- 6 Eylül 2016
- 787
- 448
- 103
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Estafurullah, takibini sağladığım bir konu..Evet bızdekı rahatlığı başka yerde bulamaz kendısi de bundan emın olduğu ıcın anemi gördüğü yerde Allah sizden razı olsun karşıma çıktınız a getiriyor, annem olmadığında da bır saat erken çıkıyor evın market alısverısını de bızden yapıyor. Babam birebir pay sahibi olduğu sırkette bile bızım 4-5 sayfadan uzun çıktılarımızı sırketın malzemelerını şahsi işleri icin kullanıyor olmasın dıye almazken bizimki çalışan değil de evin bir bireyi gibi bızden rahat.
Ben onu uyardıktan sonra hıcbır şeker cıkolataya dokunmadı, o gün o sınırle Allah gunah yazmasın onun yine sinsice yavaş yavaş yuruttugu bırkac seyı de gözünün önünde çöpe atmıstım. Her gün azar azar yerse belli olmadığını zannedıyor ama onun lokmalarını saydığımdan değil, bunu aklınca kurnazlıkla yaptığı icin sinirleniyorum. Ben arkamı dönünce bır seyler yıyip telefonla oynuyor ben gwlınce ben asla bır şey yemem dokunmam da diyor. Yalan söylemese bari. Bu kadın uç tane de çocuk yetıstırıyor bır de üstüne.
Ay kusura bakmayın gece gece sınırlendım tekrar sıze yazdım uzun uzun
sag olun cok tesekkur ederimEstafurullah, takibini sağladığım bir konu..
Çözümü iki taraf için de hayırlı olur, üzücü olmaz inşallah.
Sıkmayın canınızı, anneniz için geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim, iyileştikten sonra anneniz, gereğini yaparsınız..
Kızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
Daha once de bir kere kapıda karsılasmıstım, ceplerine meyve dolduruyordu. Bir sey demedim, ama artık her gun evden uc tane muz iki elma vs eksilmeye basladı. Cok sukur durumumuz var o alamıyorsa yiyemiyorsa kendi evinde tabii ki alsın ama her seyin bir adabı var.
Daha once de cok uzaktan bir yerden etnik bir kutu tatlı hediye gelmisti, kendim yemeye kıyamamıstım. Bir tane almıstım icinden sadece, ertesi gun hepsi bitmis. Dolabı acıp ne var ne yok degisik yiyor.
Acıktıysa kahvaltısını yapıyor zaten yemek vs. Evde pisenden yapılandan da veriliyor, ama artık o kadar rahatsız oluyorum ki, o evdeyken bir seyler yemiyorum bile gelip bakıyor, o ne, bilmem ne soruyor surekli. Rahatsız oluyorum.
En son diyet yapacaktım belli sayılı seyler aldım, o mutfaktayken de kutuluyordum söyledim de, iki gun sonra kendime ayırdıgım paketledigim seyleri yemis. Söylememe ragmen.
Köpeğimin oyuncaklarından alıp ogluna götürmüs, sonra gelip diyor ki benim oglumun senin köpeğin kadar oyuncagı yok. Uzuluyorum böyle söylediginde de, cunku biz elimizden geldigi kadar yardım etmeye calısıyoruz, ozel gunlerde hediye de alıyoruz dogum gunu vs. ama gercekten artık icimden gelmiyor, yaptıgı sey kıskanclık cunku ve iyi niyetli bulmuyorum.
Tekrar söylüyorum, tabii ki yesin, acsa canı cektiyse, göz hakkıdır alsın, helal olsun. ama gecen hafta masadan yere dusen sey yerde duruyor temizlenmiyor, ama aynı masada duran acılmamıs paketli cıkolata kutusu yırtılıyor ve yeniliyor. Hani temizlerken gördü canı cekti durumu da degil.
Ondan onceki calısan kartondan sigara alıyordu bir iki. Sonra toka falan almaya basladı. Asla yemesini icmesini kısıtlamıyoruz ama bazı seylerin de sınırı vardır öyle degil mi? Paketli, hele hele ayrılmıs hediye paketli seylerin icinden bir seyler alıp yemesi artık son nokta oldu.
Yılbası agacının altına hediye koymustum, gelip tek tek torbalara bakıyor, bu ne kim aldı, sen mi aldın, ne bu, bizim agacımız bile yok. O yuzden butun hediyeleri topladım.
Babama söyledigimde yazık gunah yesin vs diyor da, eskiden lokumluklarda lokum olurdu, kurabiyeliklere kurabiye koyardım, simdi evde her seyi köse bucak saklıyoruz. Ustune bir de asık suratı oflaması cabası. Gercekten artık muhattap olmak istemiyorum. Babama babalar gununde ozel cikolata yaptırmıstım, onu falan yemisti. Hani, bazı seylerin sınırı vardır öyle degil mi? Dunki paketli seyleri yemesinden sonra yarın onunla konusmaya karar verdim. Tek cekindigim nokta, yazık olur mu günah mıdır, yani üzülüyorum böyle seyler söylerken de ama hoslanmıyorum ve iyi niyetli bulmuyorum.
* Durumları felaket degil, cocukları okuyor, iki odalı bir evde oturuyorlar, esinin de isi var.
* Yatılı degil, her gün, gün icinde belli saatler arası bizde.
* Daha once de asure muhabbeti olmustu, konuyu hatırlarsınız belki, onlara ayırmıstık da koydugumuz kabı begenmedi diye almamıstı, sonra aldı, bu sefer de tepsi gelmedi vs.
* Lütfen vicdansız konı sahibi bırak yesin iki cıkolataya mı kaldın gibi yorumlar yapmayın, bu durum gercekten canımı sıkmaya basladı artık evde rahatsızlık veriyor, hicbir seyımı ortaya bırakamıyorum, rahat rahat oturup yemek yiyemıyorum.
* Bu ara annem uzun dinlenme surecli bir rahatsızlık gecirdigi icin ve evde kopek oldugu icin su an hemen yeni birini bulma sansımız yok, yılbasından sonra annem iyilesince insallah bakacagız. O yuzden simdi istedigim sadece sınırını bilmesi icin bir uyarıda bulunmak.
Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkür ederim.
9. ve 18. sayfalarda durumu güncelledim
cok tesekkur ederim Allah razı olsun.. inkar etti direkt ben mi yemişim azalmış mı ki ben bilmem yemem ki hic yapmam öyle seyler dokunmam bile diye yalan ustune yalan söyledi. ben de tamam ben söyluyorum bundan sonra ona göre davranırsın dedim. kısa bir şok aşamasından sonra bana inanılmaz iyi davranmaya basladı, anneme söyleyecegimden korktu sanırım bir de simdiye kadar yedikten sonra ilk kez uyarınca yanlıs bir sey yaptıgını anlamıs olabilir.siz uyardığınızda tepkisi ne oldu...annenizede çok çok geçmiş olsun allah acil sifalar versin inşallah
kardesim de ortada surekli para bırakan bir insan artık cok dikkat ediyoruz. bir seyleri göturse anlasılırdı simdiye kadar belki ama bu cıkolata isi cok gozume batmaya basladıgı icin artık yiyeceklere ekstra dikkat ediyorumBilmediğiniz belki neleri götürdü evden dikkat edin bu ve böyle insanlara.iyilikten maraz doğar derler.bugün size yarın çalıştıgı başka yerde yapar.söyleyin gerekirsede sert bir dille uyarın arsızlıktan tepenize çıkar bu kadın
evet surekli kutu kutu cikolata lokum tatlı hediye geliyor sansımızaAilecek çikolata seviyosunuz galiba
evet surekli kutu kutu cikolata lokum tatlı hediye geliyor sansımıza
evet bu aynı kadınAaaa siz aşure yapıp da vermiştiniz, bir türlü tenezzül edip alıp götürmemişti şimdi hatırladım. Şimdiki anlattıklarınızdan da anlaşılıyor ki bu kadın sizi kaale almıyor! Edep, haya, izin almak, kul hakkı, helâl, haram bilmiyor! Siz de hâlâ tutuyor musunuz bunu yanınızda
geldiğinde biz yılbaşı gecesi bir oyun oynadık çok eğlenceliydi sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeylerden bahsettik diye konuya gir annem şunları sevmezmiş şunları severmiş güler bir yüz ifadesiyle sonra bende mutfağımda benden habersiz eşyalarımın karıştırılmasından ve benim ikramlıklarımın benim istediğimin dışında ellenmesinden hiç hoşlanmam diye ekleyin konu kırmadan güzel bir şekilde mesajınızı alırKızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
Daha once de bir kere kapıda karsılasmıstım, ceplerine meyve dolduruyordu. Bir sey demedim, ama artık her gun evden uc tane muz iki elma vs eksilmeye basladı. Cok sukur durumumuz var o alamıyorsa yiyemiyorsa kendi evinde tabii ki alsın ama her seyin bir adabı var.
Daha once de cok uzaktan bir yerden etnik bir kutu tatlı hediye gelmisti, kendim yemeye kıyamamıstım. Bir tane almıstım icinden sadece, ertesi gun hepsi bitmis. Dolabı acıp ne var ne yok degisik yiyor.
Acıktıysa kahvaltısını yapıyor zaten yemek vs. Evde pisenden yapılandan da veriliyor, ama artık o kadar rahatsız oluyorum ki, o evdeyken bir seyler yemiyorum bile gelip bakıyor, o ne, bilmem ne soruyor surekli. Rahatsız oluyorum.
En son diyet yapacaktım belli sayılı seyler aldım, o mutfaktayken de kutuluyordum söyledim de, iki gun sonra kendime ayırdıgım paketledigim seyleri yemis. Söylememe ragmen.
Köpeğimin oyuncaklarından alıp ogluna götürmüs, sonra gelip diyor ki benim oglumun senin köpeğin kadar oyuncagı yok. Uzuluyorum böyle söylediginde de, cunku biz elimizden geldigi kadar yardım etmeye calısıyoruz, ozel gunlerde hediye de alıyoruz dogum gunu vs. ama gercekten artık icimden gelmiyor, yaptıgı sey kıskanclık cunku ve iyi niyetli bulmuyorum.
Tekrar söylüyorum, tabii ki yesin, acsa canı cektiyse, göz hakkıdır alsın, helal olsun. ama gecen hafta masadan yere dusen sey yerde duruyor temizlenmiyor, ama aynı masada duran acılmamıs paketli cıkolata kutusu yırtılıyor ve yeniliyor. Hani temizlerken gördü canı cekti durumu da degil.
Ondan onceki calısan kartondan sigara alıyordu bir iki. Sonra toka falan almaya basladı. Asla yemesini icmesini kısıtlamıyoruz ama bazı seylerin de sınırı vardır öyle degil mi? Paketli, hele hele ayrılmıs hediye paketli seylerin icinden bir seyler alıp yemesi artık son nokta oldu.
Yılbası agacının altına hediye koymustum, gelip tek tek torbalara bakıyor, bu ne kim aldı, sen mi aldın, ne bu, bizim agacımız bile yok. O yuzden butun hediyeleri topladım.
Babama söyledigimde yazık gunah yesin vs diyor da, eskiden lokumluklarda lokum olurdu, kurabiyeliklere kurabiye koyardım, simdi evde her seyi köse bucak saklıyoruz. Ustune bir de asık suratı oflaması cabası. Gercekten artık muhattap olmak istemiyorum. Babama babalar gununde ozel cikolata yaptırmıstım, onu falan yemisti. Hani, bazı seylerin sınırı vardır öyle degil mi? Dunki paketli seyleri yemesinden sonra yarın onunla konusmaya karar verdim. Tek cekindigim nokta, yazık olur mu günah mıdır, yani üzülüyorum böyle seyler söylerken de ama hoslanmıyorum ve iyi niyetli bulmuyorum.
* Durumları felaket degil, cocukları okuyor, iki odalı bir evde oturuyorlar, esinin de isi var.
* Daha once de asure muhabbeti olmustu, konuyu hatırlarsınız belki, onlara ayırmıstık da koydugumuz kabı begenmedi diye almamıstı, sonra aldı, bu sefer de tepsi gelmedi vs.
* Lütfen vicdansız konı sahibi bırak yesin iki cıkolataya mı kaldın gibi yorumlar yapmayın, bu durum gercekten canımı sıkmaya basladı artık evde rahatsızlık veriyor, hicbir seyımı ortaya bırakamıyorum, rahat rahat oturup yemek yiyemıyorum.
* Bu ara annem uzun dinlenme surecli bir rahatsızlık gecirdigi icin ve evde kopek oldugu icin su an hemen yeni birini bulma sansımız yok, yılbasından sonra annem iyilesince insallah bakacagız. O yuzden simdi istedigim sadece sınırını bilmesi icin bir uyarıda bulunmak.
evet arsızlık ve hırsızlık. o fiyonklu kutuyu acınca bitti benim icin tamamen. normalde yılbası bayram ramazan vs cocuklarına ona hediye falan alır bazı seyler verirdik ama bu sene asla ve asla hicbir sey almadım bundan sonra da yok bitti artık yediklerine saysın. simdi de oglumun dogum gunu yaklasıyor sizin yaptırdıgınız pastalar cok guzel neresi falan diye isittirmeye basladı. ne hediye alsam falan filan.Alirim bi kutu
Şaka maka ben olsan once uyaririm baktim ayni 3 poset erzak verir gonderirim . Bu ihtiyactan falan degil arsizlik yahu
öyle hayatta üstüne alınmaz seneye görüşürüz diye espri yaptım anlamadı. ben güzel bir sekilde uyardım kırmamaya calısarak cok kibar bir sekilde zaten yuzu bembeyaz oldu, anlamadıgımı dusunuyordu simdiye kadar ama artık elini surmez diye dusunuyorum.geldiğinde biz yılbaşı gecesi bir oyun oynadık çok eğlenceliydi sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeylerden bahsettik diye konuya gir annem şunları sevmezmiş şunları severmiş güler bir yüz ifadesiyle sonra bende mutfağımda benden habersiz eşyalarımın karıştırılmasından ve benim ikramlıklarımın benim istediğimin dışında ellenmesinden hiç hoşlanmam diye ekleyin konu kırmadan güzel bir şekilde mesajınızı alır
uyardım kibar bir sekilde, simdi cok özenli davranıyor, bir hatasını daha görürsem o zaman cıkartacagım. maalesef su an iki lokum yedi diye yani yemek bahanesi ile isten cıkarmayı babam kabul etmez, bosver takma diyor zaten. bakalım tetikteyim ben de tesekkur ederim tavsiye icin:)Sen cikart bacim bunu isten yemesi degil futursuz olmasi rahatsiz ediyor insani sen bence canta kontrol etmiyorsun bu rahatlikla bu ewden baska seylerde ucuruyordur ayrica seni coookkk rahat dertsiz tasasiz gorup bak sen suna bir eli yagds balda birde bize bak deyip gozude kaliyordur cikart bacim bunu
Çok ayıp yaptığı, sizi somuruyor, başka birine bakın bence,Kızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?