offf ne konu! çok çekişme olmuş, hepsini okuyamadım, fikrimi yazayım
kadın çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum
fakat bence her kadın mutlaka ve mutlaka, çocuk sahibi olmadan önce çalışma hayatına adım atmalı, bir süre çalışmalı, eline bir meslek almalı hatta mümkünse uzmanlaşmalı
eğer çocuklarını, en azından yuvaya gidene kadar kendisi büyütmek istiyorsa, 3 sene sonra dönebileceği bir mesleği olmalı
günümüzde çok aşikar ki bakıcılarla uğraşmak çok zor. bu yüzden çocuklarını belli bir yaşa gelinceye kadar kendisi büyütmek isteyen annelere hiç lafım yok, aksine sonuna kadar hak veriyorum çünkü benim de çocuklarıma bakacak harika bir babaanneleri olmasaydı, ben de hiç düşünmeden çocuklarımı en azından full time yuvaya gidebilecek yaşa gelene kadar kendim büyütürdüm, tereddüt etmezdim
savunduğum şey, kadınların bunu önceden planlayıp, ona göre hareket etmeleri gerektiği. bence önce bir meslek ele alınmalı, bir süre "deneyimli" hale gelinmeli ondan sonra çocuk yapılmalı.
çocuklar okula başladığında da durum zorlaşıyor. ilkokulda çocuklara ödevlerde, derslerde yardım etmek gerekiyor. bu yüzden imkanı olan kadınlar, akşam 19:00'da evde olacak şekilde meslek seçmeli daha işin en başında.
bu herkes için mümkün değil biliyorum, fakat bence kadın, çocuk sahibi olmadan önce her şartı zorlamalı imkanlarını bu seviyeye çekebilmek için.
bakıyorum günümüzde, üniversite bitmeden çalışma hayatına girmeyi düşünen kadın sayısı çok değil, oysa üniversite part-time işler için uygun. ben üniversitede, ailemin ihtiyacı yokken bir sürü part-time işte çalıştım. iyi ki de yapmışım. her genç kıza tavsiye ederim.