Sizce söylesem ayıp mı olur?

Bence yerine yeni birini alincaya kadar yemesini istemediginiz seyleri belli bir dolaba koyun ve ordakiler ozel o dolabi acma orayi ben duzeltirim hallederim de belki inceden vermek istedigin mesaji alir

Yani isi cok abartmis evet isverenle yakinlik samimiyet varsa caninin cektigi seyleri yiyebilir ama usulu adabi siniri olmali herseyin

kotu alışkanlık haline gelen davranışlar buyuyerek gitmez ins. Kisa bir sure icinde yeni bir yardimci arayisinda olmalisiniz. Konuyu paylasirsaniz hakliyken haksiz duruma dusurecekmis gibi geldi bana. Tok acin halinden anlamaz .bizde yokki.ne var sanki 1 cikolata yedim cok gorduler savunmasina gecip sizi uzedebilir. Olayin oyuncak ve cikolata eksikligi degil had aşma konusu olduğunu anlatamayabilirsiniz

Basta aman yesin dedim ama sonlara dogru tavri bana hicde iyi gelmedi niyeti kotu sanki asiri merakli olmasi ayrica terbiyesizlik asure kabini begenmemesi zaten niyetini belli ediyor ben olsam bir daha gelmesini istemem uyarsaniz bu sefer tavir alicak biri

Evimdeki ablaya her zaman 'ablacım bak burada şu var, dolapta tatlı vs var, al ye mutlaka' derim.
O kıyıda köşede kalmış aburcuburları bana çıkarır, kaba koyar gözünüzün önünde dursun diye.
O zaman 'biz yemiyoruz, sen götür ablacım ziyan olmasın' dersem alır ancak.
Ama bana sormadan bir şeyleri götürmeye kalksaydı ya da özel paketli şeyleri açsaydı tepkim bambaşka olurdu.
Yaşadığınız durumda sonuna kadar haklısınız, konuşmak çare değil.
En yakın zamanda başka bir yardımcıyla görüşün derim.

Çok sinir bozucu. Yeri gelince anne babamızın evine gidiyoruzda buzdolabını açamıyoruz. Bu ne saçmalık açgözlülük ne yesem kardır diyor. Resmen iyi niyetinizi suistimal ediyor. Kabak tadı vermiş artik ben olsam evime gelsin istemezdim.

Ben bu konularda maalesef "Aaa yazıktır günahtır" diyemiyorum. Sonuç olarak benim belli işler yapması için belli bir miktar ücret ödediğim bir çalışan. Nasıl patronunun kasasından para aşıran bir çalışana hoş bakmıyorsak buna da hoş bakmamak gerekir. Ben de ev işlerinde yardımcı bir hanım çağırıyorum evime ama böyle bir davranışını görürsem bir daha onunla çalışmam.

Ha elbette saygılı davranmak gerekir, rencide etmek de yanlış olur. Ben evime gelen yardımcı hanıma saygılı ama mesafeliyimdir. Abla diye hitap etmem mesela, hanımlı konuşurum. İsteklerimi belirtirim o da sağolsun uygun bir şekilde yapar, parasını da hakkıyla alır, helali hoş olsun. Belki biraz fazla samimi olduysanız yüz bulmuş da olabilir diye düşünüyorum, umarım kendimi yanlış anlatmamışımdır. :)

Bebek degil canim ananecim yatalak. Artik iyi baksinda napiyosa yapsin dedik. Yemek falan da goturuyo meyve kuruyemis vs. Pecete boyle gidiyo yani:KK53:
Ay ben de bakıcıyı duyunca hemen bebek diye düşündüm.
Çok geçmişler olsun, şifa versin Allah anneciğinize.
Dediğiniz gibi, gözünüzün nuruna iyi baksın da, yedikleri aldıkları mühim değil.

Kadının yaptıklarına şok geçirdim size de hayran kaldım ne kadar sabırlısin
Kadının yaptığı kesinlikle görgüsuzluk

Bazen hak edene hak ettiğinini vermek lazım

Belki yerine alacağınız insan daha edepli ve bu ihtiyaç sahibi olur

Tadimlik alsa neyse derdim de koca kutuyu bitirmek nedir yahu. Ben kendi evimde hediyelik paket gorsem hemen acip yemem, once bir evdekilere sorarim nedir diye.

Bence yol ver gitsin yuzsuzlugun geri donusu yok maalesef.

Back