Arkadaşlar 3,5 aylık dünya şirini bir kızım var.. 3 kilo 800 gr doğdu. Hastanede ilk gün sezeryan olduğum için acıdan sızıdan kızımı memeye tutturamadık mecbur mama verdik sarılık olmasın diye. İkinci gün eve geldiğimizde kızım çoktan biberona alışmıştı uzun uğraşlarım sonucu memeye alıştırdım bu aradA yine sütüm az olduğu için mama vermeye devam ettim günde üç kez filan. İkibuçuk aylıkken beni reddetmeye başladı. Mememe yaklaştırdığımda biyerini kesmiş gibi bağırıyordu sadece geceleri rahatça emzirebiliyordum..Yılmadım evde geze geze emzirdim bazen sallaya sallaya değişik tekniklerle yine mememe döndürmeye çalıştım biraz düzeldi. Benim ana problemim sütümün az olduğunu düşünmem ve hep mama destekli gitmem. Halbuki bebeğim mamalardan nefret ediyor hiç istekli içmiyor. çok üzülüyorum sağdığımda azcık çıkan sütümü öyle iştahlı içiyorki kahroluyorum devamı yok diye zavallıcığım
( diyeceksinizki hep memeni ver niye mama veriyorsun onuda denedim ama bu sefer bebeğimin çişi sayıca az (günde en çok üç bez oda çk dolu olmuyor )oluyor ben de haliyle yetmediğini düşünüyorum ve mama vermeye çalışıyorum..şöylede bir durum var mememi verince üç dört dakika gup gup içiyor sonra yavaşlıyor hatta genelde uyuyakalıyor mememde keyfide yerinde oluyor hiç ağlamıyor. Sizce bu şekilde doyuyor mudur? bu şekilde bir gün denedim tarttım sadece 5 gr almıştı
((