SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ ?

Yani bakış açıları farklı olabiliyor tabi ki, ben bebeğim olduğunda 1 yıl yanında olabilmeyi planlıyorum. Bizim de kira var sizin kredi gibi. İşsizlik maaşı alırım 10 ay tazminatta idare eder bir süre... Bebeğin yanında olurum diyorum.

Ama çalışacak da olsam Bi yardımcı almak en en en mantıklısı. Döngülerde bile sudan sebep sinirli olabiliyoruz, yeri geliyor anneme kızıyorum. Bunları düşününce gerek yok diyorum. Hem çocuk büyütmüş insanlar ayaklarını uzatıp rahat edecek yaşta eğer imkanlar el veriyorsa sevmeye gelsinler yani

Aynı durumu ben de yaşadım.

Aldık yanımıza getirdik kpeder,kvalide, 19 yaşındaki kaynım hepberaber durduk(bizimki 4 aylık bir süreçti ama)
Çok şükür bir sıkıntı olmadı

Bakıcıya teslim edemezdim sanırım

Kayın ailenizle aranız iyiyse olabilir neden olmasın

Benim ki kreş yaşı ama .. yani helalinden bir 3sene

Cok tebrikler saglikla gelsin kuzu.
Bakicidansa ananne babanne bakabiliyorsa elbette kulaga daha cazip geliyor ama ayni ev icinde olmasi zor olmaz mi? Bu durum iliskinizi yipratir mi? Yerinizde olsam evimi kiraya verir kv ye yurume mesafesi yakinlikta bi eve kiralik gecerdim. Ev ev ustunde olmaz diye dusunuyorum. Ne siz ne de o insanlar rahat edeemz pek.

6 ay tas olsa kv ve kp ye dayanin, hayatiniz kolaylasir. Sabredin. sonra onlarin gozetiminde bakici ile baslayip ayrisin birbirinizden . Hem ise ilk dondugunuzde gozunuz arkada kalmaz hem de bakici kolay alistirilir.
Ayni surecten gecmis, 8 haftalik bebeyi evde birakip ise donmek zorunda kalmis, 6 aylikken ise yardim edebilecek kimsem olmadigindan krese yollamis bir anneyim.(0-2 kresler de var uzulmeyin hoca basina max 2 bebek dusuyor uzulmeyin.) Uygun bakiciyi cok sonra bulmustuk

Maddi olarak bende calistgm surece sorn yok cnku tek bir odememiz var o da kredi,kalan normal her ailenon gideri olan şeyler. . Evet 3 sene gerçekten uzun bir süreç

3 sene uzun bi süreç ama daha kısa neden olmasın? mesela 3 sene boyunca kv ye bırakmak yerine 1 yaşına girene kadar kv bakabilir ve sizde kalabilir. biraz daha tahammül edilebilir bi süre en azından.
ben de 4 aylık bir bebeğin bakıcıya bırakılmasına gönlü razı gelmeyenlerdenim maalesef.
ama dediğim gibi 3 sene de uzun.
1 yaşından sonra kreşler de alıyor. bu da bi seçenek.. açıkçası kreşler bakıcılardan daha güvenli geliyor bana..

Biraz disinizi sikacaksiniz,bir bakici bulun 6 aylik olana kadar kv ile baksin sonra kv evine gonderirsiniz,2 yasina gelincede kres ,sonucta calismamak cozum degil,bebek olmus bir kere

Bend sabah 8 den aksam 6 ya kadar gormem zaten ne olacak ki diyorum sonra kendone gel x olacak is mi snnde bir hayatın var diyorum calismiyor olmak gercekten zorlar kredimiz olduğu icin ..iki ucu b... deynek
En azindan krediniz bitene kadar idare edin. Sadece aksam birkac saat birlikte gecireceksiniz oyle düşünün. Ve normalde nasilsiniz bilmiyorum ama simdiden kendinizi biraz genis, vurdumduymaz olmaya alıştırın ki ufak seylerden caniniz sikilmasin. O da bebeğinize bakacak , onu koruyup kollayacak. Basinizin ustunde tasisaniz yeridir.

Benim arkadaşımın aynı evde kayınvalidesi bakıyor. ' Sordum zor olmuyor mu?' diye, anne kız gibiyiz dedi. Istisna bir kayinvalide durumu da olabilir tabi..

Yani o kadar plansız iş yapmışsınız ki. Madem kayınvalideye baktırmak niyetindesiniz neden ondan o kadar uzakta ev satın aldınız? İşten çıkamıyorsunuz daha bitmemiş kredi var, keşke gebeliği erteleseydiniz. Kayınvalideniz bakmak istiyor mu konuştunuz mu onunla? Aynı evde yaşanmaz bu fikri unutun derim. Hem insanların düzeni yerle bir olacak hem ev ev üstüne olmaz. Bakıcı fikrini düşünün. Başka çareniz yok. Tabi ona da para dökeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…