sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

Ana olan yapar demek ne kadar saygisiz bir tabir.yapamayan kadinlar ana degil mi ?hayat sizin sandgniz kadar kolay gerceklesmiyor.artik ortaokul kismindan baslayip universiteye is olanaklarins kadar hersey maddiyat.bunlari iki bin maasla yapiyorsaniz helal olsun.benim bir kitabim 300 400 lira oluyor cunku
bizde herkez borcsuz evlendigi icin kalan altınlarda baya ediyo onlarıda bozulmaz bizde kenarda kalır altında 2 senede kendini amorti edip katlıyo takit ediyosanız cocuk ilk okul zaten devlet okulu liseye kadar sorun yok ama is üniye geldmi ben cocugumu yaz kamplarınıa yurt dısına isterim gitsin erasmusla gitsin hatta bende gidiyim göriyim o yüzden ana olan o günleri düsünüp altın yapıp para biriktircek inan liseye kadar baya birikir ve bu arada her sene yaz tatilinede gider aksamları yemeyede cıkarsın 2500 diyelim ikramiyeleri koymamıssın :)))

Hayır hukuksal olarak düşünmedim, yani babama da derim hep bize mal mulk bırakma bize yapman gerekeni yaptın zaten. En büyük mirası verdin o yüzden artık bize değil kendine çalış derim. Ha kaldı mı miras Allahım en gecinden versin, bunu konuşmak bike beni rahatsız ediyor, en küçük kardeşime kalsın ne varsa o alsın derim. Çünkü babamın benim ihtiyacım olan her şeyi verdiğini düşünüyorum. Okuttu meslek sahibi yaptı bu yeter diyorum.. Yani her türlü almam. Kendisi hayattayken tadını çıkarsın. Çocuklarıma birsey bırakalım telaşına düşmesin diye diyoruk hep..
Şimdi anladım sizi :) bastan yanlıs anlamısım oyuzden sok oldum.

bn kendimi aşağılamıyorum. Kutsallaştırıyorum.. 1. Gorev çalışmasıfır deyince çok mu kaliteli oluyoruz.. Eğer evlenmişsem elbette ilk gorevim çocuğumu doğurup aile olmak ve çocuğumla yeterince ilgilenmek olucaktır. Bu mu beni aşağılıyor.. Valla ben bununla gurur duyuyorum..

Kadının niye görevi olsun? Bütün bilinçli insanların görevi yaşadıkları dünyaya olabildiğince az zarar vermek ve bir şeyler katmaktır.

Çocuk doğurmak göreviniz mi? O halde çocuk yapmayan insanlar görevlerini yerine getirmemiş mi oluyor?

Sizi aşağılayan şey kendinizi sadece anne ve eş olarak tanımlamanız bana göre. Siz ise bunu kutsal buluyorsunuz, olabilir. Yalnız kendisini birey ve insan olarak tanımlayan kişilere eksik yaftası yapıştırmazsanız bahsettiğiniz kaliteniz daha çok ortaya çıkacaktır.

bizde herkez borcsuz evlendigi icin kalan altınlarda baya ediyo onlarıda bozulmaz bizde kenarda kalır altında 2 senede kendini amorti edip katlıyo takit ediyosanız cocuk ilk okul zaten devlet okulu liseye kadar sorun yok ama is üniye geldmi ben cocugumu yaz kamplarınıa yurt dısına isterim gitsin erasmusla gitsin hatta bende gidiyim göriyim o yüzden ana olan o günleri düsünüp altın yapıp para biriktircek inan liseye kadar baya birikir ve bu arada her sene yaz tatilinede gider aksamları yemeyede cıkarsın 2500 diyelim ikramiyeleri koymamıssın :)))
Evlilik mi, iş anlaşması mı, satış sözleşmesi mi karar veremedim şu an...

belese gelin gitmek yani bastan rahat yasamak varken neden kendimi zorlıyım kı yaabu konuda farklı düsünüyorz bizde kız borcszu evlenir erkek babasıda evin esyası takısı dahil herseyi yapar 0 eve giererler yan öyle kiraya kimse kız vermez bizde
o yüzden senin düsüncne bana uyzma benimki sana

Beleşe gitmek?
Ben de diyorum bunla neden tartışıyorum ki diye. Nedenini buldum işte.

Çocuklarımızla neler yaptığımızı bilmeden ne de güzel yargılıyorsunuz. Size hep öylesi denk gelmiş anlaşılan ama çocuğuyla gayet güzel ilgilenen anneler de var. Bilin istedim :KK66:

Doğrudur, çocuğuyla gayet güzel ilgilenen anneler de var.
Hem kendiyle, hem çocuğuyla, hem eşiyle, hem işiyle hem de sosyal çevresiyle de gayet güzel ilgilenen anneler de var.
Çalışmanın dezavantajı kadın ve erkek için yorulmayla birlikte zaman planlaması yapmak zorunda kalmaktır.
Avantajlarından bahsetmem burada oldukça uzun bir yazıya yol açar, bu sebeple yazmıyorum.

En basiti ile savunduğum fikri anlatmak için tek örnek vereceğim; çocuklarımız güzel eğitim alsınlar diye yapmadığımız kalmıyor. Fakat karşılarındaki rol model 'anne'leri eğitimleri olmasına rağmen çalışmıyorlar ya da zaten çalışmayacaklarını bildiklerinden eğitimlerini yarıda kesiyorlar.
O çok değer verdiğimiz çocuklarımız için söylediklerimizin mi yoksa davranışlarımızın mı daha etkili bir biçimde karakterlerini şekillendireceğini buradaki herkes gayet güzel biliyor.

Evlilik mi, iş anlaşması mı, satış sözleşmesi mi karar veremedim şu an...
blincli bi ask evliligi kavgalar neden olur parasızlıklatan o ne yapar huzursuzluk o yüzden aileler üstüen düsen görevi yapıp evini alıp döseyip altınını takar ailenin görevi mezarda bile bitmez der bizim taraf ))
sahsen aynı fikirdeyim kızım da olsa istemem zor sartlarda evlensin rahat etsin isterim oglumda olsa elin kızı yarın demesin bana sunuda alamadınız bee balayına kadar ben yollaak isterim halamlar hep yolladı tebrik ettim helal olsund edim

Evde oturduğunuz çok belli :KK14:

Bunu yazdığınız kişinin yorumlarına katılmıyorum fakat bu yazdığınızın anlamı ne onu da anlamadım ? Hoş değil yazdığınız.
Çalışmayan bir insan değilim fakat evde oturmak insana nasıl bir sıfat veriyor ?
Çalışmayan kişilerin işi evde oturmak mı ? Neresinden belli oluyor bu evde oturanlarlar ?

Kadının niye görevi olsun? Bütün bilinçli insanların görevi yaşadıkları dünyaya olabildiğince az zarar vermek ve bir şeyler katmaktır.

Çocuk doğurmak göreviniz mi? O halde çocuk yapmayan insanlar görevlerini yerine getirmemiş mi oluyor?

Sizi aşağılayan şey kendinizi sadece anne ve eş olarak tanımlamanız bana göre. Siz ise bunu kutsal buluyorsunuz, olabilir. Yalnız kendisini birey ve insan olarak tanımlayan kişilere eksik yaftası yapıştırmazsanız bahsettiğiniz kaliteniz daha çok ortaya çıkacaktır.
konuuu farklı bi yere çekmeyin. Bunlar tamamen tercih meselesi. Ve tercih ettiğin şeyin sonuna kadarda hakkını vermek zorundasın. Ben eğer çocuk doğurmayı tercih ettiysem onu layığıyla buyutup eğitmeyide sorumluluk bilirim. Çocuğu doğur daha kırkı çıkmadan bakıcıya bırak. Nerde kaldı bu hayatın kalitesi. O çocuğun piskolojisi,nasıl yetiştiği ne olucak.. Anne olmak fedakarlık ister.. Bunun hakkını veremeyen de tercih etmesin lutfen

blincli bi ask evliligi kavgalar neden olur parasızlıklatan o ne yapar huzursuzluk o yüzden aileler üstüen düsen görevi yapıp evini alıp döseyip altınını takar ailenin görevi mezarda bile bitmez der bizim taraf ))
sahsen aynı fikirdeyim kızım da olsa istemem zor sartlarda evlensin rahat etsin isterim oglumda olsa elin kızı yarın demesin bana sunuda alamadınız bee balayına kadar ben yollaak isterim halamlar hep yolladı tebrik ettim helal olsund edim
Baba parasıyla balayına gitmek... Ne denir ki buna. Farklı dünyaların insanlarıyız...

Doğrudur, çocuğuyla gayet güzel ilgilenen anneler de var.
Hem kendiyle, hem çocuğuyla, hem eşiyle, hem işiyle hem de sosyal çevresiyle de gayet güzel ilgilenen anneler de var.
Çalışmanın dezavantajı kadın ve erkek için yorulmayla birlikte zaman planlaması yapmak zorunda kalmaktır.
Avantajlarından bahsetmem burada oldukça uzun bir yazıya yol açar, bu sebeple yazmıyorum.

En basiti ile savunduğum fikri anlatmak için tek örnek vereceğim; çocuklarımız güzel eğitim alsınlar diye yapmadığımız kalmıyor. Fakat karşılarındaki rol model 'anne'leri eğitimleri olmasına rağmen çalışmıyorlar ya da zaten çalışmayacaklarını bildiklerinden eğitimlerini yarıda kesiyorlar.
O çok değer verdiğimiz çocuklarımız için söylediklerimizin mi yoksa davranışlarımızın mı daha etkili bir biçimde karakterlerini şekillendireceğini buradaki herkes gayet güzel biliyor.

Çalışmayan annelerin çocukları da mı çalışmıyor ?

Böyle bir örneğe pek rastlamadım.

Bu nasil matematik hesabi sastim.dugunden geleni ekle her yil kocandan aldgni ekle yine de kocandan gelen ve gelebilcek olan miktar ayni.eve giren para 2000 lira sonucta bu paradan ne kadar biriktilir ?ben univeristedeyim calisma ortami ayarlamam zorunlu.yogunum diye ozel yurtta kaldim 750 lira yurt hicbirsey yapmasam 1000 lira gonderiyorlar yol parasi ogle yemegi derken.6 yil okuldan 50 bin net gozuken masraf.10 bin uzmanlik icin dershaneye gidiyorum.bunlar sadece yeme icme dershane icin.kiyafetler tatiller kitaplar sosyal aktiviteler derken miktar baya yukseliyor yani bunlar tek cocuk icin bir de bunu ikiye katla.tek maasla birikirse saygi duyarim

tembel ve çalışmaktan nefret eden bir kadınım. 1 yıldır işsizim ve inanın berbat bir şey. en kısa zamanda çalışmak istiyorum. maddi hiç bir sıkıntım da yok bunu belirteyim. ki olsaydı zaten daha zor olurdu. sosyal olarak bir statü düşüşü oluyor, yanlış anlaşılmasın arkadaş çevresinde ufak da olsa bir dışlanmışlık falan oluyor. aile ve sevgilinin de bakış açısı değişiyor. bir de ben ilk başlarda her gün bakımlıydım ama bir süre sonra öyle olmuyor e haliyle baya salıyor insan. bu benim görüşüm ve yaşadıklarım. :p

offf ne konu! çok çekişme olmuş, hepsini okuyamadım, fikrimi yazayım
kadın çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum
fakat bence her kadın mutlaka ve mutlaka, çocuk sahibi olmadan önce çalışma hayatına adım atmalı, bir süre çalışmalı, eline bir meslek almalı hatta mümkünse uzmanlaşmalı
eğer çocuklarını, en azından yuvaya gidene kadar kendisi büyütmek istiyorsa, 3 sene sonra dönebileceği bir mesleği olmalı
günümüzde çok aşikar ki bakıcılarla uğraşmak çok zor. bu yüzden çocuklarını belli bir yaşa gelinceye kadar kendisi büyütmek isteyen annelere hiç lafım yok, aksine sonuna kadar hak veriyorum çünkü benim de çocuklarıma bakacak harika bir babaanneleri olmasaydı, ben de hiç düşünmeden çocuklarımı en azından full time yuvaya gidebilecek yaşa gelene kadar kendim büyütürdüm, tereddüt etmezdim

savunduğum şey, kadınların bunu önceden planlayıp, ona göre hareket etmeleri gerektiği. bence önce bir meslek ele alınmalı, bir süre "deneyimli" hale gelinmeli ondan sonra çocuk yapılmalı.

çocuklar okula başladığında da durum zorlaşıyor. ilkokulda çocuklara ödevlerde, derslerde yardım etmek gerekiyor. bu yüzden imkanı olan kadınlar, akşam 19:00'da evde olacak şekilde meslek seçmeli daha işin en başında.

bu herkes için mümkün değil biliyorum, fakat bence kadın, çocuk sahibi olmadan önce her şartı zorlamalı imkanlarını bu seviyeye çekebilmek için.

bakıyorum günümüzde, üniversite bitmeden çalışma hayatına girmeyi düşünen kadın sayısı çok değil, oysa üniversite part-time işler için uygun. ben üniversitede, ailemin ihtiyacı yokken bir sürü part-time işte çalıştım. iyi ki de yapmışım. her genç kıza tavsiye ederim.
İşte budur. Canım arkadaşım yine en iyi yorumu yapmış :KK66: her çocuk muhteşem babaannede büyüyemiyor. Benimde anlatmak istediğim buydu. Ben mesela bırakamazdım senin kadar rahat. Çünkü bakımları konusunda babaanneye güvenmiyorum. E anneanne de çalışıyor oturup kendim baktım çocuğuma. Ama bu hayatım boyunca çalışmadığım anlamına gelmiyor. Ya da kadının görevleri çocuk yapmak evine bakmaktır diye düşünmüyorum bazı arkadaşlar gibi.

Ben evde olduğum halde iş konusunda yardımlaşırız eşimle. Maddi olarak sıkıntıya girsek bu kez ben şartları zorlar destek veririm eşime. Bunlar kişiden kişiye, şartlara göre değişkenlik gösterebilir.

konuuu farklı bi yere çekmeyin. Bunlar tamamen tercih meselesi. Ve tercih ettiğin şeyin sonuna kadarda hakkını vermek zorundasın. Ben eğer çocuk doğurmayı tercih ettiysem onu layığıyla buyutup eğitmeyide sorumluluk bilirim. Çocuğu doğur daha kırkı çıkmadan bakıcıya bırak. Nerde kaldı bu hayatın kalitesi. O çocuğun piskolojisi,nasıl yetiştiği ne olucak.. Anne olmak fedakarlık ister.. Bunun hakkını veremeyen de tercih etmesin lutfen

Evet hepsi tercih meselesi. Bence de evine şu koşullarda 5000 liradan az para giren çocuk tercih etmesin mesela. Benim fikrim bu.

Yalnız 5000 lira geliri olmadan çocuk yapanlara hakkını veremiyorsunuz, eksiksiniz diyemem.

Asgari ücretle 3 çocuk bakana derim ama. O övülen başarı hikayeleri milyonda bir. Yoksa sürünüyor çocukların hepsi. Ne güzel ama annelerinin koynunda sürünüyorlar en azından, hep evde anneleri, değil mi?

X