- 11 Ağustos 2016
- 1.524
- 1.501
-
- Konu Sahibi MrsDelfino
Bu konuyla ilgili bir şeyler yazıcam size özelden:)Hasta yeni bir şey öğrenemiyor ki
Hatta konuşmayı dahi unutuyor kendini çevresindekileri tanımıyor
Arapça harfi yahut Kuran okumayı Nasıl öğrensin
Evet Hindistan cevizi yağını bir üye daha önermişti onu da denemeyi düşünüyorum, ‘aktarda satılan günlükler’den kastınız nedir, daha önce duymamıştım öyle birşey.Çok geçmiş olsun,size tek tavsiyem annenize bol hindistancevizi yağı tükettirmeniz vede aktarda satılan günlüklerden hergün bir tane yutturmanız.
Hastalığı geçmeyecektir ancak aradaki farkı farkedeceksiniz eminim.
Tuvalet ihtiyacını bile yerine getiremeyen,kendisini bile tanıyamayan bu hastalıkta bir tanıdığımız çok faydasını gördü ve tüm bu bozukluklar yavaşça geriledi.
limon tuzu oluyor ya onun gibi görüntüsü,günlük derseniz onlar verir size zaten.Evet Hindistan cevizi yağını bir üye daha önermişti onu da denemeyi düşünüyorum, ‘aktarda satılan günlükler’den kastınız nedir, daha önce duymamıştım öyle birşey.
Hanımlar, konu sahibesi dini yorum istemiyor ki zaten yasak, yasak olan birşey de ısrar neden?
MrsDelfino,
Alzheimer hastaları kendine bile yabancılaşır, hayal görürler, çocuklarını bile tanımazlar, zaman ve yer kavram karmaşası da görülür bu hastalarda, birçok alzheimer vakası 60 yaş üstüdür ama maalesef bu hastalığa 40'lı yaşlarda yakalananlarda var, anneniz sadece alzheimer mı bilemiyorum konunun uzmanları daha doğru analiz eder ama benim bildiğim bu hastalarda kişilik değişikliği ve depresyon da görülüyor, belki anneniz sadece alzheimer tedavisi değil depresyon tedavisi de görmeliydi, anksiyete tedavisi gördü demişsiniz ama ilaç dışında doktoru altta yatan sebepleri teşhis ve tedavi yoluna gitti mi?
Astoria ilk aklıma gelen siz oldunuz, sizin bir fikriniz var mı ?
Astoria isin uzmani olarak ne dersin bu duruma?
astoriacim bende sana msj aticaktim , iyi bir norolog gordu annenin mr sonucunu ve kesinlikle alzeimer degil dedi , yukarida konu sahibi mailini yayinladi zatenKusura bakmayın, geç gördüm mesajları uzun süredir giremediğim için. Konuyu okudum, şöyle ki sağ olun uzman olarak görmüşsünüz de ben bu konuda uzman olduğumu söylersem yalan olur. Psikologum evet ama bu işin uzmanıyım diyemem. Bu işin uzmanı diyebileceğimiz insanlar nöroloji uzmanları, nöropsikologlar, sinirbilim uzmanlarıdır. O yüzden sizin de yaptığınız gibi en mantıklısı sizin de yaptığınız gibi uzmanından tanı almaktır -ki Fransa'ya kadar göndermişsiniz zaten. İşin kötü tarafı maalesef ve ne yazık ki, hastalığın seyrini bilmeniz, nelerle karşılacağınızın farkında olmanız ve elinizden bir şey gelmemesi.
Tavsiyem muhakkak iyi bir nöroloji uzmanıyla sürekli işbirliği içinde olmanız (eminim önerilen doktorlar ya da nöropsikologlar olmuştur, benim önerim Ege Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ali Saffet Gönül'dür, müthiş bir psikiyatri uzmanıdır, Alzheimer üzerine çalışmaları da mevcuttur. İsterseniz kendisiyle yazışabilirsiniz, eminim yardımcı olacaktır. Bununla beraber düzenli gittiğiniz bir nöroloji uzmanınızın olması bence şart.) Seyrini durduramasak bile yavaşlatmak mümkündür. Alzheimer ya da demans hasta yakını olmak zordur, size de tavsiyem grup terapilerine katılarak destek arayabilirsiniz, Ekşi Sözlük'te Alzheimer başlığında maillerini paylaşarak dertleşmek isteyen kişiler oluyor, onlarla yazışarak birbirinize destek olabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, sassy’nin babasına ulaşmıştık dün dediğim gibi bugün kendisine annemin sonuçlarını gönderdim. Eski bir MR’mış sanırım, dediğim gibi fiziksel bir bulgu olmadığını doğruladı, yenisi çekildiğinde bakacağım fiziksel bir bulgu var mı diye. Son gönderdiği maili sizlere de göstermek istiyorum, bu hafta içinde, en geç Akdeniz Tıp Fakültesi’nde psikolojiye randevu alacağım, o zaman da güncellerim.
“Öncelikle geçmiş olsun. Sassy’nin bana anlattığı ve benim şuan ulaşabildiğim MR sonucuna göre annenizde alzheimer belirtileri yok.
Beyinde ciddi anlamda küçülme veya halk arasında nasırsı bölge olarak bilinen kısımda tahribat söz konusu değil. Alzheimer ve Demans birbirini tamamlayan iki hastalıktır fakat annenizin şu durumda alzheimer olduğunu söyleyemem,Demans için risk grubunda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Aynadaki yansımasından rahatsız olma durumu vs. psikolojik kökenli olmalı,bırakılan ilaçlar alzheimer hastalığına sebep olmaz bu amatörce bir yorum olmuş bu yorumu yapan doktor ile yollarınızı ayırmanız en doğrusu olur.
Anlatılan çoğu şey nöroşirurji alanına girmiyor,nörolog olarak ise size izmirde prof.dr.burhanettin uludağı tavsiye ederim. Sürekli doktor değiştirmektense istikrarlı olarak bir doktorun takibine bırakın.
MR yeniden çekilmeli bu sonuç ile bahsi geçen güncel gündelik durumlar uyuşmuyor. Endişelerinizi haklı bulmakla birlikte elinizde yeterli belgeler olmadan bu şekilde sonuç alamayacağınızı söylemek isterim. Tek bir MR sonucuna ulaşabildik ve tanı koymak için yeterli değil. Fakat tecrübelerime,anlattıklarınıza ve MR sonucuna dayanarak alzheimer alt risk grubunda bile bulunmuyor anneniz. Demans ve psikolojik bozukluklar üzerinde durulmalı.
Acil şifalar dilerim.”
astoriacim bende sana msj aticaktim , iyi bir norolog gordu annenin mr sonucunu ve kesinlikle alzeimer degil dedi , yukarida konu sahibi mailini yayinladi zaten
dr da psikolojik olacagini yazmis , iyi bir psikayatrist onerebilir misin?
konu sahibinin annesi 4 sene antidepresan kullanmis ve doktor kontrolu olmadan pat diye birakmia ilaclari , acikcasi biz ilaclarin yan etkisi olabilecegini dusunduk , sen ne dersin bu konuda?
supersin dr onerdigini okudum da sanki norolog ismi gibi geldiÖnerdim psikiyatrist, Ege Üniversitesi'nde Ali Saffet Gönül alanda iyidir. Zaten gelen mailde de İzmir'de yaşayan bir nöroloji uzmanı önerilmiş, İzmir'e gitmişken Saffet beyle de görüşebilirler. Olabilir, şimdi bünyeden bünyeye etkiler farklı oluyor. Tabiri caizse antidepresan ilaçları birdenbire bırakmak eşekten düşmüşe döndürür, konsantrasyon eksikliği, aşırı dalgınlık, sürekli ağlama isteği, sinir krizleri, ani kilo alımı ya da kaybı gibi. Ama Alzheimer ya da demans belirtilerine sebep olur mu bilemiyorum, onu benden daha uzman olanlara danışmak lazım. :)
İlginiz için teşekkür ederim. İlacı ani bırakma konusunda şöyle bir şüphem oldu; ilacın prospektüsünde ‘öğrenim güçlüğü olan bireylerde bunun ilerlemesine sebep olabilir’ gibi bir kontrendikasyon yazıyordu. Annemde de bir sonuç kağıdında öğrenim güçlüğü olduğu yazıyordu. Ben ondan dolayı bu eski kullandığı antidepresanın bu hale getirmiş olabileceğini düşündüm.Önerdim psikiyatrist, Ege Üniversitesi'nde Ali Saffet Gönül alanda iyidir. Zaten gelen mailde de İzmir'de yaşayan bir nöroloji uzmanı önerilmiş, İzmir'e gitmişken Saffet beyle de görüşebilirler. Olabilir, şimdi bünyeden bünyeye etkiler farklı oluyor. Tabiri caizse antidepresan ilaçları birdenbire bırakmak eşekten düşmüşe döndürür, konsantrasyon eksikliği, aşırı dalgınlık, sürekli ağlama isteği, sinir krizleri, ani kilo alımı ya da kaybı gibi. Ama Alzheimer ya da demans belirtilerine sebep olur mu bilemiyorum, onu benden daha uzman olanlara danışmak lazım. :)
supersin dr onerdigini okudum da sanki norolog ismi gibi geldi
İlginiz için teşekkür ederim. İlacı ani bırakma konusunda şöyle bir şüphem oldu; ilacın prospektüsünde ‘öğrenim güçlüğü olan bireylerde bunun ilerlemesine sebep olabilir’ gibi bir kontrendikasyon yazıyordu. Annemde de bir sonuç kağıdında öğrenim güçlüğü olduğu yazıyordu. Ben ondan dolayı bu eski kullandığı antidepresanın bu hale getirmiş olabileceğini düşündüm.
Teşekkür ederim, birkaç gün içerisinde burada üniversite tıp fakültesinin psikoloji bölümüne bir götüreyim diyorum, yeni MR EEG vs çekildikten sonra da hem sizin önerdiğiniz hem de mailde önerilen doktorlara bir mail atmayı düşünüyorum yeni sonuçlarla. Farklı bir şey söylerlerse, ne bileyim bi noktaya kadar düzelme ya da en azından daha kötüye gitmesinin engellenmesi açısından bir imkanımız varsa İzmir’e de gideriz diye düşünüyorum, bakalım.Rica ederim, ne demek. Sadece öğrenim güçlüğü değil ama belirtiler sanırım, Alzheimer ya da demans benzeri belirtiler de gösteriyor anneniz. O yüzden buradan ne söylesek yalan oluyor; en mantıklısı mailde size önerilen doktorla bir görüşün tekrar tetkik yaptırın madem eskiymiş sonuçlar, o zamandan bu zamana ne değişmiş öyle anlaşılır. Bir de uygun olursanız dediğim psikiyatr ile görüşmenizi en azından yazışmanızı tavsiye ederim. Kendisinin Alzheimer hastaları üzerine akademik çalışmaları da mevcut, makalelerini takibe aldığımdan biliyorum. Ondan da bir fikir alırsınız, duruma bakarsınız. Böyle durumlarda disiplinlerarası çalışmak mantıklı oluyor.
norolog yazmisim ama o kadar ilgilendi , mesaji da duzeltemedim norosirujist olacak dogrusu , sassynin babacigina ayip olmasin :)astoriacim bende sana msj aticaktim , iyi bir norolog gordu annenin mr sonucunu ve kesinlikle alzeimer degil dedi , yukarida konu sahibi mailini yayinladi zaten
dr da psikolojik olacagini yazmis , iyi bir psikayatrist onerebilir misin?
konu sahibinin annesi 4 sene antidepresan kullanmis ve doktor kontrolu olmadan pat diye birakmia ilaclari , acikcasi biz ilaclarin yan etkisi olabilecegini dusunduk , sen ne dersin bu konuda?
Antalya’dayız maalesef ancak ilk aşamada en azından Burhanettin beyle mailleşmeyi düşünüyorum, olmazsa babamı ikna edeceğim artık İzmir’e gitme konusunda.MrsDelfino selamlar canım. İzmirde yaşıyorsanız veya buraya gelecekseniz size nörolog olarak burhanettin bey ve raif çakmur beyi önerebilirim.
Burhanettin bey'e babamın geçirdiği inme sebebiyle gitmiştik. Ama alz ve parkinson teşhisi konulunca babama(eski konumda detayları mevcut) raif çakmura gittik ve adam daha görür görmez babamda alz olmadığını dile getirdi. Parkinson içinse takibini yaptı. Netice de o da yokmuş. Velhasıl raif beyi gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Tabi burhanettin beyi de. İkisi de alanlarında uZman kişiler.
Eğer ki unutkanlık ve altına kaçırma durumu dışında bir şeyi yoksa bir de beyin cerrahına görünmenizi tavsiye ederim. Hidrosefali belirtisi olabiliyor. Bunun içinde kemal yücesoyu öneririm.
İnşallah çaresi olan bir hastaşıktır ve tez zamanda şifasını bulursunuz.