sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

Mesela kadın çocuk yapmayacak, bu durumda ne olacak?

Ortada çok komik de olsa bir hesap var. Her arabaya bir bilezik istiyorsanız bayağı bayağı kazıklanıyorsunuz siz.
sekerim göstermeden kıyıdan kıyıdan alıcan güne giricen alıcam ikramiyeyi alıcam ama arada arada aldıgın icin göze batmıcan anladın...

mesela kadım cocuk yapmıcak saca allahan olur o ayrı ama oda binde bir yanii

Çünkü dünya düzeni böyle . Burda eşim calısmıyor diye konu acan bi bayana böylesiyle ömür geçmez diye yorumlar geliyor. Ama eşi calısmayan erkek normal karsılanıyor. Demek istediğim eşi calısmayan eve para getirmeyen bayanda eksik kalır mesela.

Dünya düzeni böyle değil, bizim ülkemizde belli ve evet maalesef yoğun bir kesimin düzeni böyle.

Ama eksik kalma konusunda değil, böyle düşünme konusunda.

Mesela doktorsa kadın eksik kalmıyor mu adam?

Aman eksik kalıyorum ama en azından kuaför değil, doktor mu diyor?

yok çalışmıyor. ya bide hangisini anlatsam çok tuhaf insanlar..zaten ayrıldık
Isabet olmuş o zaman. Bosverin malı mülkü olan adamla evleneyim süsleneyim püsleneyim diye düşünen arkadaşları. Bu durumlarda ben hep mezarda yatanları aklıma getiririm. Nerde süs nerde püs hepsi aslında boş birer uğraş. Huzur varsa o yeter zaten gerisi teferruat.

herkes neden bi agresif :)) kavga etmek için açmadım fikir almak için açtım..
:KK9::KK9:
Söylediğimden bunu anlamak gerçekten büyük başarı, tebrikler.
:) tamam düşüncelerinize saygı duyuyorum.. ama lütfen sizde merakımı kafa karışıklığımı maruz görün ben sadece fikirleri merak ettim herkesin düşüncesine saygım var.. herkes neden bi agresif :)) kavga etmek için açmadım sakin :)

Ben evli,çocuklu bir bayanın ilk ve temel gorevinin kocasının ve çocuklarının ihyacını karşılamsı gerektiği kanısındayım..erkek dışarı işleriyle yukunludur kadında içeri.. Bunlar biraz eskide kaldı bu devirde ama benm kafa hala aynı çalışıyo valla.. Ben çocuklarıma iyi bi anne kocama iyi bi eş oluyim bu bana kafi.. Elbet sosyal aktivitemide yapar,gezer eğlenirimmde..

Çalışmak ihtiyactan doğar. Eğer maddi durumlar tek maaşla sorun olucaksa kadinda çalışmalı, ama eşinin durumu çok iyiyse cocugunu yalnız birakmayip evde olmasi daha iyi bişey. Bakicida yuvada kreste çocuk buyutmek doğru değil. Durum olmadığı halde "kadın dediğin evde olur" derlerse o da tek kelimeyle ok...tur. tisikkirlir.

:) tamam düşüncelerinize saygı duyuyorum.. ama lütfen sizde merakımı kafa karışıklığımı maruz görün ben sadece fikirleri merak ettim herkesin düşüncesine saygım var.. herkes neden bi agresif :)) kavga etmek için açmadım sakin :)
:KK70: bu agresifliğin senle ilgisi yok uzerine alınma tatlım :KK66: kk hatunları bişeye sinirlendik mi tam gaz yol alırız :p

@limoncu bu konuda tek başına yeter :)
Sabaha okuruz artık.
yapmayın yaa görende beni ne zannetcek valla kanun kadar zengin degilim aama allaha sükür 1 dedigim 2 olsa esim kendine almaz bana alır cocugumda olsa bırakamam kimseye calısıp calısmakak herkezin kendi görüsü saygı duymak vardır
ama ben yapamam yani durumu cokkkkkkkkk zengin olup harıl harıl deli gibi calısanı anlamıyorum daha 3 aylık bebegını besıkte bırakmak nedir mesela kocası 10 bin mms alıyo ama cocuk annesini tanımıyo yerim öyle isi ben

Valla ben gayet sakinim. Sadece hepimiz bu konularda nasl tartışmalar çıktığını, nasıl hakaretler edildiğini, sonra konunun dine dayandığını bir yere varılamadan (çünkü mümkün değil) konunun kapatılıp bir sürü insanın banlandığını onlarca kez gördük. İklk değilsiniz, son da olmayacaksınız muhtemelen. Ama azıcık arama yapsaydınız forumda aynı şeyin tartışıldığı onca konudan zaten fikir alırdınız.

yapmayın yaa görende beni ne zannetcek valla kanun kadar zengin degilim aama allaha sükür 1 dedigim 2 olsa esim kendine almaz bana alır cocugumda olsa bırakamam kimseye calısıp calısmakak herkezin kendi görüsü saygı duymak vardır
ama ben yapamam yani durumu cokkkkkkkkk zengin olup harıl harıl deli gibi calısanı anlamıyorum daha 3 aylık bebegını besıkte bırakmak nedir mesela kocası 10 bin mms alıyo ama cocuk annesini tanımıyo yerim öyle isi ben
hayy ağzını opuyim senin yaa.. Ne guzel konuşuyon :KK15:

Dünya düzeni böyle değil, bizim ülkemizde belli ve evet maalesef yoğun bir kesimin düzeni böyle.

Ama eksik kalma konusunda değil, böyle düşünme konusunda.

Mesela doktorsa kadın eksik kalmıyor mu adam?

Aman eksik kalıyorum ama en azından kuaför değil, doktor mu diyor?
Bakın beni yanlıs anladınız ben kadınların calısmasına karsı değilim. Calıstıpının hakkını alıyorsa ki bu meslekler alıyor diye düşğnüyorım. Calısmalı tabi ki. Ama 3 kurus için ömrünü calısarak geciriyorsa ayaklarım üzerinde duruca. Diye. Cileli bi hayat geciriyorsa calısmasını mantıkkı bulmuyorum. Coluğunun cocugunun eşinin kendinin zebil olmasınj mantıklı bulmuyorum.

yani sonuç olarak aslında duruma göre değişir diyorsunuz.. bana sorarsanız çalışmaktan yanayım ama işte gene de yaşadıklarım kafamı hayli karıştırdı.. çalıştım kötü oldum..

O sayede o çocuklar özel okullara gidiyor, yurt dışında okuyor, iyi eğitim alıyor, senede bilmemkaç kere tatil yapıyor. 2000 lira maaşla bunlar yapılmıyor cicim. Çocuğunun geleceğini düşünen kadın sırf çocuğu için çalışır. Çocukla bütün gün bir arada olmak değil kaliteli zaman geçirmektir önemli olan.

ben çok gurur yaptığım için ailemden bile para istemeye utanırdım eşi düşünemiyorum bile. kendi paranı kazanmak çok güzel bişey ama işim beni çok üzüyor ortam kötü insanlar saygısız en kötüsü de başka seçeneğim yok daha azıyla geçinemem aileme katlanamam vs yani herşeye rağmen sevmediğim bu işe mecburum ama yeterince param olsa çalışmazdım.

hayy ağzını opuyim senin yaa.. Ne guzel konuşuyon :KK15:
ilerde asla cocugumun anne senle sunu yasamadık bunu yapmadık demek istemem gecelerde onu izmeyeen razıyım yeterli huzurum olsun esim calısır bakar gerekirse 2 is bile yapar ama bize asla hic biseye muhtac etmez o yüzden benim yavrum olucak evimi gecindiricek paramd aolucak ama ben sadece 1000 lira icin huzurumu yuvamı cocugumu bırakıcma aslaa
param oldugu sürece calısmak istemem heleki kundakta bebek bırakmak bana cok terss

O sayede o çocuklar özel okullara gidiyor, yurt dışında okuyor, iyi eğitim alıyor, senede bilmemkaç kere tatil yapıyor. 2000 lira maaşla bunlar yapılmıyor cicim. Çocuğunun geleceğini düşünen kadın sırf çocuğu için çalışır. Çocukla bütün gün bir arada olmak değil kaliteli zaman geçirmektir önemli olan.
cnm sen gene birikiini yap valla 2000 lirayada baya birikim oluyo bazen paranın bereketine inanmak lazım ben sahsen o günlere girekek tatil paramıda biriktidim ucak biletimide aldım bilezikte yaptım ooo

selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
duruma göre değişir. İyi bir mesleği varsa çalışmalı. İyi bir mesleği yok ama paraya ihtiyacı varsa gene çalışmalı.

ben çok gurur yaptığım için ailemden bile para istemeye utanırdım eşi düşünemiyorum bile. kendi paranı kazanmak çok güzel bişey ama işim beni çok üzüyor ortam kötü insanlar saygısız en kötüsü de başka seçeneğim yok daha azıyla geçinemem aileme katlanamam vs yani herşeye rağmen sevmediğim bu işe mecburum ama yeterince param olsa çalışmazdım.
ben böyle biseyra aranızdaki samimiyete inanmam aile icinde olsa es icinde olsa nasıl esinden para istenmezmis bırakın bunları cocuk degilsiniz harclık alıcaksınız maas alında o ay neler nereye ayırıp paralar kadına kalıcak ese vericeksin günde 10 lira oda sigara iciyosa ki bıraktırıcaksın bosa masraf sende durucak para kadın zaten isini bilir

cnm sen gene birikiini yap valla 2000 lirayada baya birikim oluyo bazen paranın bereketine inanmak lazım ben sahsen o günlere girekek tatil paramıda biriktidim ucak biletimide aldım bilezikte yaptım ooo
Birikim, tatil ne alaka? Çocuğuna verebileceklerinden bahsediyoruz burda. Ama sen her zamanki gibi çarpıtıyorsun. Hadi diyelim ki tatilden bahsediyor olalım, üç kişilik doğru düzgün bir otelde bir haftalık tatil zaten en az 5000 lira. Nasıl birikir ki o üç kuruş maaştan?

Bakın beni yanlıs anladınız ben kadınların calısmasına karsı değilim. Calıstıpının hakkını alıyorsa ki bu meslekler alıyor diye düşğnüyorım. Calısmalı tabi ki. Ama 3 kurus için ömrünü calısarak geciriyorsa ayaklarım üzerinde duruca. Diye. Cileli bi hayat geciriyorsa calısmasını mantıkkı bulmuyorum. Coluğunun cocugunun eşinin kendinin zebil olmasınj mantıklı bulmuyorum.

Anlıyorum. Yalnız ev işleri ve çocuk bakımı vs tüm işler 2 kişi tarafından eşit şekilde yapılırsa kimsenin zebil olacağını düşünmüyorum.

Sizin dediğiniz zaten kendi yemeğini yapmaktan aciz, çamaşırını yıkamaktan aciz insanlarla evlenen kadınlara oluyor.

Yoksa erkeğin çalışması çoluğu çocuğu zebil etmezken neden kadının çalışması etsin?

X