Arkadaşlar herkesin fikrine cidden ihtiyacım var. Kimseye anlatamıyorum. Çok uzun yazdım ama mevzu ancak böyle anlaşılabiliyor kusura bakmayın. Uzun bir flörtten sonra evlendik. Evden işe işten eve bir eşim var(dı) Beni çocuklarını çok seven, hiç üzmeyen her işimize koşan bir insan. Ev işlerini bile yapar gece kalkar çocukları doyurur. Offf offf. Eşimin bir şekilde yalan söylüyor olduğundan kuşkulanarak (altıncı his sanırım) takibe aldım arkadaşı. Önce bende para yok, hiç yok dediği halde cüzdanında gizlenmiş halde para buldum. Sonra bilgisayar kayıtlarına baktım. Kayda değer bir şey yoktu. Baktığımı anlamış “pişkin pişkin” ne oldu bir şey buldun mu bari filan dedi.
Sonra nasıl olduysa aklıma telefon dökümleri geldi. Şifresini tahmin ediyordum zaten. Bakarken bakarken bir numarayla aylardır uzun görüşmeler yapıldığını tespit ettim. Baktım bu numara bir kadına kayıtlı. Telefonunda kadının ismi var. Ama telefonundaki bu kadınla yapılan tüm konuşma kayıtları silinmiş.
Tabi kıyamet koptu. "Kim bu kadın, ne konuştun bu kadar uzun" diyorum. İşyerindenmiş, iş konuşmuş. Bu kadar uzun iş mi konuşulur diyorum. “Bilmem neredeki şeyi sormuş da sonra bunu sormuş da” deyip duruyor. "Neden sildin peki kayıtları" diyorum. "Senden korkumdan sildim" diyor. Çünkü ben kadınlarla konuşmasına aşırı tepki veriyormuşum. Ne alaka diyorum. En fazla sorardım bu kadın kim diye, iş mevzusu konuştuk derdin olur biterdi diyorum. Yok hala aynı şeyi söylüyor. Peki kızacağımı bildiğin şeyi neden yapıyorsun diyorum. Kızacağımı düşündüğüne göre farklı bir durum var demek ki diyorum. Hala inkar.
En son ben dedim ki “ara şu kadını sesini de hoparlöre” ver. Bayağı bir uğraştan sonra baktı pabuç pahalı. Açmak zorunda kaldı. Tatil sabahı ve kocamın aramasına hiç şaşırmamış bir iş arkadaşı. Konuşma şöyle
Eşim: ….. Nasılsın
Kadın: İyiyim canım sen nasılsın.
Eşim: Ne yaptınız
Kadın: Biz de geldik işte.
Sonra benim koca bir panikle kadın anlatacakken lafı ağzına tıktı. Bizim bir iş vardı da filan diye. Bırak da anlatsın kadın di mi, ne diyecek bakalım. Zaten ben kadının konuşma tarzını ve kocama canım demesini duyunca deliye döndüm. Bağırdım çağırdım kadına küfür ettim. Sen niye canım diyorsun benim kocama diyorum. Hanımın genel tarzı öyleymiş. Herkesle öyle konuşuyormuş. Senin kocan biliyor mu herkese canım dediğini dedim. Kocam zaten yanımda dedi. Neyse kavga kıyamet. Eşime diyorum ki bu kadın sana neden canım dedi. Tatil sabahı aramana hiç şaşırmadı. Bir de bir sohbetin devamı gibi. "Biz de geldik işte" diyor. Sen onun nereye gittiğini ne biliyorsun. Samimi arkadaşsanız eğer ben neden tanımıyorum bu kadını. Hayatımda adını duymuş değilim. Bir de öyle bir tonda konuşuyor ki kadın. Eşimden cevap" onun hali tarzı öyleymiş" hem o canım "sen benim canımsın" anlamında değilmiş. Lafın gelişi canımmış. Bir de kadın "biz de geldik işte dediyse" o ne yapsınmış. Onun nasıl konuşacağını kontrol edebilir miymiş?
Sonra hanım tekrar aradı. Yanlış anlamayı düzeltecekmiş. Çok iyi bir insanmış onu görsem düşündüklerimden utanırmışım. Ben de sen niye düzeltmeye çalışıyorsun işine bak dedim. Sonra da mesaj atmış beni mahkemeye verecekmiş. Hakaretten ve sonra da sana ne demekten.
Bir müddet sonra da bunun kocası aradı. Eşimle konuşuyor “vaay senin karın sabah aramış şöyle demiş de böyle demiş de.” (Hani kadın kocama canım derken kocası yanındaydı) Sonra adam beni istemiş. Benim sıfat bulamadığım koca da telefonu bana verdi. Adam başladı bana saydırmaya. Böyle olur muymuş, mevzuyu kocamla konuşacakmışım. Karısına nasıl küfür edermişim. Ben de senin karın kocama canım diyor telefonda, haberin var mı dedim. Vaayy şimdi yanımıza gelip kocamı da beni de doğrarmış.Sonuç. Tüm gün ve gece süren bir meydan muharebesi. Şaşkın şaşkın bakan 3 çocuk ve işten başka bir şey konuşmadım. Sadece senden korkumdan kayıtları sildim tek suçum bu. Ben senden başkasıyla asla birlikte olmak istemedim diye yalvaran ve elinde valiziyle evden atılan bir koca.