Sizce Lisans mı Önlisans mı okumak daha doğru bir karar olur?

ayseegulll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
10
0
29
Merhabalar
Önlisans sağlık bölümünden mezunum. Kendi bölümümden iş bulamadım. Herneyse. Sormak istediĝim şu. Sınavsız olarak ikinci üniversite okunabiliyo biliyorsunuzdur. Aralarında çok istediĝim bir bölüm yok ama 2 yıllık web tasarımı ve kodlama bölümü biraz mantıklı geldi. Ama yine 2 yıllık olduğu içinde pek içime yatmadı. 4 yıllık sosyoloji de okuyabilirim yada başka bir dört yıllık bölüm sağlık yönetimi halka ilişkiler ve reklamcılık işletme gibi. Sizce 4 senelik bir bölüm okumak daha mı doğru olur. Lisans mezunu olmanın bazen avantajları olabiliyo galiba farklı sektörkerde işe girme konusunda.

Tabiki de 4 yıllık okumanız daha mantıklı. Şuan 4yıl bitiren bile doğru düzgün iş bulamıyorken 2 yıl okumanın size hiçbir faydası olmayacak.. 4 yıllık bir bölüm düşünün ve üzerine dil koyun. yani dil öğrenin kurslara gidin.

merhaba ben de 2. üniversite olarak çocuk gelişimine başladım yorumları çok iyiydi önü baya açık görünüyor onu da bir değelerndirin isterseniz

Tavsiye edebileceğiniz bir bölüm varmı
Valla hangi bölümü okumanız gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz yani neye eğiliminiz var önce o önemli. Sosyoloji iyi bir bölüm rehber öğretmenlik vs yapabilirsiniz, Reklamcılık ta güzel, arkadaşım reklamcılık okudu iyi paralar kazanıyor Ben Çeko mezunuyum İşletme üzerine yüksek yaptım. Ve iyi şartlar altında calısıyorum..

Lisansa tamamlayın ama sosyoloji değil
Ben sosyoloji mezunuyum atanamadım.
Pedagojik formasyon aldım yine olmuyor
Puanlar çok yüksek sayısalım yok :KK43:
Ücretli öğretmenlik falan yapıyorum o da şansa yani
Bir de rehber öğretmenlik olayı 1 kere alındı sanırım sonra daha atama yapmadılar
İyi düşünün

Tavsiye edebileceğiniz bir bölüm varmı
Merhaba. Bence 4 yıllık Yönetim Bilişim Sistemleri okuyabilir veya 2 yıllık Web Tasarım ve Kodlama okuyup DGS ile 4 yıllık bir bölüme tamamlayabilirsiniz. Bu önerilerimi tamamen sizin aklınıza yatan bölümleri söylemenize istinaden yapıyorum.
Alanınız sağlıkla ilgili olduğu için de 4 yıllık Sağlık Yönetimi de okuyabilirsiniz... Saygılar...

Ben yönetim ve bilişim sistemleri okuyorum 4. Sınıftayım bu sene. Bitirilsin diye okunacak bir bölüm değil açıkcası dersler ağır sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ilk mezunlarını geçen sene verdi o yüzden Çıkmış soruları fazla yok Aöf bazı ders değişiklikleri de yaptı . Sağlık yönetimi bir de bir tane daha sağlıkla alakalı bir bölüm vardı onu seçerseniz alanınıza daha yakın olabileceğini düşünüyorum .

eğer ki iş konusunu düşünüyorsanız bence kpps ye hazırlanın daha iyi kendi bölümünüzzden. iki yıl ya da dört yıl bekleyeceğinize güzel bi çalışmayla memur olabilirsiniz.

X