SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ ?

z e y n o m

👼🏼🐶
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2020
2.295
4.402
Merhaba Guzel Hatunlar
Ilk defa konu açıyorum umarim dogru yere acmisimdir

Danismak istedigim fikir almak istedigim bir durum var kisacasi siz olsaniz ne yapardiniz ?
20 haftalik hamileyimm nasipse Temmuz sonu bebegimi kucağıma alacağım hayirlisi ile Rabbim nasip ederse tabi..
Esimde bende calisiyoruz, calisabildgm son ana kadar çalışıp tum iznimi doğumdan sonraya birakmak istiyorum bebegim ile daha fazla vakit gecirmek icin fakat oyle bile olsa melegim 4'5 aylikken yani Aralik ayin da ise donmem gerek..maalesef 6 ay ucretsiz izinden yararlanamiyorum. Konuyu azcok anlamissinizdir konu bebegime kim bakacak.. Kayinvalidemi düşündük hep fakat soyle bir sorun oldu tasindik yani gidip gelebileceği bir mesafe degil her gun kv yi alip birakmak ya da bebegi goturup getirmek zorundayız
Esim soyle bir teklif sundu her gun o kadar yol çekilmez bebege de bana da yazik günah 1-2 gun okey ama haftanin 5 gunu olacak is degil diye (bir nevi hakli) annemler bize gelsin o zaman bizde kalsinlar dedi kv ve kp..bu kalma uzun süreli bir kalma bebeğin kres cagina gelmesi gbi.. ya da calisma dedi.
Bu devir de tek kisi zor ..ev kendimizin ama her ay odedgmz 2000tl civarı bir kredi var..esim 4bin maas alıyor benim ki ondan biraz daha fazla benim isi brakmam demek ayda 2bin tl ile gecinmemiz demek kredimiz 18 ay sonra bitiyor. .
Kayinvalide ile uzun vadede yaklasik2-3sene bir durma dusunceside beni korkutuyor yani nasil olur bilmiyorum acikcasi kayinpeder falan.. Bakici zaten guvenemem herhalde 4 aylik bir sabiyi bırakmaya
Isyeri kararını bildir doğuma gitmeden dedi isten cikacaksan ona gore birini bulalim diye yani cok karisigim

Siz olsaniz tercihiniz ne olurdu

Okuyan herkesten Allah razi olsn

Zor gerçekten.. kv yakin bir yere taşınma fikriniz var mi? Ayni ev cok zor
Maalesef oturdugumuz evi yeni aldik daha 1 sene olmadi..yani satmak gbi bir dusuncemiz yok.. kayinvalideye ev bulalim desek onun evin degeri ile benim bulundugum semtte ayni fiyatta ev imkansiz

4 aylik bebegi bakiciya birak diyorsunuz yani
Annelerimizin eskiden hep 40 gün izni varmış. Mecbur bakıcıya bırakıldık bi kısmımız

Zaten siz başında durmadıktan sonra ha bakıcı ha babaanne çok fark etmiyordur bence
Aynı evde yaşamak bakıcıdan daha zorlu geçer bence
Bakıcı en azından evine gidecek siz de kendi başınıza kalacaksınız

Neden bakıcı istemiyorsunuz? Benim neredeyse bütün arkadaşlarım 3-4 aylık bebeklerine bakıcı tutup işe döndü. Çevreye şimdiden sormaya başlayın iyi bir bakıcı bulmak için. Kayınvalideniz haftada 2 gün gelip her şey yolundamı diye bakar eğer içinize sinmiyorsa.

Bir nevi haklısınız. . Ama ne bileyim bakıcı fikri hep soguk gelmistir bana hc tanimadgm birine bir can emanet etmek sanirim bunu biraz düşünüp bu fikre kendimi alistirmalym aksi halde 3 sene cokkk uzun bir sure..

canım bencede bakıcı bulabilirsin baya profesyonel olanlar var bu konuda maddi durum yeterliyse tabi aynı evde yaşamak bir kaç ay olsa neysede 2 3 yıl diyorsun... çok zor
Maddi olarak bende calistgm surece sorn yok cnku tek bir odememiz var o da kredi,kalan normal her ailenon gideri olan şeyler. . Evet 3 sene gerçekten uzun bir süreç

Bulundgm semte yeni tasindim ve tanımadgm birine bir can emanet etmek biraz soguk geliyor sacma sapan bakıcı haberlerni de okuyunca ...

Kendi anneniz gelsin uygunsa. Ben olsam 4. 5 yıl kendi annemde olsa başkasıyla yaşayamazdım. Bakıcı tutun bence . Bakıcıya güvenemem lafı çok büyük bir lüks bence. Ya çalışmayacaksınız ya da kayinvalidenizle en az 4 sene beraber yaşayacaksınız. O arada hazır bakan varken 2.yide yapalım derseniz

Annem calisiyor ve emekliligine 5 sene var ... esimde annenin emeiligini disardan ode o zaman diyor yahu onu ödesem maasimi oraya baglamam gerek o zaman niye calisayim ki sanirim haklisiniz..

Insanlara gel demek kolay git demek zordur. Siz hafta ici gidip kvde de kalsanız. Boylece istediginiz zaman kacma sansiniz olur. Gerci her halikarda ev ev ustune olmaz. Isinizi birakmayin ama maddi sikinti sizi daha cok zorlar o kesin. Bazi hedeflere ulasmak icin biraz sikinti cekmek gerekiyor. Kv bebeginize iyi bakacaksa bir sure birbirinize katlanacaksiniz yapacak bir sey yok. Zaten calisiyormussunuz gun içinde cok görmezsiniz. Hem belli mi olur belki sorunsuz atlatirsiniz bu donemi. Ayrica neden 4,5 sene ki? Bildigim kadariyla 24 aylik kabul eden kresler var

Bend sabah 8 den aksam 6 ya kadar gormem zaten ne olacak ki diyorum sonra kendone gel x olacak is mi snnde bir hayatın var diyorum calismiyor olmak gercekten zorlar kredimiz olduğu icin ..iki ucu b... deynek

Bakıcı için güvenilir şirketler var onlarla görüşün referanslı insanları yönlendiriyorlar, eve bir de kamera koyarsınız tabi yardımcı hanıma sözleşmesinde belirterek. Kayınvalide ile ne kadar iyi olursanız olun kırılıp tolere edilemiyor.

Bulundgm semte yeni tasindim ve tanımadgm birine bir can emanet etmek biraz soguk geliyor sacma sapan bakıcı haberlerni de okuyunca ...

Valla benim bu forumdan ve çevremden gördüğüm kadarıyla kayınvalideler de pek şahane bakmıyor. Hem yaş olarak kaldıramıyorlar hem de kuşak farkı nedeniyle kayınvalidelerin yetiştirme tarzları gelinlerde gerginlik yapıyor. Salona kamera koyarsınız. Zaten süt izniniz de olacak. İzinleri birleştirince haftada bir gün evdesiniz. Haftanın bir günü de kayınvalide gelip bakıcının başında durur. Şansınıza iyi bir bakıcıya da denk gelirseniz sıkıntı olmaz. Olumlu düşünün.

Evet oyle olacak gbi görünüyor ancak sirket aracılığı ile olur sanirim
. Kv ile aramiz iyi ama iyiden kotu olmak istemem snucta herkesin kurulu bir duzeni var ev ev ustune olmaz ki..calismamayida goze alamiyorum daha iyi bir hayat yasamak varken daha standart ya da daha limitli bir hayat neden yasayayim diyorum ki bir de bebek... o esimden kalan 2000 kime neye yetecekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…