Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Siz olsanız ne yapardınız?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

cerenicious

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
239
1
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

10 günlük bir süre içerisinde yeni almış oldugumuz evin dekorasyonuna karar vermem gerekiyor. Süre kısıtlı ve ben bu konularda tecrübesizim, yardımınıza çok ihtiyacım var.
salonun krokisini tüm ölçüleri ile birlikte yolluyorum.

Yerleşim olarak evi ferah gösterecek ve açılarak yatak ünitesine dönüşebilecek önerilere ihtiyacım var.

Renk seçimlerinde pastel toprak tonları düşünüyorum. Öncelikle duvarlarım kum beji belki yarım ton açığı. Ama su var, perde işi çok zaman aldığından mobilyaları seçmeden perdeleri seçmem gerekti. Tüllerimi kemik rengi üzerinde çok çok ince motifler olan (motif bir yaprağın 10 da biri inceliğinde bir şekilde ve tülden bir ton daha koyu rengi gibi) bi şekil seçtim ve perdenin yanlarına kahveyeşilkum (kum renginden 1 tondaha kahve ve yeşilimsi) fon yaptırıyorum.
Ayrıca perdeleri uzun istedim ve salon kapısının tam karşısında bütün duvar boyunca perde olacak.

6 kişilik (belki açılıp 8 olabilir) bir yemek masası, 100cm genişliğinde bir televizyon, açılıp yatak olabilecek bir koltuk hatta mümkünse 2 tane de olabilir. Bunlar kesin olması gerekenler. Bunun dısında neler olabilir ve nasıl yerleştirilebilir.

Bana renkler ve yerleşim konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum.

v3i0aw.jpg

canım bana göre kullanışlı bir salonun var evirip çevirip birsürü şekle sokabilirsin odanı. Benim salon odamsa tam üçgen olmasada üçgen bir oda ve kafayı yemek üzereyim başka nasıl bir şekilde eşya yerleştirebilirim diye :/ eşyaların hepsi bir köşeye sıkışmış gibi duruyor umarım yakın zamanda kurtulurum o evden :)

ben simdiden sizi mobilya konusunda uyarmak istedim...
eger mobilya alacaksaniz kesinlikle kahverengi mobilya almanizi onermiyorum.
beyaz ya da akcaagac renkte mobilyalar alin cunku bu renkler evi daha ferah ve genis gosteriyor.
benim mobilyalarim kahverengi ama degistirmek istiyorum...
ayrica acik renkli mobilyalar tozu neredeyse hic gostermiyor ama kahverengide surekli elinde bezlee geziyorsun resmen kötükedihüso

Back
X