- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
- Konu Sahibi Tiramisu35
-
- #21
Kendi mesleğim için 90+ dedim, sizde durum ne bilmiyorum.
Yaptığınız işin ne olduğunu anlayamadigim için fikir yürütemedim:) eşinizle yürüttüğünüz işin daha buyuk hacimli halinde calissaniz? Ozel sektorde? Teknik işlerde iyiyim diyorsunuz, seviyorsunuz, tecrübeniz var, eşiniz işi yürütmeye devam eder, siz de başka bir yerde devam edersiniz.
Tiramisu35 ne yazık ki eşi özel sektör olan için 3 yıl şuan. Valla 8 saat uzaklıktayız eşim gidip geliyor 3 hafta bir. 2 ayda bir biz gidip geliyoruz. Kızım 2 yasın da bakıcımız var komşum bakıyor cok tatlı bir teyze. Oğlum 1. Sınıf hemen evimize yan yana okulu. Benim iş yerim 5 dakika gidip geliyorum :) küçük bir ilçe zaten Bi problem yasamadık cok şükür tek sıkıntımız hasret.
Ortez protez okuyup atanırsan devlette Ortez protez yapmıyorsun hastanelerin alt yapısı yok bu konuda. Kendine atölye açarsan anca öyle.
Devlete atandığın da alçı pansuman odasın da çalışırsın çatlak kırık olduğunda alçı atel uygularsın. Genel itibariyle nöbet değil 8 4 mesai usuluyle çalışırsın.
Bende buna katılıyorum ve AÖL mezunu ben iki yıl önceki kpss de hiç kitap yüzü açmadan 70 aldım tamamen ortaokul bilgimle kuzenim kursa gitti aylarca 80 aldı görümcem gece gündüz çalıştı hemde AÖF ilahiyat okuyor 65 aldı öyle söyleyeyimSağlıla ilgili bölümlerin açıköğretiminin olmasına karşıyım ben ama devletimiz vermiş bu hakkı yapacak bir şey yok.
Tekrar okul okuyup, ders çalışıp, dgs ile uğraşıp harcayacağınız zamanı ve parayı kpss için harcayın. Kpss zor bir sınav değil aslında. Sadece ilkokulda üniversiteye kadar doğru düzgün eğitim almadığımız, ezberleyip unuttuğumuz asla öğrenmediğimiz için zor geliyor. 85-90 alınabilecek bir sınav bence.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Çok tatlısınız.Benimkinde de durum aynı maalesef ,puanlar hayli yüksek. Yapılmaz değil tabi ki ama Benim yapmam zor gibi duruyor . Yaptığım iş kısaca şöyle; kurumun bütün bilişim sistemlerinin kullanıcıları tarafından stabil olarak kullanılmasını, sorunsuz işlemesini sağlamak. Tabi bu işi yapan kişi kod da yazsa güzel olmaz mı? E bu kişi aynı zamanda kurumun Web sitesini de tasarlasa da tasarımcıya ayrı para vermeseler olmaz mı? E bu kuruma herhangi bir teknik destek verilecekse dışarıdan bir kişi gelmesi yerine bu kişi yapsa olmaz mı?sonuçta maaş veriliyor , bu ek işlere de herhangi bir ücret verilmediği için artıyor da artıyor beklenen şeyler :) özeli bu yüzden düşünmüyorum çünkü bütün beklenen şeyleri karşılamıyorum. Mezun olacağım bölüm de arada kalan bir bölüm açıkcası hem işletme hem de bilgisayar ve Programlama dersleri var ama bir bilgisayar mühendisliği değil sonuçta.aslında yurtdışında çok yaygın ve aranan bir bölüm ama ülkemizde ne zaman popüler olur bilmiyorum :))
ben sağlık teknikeriyim bizim puanlarda düşük değil 85 almak lazım..Uyarı:her zamanki gibi çok uzun olmuş kusuruma bakmayın :/ okuyanlara ayrıca teşekkür ederimmm
Merhabalar kızlar,
Sevgili @Senasaydn bir konu açmıştı onun üzerine düşünmeye başlamıştım. Ordan dolayı aklıma yerleşti. Ben 32 yaşındayım 3 çocuk annesiyim. Çocuklarım 10,5 , 6,5 ve 5 yaşındalar. Oğlum ve büyük kızım okula gidiyor;küçüğü de seneye anaokuluna başlayacak inşallah. Üniversite eğitimimi yarıda bıraktım , teknik lise mezunu olduğum için zaten mesleğim vardı. Erken evlendim ve anne oldum.Üniversiteyi bırakmam eşimle ilgili değil , başka bir hikaye ama şimdi sıkmayayım sizi. Eşimle meslektaşız ve işyerimiz var;eşim benden önce kurmuştu zaten düzenini. Meslektaş da olunca beraber çalışmaya başladık. 13 yıldır beraber çalışıyoruz.Durumumuz orta yollu çok şükür istediğimiz gibi idare edebiliyoruz. Ama tabi 3 çocuk olduğu için masraflarımız haliyle fazla oluyor.ctesileri de çalışıyoruz eşim bazen Pazar da çalışıyor. Kenarda birikmişimiz fazla yok ve bir gün çalışmasak rızkımız kesiliyor. Eşim dışarı servislere çıkıyor işyerinde fazla bir yoğunluk olmuyor. Oluyor da gelirimizin büyük kısmı dış servislerden geliyor. Kazancın büyük kısmı eşimde yani. Aramızda para sorunu asla olmaz ama mesela eşim apandisitten dolayı acil ameliyata alınmıştı 2 gün sonra işe dönmek zorunda kaldı,dinlenemedi bile. Böyle şeyler canımı sıkıyor. Çalışma saatlerinin uzun olması da cabası.19:30 gibi yazın 20:30 gibi kapatıyoruz. Ben istiyorum ki bir yerden sabit gelirimiz olsun. Bu arada oğlum üstün zekalı bir çocuk , ona yetemeyeceğim düşüncesiyle hem de ders çalışmayı sevmediği için beraber ders çalışırız düşüncesiyle üniversite sınavına hazırlandım. Küçük kızım daha bebekti hem kucağımda salladım emzirdim hem de bir yandan da onu sallarken ders çalıştım. Açıköğretim yönetim bilişim sistemleri bölümünü kazandım , kazandım diyorum kontenjanlı bir bölümdü çünkü. Ben de sistem destek uzmanıyım mesleğime paralel bir bölüm seçtim. Şu an 4. Sınıftayım. KPSS’ye mi girsem diye düşünmeye başladım. Ama araştırınca kadroların az olduğunu puanların çok yüksek olduğunu (87-95 civarı) olduğunu öğrendim.Uğraşmaya değer mi bilmiyorum çünkü devlette bilgisayar işletmeni (yani özel sektördeki Bilgi işlem uzmanı ) olarak yada vkhi olarak atanabiliniyormuş.ama bilgisayar işletmeni olarak atanan biri de yine düz memur olarak çalışabiliyormuş. Yanlış anlaşılmak istemem ama bu kadar emek vermişken düz memur olarak çalışmak istemiyorum teknik işlere yatkınlığım çocukluktan beri var çünkü. Bu durumlar beni biraz soğuttu açıkcası..
Diğer topikte yazan arkadaşa sağlıkla ilgili bölümler önerilmişti. Acaba Aöf bittikten sonra önlisans sağlık bölümü yazsam okusam ondan sonra mı atanmayı denesem? Sağlıkla ilgili konuları da seviyorum , bolca makale okurum keyif alırım.tabi makale okumaya benzemez her işin olduğu gibi bunun da zorlukları vardır.Ama KPSS puanları daha düşük , iş bulma şansı daha yüksek. Bir yandan da giderek gençleşmiyorum belki de bu seçimi yapmak için geç kaldım ama zaten anca çocuklarım büyümüş olur. Genç yaşta anne olduğum için bunları düzenleme şansım olmadı maalesef ama zoru başarmayı severim derslerim de iyiydi. Okumayı araştırmayı seven bir insanım. Hem 2 yıllık sağlık bölümü okuyunca DGS ile hemşireliğe geçiş de yapabiliyormuşum. Nedense kendimi sağlık teknikeri olarak düşünebiliyorum ama hemşireliği yapabilir miyim bilmiyorum. Yine de yükselme ihtimali olması güzel. Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi merak ediyorum.
D Deve tabani @KudrAlobarLoreth @turuncupijama @otur SIFIR @bulca @sonanda @yenGEnC @Mune sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Sevgiler ❤
Pardon saglikla ilgili bölümlerin acikogretimide var mı gerçekten bilmiyordum şaşırdımSağlıla ilgili bölümlerin açıköğretiminin olmasına karşıyım ben ama devletimiz vermiş bu hakkı yapacak bir şey yok.
Tekrar okul okuyup, ders çalışıp, dgs ile uğraşıp harcayacağınız zamanı ve parayı kpss için harcayın. Kpss zor bir sınav değil aslında. Sadece ilkokulda üniversiteye kadar doğru düzgün eğitim almadığımız, ezberleyip unuttuğumuz asla öğrenmediğimiz için zor geliyor. 85-90 alınabilecek bir sınav bence.
Sağlık okumak sanıldığı gibi kolay değil bitmek bilmeyen stajlar var oldukça uzun bir yol
Pardon saglikla ilgili bölümlerin acikogretimide var mı gerçekten bilmiyordum şaşırdım
En fazla tıbbi sekreterlik açıktan okunabilir sağlıkta diye dusunuyorum
Eşim engel değil şuanda ama liseyi bitirdiğimde yeni evliydim o zaman engellemişti beni bende de cahillik vardı evliliği öyle zannediyordum o zamanlar ama şimdi öyle değil çok şükürSevgiliHifaa içten duanız için çok teşekkür ederim sizi de tebrik ediyorum ne güzel liseyi bitirmişsiniz. Üniversite neden olmadı dediniz peki? Liseyi bitirmişsiniz üniversite için de yapacak azmi görüyorum ben sizde. Sadece kendinize inanmanız gerekiyor. Eşiniz engel değildir bu duruma umarım?
Teşekkür ederim :) eğer okumaya karar verirseniz lisansı tamamlamayın atanmak için. önlisans olarak diyaliz düşünün derim şuan önlisans arasında diyaliz ve odyometri okuması en zevkli olanlar hem ekipmanlar ilginizi çeker bence. bende önlisas okudum diyaliz atandım sonra lisans tamamlaya geçtim. Biraz uzun bir yol ama okumayı çok seviyorum beni sıkan stajlar çok vakit alıyor yada ben mi yetişemiyorum ev iş bebek okulKim demiş kolay diyeeeeGerçi olmuyormuş ama ben önlisans düşünmüştüm sağlıkla ilgili konuları da severim. Bizim mesleğimizde mesela bir cihazın çalışma prensibi vardır yada bir devrenin çalışma prensibi. İnsan vücudunu da kusursuz bir makina gibi düşünürsek en ince ayrıntısına kadar çalışma prensibini öğrenmek her öğrendiğimde hayretler içinde kalmama sebebiyet veriyor :) esasında düşünürseniz hiçbir meslek kolay değil yolu uzun ve meşakkatli. Zor ama güzel bir mesleğiniz var hemşire hanım başarılar diliyorum size
Teşekkür ederim :) eğer okumaya karar verirseniz lisansı tamamlamayın atanmak için. önlisans olarak diyaliz düşünün derim şuan önlisans arasında diyaliz ve odyometri okuması en zevkli olanlar hem ekipmanlar ilginizi çeker bence. bende önlisas okudum diyaliz atandım sonra lisans tamamlaya geçtim. Biraz uzun bir yol ama okumayı çok seviyorum beni sıkan stajlar çok vakit alıyor yada ben mi yetişemiyorum ev iş bebek okul
Vazgeçmedim hala diyalizdeyim uzun sürede düşünmüyorum. Ben okumayı sevdiğim için birde ileride sıkılırsam diye yükseltmek istedim ne yapsak kardır mantığıyla :) öyle bir ayrımla karşılaşmadım son birkaç senedir o durum epey değişti birde artık hemşirelere sertifika verilmiyor yani tekniker atayacaklar o konuda düzenleme yapıldı. En azından ben karşılaşmadım öyle birşeyle ve çalıştığım birimde hemşire tekniker sayısı eşit.Maaşallah sizepeki diyalizden neden vazgeçtiniz yani yükselmek için mi yoksa çalışma şartları mı zordu? Ben de okumayı çok seviyorum ama çocuklarla zor oluyor cidden . Staj da dediğiniz gibi zorlar insanı. Ama bir yandan işin pratiğini öğrenmek için ideal . Sizinkiyle aynı mıdır bilmem ama benim mesleğimde pratikle teori bazen birbirinden farklı olabiliyor ve çoğu zaman pratikteki şey geçerli oluyor. O konuda stajlar büyük yardımcı olur diye düşünüyorum. Bir de diyaliz teknikerlerini hemşireler pek sevmiyormuş diye birşey okumuştum, bilmiyorum doğru mudur? Sonuçta bir teknikerin görev tanımı hemşireyle asla bir olamaz ama hemşireler biz okuduk emek verdik onlar bizim kadar emek harcamadılar vs diye istemiyorlarmış. Böyle birşeyin içine de düşmek istemem açıkcası :) bir de nedense kendimi tekniker olarak düşünebiliyorum ama hemşire olarak düşünemedim :) sanki yapamam gibime geliyor. Siz ne yapıyorsunuz mesela hangi bölümdesiniz şu an?
Vazgeçmedim hala diyalizdeyim uzun sürede düşünmüyorum. Ben okumayı sevdiğim için birde ileride sıkılırsam diye yükseltmek istedim ne yapsak kardır mantığıyla :) öyle bir ayrımla karşılaşmadım son birkaç senedir o durum epey değişti birde artık hemşirelere sertifika verilmiyor yani tekniker atayacaklar o konuda düzenleme yapıldı. En azından ben karşılaşmadım öyle birşeyle ve çalıştığım birimde hemşire tekniker sayısı eşit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?