siz olsanız ne karar verirdiniz !!!

ameron

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
647
171
34
Merhaba bayanlar ; öncelikle kandilimiz mübarek olsun ...
allah nasip ederse 20 gün sonra falan yavrumu kucağıma alacağım ... haftalık kontrollerim yapılıyor ... hamileliğim başladığından bu yana normal doğum istiyordum ben ...Son kontrolümde doktorum bebeğimin baş çapının büyük olduğunu ve bebeğimin iri bi bebek olduğunu normal doğumun zor göründüğünü söyledi .. ( baş çapı 10.2 kilosu 3550 gr dı son kontrolde ) biraz daha kilo alacağını baş çapının biraz daha büyüyeceğini söyledi ... doğum kanalında sıkışabilir oksijensiz kalabilir vakumla cekmemiz gerekebilir ... allah korusun bebeğin özürlü doğabilir o yüzden sezeryan doğum yapmalısın dedi ....ama çevrem o kadar aklımı karıştırdılar ki başka bi doktora da görün falan diye .... korkuyorum da yavruma bişey olacak diye .... siz olsanız ne yapardınız başka bi doktora gidermiydiniz yoksa kendi doktorunuza sonsuz güvenip inanır mıydınız .... sezeryan doğum yapanlar sonra toparlanmanız kolay oldu mu birde akıl verin bana nolur ...

sizinde kandiliniz mübarek olsun...
bence doktorunuzu dinleyin..Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah...

Ben olsam doktoruma güvenirdim. Kimsenin aklını karıştırmasına izin verme. Hayırlı doğumlar dilerim

bir hafta var deseydin evet başka bir doktora git derdim ama 20 gün 4ün üstünde doğabilir evladın o yüzden doktorunu dinlemeni tavsiye ederim..bu arada Rabbim sağ salim evladına kavuştursun.

Doktorunuzu dinleyin, hurafelere kulak asmayın... Normal doğum diye diretilmesi çok anlamsız.

Doktorunuza guveniyorsaniz onu dinlemelisiniz riske atmaya gerek yok . ablam iki cocugunu da sezeryanla dogurdu hastaneden ciktiktan sonra evde ayaktaydi . bende normal istiyorum ama doktorum sezeryan derse ona inanirim guvenirim benden daha iyi bilemez

Bebeginin özurlu olmasina neden olursan kendini hic affedemezsin bence canim doktorunu dinle derim

OTE="zelibon, post: 41205782, member: 629208"]sizinde kandiliniz mübarek olsun...
bence doktorunuzu dinleyin..Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah...[/QUOTE]

amin canım inşallah doktora güveniyorum ama aklımı karıştırdı insanlar

bir hafta var deseydin evet başka bir doktora git derdim ama 20 gün 4ün üstünde doğabilir evladın o yüzden doktorunu dinlemeni tavsiye ederim..bu arada Rabbim sağ salim evladına kavuştursun.

doktorumda aynı şeyi söyledi ... baş çapıda biraz daha büyür dedi ... eşimin akrabaları biraz aklımu karıştırdı

ne güzel inşallah ablan gibi olurum :)

Hepimiz gibi bende normal doğum istiyorum şimdilik herşey normal sadece bebiş ters ama döner dedi doktor dönmezse yada başka bşr sebepten doktor sezeryan derse tereddüt bile etmem bildiğim kadarıyla doğum anında ki o stresi bebekte yaşıyor çünkü önceliğimiz bebeklerimiz :)

Allhım hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş

Seninde kandilin mübarek olsun canim.
Oncelikle ben sezeryan yaptim kendim isteyerek hatta erken dogum oldu bebismi kuveze aldilar ameliyati aksam 10 civari yaptilar ertesi gun oglen yurumeye basladim.
Aksam uzeride hastaneden ciktim yuruyerek.
Ve 12 gun boynca yatmaksizin hastanye gttim geldim bebegm kuvezde oldugu icin allaha skur hcde bi sorun yasamadm ilk 1 hafta tbikide acisi oluyo oturup kalkarken yatarken ama ondan snra hc bi prblemm olmadi zorlugu 1 hafta sadece ben onu bile yasamadm yani bebegn tehlikdeyse kesnlkkle sezrryan ol tehlikeyi goze alma

işte sırf bu tür arada kalmaları yaşamamak için illa normal olacak diye şartlamıyorum kendimi. son haftalara kadar her iki doğum şekline de açığım ondan sonrası kader kısmet. soruna gelince de canım ben de bu kadar az zaman kalmışken hiç kafamı karıştırmayıp doktorumu dinlerdim. hayırlı doğumlar dilerim.

Ben olsam baska doktorada gorunurdum oda ayni seyi soyluyorsa sezeryan olurdum ama ikiside farkli konusuyorsa bide 3uncu doktora gorunp onun dedigine gore karar verirdim basit syler degl bnlar allah korusun.

Bebeğini tehlikeye atma, doktorunu dinle. Akrabalarını takma, özürlü bir çoçuğun olursa kimse bakmaz, yalnız kalırsın sonrada sizin dedikonunuzu yapmaya devam ederler. Boşver çoçuğunu düşün sadece

Bebeğin sezaryen olmazsa neden özürlü olacağını anlamadım ben. Bebeklerin kafatası kemikleri parçalı olup kanaldan rahat geçebilmeleri için üstüste binerler, sonradan kemikleşirler, bunu araştırabilirsin. Kilosuna gelince 4 kilo ile normal doğum yapan yığınla insan var ki yakında ben de onlardan biri olacağım sanırım. Doktorunun diğer yaptırdığı doğumlara bak lütfen, herkesi son anda sezaryene mi götürüyor yoksa çoğunlukla normal doğum mu yaptırıyor. Doktorlarımız ne yazık ki artık normal doğum yaptırmaya yanaşmıyorlar, günü-saati belli değil, ne kadar süreceği belli değil, sezaryen gibi hooop diye çıkmıyor bebek. Eğer doktorun gerçekten normal doğum yanlısı ise dediğini yap ve sezaryen ol, yok hep sezaryen yaptırıyorsa normal doğum yanlısı bir doktora git onunla bu konuyu paylaş fikrini al.
En azından ben olsam böyle yapardım. Nitekim 34. haftamda bu nedenle doktorumu değiştirdim.

Cnm ne yaptin hangi dogum şeklini sectin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…