Haklısın. Benim biraz tuzum kuru aslında onun için de bu kadar rahat konuşabiliyorum belki de. En çok kafaya taktığım şey emeklilikti onu da babam sağolsun o ödüyor.Bazen....
Hadi çocuğu da geçelim, bunun sosyal güvencesi var, emekliliği var, yarın öbür gün eşle problemlerin olması durumunda kendi ayakların üzerinde durabilmek var. Var oğlu var...
yaa peki neden kadınlarımız kafalarını kullanmıyo cifci bagkuru var eger tanıdıgı varsa yaptırır 260 lira öder bankadan bes yaptırabilir 125 tl yani eee kızn ailesindeden ille bi daire bi seyler kalır yani bu evlenenlerin 2 side cıbıl mı sekerim biz kız verirken bakarız da ailesinin neyi var ne yi yok tabi kız daha tanısmadan herkez gelir hebabına göre tanısır o ayrıBazen....
Hadi çocuğu da geçelim, bunun sosyal güvencesi var, emekliliği var, yarın öbür gün eşle problemlerin olması durumunda kendi ayakların üzerinde durabilmek var. Var oğlu var...
profilinizdeki ilköğretim mezunu akademisyen yazısından dolayı böyle düşünmekte haklısınız.
Ben de diyorum ki çocuğunun yanında olmak mesele değil. Bütün gün yanında olmak gerekmiyor, az vaktinde kaliteli zaman geçirirsin olur biter. Ama onu iyi bir okulda okutursun, iyi imkanlar sunarsın. Diyorumya anlaşamayız.cnm konu para degil kim istemez 10 bin alsın ama cocugumu yanlız bırakmaktansa 2000 lira alır cocugumun yanında olurum bu kadar
aynen seninle nadir aynı düsünüyoruz :)))Sen çocuğunı düşündüğün için çalışırsın ben de çocuğumu düşündüğüm için çalışmam. Bu söylediklerini yapmak için bazen iki kişinin çalışmasına gerek kalmıyor. Çocuğum yurt dışında okusun diye sabahın köründe el kadar bebeği yatağından kaldırıp bakıcıya yada babaanneye götürmem ben. Herkesin kendi düşüncesi işte. Dediğin gibi genelleme yapmak yanlış.
profilimde ne yazdığı seni ilgilendirmez. On lisans mezunuyum, ilk okulda olsaydı farketmezdi. Okumak kulturlu olmak için ueterli değil.. Tabi siz çocuk sevgisi piskolojisi nedir bilmediğiniz için sizinde boyle duşunmeniz normalprofilinizdeki ilköğretim mezunu akademisyen yazısından dolayı böyle düşünmekte haklısınız.
Acıkcası ütü mü camasırımı eşim yapsın istemem. Zaten yapsa da beğenmem. Ayrıca cocuğumun veli toplantısında izin alabilecek miyiz stresi yasamak istemem. Ama tekrar belirtiyorum cok iyi paralar kazanamıyosam. 5 milyar kazanıyorumdur. İşte ozaman bütün bu zorluklara göğüs gerebilirim cocugumun geleceği için hiçbişey imkansız değil.
bende sana yazdım evde oluptra kaliteli vakit cegirmek mumkun cocugu eve kapatıp tv izletmek deil okumuyson galibaBen de diyorum ki çocuğunun yanında olmak mesele değil. Bütün gün yanında olmak gerekmiyor, az vaktinde kaliteli zaman geçirirsin olur biter. Ama onu iyi bir okulda okutursun, iyi imkanlar sunarsın. Diyorumya anlaşamayız.
yani eger esinin durumu iyise cocuk asla bırakılmamalı heleli bizim burda var bi kac kisi hepte aynı memleketli hırslı insanlar apartmanları var arsaları kı bu kızın yani babasından bi sürü mal düsücek kendi babasının apartmanına gelin geldi 35 inde zor koca buldu 2 sene sonra hamile kaldı ya 3 ay sonra o süt kokuıu cocugu bıraktı yazık yaa bide bu kızın anneside aynısını yaptı biz sokakta oynarken o camda bize bakıp yemek yapardı annesi iste diye insan biraz feyz alır da der cocugumun gözü camda beni beklemesin ama nerdeeee
Tecrübe olmadan meslek bir işe yaramaz. Dünyanın en eğitimli insanı da olsa 30 yaşını aşmış, iş tecrübesi olmayan bir insanı kimse işe almaz. Çünkü başlangıç seviyesinde çalıştıramazsın üstleri yaş olarak ondan küçük olur, sorun çıkar. Üst seviye zaten tecrübesiz olduğu için olmaz. Yani her halükarda olmaz.Haklısın. Benim biraz tuzum kuru aslında onun için de bu kadar rahat konuşabiliyorum belki de. En çok kafaya taktığım şey emeklilikti onu da babam sağolsun o ödüyor.
Meslek konusuna gelince tabi ki her kadının bir mesleği olmalı. Dediğin gibi eşle anlaşamama durumunda kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Keşke her kadının mesleği olsa da kocasının saçmalıklarına katlanmasa.
Yahu evde olmaktan bahsetmiyorum, sana laf anlatmak nekadar zor. Kaliteli zaman geçirmek için evde olmak şart değil diyorum. Hööh yani...bende sana yazdım evde oluptra kaliteli vakit cegirmek mumkun cocugu eve kapatıp tv izletmek deil okumuyson galiba
herşeyin bi yerde yazması gerekmez. Bi evlilikte fıtrattan gelen iş bolumleri vardr. Kadın çocuk doğurur ve o çocuğu buyutur kocasının yardımıyla, erkekte çalışır ve evi geçindirir.. İlla ikiside çalışıp çocuğu mağdur mu etmeleri gerekiyo.. Kadın çalışmadan sosyal olamıyo mu,
Ne güzel anlatmışsınız biz de tam bunu yapıyoruz. Bütün gün çocuğun eline tablet verip tv karşına oturtuyoruz. Hatta arkadaşlarımızı toplayıp gün yapıp kocalarımızın paracıklarını yiyoruzBu konu uzar gider daha...
'İhtiyacı yoksa kadınlar çocuğuyla ilgilensin' fikrini savunanlara sesleniyorum..
İlgilenmek demek, daha 3 yaşında bile olmayan çocukların eline telefon tablet vs vererek yanına oturmak demek değildir.
Yemek yesin diye tv açmak, onunla zaman geçirmek değildir.
Siz rahat rahat iş yapın, kafanızı dinleyin diye envayi çeşit oyuncak alıp önüne sermek ilgilenmek değildir.
Bir çocuğun temel ihtiyaçlarını gidermek hele hele hiç ilgilenmek değildir.
Sanki bu çocuklar ağaç kavuğundan çıkıyormuş gibi davranmayın bari.
Babaları ile sadece akşamları vakit geçirince 'mükemmel baba' figürü oluşuyor da, hem çalışıp üreten, hem çocuğuyla 'kaliteli' ilgilenen, eğitimi için kreş yardımı alan hem de evini çekip çeviren kadınlar neden eksik oluyor onu anlayamıyorum.
Hala daha 'ihtiyaç yoksa kadın çalışmasın, çocuklarına baksın( dünyaya gelme amacımız çocuk bakmakmış, olmazsa kadın değilmişiz gibi) fikrini 2015 yılında hiiiiç anlayamıyorum, anlamak dahi istemiyorum.!
ana olan zaten cocuk üni zamanına gelmeden para biriktircdk altın alcak kadın olan yapar bunu valla ben simdiden o kücümsenen 2000 lirayla kaynananım bana yaptıgı 7 bilezikten ogluma yada kızıma yaptım takmıyorumda ilerde onların gelecegi icin ayırdım kendi kileirm ayrı duruyo her senede üstüne katıyorum2000 liralik maasla cocuga oyle kaliteli egitim falan saglanmiyor
Orda bir anlasalim smdi dershaneler yok mesela bir ozel ders 150 200 lira
Hadi cik bakalim tek maasla isin icinden.hele cocuk universitede eve falan cikarsa hepten aile yandi yani.sartlara biraz realist yaklasmak lazim bu devirde tek maasla cok zor
Siizinle farklı düşünüyoruz. Zaten hepimiz aynı düşünseydik dünya cok sıkıcı biyer olurdu. Sizin benim düşüncelerime anlam veremediğiniz gibi bende sizinkilere veremiyorum. Saygı duyuyorum. İyi geceler diliyorum.Siz zaten evinizin tüm işini yapıp hem de dışarda çalışıyorsanız eşiniz tarafından belli bir miktar sömürülüyorsunuz demektir. Suçu işe atmaya gerek yok.
Bir de çalışmakla para kazanmanın doğrudan nasıl bir alakası var? Ben gönüllü çalışıyorum bir süredir, günde 12 saat çalışıyorum yaklaşık, maddi olarak da hiçbir şekilde paraya ihtiyacım yok. Çalışmak sadece para kazanmak için midir?
İnsan sadece çocuğuna, eşine mi bir şeyler vermelidir?
burda fikir alışverişi yapıyoruz. Kimse kimseye savunduğu fikri kabullendirmek zorunda değil. Herkes yazdığı şeylerle kendi kalitesini belli eder. Ayrıca yazdığın şeyin karşılığını gorursun.Ne yazsam sizi aşağılamış olmam diye düşündüm ve bulamadım, kusura bakmayın.
Size cevap veremeyeceğim aşağılamak istemediğim için.