• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sizce hamile kalabilir miyim bu ay?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

babies777

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2025
1
1
1
28
Kızlar merhabaa, ben 28 yaşındayım eşimde 29 yaşında, eşim 1.5 yıldır bebek istiyor ama ben istemiyordum, aynı şekilde 1.5 yıldırda korunmuyoruz ama bebek olmadı öyle ovülasyon günü takibi yapmadım düzenli ilişkide olmadı. Bide ben ilişkiden hemen sonrs banyo olurum beklemem hemen kalkarım. Bu sırada eşim sperm testi verdi varikosel ve ileri hareketlilikte sorun vardı takviyelerle sorun çözüldü, doktor varikosel yok gibi düşünebilirsiniz dedi kasımda doktora gittik hormonlarda bi sorun olmadığını söyledi ama pcos görüntüsü varmış sol yumurtalıkta bide tüylenme ve sivilce şikayetinden dolayı pcos dedi birde 1.7 mm çikolata kisti varmış. Bunlar çocuk olmasına engel değil dedi. Hsg çekti tüplerdede hiç bi sorun yok dedi kasımda 2 hafta ilişki olmadı o ayki ovülasyonu kaçırdık zaten. Doktorda şubata kadar deneyin doğal olur stres olmamanız lazım şubattada olmazsa gelin tedaviye başlayalım dedi bende çok rahattım ama eşim çok kafasına takıyor.
Bende ocean polysitol, folik asit içmeye başladım bide itimat markalı kadınlar için bi sıvı içmeye başladım.
Aralık ayında bir gebenin günlüğü testi yapmaya başladım adet bitince ama testte yumurtlama olarak gördüğüm günde koyu gibi oldu ama C çizgisi kadar koyu değildi azcık silikti. 9-10-11-12 aralık günlerini değerlendirdim ama ben sıcak suyla duş almaya devam ettim. Sıcak su kullanmamak gerekiyomuş, o ayda çok stresli bi aydı işim yüzümden, birde üşütmüştüm ayaklarımdan. Bat günü 29 aralıktı 2 ocakta adet oldum ama ben o tarihe kadar test yaptım negatif çıktı. Ama o sırada göğüslerimde şişlik, kasık ağrısı vs hepsi vardı. Normalde böyle olmazdı adet olcağım zman. Hamile olduğumu düşündüm, çok stres oldum ağladım adet olamıyorum testler negatif o zaman neden oluyo diye 🥺 Halbuki adetlerim her zaman aynı gün olur hiç şaşmaz.

Adet olunca rahatladım dedim bu ay tekrar denerim diye. 2-6 ocak adet gördüm. Adetin 3. Günü tekrar doktora gittim hormonlara baktı hiçbi sorun çıkmadı.Çatlama sorunu var o zaman dedi. Vajina da kaşıntı var dedim mantar yok dedi floran bozulmuştur dedi fitil verdi adet bitince 4-5 gün kullandım onuda sonra yumurtlamaya zarar verir diye korktum bıraktım. Doktor birde spor yap dedi yumurtlama çatlama için dedi. Reformer Pilatese yazıldım.
7 ocakta ovülasyon testine başladım. 7-8-9 ocskta soğan suyu içtim bide.Takviyelerimede devam ediyorum bu sırada. 15 ocak gözüküyordu takvimde yumurtlama günü o güne kadar silik oldu, dedim heralde yumurtlayamıyorum bi sorun var. 16 ocak akşamı test aşırı derecede koyu oldu hatta eşimle şaşırdık geçen ay böyle olmamıştı diye. O akşamı değerlendirdik. 17 ocak gebenin günlüğü jeliyle sabahta değerlendirdik, akşam yine test yaptım yine çok koyu çıktı. 18 ocak akşam test koyudan biraz silik çıktı, 18 ocak sabah değerlendirmiştik. 19 ocak akşam test silik çıktı o akşamıda değerlendirdik. 20 ocakta silik o akşamıda değerlendirdik. Bugün yine silik çıktı.birde bir gebenin günlüğündeki gibi avokado havuç muz yiyorum. 20 sn kuralınada uydum, ilişkiden hemen sonra kalkmadım belimin altına yastık koyup 1 saat durdum, duş almadım. Ertesi gün duş aldım. Ekte birliktelik günlerini bırakıyorum. Aklımada acaba çok mu birlikte olduk spermleri dinlendirmedik o geliyo birde, sizce günler fazla mı? Şimdide sağ kasığımda ağrı var geçen ayda böyle olmuştu, gün içindede batma oldu. Bugünde pilatese gittim bu arada. Birde sabah sarı renkli bi küçük akıntı geldi bi daha gelmedi ama yapışkandı şu an kaşıntıda var. Dünde vardı bu sarı minik. Sizce neden oluyor enfeksiyon mu çatlama mı anlamadm :( vajinal fitil kullansam şimdi tutunmaya engel olur mu ya :( birde aletli pilates tutunmaya engel olur mu?? Doktor bi şey olmaz o tutunacaksa tutunur dedi, pilates hocasıda pelvik kaslarınız çalıştığı için yardmcı olur faydası olur dedi.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, gerçekten çok doluyum buraya günlük gibi yazıp motive olmak için belki birbirimize destek olma umuduyla yazdım. Bu forumda insanların güzel paylaşımlarını okuyorum dua ediyorum, isteyen herkese nasip etsin Allahım. Bu arada Meryem suresinide dinliyorum, o şekilde hamile kalanlarda olmuş. İnşallah buraya hamile olduğumuda yazarım..

Eklentiler

• 1000026835.jpg
    1000026835.jpg
    28,2 KB · Görüntüleme: 12
allah isteyen herkesin kucagini doldursun cnm benim gercekten bu islerde kafaya takmaman gerekiyor ben boyle diyorum ama takiliyor biliyorum kizima hamile kalmadan 2sene korunduk sonra bir sene olmadi ama hersey yolunda sikinti yoktu en son bir kafa dagitalim hic birsey dusunmeyelim diye tatile ciktik o ay hamile kaldim yani doktor dogru soylemis sen ne yaparsan yap tutunmak isterse tutunur yani yiyecek ekmegi varsa gelir ama sen yinede doktor kontrollerini ihmal etme allah gonlune gore versin insallah🤲

Back