• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz, Nişan, Kına Elbise Modelleri Sizce napayım? Terziyle başım dertte....

smyraaa

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
878
46
298
$image-ACE6_4B278104.jpg

$üstü (2).jpg

$aa (2).jpg

Selam kızlar fikrinize, bilginize ihtiyacım var. Nişanlık diktirmek için bir terziyle anlaştımda 3 resim ekledim. İlkinde kırmızılı elbisenin eteğinin aynısı yapılacak, yuvarlak yaka üstü güpürlü gelinlik gibi drape bel olup göğüs kısmından dantel başlayacak. Ve yakası da diğer eklediğim gibi hakim yaka olacak. Göğüsten başlayan uzun kollu(tesettürlü olduğum için) dantel üstüne de taş işlenecek. Buraya kadar herşey tamam. Tamam olmayan kısmı şu ki; ben bu terziyle nişanlık dikilip satın almak için 600TL e anlaştım. Anlaştığım sırada kafamda net olan tek şey eteğiydi. Üstü satenmi olsun güpürmü dantelmi kesin konuşmamıştık. Ama bana güpür yada dantel olursa şu fiyat saten olursa bu fiyat demedi! Hatta kendisi üstüne provalarda karar veririz demişti. Şimdi de kalkmış sen saten dedin sonradan dantele döndün(yalan!), dantel pahalı ve kurtarmıyo 150TL daha almak zorundayım yoksa satmam kiralarım diyo!:oklava: Gelde çıldırma. Konuyu çoook uzattım ama anlayanınız varsa soracağım şu: Resimlerde gördüğünün etek,bel ve göğüs-yakadan oluşan bir nişanlık ortalama ne kadara satılıyor yada dikiliyor. Yada siz dantelli olsun olmasın benzeri bi model nişanlık/gelinliğe ne kadar ödediniz? Kadın gerçekten haklı mı yoksa iptal edip paramı geri almayı düşünüyorumda...CADIARZU

Anlattigin nisanlik icin 600 iyi bi fiyat canim. Terzilerle bu yuzden ugrasmayi sevmiyorum acikcasi.. Bence once olur diyip sonra olmaz demesi cok yalnis.. Sen dediginin arkasinda dur tatlim biraz sert cikis madem ilk basta provalarda karar verirsin diye anlastin ya 600 ye yap nisanligi yada parami geri ver ben baska bi terzile coktan konustum o 600 e yapacagini soyledi benim istedigimi ne.. Biraz korkut, yapamicaksa parani versin baska bi terzi bulursun canim.. Hayatinin en guzel gununde seni uzmesine izin verme.

ya konuştum konuşmazmıyım neler dedimde kadın bi tutturmuş biz baştan saten biye konuştuk diye. aslında üstüne kararsız kalıp provalarda konuşuruz demiştik. demek kafasında hesapladı dantel olursa kurtarmıo die böyle açık kapı buluncada hemen fazladan para istedi offf ikna olmo sinir oldum. Bide duygu sömürüsü yapıo en önemli gününde giyceksin 50-100TLnin peşine düşülmez diye. E en önemli günüm diye sömürmekmi gerek?

nişanlıklar zaten canım kiralama fiyatı 600-700 den başlıyo ki sen diktiriyosun 600 çok iyi demiş kadın
ama hatası da kumaş konusunda seni aydınlatmaması ilk başta her ayrıntıyı seninle konuşmalıydı sonuçta tecrübeli olano sen ilk defa nişanlık diktiriyosun hatalı yani

cnm bencede iyi bir fiyat normalde abiyeler bile pahalı eğer dikimine güvendiğin bir yerse orda diktir

kızla 600 bence de iyi zaten. ıyi olmayan şu, üstünü netleştirmemiştik dantelmi satenmi diye, dantel olursa fiyt 750 olur diyo. Benim sorum 600 TL için değil 750 için bu kıyafet edermi? sanırım şmdi daha net oldu=)

Kıyafetten anlamam, ama bence terzi de biraz haklı
Tabi baştan söylememesi biraz sorun ama dantelle, saten arasında fark olur herhalde

ben 1000 liraya anlaştım gelinlik için 400 lirada verdim.

bugün bi değişiklik yapalım dedim daha kumaş bile kesilmemiş fiyat 1400 oldu.
konuşup anlaştık vazgeçtim dersem paramı alıcam ve vaz geçtim.

ankarada samanpazarı çıkrıkçılar yokuşu var orayı gezdim. ilk beğendiğim gelinlik 600 dü

nişanlıklarda 300-350 arası değişiyo... Tabiiki yanınızda ağzı laf yapan sağlam pazarlık yapacak biri olması lazım...

1500 lük bi gelinliğin son fiyatı 800 düşünün artıkkk

Kıyafetten anlamam, ama bence terzi de biraz haklı
Tabi baştan söylememesi biraz sorun ama dantelle, saten arasında fark olur herhalde

fark olması gayet normalde onlar uyanık... 3 - 5 lira fazla ne koparsak derdindeler. ( hepsi demiyorum tabii ki)

yani ben şuna karar verdim bugün işinin ehli bi insan hiç bir detay atlamadan tek tek anlatıp bilgi veriyo :)

benim ilk anlaştığım yer katalogtan beğendiğim gelinliğin üzerine hangi taşın işleneceğine benim karar vermemi istedi. işlese o model çıkmıyo bile. ben acemi de bişey bilmiyo nasıl olsa yedim yedim ama çabuk çıkardım.

ben kurtuldum terzi işinden hazır alıcam en mantıklısı bu

canım ben de nişanımdan önce aynı dediğin şeyi yaşadım.
gittim bi moda evine bana bi sürü laf ettiler önce müşteriyi kaptırmayalım başka yere diye, her şeyi anlaştım, sonra bana yok şuraya şu taşı koyarsam ek ücretm bilmem ne diye 1200 lirayı buldurdular, benim de sinirim bozuldu, 800e anlaşmıştım, istemiyorum dedim, ve bir hafta sonu nişanlımla hazır satan yerleri gezdik, zaten haızr satan yerlerde her beden oluyo, olmasa da daraltma filan yapılıyo, benim nişanlığımın üzerinde de istediğim oynamayı yaptırdım ben ve 900liraya filan maloldu. hemde inanılmaz içime sindi,
şimdi aynı aldığım yerden gelinliğimi ve kınalığımı da aldım, bence en mantıklısı hazır gibi geliyo bana tabi çok özel bir model istemiyorsan. sanırım sen türbanlı olduğun için bolero istemiyosun ve bütün üzeri dantel filan olsun istiyosun ama ona da şöyle bişey söyleyebilirim. mesela benm aldığım moda evinin atölyesi de var, hazır satıyolar ama istediğin değişikliği yapıyolar, mesela ben de kısa kollu ya da kolsuz bi bolero alacaktım, strapleze nişanlım ve ailem izin vermiyordu, ama üzerine kalın askılar yaptılar, mesela kapalı bir arkadaşım gipürden bolero yaptırdı üzerine sanki gelinlikle bütün gibi oldu çünkü straplez olan yerden diktiler, bence hazır satan yerleri de gez canım, çünkü bu hayatımızda bir kere oluyo, ve terziye diktirdikten sonra ortaya ne çıkacak,, istediğini yapabilecek mi, olmayınca almıyorum deme lüksün olabilecek mi, bunları da düşün, yani ben hep sonucu görmek istediğim için biraz evhamlıyım:) o nedenle böyle bişe yaptım, inşallah allah pişman etmez de ağız tadıyla da giyerimn, neyse çok uzattım canım a.s. inşallah fikir olmuştur sana. yani illaki de diktireyim diyosan da başka terzilerle de konuş, sonuçta bir sürü insan var bu işi yapan

canım biraz geç bi yorum oldu snaırım çoktan diktirip giyip nişanımı yaptım bile ben o kıyafetle:) hatta fotolarıda koydum albüme 23.05.2010 die:)

Back