sizce bekaret nedir? niye bu kadar önemlidir?ya da önemsiz midir?

Anket mi yapıyorsunuz? Herkesin hayata bakışı, duruşu, eğitimi vs farklı olduğuna göre net bir sonuç olamaz. Çok mide bulandırdı artık bu konular.

Valla site içinde ''bekaret'' yazıp bir aratırsanız görürsünüz ne düşünüyoruz.

Eskiden önemli değil derdim. Bilinçsizce ve ben özgürüm nidalarıyla hamile kalan, psikolojisi bozulan, ailesinden korkan, eski sevgilisi tarafından tehdit edilen, ailesine bağımlı olduğu halde özgürce hayatını yaşamaya çalışan kadınları gördükçe 'beklenmeli' der oldum. İşin dini boyutu da var tabi. Eskiden inancım bu kadar yoğun değildi. Hem erkek hem kadın için günah olduğunu düşünüyorum. Dinimizce yasaklanmış bir şeyi artık savunamıyorum. Yine önceden işime gelmeyen, kendimce doğru bulmadığım yönleri kabul etmezdim. Artık tamamen tamamen karşı çıktığım her durumu kabullenmeyi öğrendim. Ne oldu bana bilmiyorum :KK11: . Kişilerin tercihlerine de saygı duyuyorum tabi ki.

Müslüman değilsen istediğin gibi yaşarsın ....
Cok hatali bir dusunce tarzi. Ben dindar degilim ama bu her seyi yapabilecegim anlamına gelmez. Hayati dine gore degil ahlak ve vicdan duygularima gore yasarim.

Bekaret bana göre önemli değil .
Dini boyutu beni zaten ilgilendirmiyor inancım olmadığı için .
Benim için tek önemi sevdiğim ve beni seven adamla bunu yaşamak .
İlk anın özel olduğunu düşünüyorum sadece .

Bu forumda evlilik disi iliskiyi normal gostermeye calisan cok sorun bu!!!

cunki müslümanim diyene göre normal degildir...üstelikte büyük gunah ise..

Cünki Allahin haram dedigine kimse normal diyemez ...ha inanmiyorsa dipnot düşsun ona gore yorum yaptim yapilsin desin..

Dıpnot:müslüman bir kişinin bir harami yada helali inkar etmeside dinden cikmasina yeter dinim boyle soyluyor ben degil...

arkadaşım kimse bunu normal göstermez bunu kendi seçer ve öyle yaşar kendi seçimidir.kimse zorluyamaz normal gösteriyor derken ona bu aklımı veriyor yooo

yada aklnımı yıkanıyor.aklını kullanamıyor da burda yazılanlara göremi hareket ediyor buna karşıyım ben

ha bunu yapıyorsa yada düşünüyorsa bunun günah olduğunu da düşünür yada düşünmez

yaşanan her neyse kişiyle ve allahla arasın da olur günahı da vebalini de o kişi çeker o yüzden insanların neyi nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmez bize hesap vermiyecekler yaradanla aralarında olan bir mevzu

biz kendi yaşantımıza bakarız bize doğru neyse onu yaşarız yanlışımız varsa bizde bunun günahını öderiz nasıl bizim hayatımıza müdahale edilmesini istemiyorsak bizde başkasına böyle böyle yapıyorsun diyemeyiz

herkesin aklı fikir var

Oyle de bir normalize ediyorlar ki zar parcasi et parcasina indirgeyip vs...
Beniim vicdanimin ahlakimin kaynagida dinimdir...ne curet ki dine gore yasamiyorym diyebilmek...size kullanabileceginiz bir akli ve vicdani veren kimdir ...hicde vicdanli degilsiniz..

Oyle de bir normalize ediyorlar ki zar parcasi et parcasina indirgeyip vs...
Beniim vicdanimin ahlakimin kaynagida dinimdir...ne curet ki dine gore yasamiyorym diyebilmek...size kullanabileceginiz bir akli ve vicdani veren kimdir ...hicde vicdanli degilsiniz..
asıl siz ne curretle beni eleştirebiliyorsunuz? vicdanlı değilsin ne demek? sınırınızı bilin, herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, saygılı olun

Peki yoneticim son olarak diyorum ki :)
Benim istedigimi Allah istemiyorsa benim icin konu kapanmistir...
Kimseyi elestirmiyorum hic tarzim degil..yaptigim sadece kötülugu nehyetmek...prensibim dinim..

Türkiye şartlarında bunu yaşayan kadın güçlü bir kadın değilse karsıyım. Ay ben sivgilimli ilişkiyi girdim ama bini tirkitti napcam böhöhöhöhö diye ağlayacak bir kadınsa evlenmeden yaşamasın bir zahmet.
Hem kendisine hem ailesine eziyet.

Şu konulardan nefret ettim artık ya. Bekaret dediğin önemli değildir. Her kadın isterse tekrar tekrar olur yani. iki dikişe bakıyor. Eskiden yok evlendiğin gün yapman lazım derlerdi, şimdi aylar öncesinden yapıyolar. Kaç arkadaşın yaptı, ama artık onlara kızmıyorum. Hele şu siteye üye olup bazı kendini bilmez hadsiz kadınların bile bakire olmayanları yerden yere vurduğunu görünce hiç kızmamaya başladım. Yaptıkları doğru mu, değil...

bekaret onemlidir kısı kendını eşine saklamalıdır dıyenler eşinize kendınızı saklamak asla kımse ıle öpüşmemek sevısmemektir
sen her seyı yapıp sadece kan akan yerı sakladıktan sonra dıgerlerınden farksızsın
bunu burdakı yorum yapana degıl boyle dusunen herkese soyluyorum
oldu öpüş seviş sadece kan gelıcek adam gorsun o adama da saf derım ben
kendın her kızı kırlet senın anladıgınca sonra da temız kız ıste..
kızlara temız ve kırlenmıs dıye etıket yapıştır
herseyı yapalımı savunuyoruz gıbı bır de yerden yere vuruluyoruz boyle yorum yazınca ama yazmadan edemıcem

Misspoine cim, benımde nefret ettıgım konular bu en cok nefret ettıren de ıste bu sebepler
namusluyum dıye gecınen bır cok kısı neler yapıyor hele o dıktırıp karsıdakı adamı asıl o zaman salak yerıne koyanlar
bitin artık tükenin yaa

Peki yoneticim son olarak diyorum ki :)
Benim istedigimi Allah istemiyorsa benim icin konu kapanmistir...
Kimseyi elestirmiyorum hic tarzim degil..yaptigim sadece kötülugu nehyetmek...prensibim dinim..

Ama herkes sizin inandığınıza inanmıyor işte. Keşke hepimiz aynı yolda olsaydık böyle tartışmalar olmasaydı. Bu sizin dininizde kötülükse belirtip geçersiniz. Başkalarının düşünceleri üzerinde baskı kurmaya çalışmanız bi şey ifade etmiyor.

X