sizce neden oluyo ve nasıl geçer

Esmerxxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2008
75
0
mrb benim son 1buçuk haftadır sol göz kapağımla ilgili sorunum var, tam göz kapağım değil kaşımın alt kısmı, nasıl anlatayım hani gözümüzü açıp kapadığımızda çizgi oluşuyoya işte tam orda yuvarlak bi şekilde kuruma oluyo farı sürdüğümde pul pul belli oluyo sürmediğim zamanda belli, sizce neden oluyoki.:uhm: farı sürmeden önce nemlendirici veya vazalin sürüyorum buda farın hemen kullanışlığını kaybetmesine neden oluyo.fazla sürmek istemiyorum çünkü ilerde göz kapağımda sarkma olmasından korkuyorum.öyle egzama falan gibi değil kaşıntı yok ne olduğunu anlamadım.sizce ilerde sarkmasına neden olmayacak ve beni bu illetten kurtaracak bi fikriniz varmı. yardımlarınızı bekliyorum.

mrb benim son 1buçuk haftadır sol göz kapağımla ilgili sorunum var, tam göz kapağım değil kaşımın alt kısmı, nasıl anlatayım hani gözümüzü açıp kapadığımızda çizgi oluşuyoya işte tam orda yuvarlak bi şekilde kuruma oluyo farı sürdüğümde pul pul belli oluyo sürmediğim zamanda belli, sizce neden oluyoki.:uhm: farı sürmeden önce nemlendirici veya vazalin sürüyorum buda farın hemen kullanışlığını kaybetmesine neden oluyo.fazla sürmek istemiyorum çünkü ilerde göz kapağımda sarkma olmasından korkuyorum.öyle egzama falan gibi değil kaşıntı yok ne olduğunu anlamadım.sizce ilerde sarkmasına neden olmayacak ve beni bu illetten kurtaracak bi fikriniz varmı. yardımlarınızı bekliyorum.

canım bu son zamanlarda başlayan bir sorun değil mi? Bence cildin için kullandığın bir ürün temizleyici sabun göz kremi vs olabilir göz kapağının ph derecesini bozmuş olabilir muhakkak geçici bir durumdur kullandığın ürünleri bir gözden geçir sorun dewam ederse de doktora görünmeni tavsiye ederim geçmiş olsuna.s.

evet son zamanlarda oldu, sebamedin jeliyle toniğini kullanıyorum ama yüzüme naparsam yapayım göz kapaklarıma bişe sürmüyorum, inşallah geçer ilgin için tşkr ediyorum.

esmerxxx, sana şu tavsiyelerim olacak:
*göz çevreni göz makyaj temizleyicisiyle temizlemelisin
*yüzünü cildine uygun bir temizleme jeliyle yıkamalısın (sebamed cildi çok kurutur, kurutucu nitelikte olmayan bir jel ve tonik kullansan daha uygun olabilir)
*göz çevresi için iyi bir nemlendirici kullanmalısın, vichynin göz çevresi için jel şeklinde bir nemlendiricisi var, annemde de vardı, bu hassasiyeti kuruma ve pullanmayı giderdi, vazelin sürmemeni öneririm.
*kullandığın far, göz kalemi, rimeli istersen değiştir

Bir ihtimal daha var, kullandığın şampuan pullanmalara neden olabilir, kepeğe karşı olan bazı şampuanlar bende kaşıntı yapmıştır.

Bence en iyisi bir dermatoloğa görün, belki basit bir problem vardır, en başında çözersin, hem de içinde hiçbir şüphe kalmaz...

Son düzenleme:
X