Evet bedel olarak oldukça yüksek bi fiyat bu ama onun cebinden çıkmadığını söylüyorsun hem de sadece ailesi böyle bir tepki verdi o öyle düşünmüyor diyorsun.
Açıkçası biraz karışık geldi bana. Yani senden ya da anlattıklarından dolayı değil de ailesinden dolayı sıkıntı olabilir. İlerde iş ciddiye dönerse, bütün sülaleye yayan birisi bunu senin ailene ne şekilde anlatır onu düşündüm. Erkek arkadaşınla oturup daha sakin kafa detaylı konuş, ailesine durumu izah etsin, belki ikna olurlar.
Şayet böyle düşünüyorlarsa benim gururum elvermez gibi bişeyler söyleyebilirsin. Yani geri vermen doğru bence, en azından çocuk gider ailesiyle o şekilde konuşur.
biraz önce kendisiyle konustum.annesinin hic böyle bisey yapmadigini kuyumcuye felan gitmedigini söylüyor.ayrica hediyeyi arkadasimin gönderdigni de annem biliyor icin rahat olsun dedi.ben israrla bu hediyenin bende kalmasinin beni rahatsiz edecegini ve göndermek istedigimi söyledim. o da sunlari söyledi:
o bi hediye ve bu zamana kadar nerde görülmüs hediyenin geri gönderildigi.her ne olursa olsun o sana hediye edilmis bisey.eger geri gönderirsen bende bugüne kadar bana ne aldiysan hepsini evine gönderirim ve cok seviyesizce davranmis oluruz.sana hediyeyle ilgili yorum yapanlar emin ol ki seni kiskandiklari icin böyle yapmislar.ben teyzeme de kizlarina da o aksam hediye icin bir kurus vermedigimi söyledim ama sana ne anlattilarsa hepsi yalan.annemin söylemedigi seyleri de söyledi olarak yansitmislar.senin yerinde olsam seni cekemeyenlere inat o hediyeyi kullanirdim.bi daha bana bu konuyla ilgili baskalarinin agziyla bir seyler söylersen kalbini kirarim.
bunlari söyledi icim biraz rahatladi ama yine de kime inanacagimi bilmiyorum.bunlari bana anlatan kuzeni benim liseden beri en yakin arkadasimdi.ne oldu da bana bu kadar düsman oldular anlamadim.belki de sevgilime de benimle ilgili olumsuz seyler söylediler kafasini karistirdilar.gerci kendisi onlara inanacak biri degil,bana inanma dedigine göre kendisi de inanmiyordur ama yine de cok üzülüyorum böyle olmasina.en yakin arkadasim dedigim insan kim bilir arkamdan daha neler söyledi.
arkamdan daha neler konusuldu kim ne dedi bilmiyorum bu yüzden de o hediyeyi özellikle annesine yollamak istiyorum,cünkü ne olursa olsun o kadinin bana karsi iyi niyetli olduguna inanmak gelmiyor icimden,en basindan beri hep öyle hissettim.mantikli bir aciklamam da yok bununla ilgili,ama hissediyorum...gönderirsem de erkek arkadasim benim aldiklarimi geri gönderecegini söylüyor.
Allahim nasil bir seyin icine düstüm ben yaa
Suan iliskiniz sallantida. Ama bana oyle geliyorki bu hediyeyi geri gonderirseniz iloskiniz tamamen bitecek. Zaten araniz gerginken daha da ipleri germeyin derim ben. Artik sizinle her konusmasi onun icin bi stres haline gelmesin.. Tabi hala iliskinizi kurtarmak istiyorsaniz...
E tamam sizde artik bir karar verin. Problem hediyenin pahali olmasi mi yoksa parayi odeyenin kim oldugumu anlamadim. Sonucta parayi kendisi vermemis bile olsa bu hediyenin degerinden birsey kaybettirmez. Kurtarmaya calistiginiz bir iliskide bu kadar cok strese probleme yer vermeyin. Makul olmaya calisin. Eger hediyeyi geri gondermemeye karar verdiyseniz bi daha konusunu acmayin. Zaman verin birbirinize. Belki hala umut vardir. Ama boyle zaten araniz kotuyken iyicene hersey bitmesin.
Türkiyede fiyatı o olabılır ama aldığı yerde daha uygundur bence
canım evleneceğimiz insana kadar kimin hayatından kimler gelip geçiyor..
her birlikte olduğumuz ve neticede bir sorun yüzünden ayrıldığımız insana hediyesini geri göndermeye kalksak ohoo ...
pahalı bir hediye olduğu için geri göndermek isteyebilirsin ama o hediye ondan sana hatıra.
yine de sen bilirsin canım.. için nasıl rahat edecekse öyle yap ..
sonuçta kişileri,karakterleri tam bilmediğimizden senin için en sağlıklı olacak durumu kestiremiyorum..
Can sıkmayacak bir durum değil tabii ki, fakat nedense bazen aileler üstüne vazife olmayan hareketlerde bulunabiliyorlar.
Ben sevgilime (şu anki eşime) doğum gününde hatrı sayılır meblada bir hediye almıştım.
Annem "niye bu kadar masraf yaptın kızım, daha aranızda bir resmiyet yok" demişti.
Fakat üzerinde fazla durmamıştı, sonra olay nasılsa babama intikal etti, laf arasında annem yanlışlıkla kaçırmış ağzından.
Babam çok kızmıştı çünkü kredi kartı ile aldığım için ve bende babama kızmıştım.
Çünkü kendim kazanıp kendim ödediğim, onları herhangi bir külfete sokmadığım için.
Sözün özü, onları etkileyen bir durum değildi...
Senin durumuna gelince, sonuçta parası sevgilinin cebinden çıkmamış, çıksa dahi ailesini ilgilendirmez.
Geri verilmesi gereken bir hediye değil bence, çünkü ortada bir ayrılık yok (eğer doğru algıladıysam).
Hediye hediyedir, sen sonuçta sevgilinden "bana bunu al" diyerek onu bir külfet altına sokmamışsın.
Eğer sen talepte bulunsaydın, durum farklı olur ve müstakbel kayınvalidenin laf yapması bir anlamda anlaşılır olurdu.
Bunu onun dedikoduculuğuna veriyorum ben, sonuçta bir hediyedir, alınan hediye de senin sevgilinin gönlünden kopan birşey.
Kimseyi alakadar etmez.
Ha ne zaman böyle pahalı bir hediyeyi geri vermeye gerek duyarsın?
Ancak bir ayrılık oluşur, yollarınızı ayırırsınız, o zaman belki geri vermen gerekebilir.
Anladığım kadarıyla sende karşı tarafı düşünen yapıya sahipsin.
Senin yapacağın tek şey duymamazlıktan gelmek, yarın öbürgün evlenirseniz eğer, lafı geldi mi söylersin ve müstakbel kayınvalidenin ağzını kapatırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?