• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sizce bebeğimin beslenmesi nasıl?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009
306
1
116
Bursa
öncelikle vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler kızlar...benim kızım sadece 2,5-3 ay emdi,mama destekli olarak,ardından 4.ayına kadar mamasına devam etti.4.ayından itibaren meyva sularıyla başladım,elma armut rendeleyip,suyunu çıkarıp,5.ayına doğru püresini vermeye başladım,bu aada mamasından yoğurt yaptım hergün yedirdim.bazen yaptığım yoğurdun içine meyve rendeledim ya da kavanoz meyvelerinden koydum pekmezle karıştırıp verdim.kahvaltımızda da 6.aydan itibaren 2-3 cici bebe bisküvi,8 tahıllı allı kahvaltısından 1 kaşık,labne peynir,pekmez mamasıyla karıştırıp veriyorum.öğlen ve akşamları ise çoğunlukla kavanoz mamalarından veriyorum mamasıyla sulandırıp.haftada 2 defa falan da kendim yapıyorumisebze çorbası yapıyorum kıymalı falan zeytinyağlı,blendrdan geçiriyorum,mercimk çorbası yapıyorum...kavanozdakileri iştahla yyor ama benim yaptıklarımı yemiyo.....(((bi de pütürlü yemiyo zaten,ondanmı benimkileri yemiyo bilmiyorum,blendrdan geçiriyorum iyyce..gerçi mercimek çorbasını ve sebze çorbasını iyyce acıktığı zaman iyi yiyo ama hazır tavuk çorbasına baaaaayılıyo mesela...geceye doğru da muhallebi yapıyorum,günaşırı,fazla karbonhidrat almasın diye...günaşırı da 1 yumurta yiyo rafadan,çoğu zaman bitiremiyo gerçi...nasıl sizce?kızım 9 aylık 10,5 kilo maaşallah,ama kilo önemli değil bence,sağlam olsun,dirençli,güçlü olsun istiyorum...başka ne önerirsiniz kızlar?

Hım,eksik bişey yok gibi ama düzensiz gibi sanki.
Benim oğlumda 10 aylık,
Sabah 7 gibi emiyo.8.30-9 da
-Yumurta,pekmez,labne,2 günde 1 ceviz,biraz kaşık maması ve bazen meyve suyu bazende suyla hazırlıyorum..(ayrıca bizimle beraberde kahvaltı ediyo ne yersek yiyo)
Uykuya yatıyo.Uyanınca:
-1 meyve (meyveleri ayrı ayrı veriyorum artık)
Saat 2-3 civarı sebze çorbası-(patates,havuç,fasülye,kabak,enginar,kıyma(yada tavuk)maydonoz,semizotu..bazende ıspanak sadece kıyma ve havuçla)
İki günde 1 hazırlıyorum çorbasını(yapılan çorba sadece 2 gün tüketilebiliyo(ıspanak hariç)
Uyanınca:
1 meyve daha..
Akşam üzeri yoğurt..kendim yapmaya çalışıyorum 2 veya 3 günde 1 genelde.yoksa danino.4 küp kadar.
arada 1 meyve (eğer çok aç olduğunu farkedersem (evde olan bi sulu çorba veriyorum..yayla,mercimek bazende tarhana yapıyorum hemen)
Yatmadan önce tahıllı mama (bazende ülkerin gogly pirinç unu)
GEce uyandğında anne sütü.eğer yoksa,doymazsa malesef kaşık maması yiyo.biberon almadğı iiçin..
Uzun oldu sanırım ama umarım faydası olur kıyaslama yapmana..

Hım,eksik bişey yok gibi ama düzensiz gibi sanki.
Benim oğlumda 10 aylık,
Sabah 7 gibi emiyo.8.30-9 da
-Yumurta,pekmez,labne,2 günde 1 ceviz,biraz kaşık maması ve bazen meyve suyu bazende suyla hazırlıyorum..(ayrıca bizimle beraberde kahvaltı ediyo ne yersek yiyo)
Uykuya yatıyo.Uyanınca:
-1 meyve (meyveleri ayrı ayrı veriyorum artık)
Saat 2-3 civarı sebze çorbası-(patates,havuç,fasülye,kabak,enginar,kıyma(yada tavuk)maydonoz,semizotu..bazende ıspanak sadece kıyma ve havuçla)
İki günde 1 hazırlıyorum çorbasını(yapılan çorba sadece 2 gün tüketilebiliyo(ıspanak hariç)
Uyanınca:
1 meyve daha..
Akşam üzeri yoğurt..kendim yapmaya çalışıyorum 2 veya 3 günde 1 genelde.yoksa danino.4 küp kadar.
arada 1 meyve (eğer çok aç olduğunu farkedersem (evde olan bi sulu çorba veriyorum..yayla,mercimek bazende tarhana yapıyorum hemen)
Yatmadan önce tahıllı mama (bazende ülkerin gogly pirinç unu)
GEce uyandğında anne sütü.eğer yoksa,doymazsa malesef kaşık maması yiyo.biberon almadğı iiçin..
Uzun oldu sanırım ama umarım faydası olur kıyaslama yapmana..
maaşallah valla çok iyi yiyomuş..ben biraz karışık yazdım haklısın...ceviz ben de verdim ama kustu,pütürlü yemiyo ne yapcam bilmiyorum...sabah 9 da kahvaltı,11 de meyve püresi,12 de biberon maması,2 de çorba,4 de meyveli yoğurt,kendim yapıyorum,arda biberon maması 8 gibi çorba,sonra da günaşırı muhallebi...daha düzgün oldu .:))

Evet daha anlaşılır olmuş :kedi:
Gayet iyi bence,ki benimki müthiş hareketli bi bebek olduğu için sanırım çok çabuk yakıyo.Ve sık sık da kaka yapıyo..Bu yüzden bolca yiyo diye düşünüyorum (maşallah diyim bozulmasınn:))
Cevizide çok iyi çekmek lazım rondoda,yada cam rende de yumuşacık oluyo..
Diğer türlü pütürlü olunca benimkide cevizi yiyemiyo..bi çok şeyi yediği halde pütürlü..

cnmm saat başııı bşyler vermeye çalışş..uyurken bileee iki üç saat bşy vermemeslik etme.ozman tosuncuk gibi olur:)

Merhaba
Arkadaşım, tam diyecektim ki bebeğini çok güzel besliyorsun ama artık demiyorum. :(
Hazır çorba veriyorsun. Artık verme ne olur, bebeğe çok zararlıdır.
Hazır etsularının ve hazır çorbaların içinde MSG (monosodyumglutamat) adlı ve çeşni arttırıcı özelliği bulunan katkı maddesi bulunmakta. MSG küçük çocuklar için son derece zararlı.
Ben pekmezi de tavsiye etmiyorum, ama hazır çorbayı kesinlekle kes.
Bunlar hariçinde bence bebeğini çok güzel besliyorsun.

Bebeğini öp benim yerinde

Merhaba
Arkadaşım, tam diyecektim ki bebeğini çok güzel besliyorsun ama artık demiyorum. :(
Hazır etsularının ve hazır çorbaların içinde MSG (monosodyumglutamat) adlı ve çeşni arttırıcı özelliği bulunan katkı maddesi bulunmakta. MSG küçük çocuklar için son derece zararlı.

+1
GEce aklıma geldi söylemeyi unuttum diye,tam girip yazayım dedim,baktım yazmışsın arkadaşm..Tebrikler.
Kesinlikle katlıyorum..Hazır çorbayı tattırmıyorum dahi.O kdar zararlı die biliyorum..

Merhaba

canım hazır çorba değil,organik sebze püreleri cam kavanozda hem de en iyi markanın...ben de vermeyi istemiyorum aslında ama yazdığım gibi onları çok iştahla yiyo benim yaptıklarımı 3-4 kaşık alıyo sadece...ben yalnız bakıyorum bebeğime bi büyük,akraba falan kimsem de yok,o yüzden bi gün çorba yapıyorum,zorla vermeye çalışıyorum,bi gün kavanozdakinden hazırlıyorum.çocuk doktorumuza da danıştım,hiç sakıncası yok verebilirsin yeter ki yesin dedi...1 ay sonra bakıcı başlıycak,o zaman tamamen kesicem zaten hazır püreleri...

Ay hazır çorba diyince bende normal hazır çorbalardan sandım,diğer arkadaş gibi.
Kavanoz meyve-sebze-çorba vs.gibi şeylerin tabiki bi zararı yok,ama neki yinede evde yaptığımz gibisi olmaz diye düşünüyorum..Bende bazen acil durumlarda veriyorum,evde sürekli bulundururum.

cnmm saat başııı bşyler vermeye çalışş..uyurken bileee iki üç saat bşy vermemeslik etme.ozman tosuncuk gibi olur:)

:1::1::1::1:canım şimdilerde arayı açmaya çalışıyorum biraz ama benimkinin ağzı durmuyo ki...doktorumuz öyle bi düzen oluşturmuş sakın zorlama,hiç yemez sonra demişti..sık sık azar azar yiyo benimki...ama dediğim gibi eskiden 2 saatte bir yiyodu 2 aydır 3 saatte bir yiyo mesela....:))

paricim yumurtayı rafadan verme,mutlaka pişmiş olsun ve hergün ver.Yine hergün et ürünleri vermeye çalış,gerçek protein ve demir kaynağı çünkü.Çorbalarını da evde yapsan tam süper olacak :)

bana sorun yok gibi geldi organik kavonoz dediğin için:) ama yine de evde kendin hazırlasan daha iyi olur sanki:)
birde pütüre alıştırmaya çalış ileride daha çok zorluk yaşayabilirsin..doktoruna danışsan bu pütür konusunu...

Back