arkadaşlar merhaba,
ben ilk defa konu açıyorum. 29 yaşındayım ve 1.5 yıllık evliyim. Eşimle çok severek ve 10 yıllık bir flörtün sonrasında evlendik. çok şükür mutluyum, eşim çok iyi bir insan. klasik olacak ama benim sorunumda kayınvalide ile birlikte yaşamak. problemimi kısaca anlatmak istiyorum. Kayınvalidemin eşi öldüğü için evlenmeden önce eşim bana annemi bırakamam dedi, birlikte oturmak istediğini söyledi. ben aslında istemiyordum tabiki ama kendi annemi düşündüm falan ve tek kadın ne olcak diye düşündüm ve kabul ettim. kayınvalidemin kendi evi ve maaşı var. aynı zamanda 59 yaşında yani dinç bir insan.
neyse biz birlikte oturmaya karar verdik, evi tadilat yaptırdık, bütün eşyaları iğneden ipliğe değiştirdik. ben eşimi çok seviyorum onunla çok mutluyum ancak gelin görünkiiii aynı evde olmuyor, olmuyor. kayınvalidemde aslında özünde iyi bir insan ancak eski kafa insanı işte. çok konuşuyor ve patavatsız patavatsız sözler sarfediyor. bunu belki kötü niyetle yapmıyor ancak insanın sinirini bozuyor işte. ve düşüncesiz bir insan. ben çalışıyorum ve sabah 6 da kalkıyorum. kayınvalidem gecenin 1 ine kadar oturuyor yatmıyor. yani bu durum bizim özel hayatımıza da yansıyor. evlendiğimizin ilk zamanlarında ben sürekli ağlama krizlerine giriyordum. çünkü biz balayından geldik ve bizi hiç yalnız bırakmadı. yani biz kocamla doğru düzgün başbaşa kalamadık. 2 aylık evli iken kayınvalidemin annesi de geldi ve 1.5 ay bizde kaldı. yani bir çok olay üst üste geldii. işten eve geliyordum misafir var, aksam 10 a kadar girmezler. buna benzer bir çok olay oldu. bu arada eşimle bunları konusuyodum tabiii. eşim hep beni anlayışla karşıladı ve o da birlikte oturma kararının ne kadar yanlış olduğunu anladı. ben ağlıyordum, ben üzülüyorum diye eşim ağlıyordu. eşya borclarımız olduğu için ayrı eve çıkamadık. eşim sabretmemi 2 sene içinde ayrı eve çıkacağımızı söyledi bende tamam dedim. bu arada artık bazı seyleri düzene soktuk. kaynanamın yine dengesiz konuşmaları oluyo ama en azında eve giren çıkan belli. misafir öyle kafasına göre gelemiyor.
şimdi asıl konuya geçmek istiyorum. borcumuz bitti çok şükür ayrı eve çıkmayı düşünüyoruz ancak ben 5 aylık hamileyim ve doğum sonrasında da çalışmayı düşünüyorum. çocuguma kayınvalidem bakıcak. bu arada eşimin iş yeri 3 ay sonra kapanacak ve iş durumu ne olacak belli değil. ben işsiz kalacağını sanmıyorum, illaki bi yerden iş bulacak. şimdi size soruyorum ben doğumdan önce ayrı eve çıkayımmı, yoksa çocugum 1 yaşına gelene kadar kayınvalidemle birlikte oturmaya devammı edeyim. çünkü çalışırken küçücük bebeği evden çıkartıp kayınvalideme götürmek zorunda kalacağım. aynı evde olursak daha rahat bir şekilde bakılacak. kafam çok karışık. bir yandan ayrılıp artık rahat etmek istiyorum, diğer yandan bebeğimi düşünüyorum. sizlerden fikir almak istiyorum kızlar. şimdiden teşekkürler..