Sizce bu birikimimi ne yapayım

LilyEriksen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
262
2
Merhaba arkadaşlar buradaki neredeyse tüm konuları okudum ama aklım daha çok karıştı aslında , benim 500 lira + 100 dolar gibi bir birikimim var. Bu paramı hem evde tutarsam harcarım diye korktuğum için hemde boş boş durcağına bari 3 5 bişeyler getirsin diye değerlendirmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ?

Çeyrek yada yarım falan mı alsam yoksa bankalardaki altın hesaplarına mı yatırsam , eğer öyleyse hangi bankayı önerirsiniz. Yada altın hesabı olmasada normal olarak vadeli hesaplara yatırsam % kaç faiz gelir ? Yada tüm paramla döviz mi alsam ... Yada başka bir önerisi olan varsa merakla bekliyorum.

Çok teşekkürler...

Eğer ekonomiden çok fazla anlamıyorsanız yapılacak en iyi şey altın hesabı ya da altın almaktır.
Diğer türlü faizler, düşük yüksekler yok oradan çek bunu allar devreye giriyor.
Bana çince kadar zor gelir bu hesaplar, o sebeple hem garanti hem de düz mantık altın diyorum:)

Eğer ekonomiden çok fazla anlamıyorsanız yapılacak en iyi şey altın hesabı ya da altın almaktır.
Diğer türlü faizler, düşük yüksekler yok oradan çek bunu allar devreye giriyor.
Bana çince kadar zor gelir bu hesaplar, o sebeple hem garanti hem de düz mantık altın diyorum:)

Evet o tarz şeyleri pek anladığım söylenemez , bide bankalarda vadeli hesaplara yatırıncada faiz geliyor aslında acaba o ne kadar getiriyor falan onlarıda merak ediyorum...

Sanırım bende bu gidişle altın alıcam :)

Evet o tarz şeyleri pek anladığım söylenemez , bide bankalarda vadeli hesaplara yatırıncada faiz geliyor aslında acaba o ne kadar getiriyor falan onlarıda merak ediyorum...

Sanırım bende bu gidişle altın alıcam :)

Yanlış bilmiyorsam faizler düşük oluyor aslında.
Geçen arkadaşım konuşuyordu yüzde 1buçuk ne dedi.
Aslında bakılında 1bin lira için ayda 10 lira kazanmak çok çok düşük ama dediğim gibi hiç anlamam bu mevzulardan.
Bir de bono, hisse senedi falan var.
Sevgilim ekonomist o bu işin kurdudur, hergün alır satar, bir şeyler yapıyorlar.
Keşke bir bilen olsa da çevrenizde güzel güzel açıklayabilse bunları.

Yanlış bilmiyorsam faizler düşük oluyor aslında.
Geçen arkadaşım konuşuyordu yüzde 1buçuk ne dedi.
Aslında bakılında 1bin lira için ayda 10 lira kazanmak çok çok düşük ama dediğim gibi hiç anlamam bu mevzulardan.
Bir de bono, hisse senedi falan var.
Sevgilim ekonomist o bu işin kurdudur, hergün alır satar, bir şeyler yapıyorlar.
Keşke bir bilen olsa da çevrenizde güzel güzel açıklayabilse bunları.

Evet keşke... Bende internette araştırıyorum işte, birde şimdi internet üzerinden hesap açmalar var , garanti e-vadeli ve finansbank ın gibi , şube olmadığı için faizleri daha çokmuş falan , bunları araştırıyorum bakalım :)

Evet keşke... Bende internette araştırıyorum işte, birde şimdi internet üzerinden hesap açmalar var , garanti e-vadeli ve finansbank ın gibi , şube olmadığı için faizleri daha çokmuş falan , bunları araştırıyorum bakalım :)

Hesaptan paradan anlamam ama bankadan anlarım.
Nacizane hem çalışan çevremden duyduğum hem de benim deneyimlerimle söyleyebileceğim en iyi bankaların ikisini saymışsınız zaten.
En azından onlardan şaşmayın derim.

Merhaba Lily,
ben eski bankacıyım,yaklaşık 3 yıl çalıştım bankada..Şöyle söliyim vadeli mevduatın parana çok fazla bi getiris olmaz,ayda 5-6 lira anca alırsın.
Ben sana döviz almanı öneririm,hatta bankada bir euro veya dolar hesabı açtır,paran oldukça döviz yapıp oraya yatır..
Hem paran elinin altında olmamış olur,harcamazsında...
İyi birikimler :)

Merhaba Lily,
ben eski bankacıyım,yaklaşık 3 yıl çalıştım bankada..Şöyle söliyim vadeli mevduatın parana çok fazla bi getiris olmaz,ayda 5-6 lira anca alırsın.
Ben sana döviz almanı öneririm,hatta bankada bir euro veya dolar hesabı açtır,paran oldukça döviz yapıp oraya yatır..
Hem paran elinin altında olmamış olur,harcamazsında...
İyi birikimler :)

Teşekkür ederimmm :) ama dolar yada euro da düşer falan param geriler diye korkuyorum birde işte :)

Bencede en iyi yatırım aracı altın bankada altın hesabı açıp gram altın alırdım ben olsam..Eğer bankaya yatırırsanız paranızı euro olarak hesap ücreti alırlar eğer öğrenci değilseniz yani pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın her banka ücret keser bunları öğrenip yatırın zarar etmeyin e-vadelilerin evet faizi daha fazla ama 3 ayda bir hesap işletim ücreti alıyorlar benden aldıkları için biliyorum yada günlük faiz veren 3 banka var zaten onlara yatırın onlarda bu ücretler yok..

Bu arada yeni aklıma geldi, gerçekliğini bilemem ama dedim ya sevgilim işin kurdudur diye.
Bu aralar altına inanılmaz yüklendi, ne yapıyorsun sen bunları dediğimde 2012 sonu ve 2013 ocak-şubat altın ikiye katlanacak dedi.
En büyük uzmanların da görüşü bu yöndeymiş, herkesi altın yatırımına teşvik ediyorlarmış.
Ama yeniden belirteyim, hiç anlamadığım bir mevzudur, sadece söyleyenin yalancısı olayım.:KK1:

Bencede en iyi yatırım aracı altın bankada altın hesabı açıp gram altın alırdım ben olsam..Eğer bankaya yatırırsanız paranızı euro olarak hesap ücreti alırlar eğer öğrenci değilseniz yani pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın her banka ücret keser bunları öğrenip yatırın zarar etmeyin e-vadelilerin evet faizi daha fazla ama 3 ayda bir hesap işletim ücreti alıyorlar benden aldıkları için biliyorum yada günlük faiz veren 3 banka var zaten onlara yatırın onlarda bu ücretler yok..

Bu arada yeni aklıma geldi, gerçekliğini bilemem ama dedim ya sevgilim işin kurdudur diye.
Bu aralar altına inanılmaz yüklendi, ne yapıyorsun sen bunları dediğimde 2012 sonu ve 2013 ocak-şubat altın ikiye katlanacak dedi.
En büyük uzmanların da görüşü bu yöndeymiş, herkesi altın yatırımına teşvik ediyorlarmış.
Ama yeniden belirteyim, hiç anlamadığım bir mevzudur, sadece söyleyenin yalancısı olayım.:KK1:

Teşekkür ederim ikinizede, bu gidişle altın alıcam sanırım :)) Eskilerin vardır bildiği , boşuna altına yatırım yapmıyolarmış :)) Genede en güveniliri o gerçekten sanırım

Merhabalar ben bankaciyim.Benim calistigim banka dahil olmak uzere cogu banka 1000 tlnin altina vadeli hesap acmaz.Altin ilk baksta hep karli gibi gorunse de her zaman buyuk risk barindirir.Tavsiyem parani 1000 tlye tamamlayip internet bankaciligindan vadeli mevduata yonelmen.( banka subelerinde 6-7 faiz alirken internet bankaciliginda faiz orani 9 a kadar cikiyor,) eger uzun vadeli bir birikim dusunuyorsan birikimli mevduat hesabi acmani oneriririm.Aylik min. 50 max. 3000 tl yatiriyorsun. 5 yil vadeli en yuksek faiz oranini aliyorsun hem de ugur bocegi kumbara hediyesi var :KK9:

sevgili lily öncelikle 1 ocak 20013 ten sonra yatırılan aylık katkı paylarına devlet yüzde 25 katkı sağlıyor fon getirisi bile olmadan diyelimki 500 liranı yatırdın 125 lira da devlet katkısı alıyorsun paran hemen 625 lira oluyor daha fon getiriside eklenince kazancın dahada güzel olacaktır .sigortacı bir abla olarak söylemeden geçemedim sevgiler

sevgili lily öncelikle 1 ocak 20013 ten sonra yatırılan aylık katkı paylarına devlet yüzde 25 katkı sağlıyor fon getirisi bile olmadan diyelimki 500 liranı yatırdın 125 lira da devlet katkısı alıyorsun paran hemen 625 lira oluyor daha fon getiriside eklenince kazancın dahada güzel olacaktır .sigortacı bir abla olarak söylemeden geçemedim sevgiler

Bak bu maddede diyor ki ,yıllık brüt ücretin 1/4 'e kadar alabilecek .Bu parayı ne zamana kadar yatıracağız ,ne zaman elimize geçecek pek bir bilgi yok .
Siz lütfen bildiklerinizi paylaşın .
Galiba benim yüklü miktarda param olsa ,gider gene hisse senedi alırım .:44:

"Bir katılımcıya ödenebilecek devlet katkısı, yıllık brüt asgari ücretin %25'i ile sınırlı olacak. Katılımcı birden fazla emeklilik sözleşmesine sahip olsa dahi, devlet katkısı tutarı yıllık brüt asgari ücretin %25'ini geçemeyecek. Katılımcının toplam katkı payının sözleşmeler arasındaki dağılımına göre paylaştırılacak"

arkadaşlar bende yatırım yapmayı düşünüyorum da her ay rahat 1500 tl birikim yapabilirim nasıl değerlendirmeliyim bu parayı...:KK76:

X