Sizce söylesem ayıp mı olur?

Güvenmediğim birine evimi özelimi asla emanet etmem, lokum bahane hayat şahane nokta!!!
Not: paranoyak olurum ben. Zaten sizde yazmışsınız evde olmayacağım aklım orda gibisinden.. para verip neden psikolojinizi bozuyorsunuz ki.. durumunun olmaması onu böyle gizli işler yapmaya sevk etmesi için bahane değil.. düpe düz sömürüyor sizi nasıl olsa para var hediyeler geliyor diye.. ben asla asla taviz vermez işine son verirdim gerisini o düşünsün..

Tekrar bir hatasını beklemenize gerek yok bence. Olay şeker çikolata değil, siz zaten yeterince vericiyken işi arsızlığa vurması, resmen hırsızlık yapması. Öyle çok çok da muhtaç durumda değilmiş, tamamen nefsani hareketler.

Bugün çikolata, oyuncak yarın özel eşyalarınız. Bunu babanıza uygun bir dille anlatıp icabına bakın bence. Güvenmediğiniz birine evinizi emanet etmek çok can sıkıcı.

evet bu aynı kadın :KK43: kabı begenmemisti suna koy öyle götureyim falan demisti. sacma sapan bahaneler. o zaman annem göz hakkı gunah yaptık dagıtmamız lazım diye diye zorla vermistim. simdi de babam yazık evde yiyemiyor demek ki dedigi icin bu konuyu bahane edemiyorum. yedi diye cıkaramazmısız falan filan. bana kalsa coktan gonderirdim evde en cok onunla ben vakit gecirmek zorunda kaldıgım icin, iyi bir kadın olmadıgını cok rahat anlıyorum. buyuk teyzem bile gördugu ilk gun bunu gonderin hic gözum tutmadı dedi. bekliyorum babam ya da annem yeter desin diye.

Annenizle, babanızla ne alakası var? İşini, ekmeğini veren sizsiniz, hırsızlığa, nankörlüğe uğrayan sizsiniz. Demek ki suçlu olduğunu çok iyi biliyor ki en ufak uyarınızda hemen pırıl pırıl iş yapmaya başlamış. Ben olsam yollardım. Kafam rahat olmadıktan sonra, ne açtı, ne yedi, ne aldı, nereyi kurcaladı diye içim içimi yiyeceğine yollarım gider. Bana ne.

sabırlı ve iyi niyetlisiniz. abla da farkında.
işe ihtiyacı olan, bu kadar cüretkar ve arsız çalışamaz.
paranızla huzurunuzu bozuyorsunuz. keşke işe gerçekten ihtiyacı olan birini bulabilseniz.
sinir oldum yav.

Bazı insan öyledir.Ne yese içse kar bilir.Ev çalışanı ise tabiiki acıkırsa alır tabağa yemeğini yer o ayrı.Ama kapalı hediye kutu ilk onun açıp yemesi filan çok çirkin.

ben yazdıklarınızı okurken bunaldım, sizi hayal edemiyorum. ben çoktan işten atmıştım. siz ne kadar iyi niyetli bir insansınız, bu kadın resmen kıskanç, iyi niyetli değil ve üstelik kara cahil. siz evinizde rahat değilsiniz, resmen onun rahatı için yaşıyorsunuz. bir insan kendi evinde nereye kadar lokum ve kurabiye saklar? hayatımda böyle birşey duymadım, konuşmakla da düzelmez bu. o kadın kötü niyetli.

kızlar hepinize cok tesekkur ederim yaklasık 20 sayfa herkesi alıntılayamadım söyle acıklayayım, bastan ben kendisiyle hep siz diye konusuyordum, hep mesafeli durdum ve pek muhattap olmadıgım icin, onun actıgı muhabbetlere cok eslik etmedigim icin simdi ben söyledigim zaman cok sasırdı. benden beklemıyordu sanırım. o da benim onu cok sallamadıgımı dusunup bunun umrunda degil nasılsa ben yerim bir sey demiyor farkında degil dıye yapmaya devam etti. benim bilmedigimi, görmedigimi zannedip. hani fazla samimiyetten kaynaklanan bir durum da degil, kaldı ki ben anneme babama gelen seyleri bile bu rahatlıkta acıp yemem, kullanmam.
sonuc olarak bugun ilk geldiginde söyledim ve ben söyledikten sonra acıkta duran lokumlara dokunmamıs, hayret edici bir sekilde :) bakalım yarın ne yapacak, yarın evde de olmayacagım cunku. kopegim de yalnız kalacak onunla o yuzden biraz gerginim acıkcası. ama bugun ben söyledikten uyardıktan sonra asırı iyi davranmaya basladı ve cok özenli calıstı. anneme söyleyecegimi zannedip korkmus olabilir, ya da gercekten yaptıgı yanlıslıgın farkına vardı (pek sanmıyorum ama).
onu uyardin diye kopegine zarar verecek.degil heralde. guvenmiyorsan isine son ver canim.

uyardım kibar bir sekilde, simdi cok özenli davranıyor, bir hatasını daha görürsem o zaman cıkartacagım. maalesef su an iki lokum yedi diye yani yemek bahanesi ile isten cıkarmayı babam kabul etmez, bosver takma diyor zaten. bakalım tetikteyim ben de tesekkur ederim tavsiye icin:)

İşin kötüsü de uyardıktan sonra anlamı kalmıyor.

koydugun kabı begenmemıs cunku kabıyla alıcakmış
bılmıyorum bu yaptıgı arsızlık artık saçmalık yani
arsız ınsanları hıc sevmem eve yemege davetlı mısafır cagırsan bu kadar olmaz herhalde. maas da verıyorsun bu ne artık. bıletını kesmelısın.

sabırlı ve iyi niyetlisiniz. abla da farkında.
işe ihtiyacı olan, bu kadar cüretkar ve arsız çalışamaz.
paranızla huzurunuzu bozuyorsunuz. keşke işe gerçekten ihtiyacı olan birini bulabilseniz.
sinir oldum yav.

evet bak işe uhtıyacı olan bınlerce ınsan varken bu arsızı calıstırman gunah bıle. hem parana emegıne ılgıne ıhtıyacına onun da senı sömurmesı gunah . tamamen gunaha bıle gırıyorsun bnu tutmakla artık.
babana da bakma çalıştıran sensın gucu elıne almalısın

Yazık günah değil. Bu karakterlerin zengini de devleti soyuyor. Bulunduğu konuma ve ortama göre götürüyorlar. Sizin yardımcinizin elinden de bu kadarı geliyor.
Hasbelkader devlet büyüğü olsaydı halkı soyacaktı o da.

Kızlar bir gelisme oldu size yazmak istedim. Gecen hafta giriste bir bankımız var özel yaptırmıstık el yapımı ve cok pahalı bir ağactan yapıldı. Neyse, bu abla bu bankın basına camasır suyu damlatmıs, söyle diyim bankın boyu 2 metre bastaki iki karışlık yerde camasır suyu vardı benek benek ama minik degil kocaman yuvarlaklar.
İkinci olarak da mutfaktaki ev aletlerini de çamaşır sulu bezle silmiş, ki bunu daha önceden elli defa bizzat ben söyledim, benim söylemem yetmedi annem de benim on katım tekrarladı.
Ücüncü olarak da bu abla koltukları supururken normal elektrik supurgesinin yeri banyoyu tuvaleti supurdugu agzıyla supuruyordu, hani cıkarayım borusunun ucuyla veya o aparatıyla supureyım diye bir sey yok, bız bunu fark ettigimiz zaman annem uyardı cunku koltukların uzerinde cizgi cizgi iz cıkıyordu.

Simdi olaylar söyle basladı.
Ben bankı görmemiştim, ama portakal suyu sıkacagı ve tost makinesini görünce cok sinirlendim. Bu sefer önceden konusma hazırlamama veya size anlatmama gerek kalmadı o an gözüm döndü gerçekten ve cok sert bir sekilde söyledim "... abla bunlara camasır suyu sürme diye sana önceden ben de söyledim annem de. elli kere söyledik. artık bilerek yaptıgını dusunuyorum zarar veriyorsun artık bunları ödeyebilecek misin? tanesi 2 bucuk milyar. para kolay mı kazanılıyor al o zaman aynısından" öyle diyince dondu kaldı. yok ben bilerek yapmadım temiz olsun diye camasır suyuyla sildim iz kaldıgını yeni gördüm fark etmedim, "boşaltıyorsun çamaşır suyunu her yere onu sürüyorsun dikkat et birazcık icerideki mobilyalara gelirse telafisi olmaz haberin olsun" dedim. ama o kadar sinirlendim ki artık gözüm döndü. sonra ortadan kayboldu telefonunu alıp dedikodu yapacak diye dusunurken ne göreyim!!!!
gitmis salona çikolata yiyor. beni görünce birden yuttu agzındakileri. kutunun kapagı da acık kalmıs. göz göze gelince panik oldu birden. kolay gelsin ben cıkıyorum dedim cıktım carptım kapıyı cıktım. inanın sınırden kendime gelemedim. iki gun falan hic muhattap olmadım konusmadım.

anneme bu fiyat ve ödeyebilir misin olayını söyledim, keske söylemeseydin fiyatını dedi ama onun anlayacagı sekil bu, fiyatı bu kadar ödeyebilir misin dedigim an 180 derece döndu ve super temizlik yapmaya basladı. tabii ki bu gecici ama isin icine para girince ödü koptu iyi de oldu.

bir iki gun sonra annem bankı görmüs, o da bayagı onu hasladı. annem de aynı seyleri söylemis, bilerek yaptıgını dusunmeye basladım demis. o mutfak aletlerindeki leke silince cıktı ama maalesef banktaki camasır suyu cıkmadı ve su an ciddi kötü duruyor.

en son da cuma günü olay surada patladı, normal yerleri supurdugu elektrik supurgesının agzıyla bizim koltukları supuruyor demistim ya, gecen eve bir geldik deri koltugun ustu tırmıkla cızilmis gibi cizgi cizgi. ilk defa o koltuga oyle yapmıs. ben hemen fotografını cektim, annemin de hic huyu degil mesai saati rahatsız etmek ama aradı direkt, ben sana bir önceki gun koltugu supurmen icin ayrı uc vermedim mi, yeri supurdugunu koltuga surmeyeceksin demedim mi dedi, ses yok. pazartesi gelince konusacagız dedi, bu kadar.

bu arada ben de pazar gunu yeni eve tasınan arkadasıma hayırlı olsuna gidecektim ona götürecegim paketli cikolatanın acılmıs ve icinden yenilmis oldugunu görerek ufak bir cinnet gecirdim. neyse ki artık gidiyordu daha fazla sinirlenmeme gerek kalmadı.

haftasonu yeni bir iki calısan bulmuslar, onlarla görusecektik bu hafta, bugun de ablanın isi bitecekti. bugun sabah gelir gelmez anneme benim is yüküm cok agır, cok zorlanıyorum yetismiyor demis, annem de söylemis is yükün agırsa nasıl her gün 1-1 bucuk saat erken cıkıyorsun? yine cevap yok. ben sizi ortada bırakmak istemezdim demeye baslamıs annem hadi git o zaman tamam demis o daha konusurken. o da hemen giderken de o arada o esyaların parasını ödeyemem ama demis neden tırstıgı belli oldu yani.
keske ben de orada olsaydım en azından yediklerinin faturasını esinle gönderirim aksam derdim de biraz korkardı :KK70:

maaşa zam işe son herkes haddini bimeli ence ne o herşeyi sorgulamak hiç sevmem ben olsam yerinizde acil daha çok ihtiyacı olan birini bulurum bu artık aşmış kendini bizim evde yok ne kadar ayp kelimeler kıskançlık hasetlik

yeni gelişmeye sevndim sonunda evden gitmiş süper insanın sinirlerni bozan cinsten
aynen ben de cok sevındım evin icinde yılan varmıs gibi hissediyordum cok iyi oldu. keske ben varken yapılsaydı o son konusma ama neyse artık gitti ya cok sukur. hem de biz cıkarmıs da olmadık kendisi ayrıldı teknik olarak :D

aynen ben de cok sevındım evin icinde yılan varmıs gibi hissediyordum cok iyi oldu. keske ben varken yapılsaydı o son konusma ama neyse artık gitti ya cok sukur. hem de biz cıkarmıs da olmadık kendisi ayrıldı teknik olarak :KK70:
tüh yaaa sizin de içinizde kalmış benim gibi bazı şeyler
eski bakıcı ile yolları ayırırken tam herşeyi söyleyemedim hala içimde
Allah karşınıza iyi hayırlı insanlar çıkarsın

Ayy ben bile sinir oldum ya ne düşüncesiz insanlar var.

tüh yaaa sizin de içinizde kalmış benim gibi bazı şeyler
eski bakıcı ile yolları ayırırken tam herşeyi söyleyemedim hala içimde
Allah karşınıza iyi hayırlı insanlar çıkarsın
valla kaldı cidden ama mesela onun komsusu da bizim yan eve ise geliyor, onunla muhabbet edebilirim her an. o derece icimde kaldı her an agzımdan dökülebilir :D

Ne çeşit insanlar var yahu. Uyarılarınıza rağmen çamaşır suyu ile temizlemek, üçer beşer yemeklerden almak falan
Resmen terbiyesizlik, iyi niyeti kullanma
sizin adınıza sevindim zira daha uzun süre katlanılmazdu bu şekilde çalışılmaya
Umarım bundan sonra anlaşabileceğiniz bir yardımcınız olur..

Back