Sizce evlilik guzel bir sey mi?

Göreceli mesela benim evliliğim çok kötüydü. :KK70:. Eğer karşındaki ile anlaşırsan bir sorunun olmazsa güzel tabiki hayat arkadaşı. Yani beraber gezebilir film izleyebilir oyun oynayabilir yemek yapabilirsin. Akşam olduğunda göğsüne yatıp huzur bulabilirsin beraber hayaller kurup, hedefler belirleyip el ele onlar için çabalayabikirsin ama eş bir şanstır kiminin yüzü güler kiminin içi ağlar bilemeyiz ve neyi çok istersen o olmuyor çok isteme.

Bazen evlenip kendi evimde eşime guzel yemekler yaparak mutlu sekilde yasamanın guzel olabilecegini dusunuyorum.Mesela şu an 22 yaşındayım evdekilerle sacma konulardan tartisabiliyorum malesef.ama sanki evlenince de onlardan ayri olunca ve evde sadece eşimle yasayacagım icin sıkılacakmısım gibi geliyor.sizce evlilik mi guzel bekarlık mı

Hayatta sadece evlilik ya da aileyle yaşamak yok üçüncü bir seçenek daha var: Kendi evinizde yalnız yaşamak.

Ailenizle tartışıyorsunuz diye kendinizi mutsuz olma ihtimalinizin olduğu bir evliliğe mahkum etmeyin.

Bazen evlenip kendi evimde eşime guzel yemekler yaparak mutlu sekilde yasamanın guzel olabilecegini dusunuyorum.Mesela şu an 22 yaşındayım evdekilerle sacma konulardan tartisabiliyorum malesef.ama sanki evlenince de onlardan ayri olunca ve evde sadece eşimle yasayacagım icin sıkılacakmısım gibi geliyor.sizce evlilik mi guzel bekarlık mı
Evlilik var evlilik var😊 okuyoruz burda evliler ama ne travmalar yaşanıyor o 4 duvar arasında yeter ki aileden kurtulayım diye yapılmış, adama bağımlı olmuş farkında değil adam aldatmış aşağılamış ille de kocam yapmaz öyle kesin o kadın ayartmıştır diye kendini avutup psikolojik fiziksel şiddetin içinde savrulup giden. Kendini gerçekleştirip, hayallerinin en azından bi kısmını başarıp, kendi ayaklarının üzerinde durabildikten sonra seni tamamlayan o adamla ömrünü geçirmek paha biçilemez 👍

He yav evde kocaya yemek yapmak mükemmel bişey. Asla hiç bir şeyde yakalanamayacak bir mutluluk. kendi evini temizlemek var ya anlatılmaz yaşanır. Hele ki kocanın kirli donlarını yıkamak, kokmuş çoraplarını toplamak dünyada eşine az rastlanır zevkler veriyor insana.

Coronadan sonra hayır hiç iyi değil işe gittiği için ben bu adamla evli kalmişim nett :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Tabiki sadece bu degil
Evlilik kesinlikle bu değil. Öyle olsaydı bu kadar boşanan olmazdı. Anne babayla anlaşamıyorum diye evlilik düşünmek mantıklı mı? Neden çalışıp kendi düzenini kurmak bir seçenek değil mesela?
Yıllardır tanıdığın, kendi kanından olan ailenle anlaşmazlık yaşıyorsun da elin oğluyla yaşamayacağını mı zannediyorsun? Yeri gelecek onunla da anlaşamadığın noktalar olacak. Onun da anası babası olacak ve onlarla da iyi geçinmek gerekecek. Onlara kendi anne babana yaptığın gibi cevap da veremezsin. Aman eşimle aramız bozulmasın dersin. Bunlar hep ihtimal dahilinde. Evlilik toz pembe bir şey değil. Önce kendini tanıman, kendini gerçekleştirmen gerek ki doğru kişiyle evlenebilesin. Doğru kişiyle çok güzel bir şey. Yine de sıkıntıları oluyor olmaması imkansız.

Vallahi ben pembiş gelinleri tutuyorum, bileziklerini sallaya sallaya geziyorlar:KK37:
Ya pembik gelinimiz vardı bizim hatta o kadar tuaf bulmuştumki burada konu bile açtıydım
Adamlar 7 ay sonra boşandılar
Bizim ayşeye bazen diyorum valla nazarımız değdi
Görmemişler gibi bakakalmıştık :KK53:

Evlilik eşine güzel yemek yapmak değildir!
yemek yapmak güzel değildir.
Evlilik güzeldir.

bence hayatını geçirebileceğin bir destekçin, arkadaşın, dostun olması bu hayatta asla yalnız olmayacağını bilmek çok güzel. bu yüzden evlenmeyi istiyorum. sevdiğin şeyleri sevdiğin insanla yapmak çok güzel. onunla gülmek çok güzel.
o yüzden evlilik güzel :KK43:

Evlendiğin insana gore değişir bekarken yaptığın şeyleri eşinle beraber yapıp mutlu oluyorsan evlilik güzeldir. Eşinin yanında mutlu olamıyorsan gülemiyorsan o evlilik insani yorar.Hoppa:KK39:

3.bir secenek var çalısıp tek yaşamak

Evlenmek eşinle beraber kendi evinde yemek yapmak temizlik yapmak tabi ki guzel. Sadece bunlarla sınırlı da degil sevdigin insanla herseyi yapmanın keyfi huzuru cok ayrı guzel seyler . Lakin evlenince hersey laylay gecmiyor . Cok mutlu bi evde buyüdüm , cok da mutlu bi evliligim var cok sukur . Ama herseyin yeri cok ayrı ne kadar evliligimde mutlu olsam da simdi bekar olsaydım annemlerde şöyle yapardik fln gibi dusunebiliyorsun . Yani her guzellik ayrı eş sevgisi, aile ortamı, cocuk . Önemli olan evlenecegin adam birbirinizle muhabbetiniz . Kendi evimde mutlu olayim derken aile evinden daha da cok mutsuzluga batmak da var.

Doğru insanla evlensen ve caba gösterse iki tarafta evlilik çok güzel oluyor. Ama evlenme sebebin de önemli. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanabilirsin çünkü. Ben mesleğimi ele aldıktan ve kendimi az cok geliştirdikten sonra evlendim.

X