Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim şu an 48 günlük.önümüzdeki hafta bi kaç günlüğüne tatil düşünüyoruz ama cesaret edemiyoruz nasıl olur bizi neler bekler gittiğgimize pişman olur muyuz.yorumlarınızı bekliyorum
Benim kızım 5 aylık diyorumki keşke daha küçük olsaymış emer emer uyurdu.Kızım fıkır fıkır iki dk durmuyor.Ağlıyor ediyor .Çok sıkılgan. Bence gidilir tatile niye gidilmesin ki ? Fırsatımız olsa şimdi bile giderim Kızımda yüzerdi denizde herhalde :) bebekler ilk 6 ay yüzmeyi unutmuyorlarmış diye duymuştum.Benim kızım bi de yer yadırgıyor mesela. Anneme kalmaya gittiğimde biraz yadırgamıştı yatağını falan aramıştı ama sorunu çözdük çabuk
bnm fikrim zor olur gibi geliyor öle uzun uzun uyumaz ufak bebekler:) uyku düzenleri olmas tatilden pek bişi anlaşılmaz gibi geliyor ama yaşanayn varsa yazsın bakalım nsl geçiot
bnm fikrim zor olur gibi geliyor öle uzun uzun uyumaz ufak bebekler:) uyku düzenleri olmas tatilden pek bişi anlaşılmaz gibi geliyor ama yaşanayn varsa yazsın bakalım nsl geçiot
deniz dibimizde aslında ama ben denizi düşünmüyorum zaten tahta gibi dümdüz göbeğim almış başını gitmiş
abant taraflarını doğayı düşünüyorum.en çok endişelendiğm nasıl emzireceğgim.bir de emzirmeden sonra pompa da kullanıyorum tıkanma olmasın diye bunları nasıl yapcam en çok düşündüklerim.
Bebeğim 11 nisan doğumlu .Eylül başı çıkacağız biz de Allahın izniyle.
Doğum yapanlar olarak iyi bir tatili hakettik öyle değil mi :) Siz de mahrum bırakmayın kendinizi derim.
gazlıdır bebeğim ama aşırı değil uykusu iyi.2-3saat uyur hatta bi kere 4 saat uyuduğu oldu.
valla atılcaz bir maceraya gidicez artık bakalım neler olcak minik lokum ne işler acacak başımıza (ya da biz ona)hadi allahtan hayırlısı.
bebeğim şu an 48 günlük.önümüzdeki hafta bi kaç günlüğüne tatil düşünüyoruz ama cesaret edemiyoruz nasıl olur bizi neler bekler gittiğgimize pişman olur muyuz.yorumlarınızı bekliyorum
benim bbeğim 4 nisan doğumlu ve geçen hafta tatildeydik.bebeğimin pek gaz sorunu kalmadı çok huzursuz bi bebekte değil.cesaret ettim gittim ve hiçte pişman olmadım.tek sorun eskisi gibi istediğimde havuza giremedim ama bunu bilerek gittim ve hiçte sorun etmedim kendime artık eskisi gibi tatil yapamıcağımı biliyorum.bencede erteleme tatilini.büyüdüklerinde daha zor bence.bizimki yedi içti yattı arabasında.geçen sene dayımın kızıyla gittik 11 aylıktı kendi yürüyemiyodu oturduğu yerde oturmuyoduda sürekli elimizden tutup oraya buraya çekiştiriyodu bizi :)
emzirme sorununa gelince ben emzirme önlüğü aldım ama pek kullanamdım.zaten 3-4 saatte bir besleniyo bebeğim önce emziriyorum sonrada mama veriyorum ben.genelde odaya çıktım.pompayla sağıyomuşsun sende manüel pompa kullanıcaksan emzirme önlüğünü gene kullana bilirsin.yada kaldığınız yer yakın olursa odada sağarsın hatta sağdığın sütü diğer öğünü içinde kullanırsın.keşke benimde sütüm bol olsaydı daha rahat olurdu.
şimdiden ii tatiller cnm.
benim kızımda 3. ayını bitirmişti tatile çıktık yolculuk da tatil de güzel geçti ilk akşam sanırım biraz gaz sancısı vardı ama sonraki günler gayet iyiyidi tek sorun kaldığımız pansiyon denize uzaktı :)) sabah emzirip gidiyordum orada emzirmek istedim ama sanırım göğüs ucum ona biraz tuzlu geldi almadı :)) 2 saat kadar durup meme zamanı gelince otele dönüyordum zaten o arada saat 12 ye geliyordu beraber banyo yapıp emzirip beraber uyuyorduk saat 5 e doğru bir daha gidiyorduk 1- 1 buçuk saat durup yeniden odamıza geliyorduk ... ilk akşamı saymazsak kendisi de gayet keyifliydi ...
şimdiden iyi tatiller....
benim bbeğim 4 nisan doğumlu ve geçen hafta tatildeydik.bebeğimin pek gaz sorunu kalmadı çok huzursuz bi bebekte değil.cesaret ettim gittim ve hiçte pişman olmadım.tek sorun eskisi gibi istediğimde havuza giremedim ama bunu bilerek gittim ve hiçte sorun etmedim kendime artık eskisi gibi tatil yapamıcağımı biliyorum.bencede erteleme tatilini.büyüdüklerinde daha zor bence.bizimki yedi içti yattı arabasında.geçen sene dayımın kızıyla gittik 11 aylıktı kendi yürüyemiyodu oturduğu yerde oturmuyoduda sürekli elimizden tutup oraya buraya çekiştiriyodu bizi :)
emzirme sorununa gelince ben emzirme önlüğü aldım ama pek kullanamdım.zaten 3-4 saatte bir besleniyo bebeğim önce emziriyorum sonrada mama veriyorum ben.genelde odaya çıktım.pompayla sağıyomuşsun sende manüel pompa kullanıcaksan emzirme önlüğünü gene kullana bilirsin.yada kaldığınız yer yakın olursa odada sağarsın hatta sağdığın sütü diğer öğünü içinde kullanırsın.keşke benimde sütüm bol olsaydı daha rahat olurdu.
şimdiden ii tatiller cnm.
teşekkürler.içimi rahatlattın zaten gideceğimiz yer her şeyi içinde olan sakin bir otel.
pompam elektrikli ama pillede kullanılıyo.
neyse ok yaydan çıktı yarın gidicez bakalım.
Arkadaşlar biz de çıkmayı düşünüyoruz ama güneşe nasıl çıkacsak ne sürelecek bilmiyorum 6 aydan önce hiçbişey sürmeyin diyolar hastalanırsa napcaz lütfen deneyimki anneler yardık etsin
benim kızım 7 aylık ve eşimde balıkesir akçaya gitmek istiyor bebekten önce hep gidiyorduk. ama sorun şu ki benim kızım arabayla uzun yolu hiç sevmiyor avcılara annemlere bile zor gidiyorum hemen terliyip sıkılmaya başlıyo önceden dışarıyı izliyodu. yolda telef olcak hasta olucak diye kendi kendimi yedim durdum eşimde normalde annesi bakıyor bebeğe ben çalışırken diye 2-3 gün bırakıp gideriz diyor. götürüp orda hasta edeceğimize düzeni bozulacağına hasret kalırız biraz diyor. ama hiç gitmeyelim demiyor malesef. seneye gideriz diyorum dinlemiyor. geçen sene hamileyim diye gidemedik çok bunalmış kendileri. kızımın düzeni çok hassas bi bozuldumu alt üst oluyor annemlere bile gitsek hemen alt üst oluyor offf bilmiyorum gidenleri tebrik ediyorum sadece iyi cesaret valla
vallahi açık konuşacam benim oğlum 21 aylık ama çocukla herşey biraz daha zor oluyor
akşam bir yere gitsek bile rahat olamıyorsun gelelim tatile
biz 6 aylıkken gitmiştik antalya larada bir otele
adanadan arabamızla gittik en azından bebek için gerekli herşeyi aldık yanımıza
bebekli olunca biraz dağınık döküntülü oluyorsunuz :)
ben eşim bebek ,birde görümcem ve kuzenim vardı onlarıda götürdük vallahi bana çok yardımları oldu
çünkü küçük bebekle tatile gidince şuna hazır olun siz hizmetçi olacaksınız orda
ben tatilde karnımı doyurduğuma şükrettim
sabah bebekle kalkıyorsunuz hava sıcak sürekli onun kıyafetlerini değiştir,yemeğini yedir havuza götür oynat vs vs
öğle uykusu olduğunda yanında kalıyorsun odada mecburen
bir bakıyorsunuz akşam olmuş bebek anlamıyorki eğlenceden rengarenk ortamdan o uyuyunca sende mecburen odaya tıkanıyorsun
ben akşamları oturdum tv izledim odada
ve tatil yerleri sinek kaynıyor en lüks otelde bile olsan
akşam en azından sahilde bir animasyon show u izlemek istiyorsun ama olmuyor bebekle oturamıyorsun
buna benzer çok şey aklıma gelenler bunlar
yani sen kendin tatilden pek bişey anlamıyorsun bunu bilerek git
bebekle uğraşıyorsun sürekli sadece mekan farklı
ben bir kere gittim ve şimdi olsa gitmem
benim oğlum şimdi 2 yaına geldi ama ben yine bu sene tatile giderken annemgile bırakcam eşimle tek gidecem tatile
daha sonra oğluma uygun bir yere gidecem kısa bir kaç gün
Ben bebeğim 2,5 aylıkken 2-3 günlük bir tatile gitmiştim.. Iyi ki de gitmişim. Emzirilen bebekle tatil çok rahatmış.yolculukta. Emdi uyudu.. Kuzum hiç zorluk çıkarmamıştı. Eğer tatil planın varsa şimdi tam zamanı. Benim kızım şimdi 17 aylık ve tatili hiç düşünemiyorum:) çok zor olur. Sürekli gezip dolaşmak yeni şeyler keşfetmek istiyor. şimdiden iyi tatiller:) sevgiler.
şimdi imkanım olsa hemen giderdim .hamilelik doğum loğusalık derken bunaldım zaten.bence bebekle en iyi tatil emzirirken olur.kızım 2 aylık gittiğim yerlerde çok rahat ediyorum ne mama derdi var ne bişey.gerçi biz öyle pek gazlı bibebek değiliz..bide bebeklerin çoğu gezmeyi sever evde daha huysuz oluyor benimki.ama aynı cesaretim seneye olmaz .yok ek gıda yürüme derken.daha zorrr