sizce hediyeyi geri göndermeli miyim?

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.130
1.075
333
36
kizlar bircogunuz sevgilimle olan durumumu biliyorsunuz.suan ne birlikte gibiyiz ne de ayriyiz ama hic bir olumlu gelisme de yok.
size bisey daha danismak istiyorum.

sevgilimin cok yakin bir arkadasi yurt disinda okuyordu.gecen yil benim dogum günüm icin o arkadasindan fikir istemis.arkadasi da bulundugu yerde cok güzel inci taki setleri oldugunu,oranin incilerinin cok kaliteli oldugunu söylemis ve dogum günüm icin güzel bir set göndermis.

daha sonra benim dogum günüm icin buraya geldi ve teyzesinde kaldi,teyzesinin kizi da arkadasim oluyor.o aksam muhabbet etmisler benden bahsetmisler ve dogum günüm icin ne aldigini sormuslar o da söylemis ne aldigini.tabi teyzesi ve kizlari cok uyaniklar bir sekilde fiyatini ögrenecekler ya,kiza basit bir sey almadin degil mi demisler.o da degerli bir sey oldugunu söylemis,israrla fiyatini sormuslar ama fiyat belirtmemis.sonra sevgilim ordayken annesi ariyor ve teyzesi aliyor telefonu,konu yine bana geliyor ve derken yine hediye konusu aciliyor.meger annesi,hediye daha bana ulasmadan kuyumcuya götürüp fiyatini ögrenmis ve telefonda fiyati söylüyor.

ertesi gün sevgilimin kuzeni olan arkadasimla görüstük ve bana hediyenin fiyatinin 3500 tl oldugunu söyledi,cok sasirdim.gercek incinin degerli bir sey oldugunu bilirim ama daha önce hic fiyatlari hakkinda bilgi sahibi olmamistim.o kadar da degildir diye düsündüm ama yine de tedirgin oldum.bana bu kadar pahali bir hediye almasi beni rahatsiz etti,cünkü ciddi anlamda söz-nisan gibi atilmis bir adim da yok.tabi bunu dile de getiremedim.bana bu fiyatta bir hediye almissin desem gidip fiyatini mi arastirdin diyecek.kuzenin söyledi desem hos olmayacak.ben o hediyeyi kutusuyla birlikte bir kenara koydum ve hic kullanmadim.ve tek hayalim de sözümde kullanmakti,o gün icin saklayacaktim ve ilk o gün kullanacaktim hep böyle düsündüm.

sonra ben dayanamadim ve bir gün bu konuyu actim.nedense kötü seyler duyacagim zaman seytan mi dürtüyor nedir kendime engel olamam hic.
meger sevgilimin bunlardan hic haberi yokmus.inciyi yollayan arkadasi yurt disinda ögrenci oldugu icin,sevgilim zaman zaman maddi anlamda yardimda bulunuyormus kendisine.sevgilim ödeme yapmak icin fiyati sormus ama sanirim daha önce kendisine maddi anlamda yardimda bulundugu icin arkadasi bu parayi kabul etmemis.yani incinin fiyatini sevgilim de bilmiyor.ama annesi nasil azimle calismis ögrenmis pes dogrusu.üstelik ögrenmekle de kalmamis bütün sülaleye bahsetmis bu hediyeden.sanirim kendisi hediyenin parasi oglunun cebinden cikti saniyor,ici yanmis belli ki.ama bütün sülalenin bildigini bende yeni ögrendim.arkadasim söyledi,teyzem herkese anlatmis dedi.bir de para meselelerini cok takinti yapan bir insanmis,kim bilir hakkimda daha neler söylüyor.oglu yanima geliyor masraf ediyor diye de üzülüyordur Allah bilir.

ben bu durumu ögrenince cok üzüldüm ve kafama takildi.sevgilime anlattim ve bu hediyeyi geri göndermek istedigimi söyledim.aramiz da bozuk oldugu icin sert tepki verdi.sacmalama sakin öyle basitce bi davranista bulunma dedi.onlar bizi hep kiskandilar ve bu yüzden yalan yanlis seyler uyduruyorlar dedi.
evet bence de cok cirkin bir davranis ama geri göndermezsem de hep kafama takilacak.sonucta bende sevgilime bir sürü hediye aldim o da bana aldi bunlar konu edilecek seyler degil ki ya da karsilikli yapilmaz ki kim icinden ne gelirse yapmistir.tutup da kullanilmis seyleri geri gönderilecek degil ama bu inci meselesi cok farkli.böyle seylerin konu edilmesi midemi bulandirdi gercekten.simdi bide aramiz tamamen kopmus gibi,o yüzden üzerimde kalmasini istemiyorum.

sizce ne yapmaliyim? yine cok uzun oldu ama yazarken kaptiriyorum kendimi:) simdiden tesekkür ederim bu arada...

Evet bedel olarak oldukça yüksek bi fiyat bu ama onun cebinden çıkmadığını söylüyorsun hem de sadece ailesi böyle bir tepki verdi o öyle düşünmüyor diyorsun.
Açıkçası biraz karışık geldi bana. Yani senden ya da anlattıklarından dolayı değil de ailesinden dolayı sıkıntı olabilir. İlerde iş ciddiye dönerse, bütün sülaleye yayan birisi bunu senin ailene ne şekilde anlatır onu düşündüm. Erkek arkadaşınla oturup daha sakin kafa detaylı konuş, ailesine durumu izah etsin, belki ikna olurlar.
Şayet böyle düşünüyorlarsa benim gururum elvermez gibi bişeyler söyleyebilirsin. Yani geri vermen doğru bence, en azından çocuk gider ailesiyle o şekilde konuşur.

biraz önce kendisiyle konustum.annesinin hic böyle bisey yapmadigini kuyumcuye felan gitmedigini söylüyor.ayrica hediyeyi arkadasimin gönderdigni de annem biliyor icin rahat olsun dedi.ben israrla bu hediyenin bende kalmasinin beni rahatsiz edecegini ve göndermek istedigimi söyledim. o da sunlari söyledi:

o bi hediye ve bu zamana kadar nerde görülmüs hediyenin geri gönderildigi.her ne olursa olsun o sana hediye edilmis bisey.eger geri gönderirsen bende bugüne kadar bana ne aldiysan hepsini evine gönderirim ve cok seviyesizce davranmis oluruz.sana hediyeyle ilgili yorum yapanlar emin ol ki seni kiskandiklari icin böyle yapmislar.ben teyzeme de kizlarina da o aksam hediye icin bir kurus vermedigimi söyledim ama sana ne anlattilarsa hepsi yalan.annemin söylemedigi seyleri de söyledi olarak yansitmislar.senin yerinde olsam seni cekemeyenlere inat o hediyeyi kullanirdim.bi daha bana bu konuyla ilgili baskalarinin agziyla bir seyler söylersen kalbini kirarim.

bunlari söyledi icim biraz rahatladi ama yine de kime inanacagimi bilmiyorum.bunlari bana anlatan kuzeni benim liseden beri en yakin arkadasimdi.ne oldu da bana bu kadar düsman oldular anlamadim.belki de sevgilime de benimle ilgili olumsuz seyler söylediler kafasini karistirdilar.gerci kendisi onlara inanacak biri degil,bana inanma dedigine göre kendisi de inanmiyordur ama yine de cok üzülüyorum böyle olmasina.en yakin arkadasim dedigim insan kim bilir arkamdan daha neler söyledi.

arkamdan daha neler konusuldu kim ne dedi bilmiyorum bu yüzden de o hediyeyi özellikle annesine yollamak istiyorum,cünkü ne olursa olsun o kadinin bana karsi iyi niyetli olduguna inanmak gelmiyor icimden,en basindan beri hep öyle hissettim.mantikli bir aciklamam da yok bununla ilgili,ama hissediyorum...gönderirsem de erkek arkadasim benim aldiklarimi geri gönderecegini söylüyor.

Allahim nasil bir seyin icine düstüm ben yaa

Ah canım ya işte ben de tüm bunları düşündüm ama bir de erkek arkadaşının yaptığı bu konuşmayla ilgili aklıma şu kuzen geldi. Bi yerde bi çekememezlik ya da ne bileyim ara bozuculuk gibi bişey de olabilir yapmak istediği. Bekle bakalım biraz daha, inşallah çözüme kavuşturursun

Suan iliskiniz sallantida. Ama bana oyle geliyorki bu hediyeyi geri gonderirseniz iloskiniz tamamen bitecek. Zaten araniz gerginken daha da ipleri germeyin derim ben. Artik sizinle her konusmasi onun icin bi stres haline gelmesin.. Tabi hala iliskinizi kurtarmak istiyorsaniz...

iliskimi kurtarmayi cok istiyorum ama artik böyle bir sansim yok sanirim.bugün hediye konusunu konusurken iki yabanci gibiydik.artik bu hediyenin bende kalmasini istemiyorum dedigimde hic "artik" kelimesinin üzerinde durmadi.yani kabullenmis o da bittigini.direk yanlis anlamalarla ilgili aciklama yapti gecti.

bu durumda göndermemem daha dogru olucak bence de.cünkü konu uzadi ve dedi ki kendini kücük düsürecek seyler yapma biraz güclü ol,kimsenin agzina bakma dedi...

E tamam sizde artik bir karar verin. Problem hediyenin pahali olmasi mi yoksa parayi odeyenin kim oldugumu anlamadim. Sonucta parayi kendisi vermemis bile olsa bu hediyenin degerinden birsey kaybettirmez. Kurtarmaya calistiginiz bir iliskide bu kadar cok strese probleme yer vermeyin. Makul olmaya calisin. Eger hediyeyi geri gondermemeye karar verdiyseniz bi daha konusunu acmayin. Zaman verin birbirinize. Belki hala umut vardir. Ama boyle zaten araniz kotuyken iyicene hersey bitmesin.

parayi kendisinin vermemis olmasi hediyenin degerini kaybettirmez ama en azindan annesi arkamdan,oglum o kiz icin su kadar para verip hediye almisti diyemez.hem zaten o hediye burda o fiyati ediyor ama arkadasi onu yurt disindan üretim yerinden getirdi.yani aldigi yerde o kadar pahali degil.hem zaten konu aslinda hediyenin fiyati da degil.sanirim ben fazla ayrintiya girince konu fiyata geldi.anlasilabilirlik acisindan ayrintiya girmistim.

eger bu konuyu erkek arkadasimla konusmasaydim hep kafama takilicakti,rahatsizlik duyucaktim.hic konusmadan hediyeyi geri yolamak da olmazdi.hala hediyeyi geri yollamak istiyorum ama bu durumda yollayamam tabi ki.

canım evleneceğimiz insana kadar kimin hayatından kimler gelip geçiyor..
her birlikte olduğumuz ve neticede bir sorun yüzünden ayrıldığımız insana hediyesini geri göndermeye kalksak ohoo ...
pahalı bir hediye olduğu için geri göndermek isteyebilirsin ama o hediye ondan sana hatıra.
yine de sen bilirsin canım.. için nasıl rahat edecekse öyle yap ..
sonuçta kişileri,karakterleri tam bilmediğimizden senin için en sağlıklı olacak durumu kestiremiyorum..

haklisin canim ama ben o inci set disinda aldigi hediyeleri geri göndermeyi hic düsünmedim.sonucta o bana aldi ben ona aldim her birimiz geri göndersek al mektuplarini ver mektuplarimi gibi bi durum ortaya cikar, komik olur. hem o da aldigi hediyelerin arkasindan konusacak karakterde bir insan degil.ama kuzeni yani benim arkadasim,sevgilimin annesinin bu hediyeden herkese bahsettigini söyleyince cok üzüldüm.bu nedenle de o setin artik bende kalmamasi gerektigini düsündüm.madem arkamdan laf ediyor alsin kendi kullansin diye gecti aklimdan.tabi erkek arkadasima bu sekilde ifade etmedim.bunun bende kalmasini dogru bulmuyorum dedim.sebebini sordu bende uygun bir dille ifade ettim.sanirim annen benim icin bu hediyeye verdigin ücretten bahsetmis,herkes bunu konusuyormus,bu nedenle artik bende kalmasin dedim.o da kuzeninin beni kiskandigi icin bunlari uydurdugunu söyledi.daha önce de bu düsüncesini destekleyecek sekilde davranmisti kuzeni.o nedenle icim rahatladi,annesi öyle bir sey düsünmemis ve söylememis cünkü.eminim ki annesi öyle düsünseydi erkek arkadasim ben bu hediyeyi göndermek istiyorum dedigimde sen bilirsin derdi.arkamdan o sekilde konusulmasini istemezdi diye düsünüyorum.cünkü benim böyle konularda cok hassas oldugumu biliyor.

ben bu saatten sonra o hediyeyi asla kullanamam bunu da biliyorum.kutusuyla sakladim duruyor bir kenarda.sanirim ona bakamam bile,cok üzülürüm.ne kadar zaman gecerse gecsin kullanabilecegimi de sanmiyorum ama bu durumda geri de gönderemeyecegim.

Can sıkmayacak bir durum değil tabii ki, fakat nedense bazen aileler üstüne vazife olmayan hareketlerde bulunabiliyorlar.
Ben sevgilime (şu anki eşime) doğum gününde hatrı sayılır meblada bir hediye almıştım.
Annem "niye bu kadar masraf yaptın kızım, daha aranızda bir resmiyet yok" demişti.
Fakat üzerinde fazla durmamıştı, sonra olay nasılsa babama intikal etti, laf arasında annem yanlışlıkla kaçırmış ağzından.
Babam çok kızmıştı çünkü kredi kartı ile aldığım için ve bende babama kızmıştım.
Çünkü kendim kazanıp kendim ödediğim, onları herhangi bir külfete sokmadığım için.
Sözün özü, onları etkileyen bir durum değildi...

Senin durumuna gelince, sonuçta parası sevgilinin cebinden çıkmamış, çıksa dahi ailesini ilgilendirmez.
Geri verilmesi gereken bir hediye değil bence, çünkü ortada bir ayrılık yok (eğer doğru algıladıysam).
Hediye hediyedir, sen sonuçta sevgilinden "bana bunu al" diyerek onu bir külfet altına sokmamışsın.
Eğer sen talepte bulunsaydın, durum farklı olur ve müstakbel kayınvalidenin laf yapması bir anlamda anlaşılır olurdu.
Bunu onun dedikoduculuğuna veriyorum ben, sonuçta bir hediyedir, alınan hediye de senin sevgilinin gönlünden kopan birşey.
Kimseyi alakadar etmez.

Ha ne zaman böyle pahalı bir hediyeyi geri vermeye gerek duyarsın?
Ancak bir ayrılık oluşur, yollarınızı ayırırsınız, o zaman belki geri vermen gerekebilir.
Anladığım kadarıyla sende karşı tarafı düşünen yapıya sahipsin.
Senin yapacağın tek şey duymamazlıktan gelmek, yarın öbürgün evlenirseniz eğer, lafı geldi mi söylersin ve müstakbel kayınvalidenin ağzını kapatırsın.

malesef suan ayrilma noktasindayiz,belki de ayrilmisizdir.belirsiz bir durum icerisindeyiz.3 ay önce bir sorun yasadik ve ondan sonra bir daha eskisi gibi olamadik.simdi ise yaklasik 2 haftadir hic konusmuyoruz gibi bisey ama "bitti" demiyoruz ikimizde.belki o sorumluluk almamak icin benden bekliyor,benim de söylemeye dilim varmiyor.
sadece bu hediye konusu beni rahatsiz ettigi icin dün bununla ilgili bir mesaj attim ve o nedenle konustuk.ama yine de hediyeyi geri gönderirsem o da bana aldiklarini evine gönderirim dedi,bu da hic hos olmaz.

belki de aramiz bozulmasa bu konular hic gündeme gelmeyecekti.cünkü kuzeni bunlari bana söylemeye cesaret edemezdi.simdi aramiz bozulunca ne var ne yok döktü ortaya.üstelik kuzeniyle konusmuyorlar yani sevgilim bunlar icin gidip ona hesap sorsa bile kuzeni umursamaz,bir cekincesi olmadigi icin rahatlikla yalan söylüyor olabilir.ama hep bu acidan bakmamak lazim tabi ki.bir ihtimal daha var ki bu cok üzücü.yani gercekten annesi o tarz yorumlar yapmissa bile sevgilim ailesini kücük düsürmemek icin bunlari inkar ediyor olabilir.cünkü ben dedim ki bunlar cok cirkin seyler,alinan bir hediyenin arkasindan yorum yapmak,bu sekilde dedikodular yapmak kücük insanlarin isidir.ben bunlara katlanamam dedim.erkek arkasasimin bu tutumu bir savunma da olabilir diye düsünüyorum ama yapacak bir seyim yok artik,takmamaya calisiyorum.sonucta bana icimin rahat olmasini söyledi en azindan o yanlis seyler düsünmüyor bunu anlamis oldum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…