Sizce ne yapmalıyım?sevgilimin arkadaşları...

bettybluee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
149
1
46
İzmir
selam kızlar benim sevgilim bütün gün çalışıor sonrada 40yaş üstü abileriyle oturup bi bakkal dukkanında içiorlar bu yaklasık hafta içi4 gun oluyor. moralim cidden çok bozuk abuk sabuk insanlar olmasına yanayım alkol aldığına mı sigara içtiğinemi?yanlış anlamayın bende içerim ama haftada bi bira yada ayda bir beraber rakı sofrası kurup içeriz konusma tarzı değişti inanın. karı kız meraklısı insanlarla oturup muhabbet edip içmesi çok gücüme gidiyor. sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Offf cansıkıcı bir durum gerçekten.
Konuşmanı önerirdim ama mutlaka konuşmuş ve hatta gitmemesini söylemişsindir.
Bunu alışkanlık haline getiren bir erkek,evlendikten sonra da kolay kolay vazgeçmez.
Böyle bir kocan olursa,neler yaşayacağını tahmin ediyorsundur.
Haftada 4 gün içki içmek eni konu akşamcılık sayılır.

Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşındı.

Ayrılın! Kesinlikle ayrılın. İçinizden kolay değil diyebilirsiniz ama evliliğe giden yol ve evlilik hayatı bu insanla daha zor. Böyle bir insanla hayatınızı mahvetmeyin. Gençliğinize yazık çok üzülürsünüz. Neler duyuyoruz içki alkol hakkında. Siz onlardan olmayın. Sağlıcakla kalın.

sırf bu sebepten ayrılınmaz bence ben gerçekten onu çok sevıyorum düzgün bi işi ewi arabası yatı katı olmasada çewremdekı insanlardan görüorum bir sürü borca girip ewlenmeye çalışlıolar herşeyleri 4 4luk olsun istıolar.ben sadece huzur istiorum sevgilimdende abilerıyle içior diye ayrılmam sadece çözüm yolu napabılırım bi fikri olan varmı diye açmıştım konuyu yınede sağolun ...

sırf bu sebepten ayrılınmaz bence ben gerçekten onu çok sevıyorum düzgün bi işi ewi arabası yatı katı olmasada çewremdekı insanlardan görüorum bir sürü borca girip ewlenmeye çalışlıolar herşeyleri 4 4luk olsun istıolar.ben sadece huzur istiorum sevgilimdende abilerıyle içior diye ayrılmam sadece çözüm yolu napabılırım bi fikri olan varmı diye açmıştım konuyu yınede sağolun ...

Bana da çözüm buymuş gibi geldi.
Ailemden biliyorum trilyonluk insan alkol yüzünden para bulamıyor şimdi. Bunalımda ve kendine zarar verdi kaç kere. Hayatı alkol. Sadece alkol.

Çok seviyorsunuz sizi anlıyorum ama ben kendimi sizin yerinize koydum ve böyle yapacağıma karar verdim. Tabi ki benimki sadece fikir karar vermek size kalmış.

Şöyle düşünün, onlar yüzünden kalbinizi kırabilir. Akşam eve gelmeyebilir. Maaşını bu illete harcayabilir. Sizi, evini harcayabilir. Çok sevmeniz yüzünden hayatınızı mahvedebilirsiniz. Bugün gözünüzü kör eden aşkınız size pahalıya mal olabilir. Şiddet baş gösterebilir. Agresif biri olur çıkar. Ne bu sevginiz kalır ne tahammülünüz...

Bir de şu yönden bakın. Anlayışlı biriyse köpürmezse hemen alın karşınıza, rahatsız olduğunuzu kendine zarar verdiğini, içki içmek istiyorsa bunu haftada 1-2'ye indirmesi gerektiğini onun adınıza ve geleceğiniz adına üzüldüğünüzü belirtin. Onunla kendinize hobi bulun. Dans kursuna gidin, resim yapın vs gibi...

Umuyorum ikincisi sizin için çözüm olabilir... ALLAH BİRİNCİSİNİ KİMSEYE YAŞATMASIN İNŞALLAH.
KENDİNİZE İYİ BAKIN.

Son düzenleme:
düzgün bi işi ewi arabası yatı katı olmasada çewremdekı insanlardan görüorum bir sürü borca girip ewlenmeye çalışlıolar herşeyleri 4 4luk olsun istıolar.ben sadece huzur istiorum

Çevrenizdekiler yatı katı olsun isterken siz evleneceğiniz kişide sadece huzur aradığınızı söylemişsiniz... Erdemli bir bakış açısı... Peki bu adamda aradığınızı, huzuru buldunuz mu? Bu konuyu açtığınıza göre huzursuzsunuz, demek aradığınız bu kişide yok...

Haftanın dört günü, iş çıkışı, kırk yaş üstü insanlarla sizin tabirinizle "karı kız muhabbeti" yapan bir adama nasıl bir çare önerilebilir ki? Onun da tercihi bu demek ki ve tercihlere saygı duyulmalı... Burada yazdığınıza göre bunu dert ettiğinizi onunla paylaşmışsınız ama bunu, bu konuya canınızın sıkılmasını dikkate almamış ve sorun devam ediyor... Sizin ona rakı sofrasında eşlik etmenize rağmen o "arkadaşlarıyla" sohbeti daha cazip buluyor ve bundan vazgeçmiyor... (Bir başkası kendisi de içmeyip "Ya alkol ya ben!" de diyebilir ve dediğini yaptırabilir...) Sizi dinlemeyen adam için biz nasıl yardımcı olabiliriz?

Belki sorun en başındadır... Başkaları sadece yatı, katı olsun değil; kendini seven ve hassas oldukları konularda anlayışlı davranan birini istiyorlardır... Siz de onları "ötekileştireceğinize" "Büyük beklentileri var, ben sadece huzur istiyorum" diyeceğinize, size saygı duyan,beklentilerinize cevap veren, rahatsız olduğunuz konularda dikkatli davranan birini isteseniz daha yerinde olur...

Zaten bunun açılımı "huzur"dur fakat sizin huzurdan kastınız başka bir şey olacak ki sizin bu yöndeki isteğinizi dikkate almayan adamda ısrarcı davranmaya devam ediyorsunuz... Yorumcu arkadaşın önerisini "Bir tek bu sebepten ayrılınmaz" diye yanıtlamışsınız... Haftanın 4 gecesi, üstelik sizin istemediğiniz bir "etkinliği" gerçekleştiren bir adamdan ayrılınmaz, onunla evlenilir; sonra yüzüne hasret kalınır... Öyle ya, flört döneminde haftada 4 gün olan muhabbet (hafta 7 gün yahu) evlilikten sonra "bıçakla kesilecek" değil ya... :51:

şuan seni sewiyo, şuan alkolik değil, şuan genç, şuan yakışıklı... ama ilerde bunlar olmicak... o 40 yaşındaki adamlar gibi olabilir... evlenince aynı evde olunca nazın geçmez artık ona..
iyi karar ver.. konuşmalısın tabiki öncelikle.. hoşlanadığını vb gibi şeyler.. baktın olmuyo ya kabullenip oturcan..yada ona güle güle...
şunuda belirtmek istiyorum.. eger kabullenip yanında oldugunda ilerde söz söyleme hakkın olmicak..

çevrenizdekiler yatı katı olsun isterken siz evleneceğiniz kişide sadece huzur aradığınızı söylemişsiniz... Erdemli bir bakış açısı... Peki bu adamda aradığınızı, huzuru buldunuz mu? Bu konuyu açtığınıza göre huzursuzsunuz, demek aradığınız bu kişide yok...

haftanın dört günü, iş çıkışı, kırk yaş üstü insanlarla sizin tabirinizle "karı kız muhabbeti" yapan bir adama nasıl bir çare önerilebilir ki? Onun da tercihi bu demek ki ve tercihlere saygı duyulmalı... Burada yazdığınıza göre bunu dert ettiğinizi onunla paylaşmışsınız ama bunu, bu konuya canınızın sıkılmasını dikkate almamış ve sorun devam ediyor... Sizin ona rakı sofrasında eşlik etmenize rağmen o "arkadaşlarıyla" sohbeti daha cazip buluyor ve bundan vazgeçmiyor... (bir başkası kendisi de içmeyip "ya alkol ya ben!" de diyebilir ve dediğini yaptırabilir...) sizi dinlemeyen adam için biz nasıl yardımcı olabiliriz?

belki sorun en başındadır... Başkaları sadece yatı, katı olsun değil; kendini seven ve hassas oldukları konularda anlayışlı davranan birini istiyorlardır... Siz de onları "ötekileştireceğinize" "büyük beklentileri var, ben sadece huzur istiyorum" diyeceğinize, size saygı duyan,beklentilerinize cevap veren, rahatsız olduğunuz konularda dikkatli davranan birini isteseniz daha yerinde olur...

zaten bunun açılımı "huzur"dur fakat sizin huzurdan kastınız başka bir şey olacak ki sizin bu yöndeki isteğinizi dikkate almayan adamda ısrarcı davranmaya devam ediyorsunuz... Yorumcu arkadaşın önerisini "bir tek bu sebepten ayrılınmaz" diye yanıtlamışsınız... Haftanın 4 gecesi, üstelik sizin istemediğiniz bir "etkinliği" gerçekleştiren bir adamdan ayrılınmaz, onunla evlenilir; sonra yüzüne hasret kalınır... öyle ya, flört döneminde haftada 4 gün olan muhabbet (hafta 7 gün yahu) evlilikten sonra "bıçakla kesilecek" değil ya... :51:

siz beni yanlış anlamışsınız alkolik yaptınız sevgılımı we karı kız muhabbetı yapan bırı tavrını hiç beğenmedim arkadaşım :20: Haftada 3gun içior dıyelım ewlenınce de nasıl bukadar emın olabılıosunuz bu tawrının suruceğıne yada ilerleyeceğine haklı olabılırsınız ben bu admla aradığım huzuru buldum bence bu ufak bi sorun beraber vakıt geçırebılıoruz zewk aldığımız çok ortak nokta war ben onun için tiyatroyu bıraktım suan ikimizde işsiz sayılırız biçok seyı parasızlıktan yapamıoruz benı uzen para kazanma ve bırıktırmek için çaba sarfetmemsı kendınızı benım yerıme koyun herseyıyle sizi tamamlayan bırı ama parası ve işi yok naparsınız sırtınızı dönüp gıder mısınız?

Ben bu adamı gercekten sewıorum ve sonuna kadar mucadele edicem yapmadıklarımdan değil yaptıklarımdan pişman olmayı yeğlerim...

söylediklerinize bakılırsa bize ihtiyacınız yok gibi arkadaşım.mücadele edicem diyosun.kararını vermışsın.
ama şunları söylemek istiyorum.işin içine alkol gırdığı zaman işin rengi değişir..içki içmesini istemdğinizi söyleyin..azaltsın..ve arkadaş ortamı çok onemlı..bu kdr sık goruşmesini istemediğinizi söyleyin..konuşn onla tatlı dille..eğer alkole bi etkiniz olmassa ilerde maleseff çok başınız ağrır evlenırsenız..alkol olayını ben ıyı bılıyorum aılemden dolayı..allah yardımcınz olsun

selam kızlar benim sevgilim bütün gün çalışıor sonrada 40yaş üstü abileriyle oturup bi bakkal dukkanında içiorlar bu yaklasık hafta içi4 gun oluyor. moralim cidden çok bozuk abuk sabuk insanlar olmasına yanayım alkol aldığına mı sigara içtiğinemi?yanlış anlamayın bende içerim ama haftada bi bira yada ayda bir beraber rakı sofrası kurup içeriz konusma tarzı değişti inanın. karı kız meraklısı insanlarla oturup muhabbet edip içmesi çok gücüme gidiyor. sizce ne yapmalıyım?

siz beni yanlış anlamışsınız alkolik yaptınız sevgılımı we karı kız muhabbetı yapan bırı tavrını hiç beğenmedim arkadaşım :20: Haftada 3gun içior dıyelım ewlenınce de nasıl bukadar emın olabılıosunuz bu tawrının suruceğıne yada ilerleyeceğine haklı olabılırsınız ben bu admla aradığım huzuru buldum bence bu ufak bi sorun beraber vakıt geçırebılıoruz zewk aldığımız çok ortak nokta war ben onun için tiyatroyu bıraktım suan ikimizde işsiz sayılırız biçok seyı parasızlıktan yapamıoruz benı uzen para kazanma ve bırıktırmek için çaba sarfetmemsı kendınızı benım yerıme koyun herseyıyle sizi tamamlayan bırı ama parası ve işi yok naparsınız sırtınızı dönüp gıder mısınız?

konuyu açarken siz söylemişsiniz bu bahsi geçen olayı..ve bi arkadaş bu konu hakkında yorum yapınca o tavrı hiç beyenmemişsiniz..çok ilginç..

ayrıca..siz parası pulu yok diye konu açmamışsınız ki sözü dönüp dolaştırıp paraya yata kata getirmişsiniz...arkadaşlarda haftanın 4 günü çok fazla..ve evlenince ayrılmak daha zor olur eğer düzelmezse demişler..sizde siz olsanız parası yok diye birine sırtınızı dönüp gidermiydiniz diye sormuşsunuz..
kusura bakmayında söylenenlerle ne alaka?
ama çok istiyorsanız..
bu soruyu ben cevaplıyım..cevaplamadan önce bir soru geldi aklıma..
mazur görün ama parası olmayan bir adam haftanın 4 günü nasıl içki içiyor?

sizin sorunuza gelirsek..
bir insanı parası pulu yok malı yok diye bırakıp gitmezdim..bu nankörlüktür..varken iyiydide yokken mi kötü değil mi?

ama haftanın 4 günü içki içiyor bunu ben istemediğim halde yapıyorsa işte ozaman arkama bile bakmazdım..

Hiçbirimizin yorumlarını beğenmediğinize göre, sizin duymak istediklerinizi söyleyeyim:
Ayrılmayın, beraber içersiniz evlenince.

Konunuzda yardım istediğiniz nokta da çok belirsiz buna bir açıklık getirirseniz duymak istediklerinizi söyleyebilmek konusunda elimizden gelen bir şeyler olabilir.

karı kız meraklısı insanlarla oturup muhabbet edip içmesi çok gücüme gidiyor. sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar bana söyleyecek bir şey bırakmamış ama ekleyeyim...

Sevgilinizi "alkolik", "karı kız muhabbetleri yapan" biri ilan eden bizler değiliz... Yukarıdaki sizin sözleriniz: 7 günlük haftanın 4 gününü arkadaşlarıyla içerek geçiren biri yeşilaycı, "karı kız meraklısı insanlarla oturup içen" de dünyanın en iffetlisi değildir; o kafa yapısındaki adamlar sevgiliniz eşlik ediyor diye onun geldiği akşamlar Tübitak bilim ve Nobel Barış Ödülünü değerlendirmiyorlardır herhalde...

Siz onun için ince bir zevk olan tiyatroyu bırakmışsınız; o sizin için dinen ve toplumsal olarak da lanetlenen "kötülüklerin anası" olan içkiyi bırakmamış... Bundan kendiniz rahatsız olmuşsunuz ama biz dile getirince adam "gökten zembille inmiş"...

Bir kk klasiği... Konuda geçenlerden hareketle yapılan yorumları değil de kendi beklediğini duyma arzusu... Diğer arkadaşların da dediği gibi... Bu adam bu denli harikaysa, içki ve arkadaşları bu kadar önemsizse konuyu "hatıra olsun" diye açmış olacaksınız... Fakat biz "laf olsun" diye değil, yazılanlara göre fikrimizi söylemeye devam edeceğiz... Konu açanların "umduğunu değil, bulduğunu" okuyacağını bilerek...

Sorunuzu da cevaplayayım... Parası işi yok diye dönüp gitmem... Rahatsız olduğumu bile bile haftanın yarıdan fazlasını işsiz güçsüz haliyle içkicilerle takılarak geçirdiği için yüzüne bakmam... Değil ki onunla rakı sofrasına oturayım... Ayrıca size parası olmadığı için ayrılmanızı tavsiye eden olmamış; bu şartlarda, siz de karşı geldiğiniz halde içkiye "fırsat bulması" eleştirilmiş... Ben de onlarla aynı şeyi tavsiye ediyorum... "Biz olsak bu şartlarda, içki sebebiyle ayrılmaz mıydık?" Kendi yapmayacağımızı size neden öneriyor olalım; aile planlaması mı yapıyoruz sevgilileri uzaklaştırarak?... :20: :51:

Sanırım siz, erkektir haftanın dört günü içmekten hiç birşey olmaz diyerek, nasıl olsa evlendiğin zaman sorumluluklar bahanesiyle herşey yoluna girer tarzı cümleler kurarak, sizin verdiğin kararın yanlışlığına istinaden içten içe duyduğunuz vicdan azabını azaltmak istiyordunuz.

Fakat aksi yorumlar sizin hırçınlığınızı arttırdı, bu da aslında o yorumlara hak verdiğini gösterir..

Size tavsiye vermek normal şartlarda haddime olmasa da istediğiniz için sadece şunu söyleyebilirim:

Lütfen, gazetelerdeki 2. ve 3. sayfa haberlerini okuyun..bir erkek için, kadının toplumda ayakta durması için sahip olması gerektiği mesleğini bırakan bayanların hallerini lütfen okuyun..

ikincisi lütfen adliyelere gidin..içkiden sonra farklı kimliğe bürünen canavarların nasıl bayanlara (ki kendinizi önemsemiyorsanız) çocuklara nasıl zarar verdiklerini görün..

Yahut sevgilinize rest çekin bakalım alkol mü siz mi?

Son düzenleme:
madem en ufak bir yoruma bozuluyorsun neden konu acıyorsun,nasıl yardımcı olabiliriz ki yorumlarmızı söylemeden.
haftada 4 gün alkol ciddi bi durum,uzun süre böyle giderse sonu alkolizme gider.alkolik birinin de ne evliliği ne de iş hayatı düzgün gider.burada bunu bizler söyleyince alınıp da bozulucaksan hiç açmasaydin konunu..
ayda 1-2 apayrı birşey haftada 4 gün rutine bağlamak apayrı.
bu da yeni moda oldu konu açıp açıp sevgilisinden dert yanıyorlar,sonra yorum yapıldı mı sevgili birden değere biniyor:31:

HİÇBİRİNİZE ANLATAMAMISIM parası yok denecek kadar az arkadaşlarıyla içior onlar ısmarlıor yada 1 kere bu onu geçtim erkek arkadasım alkolık değil haftanın 3 gunu arkadaşlarıyla sohbet edip içki içior 2, 3,sayfaları okuorum herseyın bılıncındeyım sızden çözüm yolu istedim siz ayrılın dediniz.hata bende hepinizden özur dılerım sıze danışmak buyuk hata uslubunuzu beğenmemekte hata ahkam kesmek ne kolay allah basınıza werır kalırsınız öle saçma sapan tavırlar usluplar GERCEKTEN BU KONUYU AÇTIĞIM İÇİN HEPİNİZDEN ÖZÜR DILIORUM .

Son düzenleme:

Neden tiyatroyu bıraktın? Sevgilin istemiyor diye mi?

Back
X