sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

bide eşin anlayışlı olacak galiba.. sana mecbursun demeyecek beni iten belki de o oldu.. haksızlıklar oldu.. normalde bana çalışma diyen biriyle evlenemem derdim evlenmemiştim de geçmişte çalışma dedi diye ama evliliğimde de bunları görünce şok oldum.

inankş geçen magazin izliyorum tam olarak hanggi unluydu hatrlamıyorum da diyoki annemi çocukluk anılarımda hiç hatrlamıyorum hep çalışıyodu. O yuzden bn çocuk sahibi olunca sadece onunla ilgilenmek istiyorum dio..
bir çocuky en muhtaç olduğu donmde annesini yanında gormuyorsa anne olmanın ne anlamı kalıyoki

valla günümüzde mühendisler de iyi kazanmıyor artık.. ama doktorlar gayet iyi kazanıyor evet..

Sen çocuğunı düşündüğün için çalışırsın ben de çocuğumu düşündüğüm için çalışmam. Bu söylediklerini yapmak için bazen iki kişinin çalışmasına gerek kalmıyor. Çocuğum yurt dışında okusun diye sabahın köründe el kadar bebeği yatağından kaldırıp bakıcıya yada babaanneye götürmem ben. Herkesin kendi düşüncesi işte. Dediğin gibi genelleme yapmak yanlış.

yani sonuç olarak aslında duruma göre değişir diyorsunuz.. bana sorarsanız çalışmaktan yanayım ama işte gene de yaşadıklarım kafamı hayli karıştırdı.. çalıştım kötü oldum..
Çalışmalı, işleyen demir ışıldar pas tutmaz.

Hemen örnek vereyim, bizim komşumuz vardı kadın hayatta çalışmadı hiç iki oğlu var idi. Eşi bir kazada vefat etti kadın da genç buarada. Neyse kadın çalışmak zorunda kaldı ve ustelik ne kadar zor olduğunu sen bilirsin, hiç çalışmayan birisi için ne yapabilir ki?
Yani hayatın bize nasıl bir sürpriz hazırladığı belli değil, yarın kalkmışız tek başımızayız. O yüzden herkes çalışmaya hazır hissetmeli kendini.

çunku eve ekmek getirmekle yukumlu olan 1. Kişşi erkek, evde çamaşırla bulaşıkla ilgilenmesi gereken 1. Kişide bayandr. Bu yuzden bayanın çalışması çocukları mağdur ediyo..

cocugunla tam gün kalıp neden kalıteli vakit geciremeyesin ki cogunluk anneyi görüyorum cocugu eve kapatıp tv acıyoalr ne kadar yanlıs parka götür adrenalin atsın kossun baskete yazdır 3 yasındna sonra krese ver yarım gün paylasımı ögrensin tiyatroya götür yani aslınd abilincli veli oldugun zaman cocuk daha mutlu olur 1 kere annesi evde okuldan gelince kendi kapıyı acmıcak bence bu cok agar bi psikoloji bak ben calısmasın yada calıssın demiyorum mecbursa parası yoksa tabi calıscak ama esinin maası iyiyse o cocugu öksüz gibi kapıda bırakmak benim icin sorun yoksa

Bazen....
Hadi çocuğu da geçelim, bunun sosyal güvencesi var, emekliliği var, yarın öbür gün eşle problemlerin olması durumunda kendi ayakların üzerinde durabilmek var. Var oğlu var...

çunku eve ekmek getirmekle yukumlu olan 1. Kişşi erkek, evde çamaşırla bulaşıkla ilgilenmesi gereken 1. Kişide bayandr. Bu yuzden bayanın çalışması çocukları mağdur ediyo..

Nerede yazıyor bu? Evde çamaşırla bulaşıkla ilgilenmesi gereken 1. kişi neden -bayan değil- kadın?

Aynen mecbursun demek yanlış!! Katılıyorum. Bunun kararını sen vermelisin ki çalışıyormuşsun da zaten. Üzerine gelmişler resmen.

İyi maaş anlayışlarımız, gelir seviyesi anlayışlarımız farklı seninle, anlaşamayız...

evliliğin bir de boşanma ihtimali var.. bu yüzden kadın çalışmalı ki bu kötü ihtimal gerceklestiğinde de ayaklarının üzerinde durabilsin..

yani eger esinin durumu iyise cocuk asla bırakılmamalı heleli bizim burda var bi kac kisi hepte aynı memleketli hırslı insanlar apartmanları var arsaları kı bu kızın yani babasından bi sürü mal düsücek kendi babasının apartmanına gelin geldi 35 inde zor koca buldu 2 sene sonra hamile kaldı ya 3 ay sonra o süt kokuıu cocugu bıraktı yazık yaa bide bu kızın anneside aynısını yaptı biz sokakta oynarken o camda bize bakıp yemek yapardı annesi iste diye insan biraz feyz alır da der cocugumun gözü camda beni beklemesin ama nerdeeee

Ki zaten yurt dışında okumak o kadar pahalı bir olay değil her zaman, ben de yurt dışında okudum üniversiteyi. Devlet üniversitesiydi, burs da alıyordum.
Bence de önemli olan bebeğinin yanında olmak, onunla kaliteli zaman gecirebilmek, işten yorgun halde gelip bebeginle yorgun yorgun ilgilenmek değil.

2000 liralik maasla cocuga oyle kaliteli egitim falan saglanmiyor
Orda bir anlasalim smdi dershaneler yok mesela bir ozel ders 150 200 lira
Hadi cik bakalim tek maasla isin icinden.hele cocuk universitede eve falan cikarsa hepten aile yandi yani.sartlara biraz realist yaklasmak lazim bu devirde tek maasla cok zor

Nerede yazıyor bu? Evde çamaşırla bulaşıkla ilgilenmesi gereken 1. kişi neden -bayan değil- kadın?
herşeyin bi yerde yazması gerekmez. Bi evlilikte fıtrattan gelen iş bolumleri vardr. Kadın çocuk doğurur ve o çocuğu buyutur kocasının yardımıyla, erkekte çalışır ve evi geçindirir.. İlla ikiside çalışıp çocuğu mağdur mu etmeleri gerekiyo.. Kadın çalışmadan sosyal olamıyo mu,

Çalışma şartları iyiyse kesinlikle çalışmalı.

Acıkcası ütü mü camasırımı eşim yapsın istemem. Zaten yapsa da beğenmem. Ayrıca cocuğumun veli toplantısında izin alabilecek miyiz stresi yasamak istemem. Ama tekrar belirtiyorum cok iyi paralar kazanamıyosam. 5 milyar kazanıyorumdur. İşte ozaman bütün bu zorluklara göğüs gerebilirim cocugumun geleceği için hiçbişey imkansız değil.

profilinizdeki ilköğretim mezunu akademisyen yazısından dolayı böyle düşünmekte haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…