Sizce annemin rahatsızlığı ne olabilir?

cok enteresan bir nokta ancak o ilaclar uzun kullanim sonrasi aniden birakilinca bu etkilere sebep oluyormus
ve tedaviyle duzelebilir dedi esim , bu konunun uzerine mi gitseniz acaba?

milana22 nin dedigi gibi olabilir. Ki umarim öyledir madem tedavisi varmış iyi olani düşünelim oyle olsun... Altina kacirmasi da ilacin beyin fonksiyonlarını etkilemesnden de olur. Alzheimer degildir insallah. Siz de cok zor seyler yaşıyorsunuz lutfen dikkat edin stres konusu hayatımıza mal oluyor. Allah sifa versin annenize. Size ve babaniza da dayanma gücü versin. İnsallah kisa sürede güzel haberlerinizi aliriz.

cok enteresan bir nokta ancak o ilaclar uzun kullanim sonrasi aniden birakilinca bu etkilere sebep oluyormus
ve tedaviyle duzelebilir dedi esim , bu konunun uzerine mi gitseniz acaba?
Bana dm'den yazabilir misiniz mümkünse, ilaçtan dolayı olan bir durum ise nasıl bir tedavi iyapılabileceğini öğrenmek isterim. Belki eşinize ya da onun tanıdığı/bildiğı bir doktora gösterme şansımız da vardır.

Çok geçmiş olsun, size ve babanıza büyük güç diliyorum umarım bu rahatsızlığı atlatırsınız. Acil şifalar diliyorum.

Coook geçmiş olsun acil acil şifalar.

İnanç olarak yapmasanız da Arapça harfler öğretip yine arapçadan kuran okutabilirsiniz. Bunun iyi geldiğine dair internette pek çok yazı veya hasta yakını yazısı bulabilirsiniz. Dediğim gibi inanca değinmeden söylüyorum yanlış anlaşılmasın.

Aile yakınlarımda alzheimer da şizofreni de vardı . Şizofrenide beyindeki nöronlar arası nörotransmitter maddelerin yapısındaki kimyasal bozukluğa bağlı olarak halusinasyonlar görüp anksiyeteler yaşamasına sebep oluyo. O aynalar yansımalar ve durup dururken gördüğü halusinasyonlar belki şizofreni kişilik bozukluğu gibi farklı bir hastalığın habercisi olabilir... heleki ileri yaşlarda şizofreni de alzheimer gibi tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa dönüşüyor. Bir takım ilaçlar var ama ağır ilaçlar ve hele peranoid şizofreniyse zehirlendiğini düşünüp içmesini sağlayamıyosun. Zor süreçler gerçekten Allah yardımcınız olsun ama bir psikologtan halusinasyonlar hakkında yardım alman mantıklı

Hasta yeni bir şey öğrenemiyor ki

Hatta konuşmayı dahi unutuyor kendini çevresindekileri tanımıyor

Arapça harfi yahut Kuran okumayı Nasıl öğrensin

ön
öncelikle çok geçmiş olsun,Annene Allahtan acil şifalar dilerim.Tüm yazını okudum.İnançsızım demişsin de büyücülük falan bu vaka annenin doktorluk vakası büyüyle ilgisi olmadığını bildiğin halde bunu belirtmişsin.Aslında yönünü bulamam unutkanlık vakaları nörolojik vakalar bunları yaşadığınızda hemen dr a götürmüşmüydünüz?Genellikle evet alzaimer ve beyin tümörleri bu tarz şeylere neden oluyor.Annen için herşey denenmiş, ilaçlar birşeyi tedavi ederken başka bir hücreyi yok edebiliyor ya da bozuyorlar.Annen de de bu olmuş olabilir.Bence yan etkilerinin annen üzerindeki olumsuz etkilerini araştırtın ,muadil bir ilacı mutlaka vardır diye düşünüyorum.Sosyal yaşantısı olmayan ,mutsuz insanlar oluyor maalesef.Çevremizde sevdiklerimize anlatamayacaksak derdimizi ,onlar gerçek sevdiklerimiz değildir diye düşünüyorum.Allah hayırlı ve gerçek dostlarla karşılaştırsın

Psikoloji konusunda uzmanlara gittiğimizde durumunun psikolojik olmadığını söylüyorlar, hatta bir dönem nöroloji psikolojiye psikoloji nörolojiye attı topu aralarında mekik dokuduk. Tiroide bakılmıştı, bir sorun görülmedi. Bazı üyelerimizin de önerileri ve yönlendirmeleriyle tekrar tıp fakültesinin psikoloji bölümüne de gideceğiz. Sassy arkadaşımızın sanırım, babasına ulaştık MR EEG sonuçlarını yollayacağım. Biraz umutlandım açıkçası ben ilaç sebebiyle olduysa bir tedavisinin olabileceğine. Diyalog kurma becerisindeki azalma da sanırım halüsinasyonları için aldığı antidepresandan kaynaklanıyor yine, çevresinde tanıdığımız insanlar da o ilaçtan kaynaklanabileceğini söyledi. Hepinize çok çok teşekkürler.

Evet ben biliyorum bu durumun büyüyle alakası olmadığını ancak böyle olabileceğini öneren çok kişi var, babam da her yolu denemek için, çaresizlikle, ‘hadi belki bu çözer belli mi olur’ düşüncesiyle büyü bozduğunu iddia eden kişilere para kaptırdı artık duymak istemiyorum açıkçası ‘annene büyü yapılmış, şu sureyi oku başındaki cin gitsin’ gibi önerileri.

Konuda sadece sizin mesajlarınızı okudum.
Eğer ilaç konusunda bir şey çıkmazsa yada bir yandan vakit kaybetmemek için,
Sinir bilim eğitimi veren hekimlere ulaşmanızı tavsiye ederim.
Nöroloji ile karıştırılır ancak neuroscience farkli bir alan.
Genelde eğitim veren hocalar nörolog ancak, alan özellikle davranışsal ve bilişsel sonuçları olan hastalıkları inceliyor ki en bilineni Alzheimer.
En azından hastalık bu değilse de bu belirtileri neler gösterir ve beyin fonksiyonlari için neler yapılabilir konusunda yönlendirir.
İstanbul Üniversitesi ve medipol üniversitesindeki hocaların iyi olduğunu biliyorum.
Belki şehrimizi yakın bir yerlere de gidip danışabilirsiniz.
Malesef birebir tanıdığım budur diyebileceğim kimse yok.
Ama şikayetleriniz için en azından bir psikiyatr bir nöroloji mekigini netlestirebilirler.

çok geçmiş olsun öncelikle.şifalar diliyorum annenize.
bir dönem çok kısa süreliğine doğum kontrol ilacı kullandım prospektusunu okuduğunda sok oldum.
her şey herşey olabilirsiniz diyordu.hatta kör bile.yok artık demiştim.
yurt dışında yasaklanan ilaçları arastirdiginizda bazılarının ölüme sebep olduğu gözüküyor.benim o dönem kullandığım ilaç gibi.
migren için ilaç kullanıp depresyona girmiştim.
evet yan etkileri arasında bilinç bulabildiği, deprosyon gibi şeylerde vardı.ama ilaçtan olduğunu ilacı bırakınca anlamıştım.
bir çok ilaçta var zaten bu yan etkiler ama dikkate almıyoruz.
bize göre en fazla midemize dokunur yan etki olarak felan..
kullandığınız ilaçları detaylı bir şekilde tekrar araştırın.teşhisi konulan hastalığın en belirgin özelliklerinden biri beyin küçülmesi diye biliyorum.bu kadar ilerlemesine ve uzun zamandır daha kötüye girmesine rağmen fiziksel olarak değişim veya belirti olmaması gerçekten tuhaf.
inançsız olduğunuzu yazmışsınız saygı duyarım.
yok su olmuş bu olmuş diye para koparan sarlatanlardan inandığım halde utanıyorum.itibar etmeyin oylelerine.
çaresizlik çok kötüdür.insan neye sarilacagina bilemez.
ben annem yoğun bakimdayken buradan dualar istemiştim çünkü inanıyorum ki birbirini tanımayan insanların bile birbiri üzerinde etkisi vardır.
güzel dualar , dilekler , sizde enerji deyin adına ama vardır.
annenize iyi dileklerimi gönderiyorum.
umarım en kısa sürede şifa bulur eskisinden daha sağlıklı olur.

Istanbulda np istanbul beyin hastanesi var en buyugu umraniye taraflarinda yanilmiyorsam birkac poliklinik mevcut cok gelismis teknolojilerle calisiyorlar hani en azindan teshisi duzgun koyarlar diye umuyorum. Allah acik sifalar versin bu arada doktorlar demistir ancak erken Alzheimer genetik ve epey tehlikeli ilerliyor gordugunuz gibi. Lutfen ihmal etmeyin Allah korusun tabii ki ama yazmadan edemedim...

Çok geçmiş olsun,size tek tavsiyem annenize bol hindistancevizi yağı tükettirmeniz vede aktarda satılan günlüklerden hergün bir tane yutturmanız.
Hastalığı geçmeyecektir ancak aradaki farkı farkedeceksiniz eminim.
Tuvalet ihtiyacını bile yerine getiremeyen,kendisini bile tanıyamayan bu hastalıkta bir tanıdığımız çok faydasını gördü ve tüm bu bozukluklar yavaşça geriledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…