Gebeliğe Hazırlık Sizce gebelik olmaması için erken mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mesing

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
1.604
394
73
Kizlar esimle yaklasik 1 senedir evliyiz ve 4 5 aydir cocuk dusunuyoruz suana kadar herhangi bi gelisme yok sizce olmamasi icin erkenmi benmi aceke ediyorum yoksa doktora gitmelimiyim oneriniz nedir

Kizlar esimle yaklasik 1 senedir evliyiz ve 4 5 aydir cocuk dusunuyoruz suana kadar herhangi bi gelisme yok sizce olmamasi icin erkenmi benmi aceke ediyorum yoksa doktora gitmelimiyim oneriniz nedir
Yas faktorude onemli burada eger 30 yas uzeri isen 6ay denedikten snra gidebilirsin. Daha gencsen bu sureyi 1 yila kadar uzatabiliyolar. Ama sahsi fikrim illede cocuk olmuyor diye degilde cocuk dusunuyoruz artik diye kontrole gidebilirsin. Hatta gitmisken anlatabilirsinde zaten soracaktir kac yildir evlisin nekadar korundun vs diye

22 yasindayim canm erkenden onlemimi almak istiyorum daha dogrusu vakit kaybi okmasin diye bide bende kist var sanirim etkisi varmidir bilkiyorum

22 yasindayim canm erkenden onlemimi almak istiyorum daha dogrusu vakit kaybi okmasin diye bide bende kist var sanirim etkisi varmidir bilkiyorum
Kesinlikle oyle yapmalisin zaten bende yasadim ayni seyleri ve keske beklemeseydim doktora gitmek icin dedim. Yasin daha cok genc bu buyuk avantaj. Doktor yasin genc oldugu icin 1 yil denemenizi tavsiye edecektir. İsrarci ol 1 yildir deniyormusuzda olmuyormus gbi kabul edip gerekli tahlilleri vs yapmasini rica et. Zaten adetin 2.veya3. Gunu git ki hormonlarina bakilsin ayni surecte esinde urolojiye gitsin gerek fiziksel muayenesini olsun gerekse sperm testini yaptirsin varsa bi sorun cikar ilk etapta yapilanlar bunlar canim esinin sperm testi senin vajinal muayenen ve adetli iken hormonlarin

Canım erken biz de 1 yıllık evliyiz ve 8 ay denedik 3. Ve 5. Aydagittim doktora niye olmuyor diye hormon testi yaptırdım her şey normaldi
Son 2 ay ovulasyon testiyle takibi sağladım ve hamile kaldım. Hatta eşimi gönderecektim ama çok şükür gerek kalmadı. Endişe etme ve sağlıklı beslenmeye bak. Düzenleme yapıyorum. Kistin varmış sanırım o zmaan doktora mutlaka görün kistin için tedavi olursun. Kistle hamile kalsan bile bebek için tehlikeli olabiliyor.

Dr gidip bütün testlerinizi yaptırın. Önereceği folik asite başlarsınız. Bir sorun yoksa ne ala varsa da erken tespit edilir vakit kaybetmemiş olursunuz.

Sen tahlillerini yaptir esinde yaptirsin sikinti varsa erkenden cikar caresine bakarsiniz sorun yoksa şahane denemeye devam edersiniz kafaniz rahat bir sekilde

Sanırım nedir ya? Hiç muayene olmadınız mı, bu kararı verirken?
Acaba bizim kadınlarımız ne zaman jinekolojik muayeneyi normalleştirecek?
Bebek düşündüğünüz zaman doktora gidersiniz, tahlil yaptırırsınız bir terslik var mı öğrenirsiniz. Belki tiroid probleminiz var ve ilaç kullanmanız gerekecek, belki vitamin mineral takviyesi almanız lazım. Zaten folik asit kesinlikle öneriliyor. Smear testi çok önemli. Hanımlar lütfen şöyle bebek istiyorum diye sipariş verir gibi başlamayın şu işe, sizin vücudunuzdaki her olumlu olumsuz şey o bebeğin sağlık haritasını oluşturuyor.

Adetliyken alttan bakarlarmi?? Alltan muayene varmis sanirsam

Ben daha once baska bi hastaliktan gttgm icin ultrasonda pelvik bolgemde kist cikti ama doktor onu ciddiye alip herhangi bi yorum yapmadi sarece ilacini verdi ve kagitlarimda ben netten bakarak daha detayli arastirmalqr yaparak ogrenmis oldum oyuzden dedim

Aynn katiliyorum size en iyisi tedbiri almak sagolun bu aydan sonra herhangi olumlu yanit almazsam gidicem

1 yıl olmadan doktorlar pek bişey yapmaz bende 1 yıldır neredeyse düşünüyorum olmuyor

Çikolata kisti olan arkadaşım 2 tane doğurdu.İyi düşün iyi olsun.Her şey yolundadır ama ben yine bir kontrole gideyim diyerek bir kadın doğumcuya düzenli görün.Her şey yolunda dediğinde gerisi Allah'a kalmış zaten.vakit kaybı olacak bir durum yok,sadece evliliğin mutluluğun tadını çıkar ve doktorunu dinle.22 yaş çok genç bir yaş,önünde uzunnnnnnnn yılların var hamile kalabilmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…