• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız hangisine başvurursunuz? (ABD/Avustralya/Yeni Zelanda)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
Merhabalar
Ben şu an İtalyada yüksek lisans yapıyorum ve bugün okulumuzun anlaşma yaptığı bazı okulları öğrendim
Yeterliliğini sağlayabildiğim ülkeler bunlar ve değişim öğrencisi olarak 1 sene orada kalabilme şansım var (Umarım)
Bazı diğer ülkeler de var Çin, Tayland gibi ama onları düşünmüyorum.

Siz olsanız hangisiniz tercih ederdiniz?
Ben ABD dışındakiler hakkında fazla bilgi sahibi değilim

Birden fazla başvurma şansım var mı emin olamıyorum o yüzden daha kabul edilirliğimin yüksek olduğu bir okul/ülkeye başvurmak niyetindeyim :)
Yaşayan, yaşamış olan veya sadece fikir belirtmek isteyen olursa çok memnun olurum :KK73:

Son düzenleme:
Ben londrada yaşıyorum..Buradan genelde yeni zelanda yada avustralyaya gidenler çok...Avustralya yı tavsiye etmem çok kozmopolit ve suç işsizlik oranı artmış son zamanlarda.Yeni zelandada hayatının geri kalanını geçirme durumun söz konusu olabilir.Amerikada bir yabancı düşmanlığı hasıl oldu iyice..Geçtiğimiz ay kongreye gittiğimizde bunu bizzat yaşadım...umarım yeterli olur

Ben olsam Çin yada Tayland’ı seçerdim ama onları düşünmüyorum demişsiniz. :KK6:

Ama diğer seçeneklerden ABD diyorum.

Ben londrada yaşıyorum..Buradan genelde yeni zelanda yada avustralyaya gidenler çok...Avustralya yı tavsiye etmem çok kozmopolit ve suç işsizlik oranı artmış son zamanlarda.Yeni zelandada hayatının geri kalanını geçirme durumun söz konusu olabilir.Amerikada bir yabancı düşmanlığı hasıl oldu iyice..Geçtiğimiz ay kongreye gittiğimizde bunu bizzat yaşadım...umarım yeterli olur

Yeni Zelanda zaten refah seviyesinde en üstlerde yer alıyor, ikinci sırada olabilir hatta
Evet teşekkür ederim yorumunuz için :)

Bolumunuz ne?
Her bolum icin iyi egitim veren universiteler degisiyor. Ona gore dusunun.

Psikoloji ise sanirim en uygunu ABD.
Kimya deseydiniz Almanya derdim mesela.
Mimarlik icin Italya.

Kanada varmi bu sehirlerin disinda? varsa tavsiye ederim (ben Kanada da yasiyorum ondan)birde hedefin nedir bu noktada,ulke secmende hedefin cok cok onemli;eger sadece okuyup okul sonrasi ulkeden ayrilicaksan Amerika derim (international gecerliligi olan okul sayisi cok fazla),oturum alip yasamini devam etmek istersen Yeni Zelanda derim (dunyanin en guvenli,yasanilabileck en kaliteli ulkelerde her zaman basi gecer egitim sistemide cok populerdir son zamanlarda) Avusturya hakkinda pek bir bilgim yok ama son zamanlarda issizligin ekonominin kotu gittigini okumustum

Psikoloji ise sanirim en uygunu ABD.
Kimya deseydiniz Almanya derdim mesela.
Mimarlik icin Italya.

Amerika konusundaki tek korkum bir kriz durumu oluşması
Geçen aylarda yaşanmıştı...
Onun dışında haklısınız

Kanada varmi bu sehirlerin disinda? varsa tavsiye ederim (ben Kanada da yasiyorum ondan)birde hedefin nedir bu noktada,ulke secmende hedefin cok cok onemli;eger sadece okuyup okul sonrasi ulkeden ayrilicaksan Amerika derim (international gecerliligi olan okul sayisi cok fazla),oturum alip yasamini devam etmek istersen Yeni Zelanda derim (dunyanin en guvenli,yasanilabileck en kaliteli ulkelerde her zaman basi gecer egitim sistemide cok populerdir son zamanlarda) Avusturya hakkinda pek bir bilgim yok ama son zamanlarda issizligin ekonominin kotu gittigini okumustum

Kanada vardı ancak Kanadadaki okul TOEFL writingde 25 koşulu koymuş
Maalesef benim writing kısmı en düşüktü 23te kaldığı için ona başvuramıyorum
Ben geri dönmek istiyorum açıkçası ama şu Yeni Zelandaya bir bakayım madem bu kadar güzel ve refah bir ülke ise geçici bile olsa yaşamak bir şans olsa gerek :)

Amerika konusundaki tek korkum bir kriz durumu oluşması
Geçen aylarda yaşanmıştı...
Onun dışında haklısınız
Kanada olayi kotu olmus ama kismet daha da hayirlisi olucakmis demekki...Yeni Zelanda kesinlikle dusunmelisin derim yemyesil,ferah cok guzel bir ulkedir hatta kuzulariyla meshurdur :) hakkinda hayirlisi olsun insallah

Kanada vardı ancak Kanadadaki okul TOEFL writingde 25 koşulu koymuş
Maalesef benim writing kısmı en düşüktü 23te kaldığı için ona başvuramıyorum
Ben geri dönmek istiyorum açıkçası ama şu Yeni Zelandaya bir bakayım madem bu kadar güzel ve refah bir ülke ise geçici bile olsa yaşamak bir şans olsa gerek :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X