Aynen, benim çocuğum falan yok ona rağmen haftada 6 gün çalıştığım zamanlar zorlaniyordum, evi mi temizleyim, dinleniyim mi o tek boş günümde bilemiyordum
Bekarsa evet faakat evlendikten sonra bi doktor bi mühendis gibi üst düzey bi işi yoksa ben cocuklarının ve esinin hep eksik kaldığını düşünüyorum. Maddiyat için calısmak zorunda olanları tenzih ederek.
Evet zaten eşim o kadar destekçi olmasa ev ve yemek işlerinde çok zor olurdu benim için o kadar çalışmak. Gerçekten önemli ev işlerini beraber yapmakZorlanırsınız elbette. Evi temizlemeyi 2 kişi yapsanız daha az zorlanırsınız ama.
Erkek tarafının çalışacaksın demesine kalmadan senin 'ben çalışmalıyım' demen lazım. Senin konumunda olan bir insan için bu böyle olmalı en azından. Eşin çalışmıyor mu?neden ters cevaplar geliyor onu anlamıyorum... ben de tabiki çalışmaktan yanayım.. ama öyle şeyler gördüm ki?? erkek tarafı çalışacaksın diyor çalışmazsan kötüsün sana güvenerek düğün yapmışlar eşya almışlar yorulan çalışan sensin ama değerin de olmuyor sonra sen işten memnun değilsin çıkmak istiyorsun..sana mecbur çalışacaksın diye zora koşuluyorlar, köle muamelesi görmeye başlıyorsun kendi oğulları çalışmaktan aciz.. sonra arkandan deniliyor ki zaten işyerinde herkes ondan şikayetçiydi. bunları yaşamış biri olarak sordum..yani sonuç olarak çalışmak bi sorun halini alıyor.. artık hangisinin mantıklı olduğuna karar veremiyorum. azcık yardımcı olunsun diye açtım konuyu.
inanki bugun o çocukları gordum bide yağmur yağıyodu bugun, bakan kadında nereye gitmiş bilmiyorum çocuklar yağmurun sltında ooollee bekliyolar.. İçimm sızladı, ben içeriyealdım yani.. Ya uygun işler bulunup çocuklar eş,ev ihmal edilmesin yada hiç çalışılmasınAynen, benim çocuğum falan yok ona rağmen haftada 6 gün çalıştığım zamanlar zorlaniyordum, evi mi temizleyim, dinleniyim mi o tek boş günümde bilemiyordum
selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
yok çalışmıyor. ya bide hangisini anlatsam çok tuhaf insanlar..zaten ayrıldıkErkek tarafının çalışacaksın demesine kalmadan senin 'ben çalışmalıyım' demen lazım. Senin konumunda olan bir insan için bu böyle olmalı en azından. Eşin çalışmıyor mu?
ben de zaten o örnekleri merak etmedim..Çalışmalı mı çalışmamalı mı?
Bakirelik önemli mi yoksa değil mi?
Evlilik mi bekarlık mı?
Daha onlarca örnek verilebilir. Bu konularda uzlaşılamaz. Niye kategorize etmek zorundayız her şeyi. Yapmayın artık yaw.
Maddiyat için calısanları tenzih ederek demiştşm. Maddiyat için calısan birileri hep olacaktır zaten bahsettiğiniz işler için. Ama durumu iyiykende " ayakları üzerinde durmak " adina calısanlardan bahsettim ben. Belki yanlış belki doğru belki çalışma hayatından bunaldığım için, bilemiyorum boyle düşünüyorum. Günümüz sartlarında 3 kurus için patron çilesi cekmeyi üretme olarak göremiyorum ben.Neden işletme, iktisat, bankacılık, tekstil, okuyanlar ne yapsın mesela? Kuaförler olmasa kime saç yaptıracaksın, ağda yaptırıyor musun bilmiyorum kime yaptıracaksın, kaşını aldıracaksın? İlla üst düzey mi olması lazım? Okumayalar çalışmasın mı? tarlada kadınlar çalışmasa ne yiyeceksin? O giydiğin kıyafetlerin çocuğunu kadınlar tasarlıyor. Daha sayayım mı bitmez. Ne yapsınlar evde oturup koca parası mı yesinler? Burada aldatılan kadınların çoğu neden ayrılamıyor geçmişte çalışmadıkları için. Evli değilim evlendiğimde kendime bir şey almak için onun bana para vermesini mi bekleyeceğim? Onun dırdırını mı çekeceğim? Kadın dediğin üretgen olmalı burada ki üretgenden kastım sadece çocuk üretmek değil.
yok kesinlikle ben öyle biri değilim bişey talep etmedim zaten bileziklerimi bile aman dedim. zaten adam vermedi ne hakkıymış dedi ben de artık illallah ettiğim için aman dedim yeter ki bitsinİnşallah konu kocadan don parası istemeye falan dönmez. Çok itici ve kırıcı oluyor çünkü.
Maddiyat için calısanları tenzih ederek demiştşm. Maddiyat için calısan birileri hep olacaktır zaten bahsettiğiniz işler için. Ama durumu iyiykende " ayakları üzerinde durmak " adina calısanlardan bahsettim ben. Belki yanlış belki doğru belki çalışma hayatından bunaldığım için, bilemiyorum boyle düşünüyorum. Günümüz sartlarında 3 kurus için patron çilesi cekmeyi üretme olarak göremiyorum ben.
dün de bi arkadaşım dediki en güzeli çalışmayacaksın, eşin biraz varlıklı olacak sende süsüne püsüne bakacaksın işte o zaman kıymetlisin ayrılsan bile yüklü taleplerde bulunabilirsin ama çalışınca herşeyi çeken sensin eve geliyorsun yüzün gözün şişmiş dışarda stres bide evde iş güç vs... bunun gibi şeyler söyledi ve benim kafam bu yüzden karıştı..
ben de zaten o örnekleri merak etmedim..
Çünkü dünya düzeni böyle . Burda eşim calısmıyor diye konu acan bi bayana böylesiyle ömür geçmez diye yorumlar geliyor. Ama eşi calısmayan erkek normal karsılanıyor. Demek istediğim eşi calısmayan eve para getirmeyen bayanda eksik kalır mesela.Peki neden eşi çalışan kadın eksik kalmıyor da, eşi çalışan erkek eksik kalıyor?
Sadece senin için söylemedim canım. Çalışmayan kadın kocasından ped için para istiyor, kocasına el açıyor tarzına geliyor bu tip konular genellikle. Onun için söyledim.yok kesinlikle ben öyle biri değilim bişey talep etmedim zaten bileziklerimi bile aman dedim. zaten adam vermedi ne hakkıymış dedi ben de artık illallah ettiğim için aman dedim yeter ki bitsin