- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
-
- Konu Sahibi z e y n o m
Keske bunlari hamile kalmadan once dusunseydiniz..Madem bakiciya sicak bakmiyorsunuz, kv yakin bir yerden ev alsaydiniz..
Sizi anlamaya calisiyorum cunku kucucuk bir bebegi ben bakıcıya emanet edemezdim net! Ancak soyle olur evin tum odalarina kamera koyardim.Tuvalet haric her yere..Yoksa guvenemem..
kv ile ayni sokakta oturdum 4 sene.. zaten cocuk icin tasindim daha guzel bir okulda egitim alsin daha iyi insanlarn oldugu bir cevrede yetissin sokakta dgl site icerisinde park icerisinde buyusun diyekendim.icin degil tamamen çocuk icin yaptık hayirlisi artikk
Evet bakicida olsa oyle olacak yani disaridan herhangi biri degilde me bileyim bu sektörden yani sirketlerden bulup referanslı ve heryerde kamera olacak sekilde.. bunun da sebebi bakiciya guvenemem durumu elbette ama bu simariklik gbi dglde hani braz daha buyuk bir cocuk olsa derdini anlatır konuşur anlarsın. . Küçücük bebeğin derdinide anlayamazsn kiSizi anlamaya calisiyorum cunku kucucuk bir bebegi ben bakıcıya emanet edemezdim net! Ancak soyle olur evin tum odalarina kamera koyardim.Tuvalet haric her yere..Yoksa guvenemem..
Ne münasebet neden simariklik olsun? Ben kedimi bile kardesimden başkasına emanet edip tatile gitmem!! Referansli bir bakici ve her yere kamera..Bir zamsn sonra birbirinize alisirsiniz da zaten..Umarim iyi olur hersey sizin icin..Evet bakicida olsa oyle olacak yani disaridan herhangi biri degilde me bileyim bu sektörden yani sirketlerden bulup referanslı ve heryerde kamera olacak sekilde.. bunun da sebebi bakiciya guvenemem durumu elbette ama bu simariklik gbi dglde hani braz daha buyuk bir cocuk olsa derdini anlatır konuşur anlarsın. . Küçücük bebeğin derdinide anlayamazsn ki
Cok tesekkur ederim umarim her sey cok guzel olurNe münasebet neden simariklik olsun? Ben kedimi bile kardesimden başkasına emanet edip tatile gitmem!! Referansli bir bakici ve her yere kamera..Bir zamsn sonra birbirinize alisirsiniz da zaten..Umarim iyi olur hersey sizin icin..
Yok hayir..Ozel sektor de çalışıyorum isyeerim sadece dogumdan once 2 dogumdan sonra 2 ayi veriyor ben olabldgnce kalip son ana kadar calisacgm ..o 6 aylik surec var ya ona bırakmıyor kmse kullanamadi herkes bebegi 4 aylikken geldi.. cok net sekilde soyluyor 10*11 ay sensiz oluyorsa o saattrn sonra gelmene gerek yok diyeMaddi sebeplerle mi ücretsiz izinden faydalanamıyorsunuz?
Ozel.sektor de boyle bir zorunluluk yok diye biliyorum kamu devlet dairesi kosulsuz izin veriyor zaten ama ozel sektor kalibina uyduruyor bir şekildeİşveren ücretsiz izni kullandırmak zorunda değil mi?
Alıntı:
Ücretsiz doğum iznini de belirleyen işçinin kendisidir. İş Kanunu tarafından verilmiş bir hak olduğu için bu iznin kullanımında işverenin onayı aranmaz
Ozel.sektor de boyle bir zorunluluk yok diye biliyorum kamu devlet dairesi kosulsuz izin veriyor zaten ama ozel sektor kalibina uyduruyor bir şekilde
Avukat tanıdığım var bunu soracağım. . Isyeri ile ters dusmek.istemedgm için hic üzerine düşmedim aslinda diger arkdslarda hc kullanmadan geldikleri içn. .Valla bende özel sektördeyim. Sayısız arkadaşım hamile kaldı. Çatır çatır kullandılar. Dilekçe vermeleri yetti.
Ben avukat değilim ama avukat bir arkadaşıma sormuştum hamile kaldığımda. İşveren inisiyatifinde değildir, mecburdur dedi.
Belki sizde birine sorabilirsiniz. En azından haklı fesih yapıp kıdem tazminatı alırsınız. O da sizi bir süre idare eder.
Dediğim gibi avukat değilim, bilmiyor olabilirim
Bu çok mantıklı değil mi...bakıcıya vereceginiz ücreti annenizin primine vererek hem cocugunuza anneannesi bakar hem de anneniz emekli olur. Zaten bakıcıya sonuç olarak bir ücret verilecek...bunu annenizin primine yatırmak bir taşla iki kuş. Kv. kp. Aynı evde 3-4 yıl evi tu kontrolünü kaybedersiniz bence.Annem calisiyor ve emekliligine 5 sene var ... esimde annenin emeiligini disardan ode o zaman diyor yahu onu ödesem maasimi oraya baglamam gerek o zaman niye calisayim kisanirim haklisiniz..
Bakıcı bulurum. Kesin bilgi yayalım.Merhaba Guzel Hatunlar
Ilk defa konu açıyorum umarim dogru yere acmisimdir
Danismak istedigim fikir almak istedigim bir durum var kisacasi siz olsaniz ne yapardiniz ?
20 haftalik hamileyimm nasipse Temmuz sonu bebegimi kucağıma alacağım hayirlisi ile Rabbim nasip ederse tabi..
Esimde bende calisiyoruz, calisabildgm son ana kadar çalışıp tum iznimi doğumdan sonraya birakmak istiyorum bebegim ile daha fazla vakit gecirmek icin fakat oyle bile olsa melegim 4'5 aylikken yani Aralik ayin da ise donmem gerek..maalesef 6 ay ucretsiz izinden yararlanamiyorum. Konuyu azcok anlamissinizdir konu bebegime kim bakacak.. Kayinvalidemi düşündük hep fakat soyle bir sorun oldu tasindik yani gidip gelebileceği bir mesafe degil her gun kv yi alip birakmak ya da bebegi goturup getirmek zorundayız
Esim soyle bir teklif sundu her gun o kadar yol çekilmez bebege de bana da yazik günah 1-2 gun okey ama haftanin 5 gunu olacak is degil diye (bir nevi hakli) annemler bize gelsin o zaman bizde kalsinlar dedi kv ve kp..bu kalma uzun süreli bir kalma bebeğin kres cagina gelmesi gbi.. ya da calisma dedi.
Bu devir de tek kisi zor ..ev kendimizin ama her ay odedgmz 2000tl civarı bir kredi var..esim 4bin maas alıyor benim ki ondan biraz daha fazla benim isi brakmam demek ayda 2bin tl ile gecinmemiz demekkredimiz 18 ay sonra bitiyor. .
Kayinvalide ile uzun vadede yaklasik2-3sene bir durma dusunceside beni korkutuyor yani nasil olur bilmiyorum acikcasi kayinpeder falan.. Bakici zaten guvenemem herhalde 4 aylik bir sabiyi bırakmaya
Isyeri kararını bildir doğuma gitmeden dedi isten cikacaksan ona gore birini bulalim diye yani cok karisigim
Siz olsaniz tercihiniz ne olurdu
Okuyan herkesten Allah razi olsn
Avukat tanıdığım var bunu soracağım. . Isyeri ile ters dusmek.istemedgm için hic üzerine düşmedim aslinda diger arkdslarda hc kullanmadan geldikleri içn. .
Arastiracagm bunu cok tesekkur ederim
Süpermiş hangi şehir bu?Isyernde arkdsm bebegini brakti suan 1700 tl bakici parası veriyor..sabah 9 aksam 5 bakiyor