sizce ne yapmalıyım

metsiay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
4
0
38
arkadaşlar merhaba,

ben ilk defa konu açıyorum. 29 yaşındayım ve 1.5 yıllık evliyim. Eşimle çok severek ve 10 yıllık bir flörtün sonrasında evlendik. çok şükür mutluyum, eşim çok iyi bir insan. klasik olacak ama benim sorunumda kayınvalide ile birlikte yaşamak. problemimi kısaca anlatmak istiyorum. Kayınvalidemin eşi öldüğü için evlenmeden önce eşim bana annemi bırakamam dedi, birlikte oturmak istediğini söyledi. ben aslında istemiyordum tabiki ama kendi annemi düşündüm falan ve tek kadın ne olcak diye düşündüm ve kabul ettim. kayınvalidemin kendi evi ve maaşı var. aynı zamanda 59 yaşında yani dinç bir insan.

neyse biz birlikte oturmaya karar verdik, evi tadilat yaptırdık, bütün eşyaları iğneden ipliğe değiştirdik. ben eşimi çok seviyorum onunla çok mutluyum ancak gelin görünkiiii aynı evde olmuyor, olmuyor. kayınvalidemde aslında özünde iyi bir insan ancak eski kafa insanı işte. çok konuşuyor ve patavatsız patavatsız sözler sarfediyor. bunu belki kötü niyetle yapmıyor ancak insanın sinirini bozuyor işte. ve düşüncesiz bir insan. ben çalışıyorum ve sabah 6 da kalkıyorum. kayınvalidem gecenin 1 ine kadar oturuyor yatmıyor. yani bu durum bizim özel hayatımıza da yansıyor. evlendiğimizin ilk zamanlarında ben sürekli ağlama krizlerine giriyordum. çünkü biz balayından geldik ve bizi hiç yalnız bırakmadı. yani biz kocamla doğru düzgün başbaşa kalamadık. 2 aylık evli iken kayınvalidemin annesi de geldi ve 1.5 ay bizde kaldı. yani bir çok olay üst üste geldii. işten eve geliyordum misafir var, aksam 10 a kadar girmezler. buna benzer bir çok olay oldu. bu arada eşimle bunları konusuyodum tabiii. eşim hep beni anlayışla karşıladı ve o da birlikte oturma kararının ne kadar yanlış olduğunu anladı. ben ağlıyordum, ben üzülüyorum diye eşim ağlıyordu. eşya borclarımız olduğu için ayrı eve çıkamadık. eşim sabretmemi 2 sene içinde ayrı eve çıkacağımızı söyledi bende tamam dedim. bu arada artık bazı seyleri düzene soktuk. kaynanamın yine dengesiz konuşmaları oluyo ama en azında eve giren çıkan belli. misafir öyle kafasına göre gelemiyor.

şimdi asıl konuya geçmek istiyorum. borcumuz bitti çok şükür ayrı eve çıkmayı düşünüyoruz ancak ben 5 aylık hamileyim ve doğum sonrasında da çalışmayı düşünüyorum. çocuguma kayınvalidem bakıcak. bu arada eşimin iş yeri 3 ay sonra kapanacak ve iş durumu ne olacak belli değil. ben işsiz kalacağını sanmıyorum, illaki bi yerden iş bulacak. şimdi size soruyorum ben doğumdan önce ayrı eve çıkayımmı, yoksa çocugum 1 yaşına gelene kadar kayınvalidemle birlikte oturmaya devammı edeyim. çünkü çalışırken küçücük bebeği evden çıkartıp kayınvalideme götürmek zorunda kalacağım. aynı evde olursak daha rahat bir şekilde bakılacak. kafam çok karışık. bir yandan ayrılıp artık rahat etmek istiyorum, diğer yandan bebeğimi düşünüyorum. sizlerden fikir almak istiyorum kızlar. şimdiden teşekkürler..

6 ay doğum izni kullansan, bebeğin 6 aylıkken dışarı çıkmış olacak aslında ..
Bence ne olursa olsun insanın kendi düzeni olmalı .

Cocuk olduktan sonra kv ile daha cok catisma yasarsiniz.

Ayni ev ne olursa olsun zor.

Bence ayril, cocuk olunca da bi sekilde halledersin

bir an önce kendi düzenini kurmaya bak,
çocuktan sonra iyice elin kolun bağlanır..
şimdi çıktıııııın çıktın..

Bana kalsa ev üstüne ev olmaz onu geçtim aynı evde kendi ailemle bile yaşayamazken kayınvalidem le asla yapamazdım.. Eşiniz işten ayrılacakmış siz hamilesiniz ve hamilelik sorunlu bir süreç her ne kadar borcunuz bitmiş dahi olsa bir süre daha aynı evde yaşamanız daha mantıklı..

Cok sinir bi durum hatayi basta birlikte oturmayi kabul etmekle yapmissin ya inan dunyanin en iyi insanida olsa olmuyor ev ev ustune olmaz bunu kendi kabul etmek istememeli ama benciller iste yarin bigun cocuk olunca onu kafasina gore buyutmek isteyecek cocuk konusundada catismalar olacak bence imkaanin varsa ayir hemen evi hic durma ama evi ayirinca tavir alir mi bilmem

arkadaslar hepinize teşekkür ederim. kayınvaliden dediğim gibi özünde iyi bir insan. evi ayırınca tavır yapacağını sanmam. zaten evi ayırsak bile yine yakın bir yerden tutacağım. bunca olay yaşamama rağmen yinede yalnız kalsın istemem. vicdanım el vermiyor. cocugada ben teklif etmeden kendisi bakacağını söyledi. temiz bir insan güzel bakacağını düşünüyorum.

kayınvalidemin annesi köyde oğluyla yaşıyor ve şehirde yaşamaya alışkın değil. toprakla iç içe. o yüzden oraları bırakıp gelmez. eşimim 2 tane abisi daha var. ancak biri yurtdışında yasıyor, diğeri de görev gereği doğu da bir şehirde yaşıyor. kayınvalidemde evinden başka bir yere asla gitmiyor. yani herkes bencil ve kendini düşünüyor. keşke bende bencillik yapabilseydim zamanında. biz evlenirken kimse eşime istersen ayır ev kur demedi. o da annesinin sorumluluğunu kendi üstünde gördü. ama yaşamadan bilinmiyor işte. eşimde evlendikten sonra annesi bile olsa ne kadar zor olduğunu gördü. şimdi bana böyle olacağını bilemedim diyor.

artık çok bunaldım. yabancılık evin bütün eşyalarını kendi zevkime göre aldım. ama yinede kendi evim gibi benimseyemiyorum. çünkü kaynananm bilerek mi yapıyor bilmiyorum ama, senin tabağın, senin çatalın veya senin dolabın gibi ifadeler kullanıyor çogu zaman. bebek olmasa kesin çıkıcaktım zaten ama bebek olayı beni düşündürüyor zaten.

seni çok iyi anlıyorum k.valdemde aynı evde yaşıyan biri olarak.ben ev ayrılana kadar yaşım 30 a geldi hala çocuk yapmıyorum büyük konuşmayayım yapmamda.bir ara bebek için çok uğraştım hatta aşılama yolna kadar gittim hamile kaldım ama düşük yaptım şimdi düşünüyorumda bebeğim olsaydı dahada kabus olurdu.k.valdemle ilgili konu açmıştım o yüzden yaşadığım sorunları anlatmıcam.her ne olursa olsun ne kadar zor durumda kalırsan kal ama başbaşa eşinle yaşa atlat hazır eşin evi ayrmayı kabul etmişken yap bunu pişman olucağını hiç sanmam.

Esinle hala huzurun kacmamisken ayir kesin..cunku bende yasadim belli bi sure sonra olay sikayet etmeye bid bid etmeye donuyo e arada kalan hep adam oluyor hic huzurunuz bozulmadan ayir evini herkes yerinde saolsun zaten bir gun illaki ayircan onemli olan kokmadan yuz goz olmadan ayrilmak

bence herkes ikna olacak gibiyken hemen ayırın evinizi
bunu söylemeyi sevmiyorum ama keşke bebeği de evi ayırınca düşünseydiniz..

zaten eşim beni anlamasa bana destek olmasa hayat bana zindan olurdu. onun sayesinde daha iyiyim. o hep beni teselli etti beni dinledi. bebek bende istemiyordum aslında ayrı eve çıkana kadar. ama benim bazı sağlık problemlerim vardı ve bebek olmayacak diye korktum. o sebeple en kısa zamanda olsun istedim. benim içimden geçende ayrılmak zaten. bu seferde eşimin iş durumu sekteye uğradı. o da beni düşündürüyor bi yandan. sürekli bi engel çıkıyor sanki. allah büyüktür deyip, yoluma bakmak istiyorum. eşimde bende üniverste mezunuyuz. illaki bir iş bulur diye düşünüyorum bi taraftanda. kafamda bir sürü soru var anlayacağınız.

Kizim 1 yasinda bi yere giderken usumesin diye kat kat giydir mamasini koy bezini al o bu 1 saatini aliyo kendinde hazirlanicaksin bide bunlar sabah sabah olucak seni zorlayabilir kolay degil cunku.diger taraftanda bakarsak 6 ay dogum iznine ciksan kalan 6 ay kayinvaliden sen isten gelene kadar gidip gelip bakmazmi sen ufacik melegi surukliyecegine dinc diyosun o gidip gelse bu donemde hemen hasta oluyolar cunku.insallh gonlunce olur hersey.kayivalideyle yasayanlari anlayamam ama hepsi cok zorluk cekiyo duyuyorum etrafimdanda.allah sabir versin.

Kizim 1 yasinda bi yere giderken usumesin diye kat kat giydir mamasini koy bezini al o bu 1 saatini aliyo kendinde hazirlanicaksin bide bunlar sabah sabah olucak seni zorlayabilir kolay degil cunku.diger taraftanda bakarsak 6 ay dogum iznine ciksan kalan 6 ay kayinvaliden sen isten gelene kadar gidip gelip bakmazmi sen ufacik melegi surukliyecegine dinc diyosun o gidip gelse bu donemde hemen hasta oluyolar cunku.insallh gonlunce olur hersey.kayivalideyle yasayanlari anlayamam ama hepsi cok zorluk cekiyo duyuyorum etrafimdanda.allah sabir versin.

bende çalışan bir anneyim sabah 6 :00 da kalkıyorum yavrumu uyandırıyorum hazırlıyorum ozellikle kıs aylarında sıcasık yatagından cıkarıyorum kızımı nasıl için yanıyor.hasta olması da cabası tabıkı. ben seni psikolojık olarak cok ıyı anladım fakat mantıklı dusun esının durumuda belirsiz kiraya cıkacaksınız maliyetiniz ikiye katlanacak kendin iyice tüketirsın ıyı dusun ve sabret birde söyle düsün evim yakın olacak diyosun ya evi ayırınca kayınvaliden sizden cıkmamaya baslarsa böyle bi ihtimal de var...

bunların hepsini düşünüyorum ama işte artık o kadar bunaldımkiii, bu saatten sonra kendi hayatımı yaşamak istiyorum. biri gelicekse kaynananama değil, bana sorsun müsaitmisin diye. yaşamayan anlayamıyor. kaynanamın bizden çıkmayacağını sanmıyorum. çünkü kendi evinden başka bir yerde rahat edemiyor. zaten bu yüzden bizi hiç yalnız bırakıp bir yere gitmiyor. diyorki bana, başkasının evinde rahat edemiyomuş. şu an oluruna bıraktım ama doğumdan önce ayrılıcaz sanırım. çünkü şuan çalışıyorum, en azından dışardayım bütün gün. doğumdan sonra 6 ay aynı evde, kayınvalidemle 24 saat birlikte yaşayabileceğimi hiç sanmıyorum. çocuğuma sağlıklı anne olmak istiyorum. yoksa psikolojim bozulacak. allah benim durumumda olan herkesin yardımcısı olsun. inşallah en kısa zamanda kendi düzenlerini kurarlar. yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…