sizce gebeligim normalmiiiiiii

suna89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
191
4
68
Ankara
kızlar birşey merak ediyorum. beni aydınlatırsanız sevinirim. ben 7 haftalık gebeyim inşallah... ben altdan baktırmak istemiyorum karındanda sadece gebelik kesesi cookk silik gözüküyor. bebiş gözükmedi degerim 69 bin küsürlerde yani degerlerim artıyor ama bebiş gözükmüyor KARINDAN. sizce normal ilerliyormudur gebeligim beta hcg artması gebeligin normal olduguna işaretmidir. bideeeee hersey kokuyor acaba piskolojikmi

herşeyin kokması normal.

bence baktırma, nasılsa yapabileceğin birşey yok. bi süre sonra tekrar baktırırsın.

yaşadığım yerde 12. haftaya kadar ultrason, 10. haftaya kadar kan testi bile yok. (tabi bu da çok geç ve sinir bozucu) kanaman vs olmadıkça telaşlanma, ileride tekrar baktırırsın. kan değerin de artıyormuş. boşa kendini strese sokma.

Son düzenleme:

2 haftadır lekelenme seklinde kahverengi akıntım var anlayamadım neyin nesi bencede normal hersey ama canımı sıkan lekelenme yoksa ne zaman isterse o zaman gözüksün nazlı bebişim

2 haftadır lekelenme seklinde kahverengi akıntım var anlayamadım neyin nesi bencede normal hersey ama canımı sıkan lekelenme yoksa ne zaman isterse o zaman gözüksün nazlı bebişim

Alttan baktırmayı neden istemediğini anlamadım ama öncelikli sorun bence akıntı problemin.

Böyle kahve rengi bir akıntı varsa en kısa sürede doktoruna başvurmalısın..

Bütün işaretler aynı olmak zorunda değil ama benim de böyle bir sorunum olduğunda gittim bebeğin kesesinin çevresinde büyük bir kanama alanı olduğunu buldular..
kanama alanı bebeğin kesesini rahmin duvarından itilmesine ve düşük oluşmasına sebep olabiliryormuş.
gezmeyi ve seyahati yasakladı istirahat verdi.. üçüncü ayın sonuna kadar bir ilaç kullandım ve iğne oldum ..
Riske atma bence en kısa sürede doktorun a muayeneye git..

tesekkür ederim canım verdigin bilgiler için bu hafta doktordan sora bizde memlekete yola cıkacagız eger hala karından bişe belli olmazsa ve lekelenmem geçmemiş olursa altdan mecburi baktıracagım bunları söyledigin için tesekkür ederim bakalım salı günü randavum var

rica ederim.. inşallah herşey yolunda gider ve buradan bize de son durumu bildirirsin..

canım alttan baktırmayarak iyi yapmışsın alttan baktırmayı bende tevsiye etmiyorum keseyi yerinden oynatabilir kan değerin artıyorsa içini ferah tut eşinle ilişkiye girme biraz bekle ALLAH bebeğine sana bağişliycak İNŞALLAH. Bol bol su iç ve istirahat yap olabildiği kadar yat kalkma.

Doktor mu soyledi bunu nerden duydunuz?

Doktor mu soyledi bunu nerden duydunuz?

evet doktor söyledi ilk hamileliğimde 5 haftalikken ultrasona gitmiştim daha yeni olduğu için alttan bakmıştı kese görünmüştü 1 hafta sonra gel dedi 1 hafta sonra başka doktora gittim kese 1 hafta öncekiyle aynı duruyordu hiç büyümemişti önceki ultrasona baktı dediki kese yerinden oynamiş ya vajinal ultrasondan oldu yada eşinle ilişkiye girdiğinde maalesef düşükle sonuçlanmıştı...

Değerin de lekelenmelerin de normal bence. Doktoruna güvenmelisin. Ben de aynı şeyleri yaşadım karından kesem görünmedi, değerlerim çok az artıordu. Doktorlar düşer dedi. Ama dokuzuncu haftamda alttan usg ile kalp atışlarını duyduk. Kilo da etkiliyor görünmesini. Bana progestan vermişti doktor. Yaklaşık 4 ay kullandım. Bu arada ilk haftalarımda 18 saatlik yolculuğa da çıktım. Ama doktordan habersiz :) İzin vermezdi yoksa. Sen yine de dikkat et. Ayrıca alttan usg de cihazı rahime sokmuyor ki kese yerinden oynasın. Ben de doktoruma alttan muayenenin zararlı olup olmadığını sordum hiçbir zararı yok dedi. Yani her doktor ayrı şey söyler, sen dua et, dinlen, ilişkiden uzak dur doktorun dediklerini yap yeter canım. İnşallah güzel haberler alacaksın.

tatlım korkma daha yeni dikkat et kendine ve doktoruna güven tahminim zayıfsın ondandır benin arkadaşımdada görünmedi sonra göründü kaygı etme sıkıntı yok

tatlım korkma daha yeni dikkat et kendine ve doktoruna güven tahminim zayıfsın ondandır benin arkadaşımdada görünmedi sonra göründü kaygı etme sıkıntı yok

evet canım cidden zayıfım acaba sebeb o mu diye düşündüm suan birde kahve lekem vardı 2 haftadır sürekli şükürler olsun dün gecti beni asıl endişenlendiren oydu kesenin gözükmemesini ona baglamıstım bekliyorum artık yapacak birsey yok nasılsa rabbim hayırlısını versin birde midem bulanıyor o yüzden hersey normal deyip kendimi sakinlestiriyorum

Canım, benim durumumu biliyorsun... Sadece edindiğim tecrübeye göre söyleyeceğim. Ben bebeğimin kesesini rahmim ters olduğu halde ve karından ultrasonla 5. haftada gördüm. Bunun için önemli olan idrara sıkışık gitmen. Net görünmesinde faydası olacaktır. Benim lekelenmem 5. haftamda başladı. 1 hafta sürüp 2-3 gün kesildi ve sonra yine başladı yine 2-3 gün sürüp kesildi ve sonra yine başladı... derken sonunu biliyorsun zaten... Benim lekelenmemin nedeni normal gitmeyen bir gebelikmiş demekki... Bazılarında lekelenme değilde bildiğin kanama olduğu halde bile gebelik gayet sağlıklı devam ediyormuş. Allah hayırlısıyla ve sağlıkla versin bebişini. Kendini gerçekten yorma ve ilişkiden kesinlikle uzak dur. Vajinal ultrasona gelince, benim doktorum kendi tercih etti karından bakmayı. Ama vajinalin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Keseyi niye yerinden oynatsınki, rahmin içine girmiyorki sonuçta? Aksine bebeğini daha rahat görmeni ve bir problem varsa onun daha iyi görünmesini sağlıyor. Hem öyle bir şey olsa doktorlar niye kendilerini ve bebeğini riske atsınlarki? Eğer öyle bilimsel bir şey olsaydı hiçbir doktor alttan bakmazdı emin ol

Son düzenleme:

vajinal ultrasonun keseyi yerinden oynatmakla alakası yoksa neden ilişkiyi yasaklıyorlar? hemen hemen aynı ikiside aynı yere giriyor aynı boyutta ben kendim yaşadım değerim 2500 lardeyken kese gayet güzel bişekıldeyken vajinal ultrasondan sonra yerinden oynadı ve gelişmesi durdu... aynı şey arkadaşımın başınada geldı öğlen gitti vajinal ultrason yaptırdı herşey güzeldı kesede normaldı akşama doğru kanaması başladı... hepsi tesadüf olabilirmi neden bazi hamileiklerde ilişkiden sonra kanama oluyor direk erkeğin penisi rahime girmiyorya ama ama etkisi oluyor değilmi?

Arkadaşım farkındaysan normal bir gebeliğe asla ilişki yasaklanmıyor. Eğerki düşük riski varsa yasaklanıyor. Onun asıl sebebi de penis değil, sperm içerisindeki bir maddenin doğumu başlatması, dolayısıyla düşüğe neden olması. Ona kalırsa benim hep karından bakıldı, değerler çok çok iyiydi, hatta lekelenmemle ilgili bebek etrafında hiçbir şey görülmedi, her şey gayet güzel giderken bebeğimin kalbi durdu! Bu konular kısmet işi, Allah'ın takdiri sonuçta... Emin ol doktorlar onca yıl okumuş etmişler, farkındalar ki vajinal da bakıyorlar. Kariyerini, o riski göze almak için aptal olmak lazım değil mi? Ha siz doktorlardan daha iyi biliyorsanız, o denli bilimsel insanlarsanız bir şey diyemem, sadece susarım.

Ha bu arada bir de şu var, bazı hamileliklerde ilişkiden sonra kanama oluyor demişsin. Peki kalan diğer hamilelerde neden kanama olmuyor. Orada vücuda giren bir şey yok mu? Bebek iyi tutunmamış, ya da gelişiminde minik de olsa bir kusur varsa, kromozomal bir sorun varsa 9 ay ilişkiye girmesen, ultrasona girmesen de düşer o bebek!

Son düzenleme:
Bir de neden o kadar gerildiğini anlayamadım. Sonuçta herkes gibi ve de senin gibi ben de fikrimi söyledim. Kesin budur ya da bu değildir demedim. Ama doğruya doğru, adamlar göz göre göre niye bebeğimizi düşürmek istesinler, neden kariyerlerini riske atsınlarki? Sonuçta onların bize bizim de onlara ihtiyacımız var. Biz olmasak onlar işlerini yapıp para kazanamazlar, onlar olmasa biz doğum yapamayız, tedavi olamayız öyle değil mi? Azıcık mantıklı düşünmek lazım...

gerilmiyorum ben vajinal ultrasona karşıyım o kadar belki yaşadıklarımdan dolayidir hem vajinalın yerinden oynattiğini ben söylemedim senin dediğin gibi yıllarca tip okuyan Hipokrat yeminini eden erdem hastenesınde çalışan kadın doğumcu söyledı sütten ağzı yanan yoğurdu de üfleyerek içer derler ya bende yaşadıklarımdan sonra vajinal ultrasona karşı bir korku oluştu şuan 15 haftalık hamileyım çok şükür herşey yolunda ama o korkum yüzünden 12. haftada eşimin ısrarıyla karından zor baktırdım o sıradada bastırmayın fazla dedim eşimle hamilelğimin öğrendiğim günden itibaren doktor yasak deil demesine rağmen ilişkiden kaçıyorum belki korkularımdandır...

Hıh tamam işte böyle söyle, canımı ye... Yaşadıklarından dolayı öyle düşünmen tabiki normal. Ama Allah aşkına eğer yerinden oynatıyorsa neden bütün hamilelerde bu yasak yok? Öyle olsa 9 aylık gebeliği boyunca hiçbir hamilenin asla ilişkiye girmemesi lazım, öyle değil mi? Ben bu söylediklerimi sadece bir doktora bağlı kalarak söylemedim burada. Öyle ya, hangi doktor böyle bir riske girer? Düşük riski olan gebelere, ilk hamileliği düşükle sonuçlananlara tabiki daha dikkatli davranıyor doktorlar. Onlara belli yasaklar geliyor, vajinal bakılmıyor tabiki. Mesela benim lekelenmem vardı ve bu yüzden ilişki yasaktı. Çünkü düşük riski altındaydım. Ama o kadar dikkat etmeme, alttan da bakılmamasına rağmen kaybettim bebeğimi. Gerçekten çok zor bir durum. Altından kalkması çok güç. Ben hala bu durumun travması altındayım, henüz cumartesi günü kürtaj oldum. O yüzden çok iyi bilirim. İnsan düşüğüne bir sebep, ya da bir sorumlu arıyor. Hiç düşünmeden 1-2 kez azıcık da olsa mayonez yemiştim, acaba o mu sebep oldu diye düşünüyorum mesela... Ya da iftara misafir çağırmamdan dolayı aşırı yorulduğum o gün mü sebep oldu bebeğimin düşmesine diyorum... Ya da eşimin, benim yumurtlama dönemimde kullandığı ilaçlar mı... İnan bir sürü soru işareti, bir suçlu arıyorsun çünkü. Oysaki Allah'ın takdiri; veren de o, alan da... O yaşamasını isteseydi emin ol ne yaparsan yap o bebek düşmezdi...

Maşallah kritik dönemleri epey atlatmışsın. Allah inşallah hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder.

çok geçmiş olsun canım durumunu çok iyi anlıyorum bende geçen sene eylül ayında düşük yapmıştım kürtaj olmadım olmak istememiştim içimde olduğu surece hala umudumu kaybetmemiştim 2 gün kıvrandım durdum düşük ağrısı çok kötüydü ALLAH kimseye yaşatmasın sonunda parça düştü söylesem inanmassin o parçayı alıp yutucaktım tekrar içimde olsun canlanır diye kafayı baya yemiştim kaç kez ALLAH affetsin ama bileklerimi kesmiştim her seferinde eşim yetişmişti travma çok ağırdı dediğin gibi hep suçlu aradım vajinal bakan doktoru, ben hamieyken bile kendi zevkini düşündün ilişkiye girdin diye eşimi, yanımda olmadın tam gerekli zamanında diye annemi en çokta daha dikkatli olabilirdin diye kendimi,.... ama dediğin gibi ALLAH ona ömür yazmamiş ama bide şöyle düşünmeden edemiyosun ALLAH bana hediyesini göndermişti ben koruyamadım diye. Çok şükür geçti o günler tekrar bana o mutluluğu verdi sanada en hayırlı zamanda tekrar sağlılkı uzun ömürlü bebek nasip eder güzel ALLAHIM. Düşükten veya kürtajdan sonra hemen tekrar kalamıyormuşsun doktor 3 ay korun demesine rağmen hiç korunmadım her yolu denedim ama olmuormuş rahim yerine gelmeden olmuyormuş 6 ayda toparlıyormuş ancak bende 6 aydan sonra tekrar hamile kaldım sadece idrar testi yaptım 2. çiziği görünce hemen işten ayrıldım annemi çağırdım eşimle yatağimi ayırdım gece uyurken sağı solu belli olmuyor tekme atıyor farkında olmadan ultrasona kesinlikle gitmedim ne alttan ne karından hep internetten hesapladım kaç haftalık olduğunu... belki haklısındır ultrasonun zararı yoktur ama ben korkuyorum cinsiyetini öğrenecek zaman geldı ama gidemiyorum doğunca örenirsin diyorum napiyim bu korkumu yenemiyorum... biraz uzun oldu ama kendimi ifade edebildim sanırım. sana tekrar geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…