• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz söyleyin

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.936
4.469
358
İyi geceler herkese
Bi konuda fikir almak istiyorum sizlerden
Vicdanıma yenik düşmek istemiyorum aklım mantığım doğru olanı söylüyor ama duygusal yanım boşver diyor..siz olsanız ne yapardınız anlatıyorum
Şimdi dünden beri bi yakınımız bizde 2.derece.
Parasal olarak zorda olduğu çok belli ama her defasında geri vites yapıp dediğini geri toparlıyor neyse dün evde göz önünde olan (marketten eşim geldi masa üzerine asılı terekte bıraktığı) para kayboldu
Çocuğumun boyu yetişmez eşime de sen mi aldın dedim hayır dedi hem çok üzüldüm hem çok sinirlendim gözgöre göre salak yerine koydu beni ve eşime mahçup oldum.
Hatta dün teklif de ettim al o parayı diye,hayır param var sağol dedi 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Açık açık söyle verelim değil mi ama ya da al at cebine ben al demişim sonuçta ?
Neyse şimdi yarın gidecek yol parasını verelim dedik belli ki ihtiyacı var dedik eşimle..ve kişi çok yakınımız maalesef.
Siz olsanız mantıklı mı olurdunuz ?
(Paramı aldı üstüne ödül mü vereyim derdiniz)
Yoksa duygusal mı davranırırdınız?
(Bişey olmaz ihtiyacı var demek ki büyüklük bende kalsın mı derdiniz?)

(Buarada sigara içen biri ve bence sigara lüks bişey kimse kusura bakmasın sigara içeceğine ihtiyaçlarını karşılamalı diye düşünüyorum )

Son düzenleme:
Dolaylı ordan sorardım
Ya da bi ihtiyacın var mı gibisinden yoklardım ben olsaydım

İyi geceler herkese
Vicdanıma yenil düşmek istemiyorum aklım mantığım doğru olanı söylüyor ama duygusal yanım boşver diyor..siz olsanız ne yapardınız anlatıyorum
Şimdi dünden beri bi yakınımız bizde 1.derece.
Parasal olarak zorda olduğu çok belli ama her defasında geri vites yapıp dediğini geri toparlıyor neyse dün evde göz önünde olan (marketten eşim geldi masada bıraktı) para kayboldu
Çocuğumun boyu yetişmez eşime de sen mi aldın dedim hayır dedi hem çok üzüldüm hem çok sinirlendim
Açık açık söyle verelim değil mi ama ?
Neyse şimdi yarın gidecek yol parasını verelim dedik belli ki ihtiyacı var dedik eşimle..ve kişi birinci derece maalesef.

(Buarada sigara içen biri ve bence sigara lüks bişey kimse kusura bakmasın sigara içeceğine ihtiyaçlarını karşılamalı)
1.derece akrabalar : anne, baba, çocuk. Bu olayda kimi suçluyorsunuz tam olarak ?
Ya çocuklarınızdan biri aldıysa veya parayı bir yere koyduysa ?

Ya ama gözünüzle görmeden nasıl emin olabiliyorsunuz? Çocuğun boyu yetişmez diyorsunuz ama benim 2,5 yaşındaki oğlum kaşla göz arasında sandalyeyi almış mutfağı kilitlemiş anahtarını da duvara monte aynanın arksındaki boşluğa atmış ara tara yok. Soruyoruz orayı gösteriyor ama oradan nasıl anahtar girecek monte duvara. Sonra açtık akşam ve zor bela çıkardık.
Yani çocuk alıp atmış olabilir. Eğer böyle bir durum daha önce görmediyseniz bence emin olmayın.

Dolaylı ordan sorardım
Ya da bi ihtiyacın var mı gibisinden yoklardım ben olsaydım
Geldiği gibi sordum işten ayrıldığı için biraz söylendi ben de maddi sıkıntın varsa söyle dedim hayır dedi iyiyim hatta ekledim “ keşke bu süreçte gezmeye çıkmasaydın elinde olanı da çarçur etmeseydin oturup kaynak alsaydın ders çalışsaydın” dedim bozuldu ama sürekli de işsiz kaldığı için söyleniyor 🤷🏻‍♀️

İyi geceler herkese
Vicdanıma yenik düşmek istemiyorum aklım mantığım doğru olanı söylüyor ama duygusal yanım boşver diyor..siz olsanız ne yapardınız anlatıyorum
Şimdi dünden beri bi yakınımız bizde 1.derece.
Parasal olarak zorda olduğu çok belli ama her defasında geri vites yapıp dediğini geri toparlıyor neyse dün evde göz önünde olan (marketten eşim geldi masada bıraktığı) para kayboldu
Çocuğumun boyu yetişmez eşime de sen mi aldın dedim hayır dedi hem çok üzüldüm hem çok sinirlendim gözgöre göre salak yerine koydu beni ve eşime mahçup oldum.
Hatta dün teklif de ettim al o parayı diye,hayır param var sağol dedi 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Açık açık söyle verelim değil mi ama ya da al at cebine ben al demişim sonuçta ?
Neyse şimdi yarın gidecek yol parasını verelim dedik belli ki ihtiyacı var dedik eşimle..ve kişi birinci derece yakınımız maalesef.

(Buarada sigara içen biri ve bence sigara lüks bişey kimse kusura bakmasın sigara içeceğine ihtiyaçlarını karşılamalı diye düşünüyorum )
Gitmeden yatak odanı altınlarını takılarını kontrol et derim. Onun dışında al demişsin ısrar mi bekledi ya da al demişti zaten diye mi düşündü ?

1.derece derken anne baba oluyor sanırım. Yani yaşlılarsa yine alttan alırım, maalesef ben yaşlanınca insanların huylarında değişme cok gördüğüm için bir şekilde utandırmadan devam ederim. Kardeş 2.derece akraba oluyor ama bence siz kardeşten bahsediyorsunuz. Yani hoş değil yaptığı, gençtir, eli ayağı tutuyorsa çalışsın, sigarayı bıraksın diye düşünür yardımda bulunmam. Eşimin ailesinden biriyse eşimin koyduğu parayı aldıysa bir şey demesem de bir dahaki gelişinde dikkat ederim. Benim kardeşimse, benim değil eşimin masaya koyduğu parayı aldıysa bir sekilde uyarıp tekrar olmamasını söylerim. Belki eve de almam artık.

Geldiği gibi sordum işten ayrıldığı için biraz söylendi ben de maddi sıkıntın varsa söyle dedim hayır dedi iyiyim hatta ekledim “ keşke bu süreçte gezmeye çıkmasaydın elinde olanı da çarçur etmeseydin oturup kaynak alsaydın ders çalışsaydın” dedim bozuldu ama sürekli de işsiz kaldığı için söyleniyor 🤷🏻‍♀️
Neyiniz oluyor ve kaç yaşında kardeş falan mı?

1.derece akrabalar : anne, baba, çocuk. Bu olayda kimi suçluyorsunuz tam olarak ?
Ya çocuklarınızdan biri aldıysa veya parayı bir yere koyduysa ?
Maalesef eminim
Direkt masa dedim ama düzelteyim kısaltmak için detay vermedim
Masanın üzerine duvara monte terek var oraya çocuklarımın ulaşması imkansız

Ç/alacak olsa alın dediginizde alırdı neden böyle birşey yapsın ki yakın akrabanizsa öncede skze gelmistir önce böyle bir durum yaşandı mı? Belki masayı toplarken siz kaldirdiniz. Belki çocuğunuz aldı 2.5 yaşındaki kızim telefonumun arkasından para almış mesela ihtiyacım vardı diye 😂atmış ortalığa

Ç/alacak olsa alın dediginizde alırdı neden böyle birşey yapsın ki yakın akrabanizsa öncede skze gelmistir önce böyle bir durum yaşandı mı? Belki masayı toplarken siz kaldirdiniz. Belki çocuğunuz aldı 2.5 yaşındaki kızim telefonumun arkasından para almış mesela ihtiyacım vardı diye 😂atmış ortalığa
O anda gurur yaptı sanırım bilmiyorum çünkü asla ihtiyacım var diyen biri de değil
Hatta birkaç sıkıntısını dile getirdi ben de ne gerek var niye bizden istemiyorsun dedim “hayır yanlış anladın maddiyatla alakasız yaşandı” dedi halbuki olay tamamen maddiyat..ama kabul etmiyor

Ya bi de bazen insanlar zor zamanlardan geçebilir, kendini kötü hissedebilir, depresyonda olabilir, çalışmak istemiyor ya da çalışamıyor olabilir, bizler böyle bir durumda kardeşimizin yanında da olmayacaksak ne bileyim ne zaman olacağız ki? Ülkenin durumu belli. Bir de mesela kardeşim masadan para alsa çaldı demem. ihtiyacı varmış almış derim.
Siz neden bu kadar sertsiniz? Hiç zor zamanlarınız olmadı mı? Sürekli söylenmek daha kötü değil mi?

Gitmeden yatak odanı altınlarını takılarını kontrol et derim. Onun dışında al demişsin ısrar mi bekledi ya da al demişti zaten diye mi düşündü ?
Bilemiyorum fazla gurur yapan biri belki ısrar bekledi çünkü bana gelmeden önce de ısrar etmedin ama sana geliyorum dedi şaşırdım ben niye ısrar ediyorum ki dedim gelmek istiyorsan çık gel dedim..
Belki de ısrarımı bekledi dediğiniz gibi

Ben davet bile etmedim açıkçası çünkü Şuan gezilecek bi hava yok hiçbir yerde olduğu gibi burda da..

Ya bi de bazen insanlar zor zamanlardan geçebilir, kendini kötü hissedebilir, depresyonda olabilir, çalışmak istemiyor ya da çalışamıyor olabilir, bizler böyle bir durumda kardeşimizin yanında da olmayacaksak ne bileyim ne zaman olacağız ki? Ülkenin durumu belli. Bir de mesela kardeşim masadan para alsa çaldı demem. ihtiyacı varmış almış derim.
Siz neden bu kadar sertsiniz? Hiç zor zamanlarınız olmadı mı? Sürekli söylenmek daha kötü değil mi?
Hayır sert değilim aksine çok üzüldüm ve keşke al dediğimde alsaydı hatta isteseydi ya da ihtiyacın varken bizden iste dediğimde tamam deseydi 🤷🏻‍♀️
Yol parasını vermeyi ekstra harçlık vermeyi bile düşünüyorum dedim ya.
Neden gurur yaptığını da anlamıyorum belki yaşı gereği muhtaç görünmek istemiyor 😢

belki de o almamıştır ya bir kere benim evde yuz dolarim kayboldu. fitne fesat girdi beynime odama giren tek bir yabanci var - bir cocuk . heryeri arayip bulamayinca ondan bildim . çünkü bizim eve gelen giden olmaz olsa bile benim odama gelmez. para da sayılı para. tabii ki cocuktan bildim ama soylemedim kimseye sonucta kanit yok ispat yok. derken asla anlamadim nasil oldu ama bazanin altini süpürürken oradan cikti para. ne alaka hicbir fikrim yok.
ama bazen şeytan alip götürüyor satamadan getiriyor.
aynisi altin kolyem icin oldu . kaybettim. her yeri aradim, bulayim diye odamı sepet sepet topladim her kosesine baktim yoktu hicbir yerde. normalde de takmadigim bir kolye. derken aylar sonra o topladigim yerlerden birinde cikti. iyice büzülmüş icice geçmiş gozden kacmis.
o yuzden bence kalbini kirletme - kimseyi zan altinda birakma. belki de para cok olmayacak bir yere dusuvermistir.
kardesine de para falan verme, bir sekilde kendi bulsun çözümünü. ama o aldi diye düşünme, aklina kötüyü getirme. para , altin vs bunlar bir anda kaybolan sonra bulunan seyler.

Back