Öncelikle durumun vehametini kadının güçsüzlüğünden ve ipleri hemen ele vermesinden ileri görmemek lazım. Çünkü hepimiz aynı sosyal ortamlarda yetişmiyoruz. Sadece bizim coğrafyada değil, bir çok yerde kadının susmasının aile birliğinin idame ettirilmesinde çok gerekli bir unsur olduğunu bayanlara bir şekilde kabullendirenler ve bu kabullenişle yetişen bayanlar var.
Bundan ötürü, zaten şiddet görmüş, şiddeti ve hakareti kafasında normalleştirmiş, bu konuda ne yapacağını bilmeyip bizlere soru soran arkadaşa alaylı cevap veren arkadaşların, benim gözümde tekme atan kocadan hiç bir farkı yok. Kimse kusura bakmasın.
Her neyse, bana kalırsa yapman gereken bu kendini karateci zanneden Çakma samurayla yolları ayırmalısın güzel kardeşim. Zira bir ayı, her zaman ayı olarak kalacaktır malesef.
Küçücük çocuğum var diye düşünüyorsan eğer, ona verebileceğin en güzel hediye, karısına samuraylık yapan insan kılıklı ayı bir baba tarafından değil de, kendini geliştirmeye çalışan, ayakları yere basan bir anne tarafından yetiştirilmek olacaktır.
Benim diyeceklerim bu kadar. Umarım hayatınla ilgili en doğru kararı verirsin. Sağlıcakla kal.