sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

Aynen, benim çocuğum falan yok ona rağmen haftada 6 gün çalıştığım zamanlar zorlaniyordum, evi mi temizleyim, dinleniyim mi o tek boş günümde bilemiyordum

Zorlanırsınız elbette. Evi temizlemeyi 2 kişi yapsanız daha az zorlanırsınız ama.

Neden işletme, iktisat, bankacılık, tekstil, okuyanlar ne yapsın mesela? Kuaförler olmasa kime saç yaptıracaksın, ağda yaptırıyor musun bilmiyorum kime yaptıracaksın, kaşını aldıracaksın? İlla üst düzey mi olması lazım? Okumayalar çalışmasın mı? tarlada kadınlar çalışmasa ne yiyeceksin? O giydiğin kıyafetlerin çocuğunu kadınlar tasarlıyor. Daha sayayım mı bitmez. Ne yapsınlar evde oturup koca parası mı yesinler? Burada aldatılan kadınların çoğu neden ayrılamıyor geçmişte çalışmadıkları için. Evli değilim evlendiğimde kendime bir şey almak için onun bana para vermesini mi bekleyeceğim? Onun dırdırını mı çekeceğim? Kadın dediğin üretgen olmalı burada ki üretgenden kastım sadece çocuk üretmek değil.

Benim annem çalışan bir kadındı. Neden bilmiyorum ama ben okuldan geldiğimde annemin karşılamasını isterdim. İşten gelince koştur koştur mutfağa girer yemek hazırlığı yapar, birikmiş işlerini yapar hopp yatağa girerdik. Ben çocuklarımı kendim karşılamak istediğim için şu anda çalışmıyorum zaten küçükler. İhtiyaç olmadığı takdirde çocuk olunca en azından bir süre annenin bakması taraftarıyım.

Arada kafam karışmıyor değil. Çalışma hayatını özlüyorum ama çocuklar ağır basıyor.

Erkek tarafının çalışacaksın demesine kalmadan senin 'ben çalışmalıyım' demen lazım. Senin konumunda olan bir insan için bu böyle olmalı en azından. Eşin çalışmıyor mu?

Aynen, benim çocuğum falan yok ona rağmen haftada 6 gün çalıştığım zamanlar zorlaniyordum, evi mi temizleyim, dinleniyim mi o tek boş günümde bilemiyordum
inanki bugun o çocukları gordum bide yağmur yağıyodu bugun, bakan kadında nereye gitmiş bilmiyorum çocuklar yağmurun sltında ooollee bekliyolar.. İçimm sızladı, ben içeriyealdım yani.. Ya uygun işler bulunup çocuklar eş,ev ihmal edilmesin yada hiç çalışılmasın

dün de bi arkadaşım dediki en güzeli çalışmayacaksın, eşin biraz varlıklı olacak sende süsüne püsüne bakacaksın işte o zaman kıymetlisin ayrılsan bile yüklü taleplerde bulunabilirsin ama çalışınca herşeyi çeken sensin eve geliyorsun yüzün gözün şişmiş dışarda stres bide evde iş güç vs... bunun gibi şeyler söyledi ve benim kafam bu yüzden karıştı..

Çalışmalı mı çalışmamalı mı?
Bakirelik önemli mi yoksa değil mi?
Evlilik mi bekarlık mı?

Daha onlarca örnek verilebilir. Bu konularda uzlaşılamaz. Niye kategorize etmek zorundayız her şeyi. Yapmayın artık yaw.

Erkek tarafının çalışacaksın demesine kalmadan senin 'ben çalışmalıyım' demen lazım. Senin konumunda olan bir insan için bu böyle olmalı en azından. Eşin çalışmıyor mu?
yok çalışmıyor. ya bide hangisini anlatsam çok tuhaf insanlar..zaten ayrıldık

ben de zaten o örnekleri merak etmedim..

Maddiyat için calısanları tenzih ederek demiştşm. Maddiyat için calısan birileri hep olacaktır zaten bahsettiğiniz işler için. Ama durumu iyiykende " ayakları üzerinde durmak " adina calısanlardan bahsettim ben. Belki yanlış belki doğru belki çalışma hayatından bunaldığım için, bilemiyorum boyle düşünüyorum. Günümüz sartlarında 3 kurus için patron çilesi cekmeyi üretme olarak göremiyorum ben.

İnşallah konu kocadan don parası istemeye falan dönmez. Çok itici ve kırıcı oluyor çünkü.
yok kesinlikle ben öyle biri değilim bişey talep etmedim zaten bileziklerimi bile aman dedim. zaten adam vermedi ne hakkıymış dedi ben de artık illallah ettiğim için aman dedim yeter ki bitsin

Peki neden eşi çalışan kadın eksik kalmıyor da, eşi çalışan erkek eksik kalıyor?

Dicek kelime bulamıyorum

kesınlıkle calısmalı maddı ımkanı elınde olup koca elıne bakmamalı...

Peki neden eşi çalışan kadın eksik kalmıyor da, eşi çalışan erkek eksik kalıyor?
Çünkü dünya düzeni böyle . Burda eşim calısmıyor diye konu acan bi bayana böylesiyle ömür geçmez diye yorumlar geliyor. Ama eşi calısmayan erkek normal karsılanıyor. Demek istediğim eşi calısmayan eve para getirmeyen bayanda eksik kalır mesela.

yok kesinlikle ben öyle biri değilim bişey talep etmedim zaten bileziklerimi bile aman dedim. zaten adam vermedi ne hakkıymış dedi ben de artık illallah ettiğim için aman dedim yeter ki bitsin
Sadece senin için söylemedim canım. Çalışmayan kadın kocasından ped için para istiyor, kocasına el açıyor tarzına geliyor bu tip konular genellikle. Onun için söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…