sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

Ne kadar güzel sizin için.
Çocuğunuz büyürken ona bol bol gün anılarınızı anlatırsınız, hatta okula gitme yaşı gelmeden onu da ortak edersiniz güne.
Şimdiden birikim yapmış olur, ileride çalışmasına gerek kalmaz.

Benim babam 4 çocuğunu üniversite okuttu yani dairemiz falan yok. Babamın bana bırakacağı birsey vardır diye de hiç düşünmedim. Karşımdaki erkeğin ailesinin neyi var neyi yok diye bakmam. Ailesinin neyi olduğu beni ilgilendirmiyor, ki ilgilendirmemeli. Başkalarının mallarında gözüm yok Allaha Şükür, kendim çalışıp kazanırım. Alın terimin olmadığı bir malı babamdan dahi kalsa almam.

Yahu evde olmaktan bahsetmiyorum, sana laf anlatmak nekadar zor. Kaliteli zaman geçirmek için evde olmak şart değil diyorum. Hööh yani...
calısanları görüyoruz pestili cıkıyo en az 10 saat calısıp aksam ne yapabilrisin cocukla en fazla sinema ama evd eolan anne olsa sabahtan aksama kadar cocuguyla bi sürü kaliteli vakit gecirir sabah kahvaltıdan sonra boyama yatırır öglen parka görürü enerjisini attırır aksamda esiyle bi gezme yaptırır tiyatro olur bowling olur yani calısna kadının gözünde fer kalmıyo sekeirmmmmm

Ana olan yapar demek ne kadar saygisiz bir tabir.yapamayan kadinlar ana degil mi ?hayat sizin sandgniz kadar kolay gerceklesmiyor.artik ortaokul kismindan baslayip universiteye is olanaklarins kadar hersey maddiyat.bunlari iki bin maasla yapiyorsaniz helal olsun.benim bir kitabim 300 400 lira oluyor cunku

Siz kadının birinci görevi çamaşır ve bulaşık yıkamaktır, çocuk doğurmaktır dediniz. Ben ise bunun karşılığının aşağılamadan başka ne şekilde verilebileceğini bilemiyorum.

Çünkü siz aşağılıyorsunuz kendinizi zaten. 1.göreviniz çocuk doğurmak ve ev işi yapmak imiş. Kalite bunun neresinde?

Ama ben mezun oolur olmaz çalışmasın demiyorum zaten. Tabi ki herkes tecrübeli çalışan ister. Sadece çocuk olduktan sonra eğer şartlar uygunsa çalışmak çok zorunlu değil diye düşünüyorum

kimseyi beyenmedi demek 2 tane nisan attı demek cocuk annemi bırakamam demis nisanı attı
demek digerinde takı az takıldı senin annne bana böyle baktı demek okişşş
Yapma ya o zaman öyle yazsaydın keşke. Ayrıca hala cümle kurmayı öğrenmemişsin hala senin yazılarını anlayamıyorum..

Evde oturduğunuz çok belli

Özür dilerek sormak istiyorum " babamdan dahi olsa almam almımın teri değilse" demişsiniz. Reddi miras yoluna mı gidersiniz yoksa laf gelişi mi dediniz bunu?

Nasıl bir çevren var bilmiyorum. Benim çevremdeki çalışan kadınların çocukları hayatlarından gayet memnun. Mutlu, eksiklik hissetmeyen çocuklar. Her anlamda. Şekerim

belese gelin gitmek yani bastan rahat yasamak varken neden kendimi zorlıyım kı yaabu konuda farklı düsünüyorz bizde kız borcszu evlenir erkek babasıda evin esyası takısı dahil herseyi yapar 0 eve giererler yan öyle kiraya kimse kız vermez bizde
o yüzden senin düsüncne bana uyzma benimki sana

Aslında tartışmaya gerek yok. Kesinlikle çalışılmamalı diyenler zaten meslek sahibi ve deneyimi olmayanlar galiba. Bir de çalışmaktan bıkmışlar var. Onlar ne deseler haklılar. İşinden memnun olanlar zaten çalışılmayan bir yaşam hayal edemiyorlar.

Ama ben mezun oolur olmaz çalışmasın demiyorum zaten. Tabi ki herkes tecrübeli çalışan ister. Sadece çocuk olduktan sonra eğer şartlar uygunsa çalışmak çok zorunlu değil diye düşünüyorum
Şartların uygun olup olmaması da kişiden kişiye değişiyor sanırım.

Çocuklarımızla neler yaptığımızı bilmeden ne de güzel yargılıyorsunuz. Size hep öylesi denk gelmiş anlaşılan ama çocuğuyla gayet güzel ilgilenen anneler de var. Bilin istedim

bn kendimi aşağılamıyorum. Kutsallaştırıyorum.. 1. Gorev çalışmasıfır deyince çok mu kaliteli oluyoruz.. Eğer evlenmişsem elbette ilk gorevim çocuğumu doğurup aile olmak ve çocuğumla yeterince ilgilenmek olucaktır. Bu mu beni aşağılıyor.. Valla ben bununla gurur duyuyorum..

offf ne konu! çok çekişme olmuş, hepsini okuyamadım, fikrimi yazayım
kadın çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum
fakat bence her kadın mutlaka ve mutlaka, çocuk sahibi olmadan önce çalışma hayatına adım atmalı, bir süre çalışmalı, eline bir meslek almalı hatta mümkünse uzmanlaşmalı
eğer çocuklarını, en azından yuvaya gidene kadar kendisi büyütmek istiyorsa, 3 sene sonra dönebileceği bir mesleği olmalı
günümüzde çok aşikar ki bakıcılarla uğraşmak çok zor. bu yüzden çocuklarını belli bir yaşa gelinceye kadar kendisi büyütmek isteyen annelere hiç lafım yok, aksine sonuna kadar hak veriyorum çünkü benim de çocuklarıma bakacak harika bir babaanneleri olmasaydı, ben de hiç düşünmeden çocuklarımı en azından full time yuvaya gidebilecek yaşa gelene kadar kendim büyütürdüm, tereddüt etmezdim

savunduğum şey, kadınların bunu önceden planlayıp, ona göre hareket etmeleri gerektiği. bence önce bir meslek ele alınmalı, bir süre "deneyimli" hale gelinmeli ondan sonra çocuk yapılmalı.

çocuklar okula başladığında da durum zorlaşıyor. ilkokulda çocuklara ödevlerde, derslerde yardım etmek gerekiyor. bu yüzden imkanı olan kadınlar, akşam 19:00'da evde olacak şekilde meslek seçmeli daha işin en başında.

bu herkes için mümkün değil biliyorum, fakat bence kadın, çocuk sahibi olmadan önce her şartı zorlamalı imkanlarını bu seviyeye çekebilmek için.

bakıyorum günümüzde, üniversite bitmeden çalışma hayatına girmeyi düşünen kadın sayısı çok değil, oysa üniversite part-time işler için uygun. ben üniversitede, ailemin ihtiyacı yokken bir sürü part-time işte çalıştım. iyi ki de yapmışım. her genç kıza tavsiye ederim.

Özür dilerek sormak istiyorum " babamdan dahi olsa almam almımın teri değilse" demişsiniz. Reddi miras yoluna mı gidersiniz yoksa laf gelişi mi dediniz bunu?
Hayır hukuksal olarak düşünmedim, yani babama da derim hep bize mal mulk bırakma bize yapman gerekeni yaptın zaten. En büyük mirası verdin o yüzden artık bize değil kendine çalış derim. Ha kaldı mı miras Allahım en gecinden versin, bunu konuşmak bike beni rahatsız ediyor, en küçük kardeşime kalsın ne varsa o alsın derim. Çünkü babamın benim ihtiyacım olan her şeyi verdiğini düşünüyorum. Okuttu meslek sahibi yaptı bu yeter diyorum.. Yani her türlü almam. Kendisi hayattayken tadını çıkarsın. Çocuklarıma birsey bırakalım telaşına düşmesin diye diyorum hep..

Son düzenleme:
Bu tezi çürütebilirim. Çalışmıyorum. Düzenli bir işim yok diyelim ancak para kazanıyorum. Buna rağmen kadın çalışmalı diyorum. Ya da uzun süre evde olmaktan bunalmışlar kategorisine girebilirim belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…