma vs eksilmeye basladı. Cok sukur durumumuz var o alamıyorsa yiyemiyorsa kendi evinde tabii ki alsın ama her seyin bir adabı var.
Daha once de cok uzaktan bir yerden etnik bir kutu tatlı hediye gelmisti, kendim yemeye kıyamamıstım. Bir tane almıstım icinden sadece, ertesi gun hepsi bitmis. Dolabı acıp ne var ne yok degisik yiyor.
Acıktıysa kahvaltısını yapıyor zaten yemek vs. Evde pisenden yapılandan da veriliyor, ama artık o kadar rahatsız oluyorum ki, o evdeyken bir seyler yemiyorum bile gelip bakıyor, o ne, bilmem ne soruyor surekli. Rahatsız oluyorum.
En son diyet yapacaktım belli sayılı seyler aldım, o mutfaktayken de kutuluyordum söyledim de, iki gun sonra kendime ayırdıgım paketledigim seyleri yemis. Söylememe ragmen.
Köpeğimin oyuncaklarından alıp ogluna götürmüs, sonra gelip diyor ki benim oglumun senin köpeğin kadar oyuncagı yok. Uzuluyorum böyle söylediginde de, cunku biz elimizden geldigi kadar yardım etmeye calısıyoruz, ozel gunlerde hediye de alıyoruz dogum gunu vs. ama gercekten artık icimden gelmiyor, yaptıgı sey kıskanclık cunku ve iyi niyetli bulmuyorum.
Tekrar söylüyorum, tabii ki yesin, acsa canı cektiyse, göz hakkıdır alsın, helal olsun. ama gecen hafta masadan yere dusen sey yerde duruyor temizlenmiyor, ama aynı masada duran acılmamıs paketli cıkolata kutusu yırtılıyor ve yeniliyor. Hani temizlerken gördü canı cekti durumu da degil.
Ondan onceki calısan kartondan sigara alıyordu bir iki. Sonra toka falan almaya basladı. Asla yemesini icmesini kısıtlamıyoruz ama bazı seylerin de sınırı vardır öyle degil mi? Paketli, hele hele ayrılmıs hediye paketli seylerin icinden bir seyler alıp yemesi artık son nokta oldu.
Yılbası agacının altına hediye koymustum, gelip tek tek torbalara bakıyor, bu ne kim aldı, sen mi aldın, ne bu, bizim agacımız bile yok. O yuzden butun hediyeleri topladım.
Babama söyledigimde yazık gunah yesin vs diyor da, eskiden lokumluklarda lokum olurdu, kurabiyeliklere kurabiye koyardım, simdi evde her seyi köse bucak saklıyoruz. Ustune bir de asık suratı oflaması cabası. Gercekten artık muhattap olmak istemiyorum. Babama babalar gununde ozel cikolata yaptırmıstım, onu falan yemisti. Hani, bazı seylerin sınırı vardır öyle degil mi? Dunki paketli seyleri yemesinden sonra yarın onunla konusmaya karar verdim. Tek cekindigim nokta, yazık olur mu günah mıdır, yani üzülüyorum böyle seyler söylerken de ama hoslanmıyorum ve iyi niyetli bulmuyorum.

* Durumları felaket degil, cocukları okuyor, iki odalı bir evde oturuyorlar, esinin de isi var.
* Yatılı degil, her gün, gün icinde belli saatler arası bizde.
* Daha once de asure muhabbeti olmustu, konuyu hatırlarsınız belki, onlara ayırmıstık da koydugumuz kabı begenmedi diye almamıstı, sonra aldı, bu sefer de tepsi gelmedi vs.
* Lütfen vicdansız konı sahibi bırak yesin iki cıkolataya mı kaldın gibi yorumlar yapmayın, bu durum gercekten canımı sıkmaya basladı artık evde rahatsızlık veriyor, hicbir seyımı ortaya bırakamıyorum, rahat rahat oturup yemek yiyemıyorum.
* Bu ara annem uzun dinlenme surecli bir rahatsızlık gecirdigi icin ve evde kopek oldugu icin su an hemen yeni birini bulma sansımız yok, yılbasından sonra annem iyilesince insallah bakacagız. O yuzden simdi istedigim sadece sınırını bilmesi icin bir uyarıda bulunmak.

Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkür ederim.
Canim bence haklisin eger bi gormezden gelnez isen devami daha cok rahatsiz edici oluyor.bizimde yanimizda yatili bayan çalisiyor ilk bizde ihtiyaclarindan tut hediyelerine kadar aliyorduk ama gittikce iyi niyet kullanilmaya baslandi aylik 550$ haftalik 50 lira veriyoruz ayni evde yiyip iciyorlar fakat gormezden geldikce herturlude kullaniyorlar biraz resmi ve disiplinli olnakta fayda var

Yıllaaar yıllar önce evine gittiğim bir öğrencim vardı. Durumu çok kötüydü ve evine gidip çalıştırıyordum ailesi çok istemişti.
Neyse öğrencim aşırı harcama yapardı bana da teklif ederdi kabul etmezdim genelde.
Annesi de hiç evde olmazdı zaten.
Yine bi gün dondurma aldı 6lı magnum paketlerden. Teklif etti kabul etmedim ders çalıştık sonra o erken çıktı evde yanlız kaldım . Eşimi bekliyordum . Of çok uzun anlattım neyse hamileydim bi de, aşırı canım çekti kendime engel olamadım ve yedim o dondurmalardan . Sonra annesine söylemiştim "Estağfirullah hocam ne isterseniz yiyin hamilesiniz zaten" falan demişti. Sonra bi kaç kez daha yedim sanırım. Ya şimdi niye yedim diyorum ama hamileyken canım aşırı çekiyordu .
Bu konu bana bunları hatırlattı tabi sizinki tamamen saygısızlık olmuş.
Ama Benim sonradan aldığım dondurmalar biraz içime oturdu çünkü söylemeye fırsat bulamadım . Utandım zaten :( ne diyorsunuz bu hususa hanımlar :(

Yani haklısınız. Durumu kötü olmakla görgüsüz olmak farkli şeyler. Simdiden yeni birini aramaya başlayın. Annenizin durumu geçince de direk işten çıkarırsınız. Ama önceden hissettirseniz de iyi olabilir. Sinir oldum kadına ama yine de pat diye işten çıkarsa zor duruma düşmesin

Çok haklısınız sinir olmakta iyi niyet olmadığı kesin.Adabınca konuşun rahatsızlığınızı söyleyin sonra da başka birine bakarsınız

Almada once kucuk bir poset yap ve ona ver uygun bir dille izinsiz almana gerek yok rica et ya da soyle eksik birseyiniz varsa imkanim kadar alayim de yine ayniysa o biraz arsizlik artik gunaha girer 15 gun onceden haber verin ve 15 gun sonra isine son verilecegini soyleyin bari ihtiyaci olan biri calissin

Kızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
Daha once de bir kere kapıda karsılasmıstım, ceplerine meyve dolduruyordu. Bir sey demedim, ama artık her gun evden uc tane muz iki elma vs eksilmeye basladı. Cok sukur durumumuz var o alamıyorsa yiyemiyorsa kendi evinde tabii ki alsın ama her seyin bir adabı var.
Daha once de cok uzaktan bir yerden etnik bir kutu tatlı hediye gelmisti, kendim yemeye kıyamamıstım. Bir tane almıstım icinden sadece, ertesi gun hepsi bitmis. Dolabı acıp ne var ne yok degisik yiyor.
Acıktıysa kahvaltısını yapıyor zaten yemek vs. Evde pisenden yapılandan da veriliyor, ama artık o kadar rahatsız oluyorum ki, o evdeyken bir seyler yemiyorum bile gelip bakıyor, o ne, bilmem ne soruyor surekli. Rahatsız oluyorum.
En son diyet yapacaktım belli sayılı seyler aldım, o mutfaktayken de kutuluyordum söyledim de, iki gun sonra kendime ayırdıgım paketledigim seyleri yemis. Söylememe ragmen.
Köpeğimin oyuncaklarından alıp ogluna götürmüs, sonra gelip diyor ki benim oglumun senin köpeğin kadar oyuncagı yok. Uzuluyorum böyle söylediginde de, cunku biz elimizden geldigi kadar yardım etmeye calısıyoruz, ozel gunlerde hediye de alıyoruz dogum gunu vs. ama gercekten artık icimden gelmiyor, yaptıgı sey kıskanclık cunku ve iyi niyetli bulmuyorum.
Tekrar söylüyorum, tabii ki yesin, acsa canı cektiyse, göz hakkıdır alsın, helal olsun. ama gecen hafta masadan yere dusen sey yerde duruyor temizlenmiyor, ama aynı masada duran acılmamıs paketli cıkolata kutusu yırtılıyor ve yeniliyor. Hani temizlerken gördü canı cekti durumu da degil.
Ondan onceki calısan kartondan sigara alıyordu bir iki. Sonra toka falan almaya basladı. Asla yemesini icmesini kısıtlamıyoruz ama bazı seylerin de sınırı vardır öyle degil mi? Paketli, hele hele ayrılmıs hediye paketli seylerin icinden bir seyler alıp yemesi artık son nokta oldu.
Yılbası agacının altına hediye koymustum, gelip tek tek torbalara bakıyor, bu ne kim aldı, sen mi aldın, ne bu, bizim agacımız bile yok. O yuzden butun hediyeleri topladım.
Babama söyledigimde yazık gunah yesin vs diyor da, eskiden lokumluklarda lokum olurdu, kurabiyeliklere kurabiye koyardım, simdi evde her seyi köse bucak saklıyoruz. Ustune bir de asık suratı oflaması cabası. Gercekten artık muhattap olmak istemiyorum. Babama babalar gununde ozel cikolata yaptırmıstım, onu falan yemisti. Hani, bazı seylerin sınırı vardır öyle degil mi? Dunki paketli seyleri yemesinden sonra yarın onunla konusmaya karar verdim. Tek cekindigim nokta, yazık olur mu günah mıdır, yani üzülüyorum böyle seyler söylerken de ama hoslanmıyorum ve iyi niyetli bulmuyorum.

* Durumları felaket degil, cocukları okuyor, iki odalı bir evde oturuyorlar, esinin de isi var.
* Daha once de asure muhabbeti olmustu, konuyu hatırlarsınız belki, onlara ayırmıstık da koydugumuz kabı begenmedi diye almamıstı, sonra aldı, bu sefer de tepsi gelmedi vs.
* Lütfen vicdansız konı sahibi bırak yesin iki cıkolataya mı kaldın gibi yorumlar yapmayın, bu durum gercekten canımı sıkmaya basladı artık evde rahatsızlık veriyor, hicbir seyımı ortaya bırakamıyorum, rahat rahat oturup yemek yiyemıyorum.
* Bu ara annem uzun dinlenme surecli bir rahatsızlık gecirdigi icin ve evde kopek oldugu icin su an hemen yeni birini bulma sansımız yok, yılbasından sonra annem iyilesince insallah bakacagız. O yuzden simdi istedigim sadece sınırını bilmesi icin bir uyarıda bulunmak.

Anlatislarin cok komik ama sinir biozucu bi durum yani artik o siniri zorlamis brnce babaniz uyarsin o bayani

Ben bu kadar yüzsüz bi insanın evime girmesine dahi tahammül edemem.. ..okurken bile çok sinirlendim...kovun gitsin yaa..duygu sömürüsü yapiyo hırsızlık yapiyo yüzsüzlük yapiyo..utanması yok..yarin öbür gün daha fazlasını da yapar...

Sevmem asla tasvip etmem ,bunun yaptigini bana evde anam babam yapamaz ,aileden biri degil ,evdeki yardimci ,
Guzelce konusun ,
Kahvaltilik,yemek tabiki yesin ama isin suyunu cikarmasin ,
Siz isine son verin ,baskasini vulkun ,15 gun daha calisacaginizi soyleyin

Hatalısıniz. simdiye kadar konusmamakla bunun önlemini almamakla. Maddi durum derecesi dustukce arsizlik seviyesi yukselmeli diye bisi yok. kabul edilemez yapilan. ayrica habersz izinsiz alinan acilan kullanilan goturulen mal soz konusu. buna musade etmeyin. goz yummayin.

Bununkisi arsızlık,yüzsüzlük, görmemişlikten kaynaklanıyor... İnsanda biraz utanma duygusu olur...
Öyle insanı evimde barındırmam...

evet eskiden bizim de yardımcımız annem ona yemek ayırıp bu senin tenceren dolaba koyuyorum alırsın dedigi zaman biz evde degilken utanıp almazdı bile. ancak biz verirsek alırdı. bu devirde böyle insan bulmak cok zor gercekten. bu bahsettigim abla ile bizim iliskimiz de öyle, gecen haftasonu bize geldi kahveye cagırmıstı annem :KK54: ınanın kahvenin yanında ikram ettigim cikolatayı bile yemedi.
Artık nasıl ne koparsam diye bakıyorlar halbuki alıyorsun paranı git dışarda istediğini al

Cok yuz vermissiniz gibime geldi.. tamam yesin eyvallah helal olsun cikolata vs ama izinsiz herseyi yemesi, hic birsey birakmamasi, bana tuhaf geldi acikcasi.. ben olsam cekinirim vallahi, ki ablamin evinde bile birsey aldigim zaman, bunu aldim derim, yada alabilirmiyim diye sorarim ! paketlerin uzerine not biraksaniz olmazmi ! ozel kutular sonucta.. yada direk soyleyin bu paketler hediyelik diye.. ne varki bunda.. boyle yapmamasi lazim.. ki durumlarida anlattigina gore kotu degil, fakirler ac gozluluk yapmaz benim bildigim, bu kadin ac gozlu.. siz bu kadina ne kadar guveniyorsunuz ki bir kere basiniza gelmis zaten tokalar filan.. ben olsam suphelenirdim..

Bence de konuşun. Ben belki çocuklarına goturuyor diye düşünmüştüm başta. Ama sürekli kendisi yiyormuş. Bence gozunun onune bir çikolata paketi koyun ve ona bunu misafirlerime aldım onlara götürücem daha once de almıştım ama sanırım sen açmışsın. Lütfen bunu da açma. Canın çektiğinde önce sor ben sana ayırırım falan diyebilirsiniz. Böyle böyle küçük dokundurmalar yapabilirsiniz. Köpeğinizin oyuncaklarına dokunmaması için köpeğinize yeni bir oyuncak alın ve ona bu oyuncağı köpeğinin çok sevdiğini bu yüzden almaması gerektiğini söyleyin. Bu şekikde çekinmeye başlar. Diyet yemekleri için de bunlar sana göre değil sen normal yemek ye ben özel aldım masraf ettim her zaman alamıyorum bunlar zayıflamam için diye uyarın. Bu şekilde beynine biraz girer sanırım.

Bu rahatlık nerden geliyor ...bunu bir sor hatuna .....direk konuş sert şekilde anlarsa yine öyle anlar izinsiz yemeler oyuncak toka götürmeler biraz eli uzun sanki evini söyle bi kariştır başka şeylerde yerinde olmayabilir ...arkadasiminda yardımcısı evdeki altınların yerini degistirip ev sahibine soylememisti taki arkadaşım altınları kasaya koymak isteyince bide bakıyor yerinde yok iskillendi direk işten çıkardı bayani net ....

Bu kadının ki canı çekme değil ki, ne götürsem kâr, bunlar zengin yine yerler yine alırlar mantığı bu kesinlikle. Bu kadar ileri seviye olmasa da arkadaşımın bakıcısı böyleydi. Ona da konuşmasını tavsiye etmiştim, işe yaradı biraz toparladı. Bence en kısa zamanda konuşun. Yapacağı herşey için izin alması gerektiğini söyleyin. Ayıbı kırarımı yok her halükarda bozulup kırılacak. O yüzden siz geciktirmeden konuşun. Geçmiş yıllarda günlerce aç kalan çocuk fırından gizlice ekmek alıp yediği için tutuklanıp ceza almıştı, haberlerde günlerce gördük. Bunun ki ondan daha beter. Çok saygısız, çok sinir bozucu. Maddi durum yetersizliğinden falan değil tamamen gözünün açlığı ve görgüsüzlükten kaynaklanan bir durum bu.

Benımde yardımcım var
Daaha oncedende oldu , daha oncekı madddı durumu olmayan psıkolojık sorunları olan bır kadındı. Her allahın gunu canımı sıkıyordu kadın gıdınce kendıme gelemıyordum , zorla yapıyordu ıs yanı yapıyordu ama o kadar muhtactıkı sankı muhtaclıgının sebebı benmısım gıbı davranıyordu.

Sımdı baska bırı gelıyor maddı durumu daha ıyı bırıkım ıcın geldıgını soyledı kadın acayıp mutlu bı kadın ıs bıtınce oturup kahvemızı ıcıyoruz gozum hıc arkada kalmıyor, bende ona ıstedıgın herseyden yıyebılırsın buzdolabında sunlar, atıstırmalıklar burda dıye gosterdım ancak yedıgıne sahıt olmuyorum hıc.

Evden habersız oyuncak almak veya sızın vıcdanınıza oynanaması gerekıyor tıpkı benım eskı yardımcım gıbı valla ..

Ben birkeresinde akrabam olan insanı benim 1 liramı aldı diye birdaha eve sokmadım. Cok kızarım öyle insanlara herşeyin bir adabı vardır. O neymiş oyle herşeyi alıp yemek götürmek olmaz .Benim kızlarıma koli gelse bile anne acma dediklerinde bile açmam . Sizinki Maşallah hediye aldığınızı bile açıyor .Başka birini bulun bu hanımın işine son verin gerekcenizide soyleyin cünkü hatasını anlayıp başka yerdede aynısını yapmasın. Kolay gelsin.

Back