• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce doktora gitmek için erken mi?

elnurb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
58
0
96
Denizli
arkadaslaslar 8aylık ewliyim 5aylık bi vajinismus tedavisinden sonra 3aydır eşimle beraber olablyrm sorunsuzca bebek sahibi olmak istiyoiruz korunmuyorum ama daha 3ay oldu 28 yasındayım acaba herhangı bı jinekoloğa gitmelimiyim daha erken mi cunklu yenı ewlı ciftlere 1yıl sonra olmazsa gel dıolarms aslında korkuyorumda jinekologanheralde yasdgm vajınsms yuzunden olabilir sizce doktora gitmek için erken mi?

evt canım yeni evIi ciftIere 1yıI süre veriyoIar , ama sen genede git derim jinekoIoga ,kontroIünü yaptır sonra çaIısmaIara dewam et:) hic çekinme hamiIe kaIırsan cokca gidecegin icin aIısırsın zaten..

Biz ilk bebek dusundugumuz hafta ben iyi bir dr gidip anne olmak istiyorum , saglikli miyim kontrol ettirmek istiorum demistim. Tum tahlilerime bakildi, smear testine dahi. Cok sukur temiz cikti. Dr beni tebrik etmisti bilinclisiniz diye.

Size gitmenizi tavsiye ederim. Allah korusun varsa bir prob. Gebelik oncesi cozersiniz. Malum gebelikte ilac yasak.

Tez zamada saglikli bir anne adayi olursunuz insallah.

Evet canim aslinda erken ama icinin rahat etmesi ve olasi problemin hemen cozumu icin kesinlikle gitmelisin. Ben gitmeyerek hata ettim simdi ugrasiyorum.

1 sene beklersen eger ve allah korusun bir sorunun varsa bir yil veya uzeri tarih atiyor. Sen sen ol tum kontrollerini yaptir.

o sure benim bildigim 1 yil degil 6 aydir...
ama siz illa 6 ay bekleyin diye birsey yok erkenden giderseniz bir sorun varsa erkenden ogrenmis olursun yoksada denemelere baslarsiniz:34:
ALLAH ISTEYEN HERKESE SAGLIKLI HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

o sure benim bildigim 1 yil degil 6 aydir...
ama siz illa 6 ay bekleyin diye birsey yok erkenden giderseniz bir sorun varsa erkenden ogrenmis olursun yoksada denemelere baslarsiniz:34:
ALLAH ISTEYEN HERKESE SAGLIKLI HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

Canim senin dedigin 6 ay genellikle 30 yas uzeri icin soyleniyor.

Yirmili yaslar icin 1 hatta 2 yil (kisinin bunyesine gore) diyen doktorlar var.

Bazi bunyeler hemen adapte olurken bazilari biraz gec cevap veriyormus cinsel hayata.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim senin dedigin 6 ay genellikle 30 yas uzeri icin soyleniyor.

Yirmili yaslar icin 1 hatta 2 yil (kisinin bunyesine gore) diyen doktorlar var.

orasini bilmem ben 6 ay duydum aslinda bana kalirsa 6 ayi bile beklemeden cocuk dusunur dusunmez doktora gitmekte fayda var:34:

siz gidin genel bi muayanenizi olun ama arkadaşların da dediği gibi 1 yıl geçmeden bebek için tedaviye başlanmıyor.

Aslinda en guzeli nisanliyken gitmek bence ama cidden doktorlar kafadan 1 sene veriyorlar.

ama nisanliyken alttan muayne olmayacagindan yani yumurtalik vs boyle seylere bakamazki doktor :26:
bu arada 1 seneymis eger bir rahatsizligi yoksa ben 6 ay saniyordum :S

Son düzenleme:
Adetin 3. günü fsh,lh,e2 ,tiroid ve prolaktin tahlili yaptırabilirsin....Adetin 21. günü de progesteron tahlili..Böylece hormonlarına ve yumurtlamanın kalitesine bakılır..Bunlar sadece kan tahlilleri,yani dr daha sonra bu tahlil sonuçlarına göre gerek duyarsa muayne eder...Eşiniz için de spermiogram tahlili....

Back