• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce hangisini seçmeliyim? lütfen bi yardımcı olun

fancy_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
925
5
0
İstanbul
slm kızlar.. bugün ek yerleştirmede son gün. benim puanım 4yıllığa yetmiyor. 2 senelik yazmayı duşunuyorum.sizce 2yıllık %50 burslu bi üniversitemi yazmalıyım(yıllık 4bin) , yoksa istanbul üniversitesinin uzaktan eğitimi var 4 yıllık (ekonometri,işletme,iktisat) (yıllık3bin) açıköğretim gibi okula gitmiyorsun ama dersi hoca netten anlatıyor.ayrıca yıl sonu ders notlarını 100 üzerinden 80 yaptığında örgün eğitime geçebiliyorsun yani üniversitede tabi bu çok zordur muhtemelen. lütfen akıl verin bu akşam tercihleri yapıcam sizce hangisini yazmalıyım ? uzaktan eğitim okuyan yada fikir verebilcek olan varmı ?

Ben de bu sene yerleşmiş biri olarak özel üni.de işletme iktisat vb programlardan daha iyi bir bölüm tercih ederdim belki 2 yıllık olacak evet ama daha bir bölüm olacak arada çok da bir fark yok yan 1000 lira oynuyor arada sadece.şu an işletme iktisat mezunu olan bir çok insan var açıkta.çünkü bütün üniversitelerde var istisnasız açıköğretim programlarından bahsetmiyorum bile. böyle bölümlerin artık bir boğaziçi odtü ne bileyim bilkent koç gibi yerlerden mezun olmadıktan sonra bir numarası kalmadı.bir de aö okuyacaksın hiç o üni. ortamı görme şansın olmayacak.özelde hangi bölümleri yazmayı düşünüyorsun ve hangi ünileri

Son düzenleme:
Üniversite ortamında ders görmek çok farklı bir şey daha ayrıcalıklı
Ama uzaktan eğitim dediğin şeyde (aöf gibi sanırım) dediğin gibi ortalamanı yüksek tutacağına inanıyorsan o da senin için avantaj olabilir
Gerçi biraz riskli işletme iktisatın dersleri ağır olur netten dinlemeyle halledebilirsen onu seç

istanbul vakıf üniversitelerini yazdım bende. bahcesehir üni 13.300 (2yıllık) senelik , ben okan ve bilim üni yazdım baslara, dış ticaret ve saglık kurumları işletmeciliği

Cok yakın arkadaslarım var,sınavlarının zor oldugunu söyluyorlar. Fıyat aralıgıda bırbırıne yakın örgün ögrenim daha mantıklı..

bu seçim ,üniversiteyi bitirdikten sonra ne yapmak istediğinle doğru orantılı..
eğer bitirince devlette memur vs olmak istiyorsan hiç özele gitme ..artık kpss var ,hangi üniversite olduğu farketmiyor..
yok ii bölüm olsun devleti istemem özelde çalışacağım diyorsan örgün olana git ..
gerçi çok ii bir bölüm bitirmedikçe özelde de asgari ücretle çalışırsın maalesef..
odtü ,boğaziçili bir sürü arkadaşım var hepsi özelde senelerce bedavaya çalışmış ,sonra da bakmışlar olmuyor ,devlete geçmişler..
özel olayı bitti artık .
artık kararını sen vereceksin..

Merhaba
Bölüm seçme konusunda birşey diyemem ama bende aöf de felsefe yazmıştım 2 yıl önce
yaparım ne olacak sanki hep gördüğüm dersler dedim
ondada ilk sene notların 80 üzeri olursa örgüne geçebiliyordun
ama hiç öyle düşündüğün gibi olmuyor
uzaktan eğitim çok zor birşey.bilmediğin bir sürü konu ve sen onları işin ehli olan kişilerden dinlemedikten sonra ne kadar çalışırsan çalış istediğin puanı alamıyorsun
aklını karıştırmak istemem ama gidip birebir üniversite ortamında ders işleyebileceğin bir bölümü seçmeni tavsiye ederim

Back