Sizce hangi dr.a güvenmeliyim ikiz mi yoksa tekmi??yardım edermisinz!!

togi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
6
0
Merhaba arkadaşlar

5 haftalık hamileyken doktoruma gittiğimde tek kese olarak göründü fakat kalp atışlarını duyamadığımız için 6.haftamda tekrar çağrıldım.o gün ise tek yumurta ikizlerine hamile oldumu öğrendim ve şok oldum haliyle..Doktor da şaşırdı ve emin olmak için diğer uzman arkadaşlarıyla da bakıp net karar verdi ikiz oldukları konusunda.kalp atışlrı yoktu yine.ve doktor bizi çok korkuttu aradaki hücre zarını göremediğini haftaya tekrar gelmem gerektiğini,her hafta kontrol olmam gerektiğini ve bunun çok riskli olduğunu söledi.O kadar korktumki başka bir dr.a daha gittik.o da kesinlikle ikiz olmadığını söledi ve iyice kafam karıştı.İkiz diyen dr.a tekrar gittik 7.haftada ve bu kez kaybola ikiz sendromu ouştuğunu diğerinin kalp atışını hala göremediğini söledi.yani tekini kaybetmişim.Şimdi ben ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.şu an 7 hafta 3 günlük.sizce nasıl bir durum olabilir bu?yol gösterirseniz çok sevnirim..

bence o ilk gittigin doktoruna bidaha gitme,daha bilgili bi doktora gorun,
bide daha cok kucuk,bekle bi 3 aylik olsun bence o zaman daha net bilgilere sahip olursun,,,
hayirli olsun hamileligin,dilerimki,hic birseyi yoktur bebeginin,her doktorun dedigine inanipta moralini bozma,bekle biraz,,hersey iyidir merak etmeyerimseniben

teşekkürederim arkadaşım..bende düşündüm o doktora gitmemeyi işte ama tedirginlik prof. diyosun güveniyosun.bir de 2 uzmanla bakmış olması da var işin içinde..ne bileyim yaa kafam inanılmaz karışık,günlerdir uyku uyuyamıyorum rüyalarıma kadar giriyo..teşekkürederim iyi dileklerin için.umarım hepimizin herşey yolunda gider..

aslında dr doğru solemışte olabılır kaybolan ıkız cok var cunku...........beklemek ıyı netıce verır..........bence hemen karar verme bekle ıyıce netleşsım zaten cok kuçuk ...............bazen ole oluyokı ıkı hafta sonrs ıkıden üçe üçten doerde cıkan bıle var.............ınş netleşirde rahat edersın

aslında beta hcg bi ölçüt sayılabiliyo die biliyorum ama benimki adet günüm 2 gün geçt3 gün geçtikten sora 1341 2 gün sora da 3142 olmuştu bi daha da ölçülmedi.her iki doktora gittiğimde de aynı kese içinde 2 oluşum vardı.fakat ikiz deil dien dr.ikinici oluşumu sorduğumda bebeğin eşi(beslenmesi için)dedi.bilemiyorum cnm umarım dediğin gibi netleşir..rahatlarım

rakamlarda yanlışlık olmuş çok pardon:KK43: 1342 den 3168 e çıkmıştı.

daha çok kardeş benzerliğiyse çift yumurta ikizi seninki de.tek yumurtalar tıpatıp aynı oluyo bildiğim kadarıyla.allah hepimiz için hayırlısnı versin...tek çift önemli deil belli olsunda hayırlısıyla

ikiz başlayıpta yola tek devam etme durumu sık oluyo buara.
yola tek devam edicen.
ben daha vahim bişe söyliim,biz hala tekmi çift yumurta ikizimi bilmiyoruz,ben çok doktor değiştirdiğim için
biri başında belli olur diğeri sonunda dedi,kimse tekmi çiftmi demedi,şuan 9 aylıklar benziiyolar ama daha çok
kardeş benzerliği bu..doktorda insan sonuçta hata yapıyorlar.
ama sen tek devam edicen.ben kalp atışlarını daha 6 haftalıkken aynı anda görmüştüm,
5 haftalık kese vardı,ikiz olduğu belliydi.

Bize bastan beri tek yumurta denmisti ama kesin sonuc dogumda plesenta incelemesnden sonra olur demislerdi.benimkiler tek yumurta cikti ama sanirim dna incelemesiylede bunu anlayabiliyormussunuz cocuk dokotrum oyle demisti ama biraz buyusunler oyle yaptirabilirsinizde diyordu.

X