- 16 Nisan 2020
- 2.464
- 5.227
-
- Konu Sahibi z e y n o m
Merhaba Guzel Hatunlar
Ilk defa konu açıyorum umarim dogru yere acmisimdir
Danismak istedigim fikir almak istedigim bir durum var kisacasi siz olsaniz ne yapardiniz ?
20 haftalik hamileyimm nasipse Temmuz sonu bebegimi kucağıma alacağım hayirlisi ile Rabbim nasip ederse tabi..
Esimde bende calisiyoruz, calisabildgm son ana kadar çalışıp tum iznimi doğumdan sonraya birakmak istiyorum bebegim ile daha fazla vakit gecirmek icin fakat oyle bile olsa melegim 4'5 aylikken yani Aralik ayin da ise donmem gerek..maalesef 6 ay ucretsiz izinden yararlanamiyorum. Konuyu azcok anlamissinizdir konu bebegime kim bakacak.. Kayinvalidemi düşündük hep fakat soyle bir sorun oldu tasindik yani gidip gelebileceği bir mesafe degil her gun kv yi alip birakmak ya da bebegi goturup getirmek zorundayız
Esim soyle bir teklif sundu her gun o kadar yol çekilmez bebege de bana da yazik günah 1-2 gun okey ama haftanin 5 gunu olacak is degil diye (bir nevi hakli) annemler bize gelsin o zaman bizde kalsinlar dedi kv ve kp..bu kalma uzun süreli bir kalma bebeğin kres cagina gelmesi gbi.. ya da calisma dedi.
Bu devir de tek kisi zor ..ev kendimizin ama her ay odedgmz 2000tl civarı bir kredi var..esim 4bin maas alıyor benim ki ondan biraz daha fazla benim isi brakmam demek ayda 2bin tl ile gecinmemiz demekkredimiz 18 ay sonra bitiyor. .
Kayinvalide ile uzun vadede yaklasik2-3sene bir durma dusunceside beni korkutuyor yani nasil olur bilmiyorum acikcasi kayinpeder falan.. Bakici zaten guvenemem herhalde 4 aylik bir sabiyi bırakmaya
Isyeri kararını bildir doğuma gitmeden dedi isten cikacaksan ona gore birini bulalim diye yani cok karisigim
Siz olsaniz tercihiniz ne olurdu
Okuyan herkesten Allah razi olsn
Ev ev üstüne olmaz. Kayınvalidemle aynı evde yaşamaya dayanamazdım. Ama işten o kadar uzun süre uzak kalmaya da hiç dayanamazdım. Depresyona girerdim. En iyisi bakıcı. Ya da her gün bebeği götürüp getirmek.Merhaba Guzel Hatunlar
Danismak istedigim fikir almak istedigim bir durum var kisacasi siz olsaniz ne yapardiniz ?
20 haftalik hamileyimm nasipse Temmuz sonu bebegimi kucağıma alacağım hayirlisi ile Rabbim nasip ederse tabi..
Esimde bende calisiyoruz, calisabildgm son ana kadar çalışıp tum iznimi doğumdan sonraya birakmak istiyorum bebegim ile daha fazla vakit gecirmek icin fakat oyle bile olsa melegim 4'5 aylikken yani Aralik ayin da ise donmem gerek..maalesef 6 ay ucretsiz izinden yararlanamiyorum. Konuyu azcok anlamissinizdir konu bebegime kim bakacak.. Kayinvalidemi düşündük hep fakat soyle bir sorun oldu tasindik yani gidip gelebileceği bir mesafe degil her gun kv yi alip birakmak ya da bebegi goturup getirmek zorundayız
Esim soyle bir teklif sundu her gun o kadar yol çekilmez bebege de bana da yazik günah 1-2 gun okey ama haftanin 5 gunu olacak is degil diye (bir nevi hakli) annemler bize gelsin o zaman bizde kalsinlar dedi kv ve kp..bu kalma uzun süreli bir kalma bebeğin kres cagina gelmesi gbi.. ya da calisma dedi.
Bu devir de tek kisi zor ..ev kendimizin ama her ay odedgmz 2000tl civarı bir kredi var..esim 4bin maas alıyor benim ki ondan biraz daha fazla benim isi brakmam demek ayda 2bin tl ile gecinmemiz demekkredimiz 18 ay sonra bitiyor. .
Kayinvalide ile uzun vadede yaklasik2-3sene bir durma dusunceside beni korkutuyor yani nasil olur bilmiyorum acikcasi kayinpeder falan.. Bakici zaten guvenemem herhalde 4 aylik bir sabiyi bırakmaya
Isyeri kararını bildir doğuma gitmeden dedi isten cikacaksan ona gore birini bulalim diye yani cok karisigim
Bakıcıya ne kadar ödeniyor bilmiyorum ama o fiyatı bakıcıya vereceğinize kv kpde ev tütün yakinlarda madem kirasını siz ödeyin ben bakıcıya birakmazdim babaanne daha iyiMerhaba Guzel Hatunlar
Ozel sektor calstgm yer ve uzmanım yani tum is benden dönüyor adamlar hakli olarak 10-11ay olmayacaksin sonrasinda da olmanin bir anlami yok diyor onlarda kendilerin gore hakli snucta kamu değil burası ozel..ve ozel sektorde firmanin insiyatifinde olan bir sey ücretsiz izin.. 4 ay hakki zatenn veriyor diger 6 ayı vermiyor ..Bir de büyüklerin açısından bakmak lazım. Çocuk bakan annelere kayınvalidelere saygım sonsuz biz genç yaşlarımızda nasıl bakarız diye düşünürken sırf oğlumun kızımın maddi durumu bozulmasın hayat standardı düşmesin diye torun bakıyorlar. Sanırım ben gelinle aynı eve taşınmayı istemezdim. Sizin kayınvalideniz istiyor mu ya da belki çocuk ayaklanınca peşinden koşamayacak ben bakamıyorum diyecek. Doğmadan herkes bakarım diyor da sonrasında bakamam derse ne yapacaksınız? Ben olsam ücretsiz izne çıkmak için şirketi zorlarım yasal hakkınızı nasıl vermiyorlar anlamadım.
Isyernde arkdsm bebegini brakti suan 1700 tl bakici parası veriyor..sabah 9 aksam 5 bakiyorBakıcıya ne kadar ödeniyor bilmiyorum ama o fiyatı bakıcıya vereceğinize kv kpde ev tütün yakinlarda madem kirasını siz ödeyin ben bakıcıya birakmazdim babaanne daha iyi
Kv nin bulunduğu yer oturulacak ozellikle cocuk buyutulecek bir yer değildi? ?? Evliliği dinamitler ile alakasi yoktu zira esimle 13 senedir beraberiz ve 5 senelik evliyiz dinamitlemek gbi bir sey dusunmedkNeden kayınvalideye yakın ev almadınız??
Evliliğinizi dinamitlemek daha mı cazip geldi. Ayrıca ne kadar uzak, neden hergün bırakıp alamıyormuş eşiniz? Şu tabloda bi tek kendi totosunun rahatını düşünüyor sanki.
Aslinda 1yasina kadar isyerinden izin alabilirim ücretsiz vs diye düşünmüştüm ama maalesef bu seçenek iptal oldu..Iyi de evi alirken cocugumuz olursa kim bakar demediniz mi?
Anladim, gelirlerse bebek acisindan iyi olur.Aslinda 1yasina kadar isyerinden izin alabilirim ücretsiz vs diye düşünmüştüm ama maalesef bu seçenek iptal oldu..
Bakalim hayırlısı bugun konusacagz kayinvalidemlerle bizim o tarafa gecmelerni onerecegz suan oturduklari yer ilebenim evim arasinda cok fark var lakin kira veya satin alma olursa bir sekilde yardimci olacagz ...
Keske bunlari hamile kalmadan once dusunseydiniz..Madem bakiciya sicak bakmiyorsunuz, kv yakin bir yerden ev alsaydiniz..Evi daha yeni aldik tum esyalarmi bu evime gore değiştim 1 sene olmadi...nasil birdaha tasinayim ki arkadasm
Tasinmayi da kabul etmezlerse bir yaşamayı sunacağım en azindan 1-1.5 yasina kadar..yani bi 6-7ay ... biz aslinda tamamen bebek icin tasindik yani eğitimi daha iyo bir yerde olsun sokağa daha rahat cikablsin diye cnku kv nin yasadgi yer buna uygun değildi 5 senedir evliyiz zaten 4sene byunca ayni sokakta oturduk son 1 senedir yeni evimizdyz ve bebek tasindiktan 3-4ay sonra oldu ..Anladim, gelirlerse bebek acisindan iyi olur.