• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan sizce nişan nerede olmalı

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

giesele

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
476
1
96
İstanbul
kızlar sevgilim izmirli ben istanbulda yaşıyorum ve bizim 2 tane düğünümüz olacak.istanbul izmir arası zaten yakın sayılmaz o yüzden söz nişan bir arada ve evde yapmayı düşünüyorum ama bir yandan da nişanımı bir mekanda mı yapsam diyorum.çünkü ev çok kalabalık olacak.bu sefer de 5 tane tören olacak söz, nişan ,kına gecesi, 1.düğün ,2 .düğün:1:bu da bana çok abartılı geliyor.zaten bu tarz merasimleri çok sevmiyorum.siz ne dersiniz?

bence nişanını bir mekanda yapmalısın.nişanın kalabalık olacaksa ev sıkıntı olur.birde nişanlın ve akrabaları uzaktan gelecek.yemek vs sıkıntı olabilir.benim nişanım bir salonda olmuştu.iyikide orada olmuş.arada izlerim.tüm dostlar, akrabalar, arkadaşları görürüm.
bunlar güzel anlar ve güzel mekanlarda olmalı.bir daha tekrarı yok.en güzelinden abiyeni al.şıkır şıkır ol.nişan fotoğraflarını koy.bizlerde görelim.evde olunca çok ayrıntıya girilmiyor.salon olunca sanki daha güzel geliyor bana.gerçi ben kokoşumdur.sen sade bir tören isteyebilirsin.en önemlisi seni ne mutlu edecekse onu yap.ama benim sana tavsiyem bir mekanda olması.gün senin ne güzel 5 kere gerekirse eğlence yap.düğünün nişanının tadını çıkar.aynı şehirde olunca düğünün farkına varmadan bitiyor.gelinliğinden bile birşey anlamıyorsun.sana şimdiden mutluluklar dilerim

Canım bence nişan kız tarafının olduğu için senin memleketinde olmalı kesinlikle. Kafam rahat olsun demek istiyorsan evde yapma. Evde hiç bir şey anlayamıyor insan..

canım bence sakın evde yapmayı düşünme. kuzenim evde yaptı hem ev battı hem de hiç kimse bişey anlamadı. mutlaka bi mekan tut. illa düğün salonu olması gerekmiyo bi cafe falan da olabilir.

aslında ben daha çok evde yapma taraftarıydım ama cevap yazanların hepsi evde yapma demiş:)zaten düğün salonunda yapmayı düşünmüyorum dediğiniz gbi ufak bir cafe yada restaurant olabilir çünkü zaten kendi memleketimde ayrı bir düğün olacak...bir de evde yapmayı neden düşündüm çünkü artık kız istemeler karar anı tadında yaşanmıyor zaten verecekleri belli birşey:)hani zaten uzun yol çok fazla gidip gelsinler istemedim açıkçası.ee kızlar başka fikri olan yok mu bir sürü kişi bakmış ama hadi yorum yapın:)

madem kendi memleketinde de düğün olacak
ben salon tutup 2. bir tören yapmazdım.
aile arasında en yakınlarında küçük bir söz nisan arası tören yap
nişan icin yapamacagın harcamayla da dügününde daha cok istedigin bir sey yaparsın
gelinlgiini daha iyi bir model secersin
belki daha cok istedigin bir orkestrayı secersin
nikah sekerini bütceni artırsın vs gibi .

benim de esim baska sehirden dügünümüz onun sehrinde yapıldı
ben kendi sehrimde baya dügün gibi nisan yaptım ama sonucta nisandı
simdiki aklım olsa nisan yapmam kendi sehrimde de dügün yapardım sadece ya da nikah sonrası koktely gibi bi sey ama gelinlik giyerdim nişana fuzuli masraf yapmazdım.

canım ben saray muhallebıcısınde 3 subatta yapıyorum nısanımı. gercekten tam nısanlık mekan cok guzel susluyorlar fıyatıda uygun bı görus derım. aslında bende evde yapmayı dusundum ama cumartesı ıstemeye geldıler gercekten zor sıgdık ve cogu kısıde gelememıstı. evı unut derım :))

cnm ben 29 ekimde nişanlandım evde oldu nişanım ve o kadar güzel olduki anlatamam sana..
inanılmaz eğlenildi herkes çok memnun kaldığını dışarda bi yerde olsa bu kdr sıcak bir ortam olmayacağını sölediler..
sığmayı hiç dert etme herkes bi şekilde oturcak bi yer buluyo ztn oynuyosun falan oturcak çok yer kalıyo..
salondan gereksiz eşyaları çıkart saydalye koy oralara bak nası yer açılıyo..
ben her ayrıntıyı düşünmüştüm.. salon kapısını tüllerle süsledik gelin damat bardağı yaptık nişan kurabiyesi yaptırdım pastam muhteşemdi ne bilim bunun gibi bi sürü şey benimde anne tarafım izmirli çoğu akrabam söze gelmişti nişana gelemediler o yüzden dışarıda bi yer tutmak mantıksızdı 65-70 kişi arasındaydık nişanda çok güzel sığdık..olursa belki kınamı dışarda yapmayı düşünüyorum kısmet tabi düğünüm ztn olucak ama illa salonda yapmak bana mantıksız geliyo tabi kalabalık olmıcaksan..şimdiden mutluluklar sormak istediğin bir şey olursa her zmn yardımcı olurum..:54:

Back