Siz olsanız doktor değiştirir miydiniz?

nesli2017

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
103
125
Kızlar bende haşimato tiroidi var ve 9 haftalık hamileyim. Yaşadığım yere 45 dk uzaklıkta farklı bi ilçeye gidiyorum özel hastaneye. İki hafta önce tam kan tahlillerim yapıldı ve ben sonucu arayarak öğrendim doktorum tahlillerimn normal olduğunu söyledi. Bu cumartesi günü sonuçları aldım ve tsh değerimin 5.3 olduğunu gördüm dahiliyeye gittim ve dahiliyeci bu değerin yüksek olduğunu söyleyerek tekrar kan tahlili istedi tsh 3.98 çıktı ve dahiliyeci 2.5un altına çekilmesi gerektiğini bunun önemli olduğunu söyleyerek hapımı 1.5a çıkarttı. Benim kafama takılan kısım kadın doğumcunun bu değeri normal bulma kısmı oldu. Bana telefonda keşke deseydi tshımın yüksek olduğunu. Doktora gidip hapımı daha önce yükseltirdim. Sizce doktorumu değiştirmeli miyim? Siz olsanız ne yapardınız?

Konuya hakim olduğum söylenemez, fakat ben olsam giderdim doktora dahiliye doktoruna görünerek böyle bir durum ile karşılaştığımı ve ilaçlarımı da bu şekilde yükselttiğini anlatırdım. hamileliği bu nasıl etkiler diye sorgulardım? Çünkü hamilelik normal bir durumun dışı neticede, yine de son kararı kadın doğum uzmanının vermesi daha doğru olur, bir dahiliyeciden ziyade.

İçiniz rahat etmiyorsa tabii ki farklı bir doktora görünün.
Ben olsam çoktan görünmüştüm, hele ki böyle özel bir durum sözkonusu iken.
İhmal etmeyin lütfen, hem kendi hem de bebeğinizin sağlığı için.

Aynı şeyi ben de yaşadım sağlık ocağındaki testlerde bir değerim referans aralığından fazla çıktı ve oradaki doktor telaşlandırdı beni vücudunda bakteri var diye ama gittiğim 2 kadın doğumcu da bu değerlerin hamilelikte yüksek çıkabileceğini hamile bir kişiyle hamile olmayan birinin elbetteki farklı olduğunu açıkladı. Bence kadın doğum doktoruna danış olur da düzgün bir açıklama yapamazsa değiştirirsin.

Bence değiştirin , gebelikte TSHin 2.5in altında olmasi gerekir. normalde 3.5a kadar normal kabul ediliyor ama gebelerde 2.5in altinda olmasi lazim. dahiliye uzmani haklı. benim ilk gebeligimde tsh'im laboratuar hatasi olarak yuksek çıkmıştı kadin dogumcum endokrine sevk etmisti hemen. sizin degerinize normal demesi dikkatsizlik olmuş bence. bundan sonra akliniza hep takılır normal dedigi şeyler teyit ettirme ihtiyaci hissedersiniz.. en iyisi daha gebeliginizin başındasiniz baska bi uzmanla görüşün derim ben

Bence değiştirin , gebelikte TSHin 2.5in altında olmasi gerekir. normalde 3.5a kadar normal kabul ediliyor ama gebelerde 2.5in altinda olmasi lazim. dahiliye uzmani haklı. benim ilk gebeligimde tsh'im laboratuar hatasi olarak yuksek çıkmıştı kadin dogumcum endokrine sevk etmisti hemen. sizin degerinize normal demesi dikkatsizlik olmuş bence. bundan sonra akliniza hep takılır normal dedigi şeyler teyit ettirme ihtiyaci hissedersiniz.. en iyisi daha gebeliginizin başındasiniz baska bi uzmanla görüşün derim ben
Ben de öyle düşünüyorum. İlk muayenede söylemiştim haşimato tiroidim olduğunu tahlil sonucunu söylerken atlamaması gerekirdi diye düşünüyorum.

Degeriniz yüksek ben de hasimato hastasıyım ama hamile kalamiyorum doktorunu değiştirmeli misin bilmiyorum ama kadın dogumcuyla dahiliye farklı bakıyor dahiliye daha ayrıntıya iniyor bu arada ne kadar süre tedavi sonucu hamile kaldiniz

Ben haşimatoyu Haziran ayında öğrendim. İlk değerlerimi yazayım belki faydası olur.
Serbest t3 2.41,
serbest t4 0.98,
tsh 1.47,
anti tpo 335.81 çıktı.
Endokrinci hamilelik düşünüyor musun, düşünmüyorsan ilaca başlamana gerek yok dedi düşünüyorum deyince euthyrox 25liğe yarım başla gebeliği öğrenince tam içip kontrol ettir dedi. Ben 2.5 ay sonra hamile kaldım.

Aynı durumu ilk gebeliğimde yaşadım hatta bunda yaptırdığım ilk test tsh oldu. Kafın doğum doktorum kanda tsh istemiş benimde 4 civarı çıkmıştı. Ben şehir dışına çıkmam gerektiğini tahlil sonuçlarını geç alacağımı söylemiştim doktora bide geç döllenme vardı geç gidip bebeği görürüm dedim. Ve hastane özel değildi normal devlet hastanesi. Doktor telefon numaramı sekleterden istemiş randevulu sistemle gitmiştim. Beni aradı. Ben şok oldum. Hemen acil şekilde eutrox. Diye Bi ilaç başlamam gerektiğini durumun tehlikeli olduğunu söyledi. Hemen Bi eczane bulup ilacı aldım kullandım şükür . Tahlil sonuçlarını almaya gittiğimde değerim baya düşmüştü ve gebeliğim bitene kadar takipte oldum ilacım 25 mg dan 75 e kadar çıktı. Ve riskli gebelikte takibim yapıldı perinatolojide uzman doktorlar doğum yaptım Can'ım. Detaylı anlattım sana belki dikkatini çeken Bi yer olur. Çok önemli bu rahatsızlık malesef. Bence o doktoru şutla hem para veriyorsun bide ilgi görmüyosun

Canım ben de 7-8 yildir hashimoto hastasiyim ve hergun düzenli ilac kullaniyorum..Hamile kalmadan önce de 2 ayda 1 kan verip tsh degerlerime baktirirdim..Tiroid hormonu,hormonların başıdır..o duzensiz olursa diger hormonlarin da kotu etkilenir ve nefes darligindan tut kalp carpintisina kadar bircok rahatsizliga yol acar,bunu bu hastaligi kucumsememen icin belirtiyorum.Ama dunyanin sonu da degil her 3 kadindan 1 inde bu hastalik vardir,ilaclarini duzenli kullandigin surece hicbir sorun yasamazsin.Ben evlendigimde 6 ay korundum,7. Ay esimle cocuk yapmaya karar verdik ve hamile kaldim ilk deneme ilk ayımda..Normalde hashimoto hastalarinda gebe kalamama sorunu gorulebiliyor ama ben ilaclarimi duzenli kullandigim ve degerlerimi hep takip ettigim icin boyle bir sorun yasamadim..Bence doktorunu degistirmelisin cunku hamilelikte tsh duzensizligi Allah korusun bebekte zeka geriligi ya da dusuk gibi bircok sorunlara yol acabilir,doktorun cok önemli olan bi durumu ihmal etmis,özensiz davranmis.Üstelik özel hastane doktoru,acil baska bir doktor bulmalisin.

Yorumlarınız için gerçekten teşekkür ederim ben de hastalığım hakkında gerekli özeni gösteriyorum ama doktorun bu özeni göstermemesi beni rahatsız etti. Sanırım doktoru değiştirmem en iyisi olcak. İlacımın dozu yükseldi inşallah tsh 2.5un altına iner en kısa zamanda.

Bu değerlere adetin 3 .günü mü bakılıyor. Bölüm dahiliye mi olacak
Ben haşimatoyu Haziran ayında öğrendim. İlk değerlerimi yazayım belki faydası olur.
Serbest t3 2.41,
serbest t4 0.98,
tsh 1.47,
anti tpo 335.81 çıktı.
Endokrinci hamilelik düşünüyor musun, düşünmüyorsan ilaca başlamana gerek yok dedi düşünüyorum deyince euthyrox 25liğe yarım başla gebeliği öğrenince tam içip kontrol ettir dedi. Ben 2.5 ay sonra hamile kaldım.

Bu değerlere adetin 3 .günü mü bakılıyor. Bölüm dahiliye mi olacak

normal zamanda da bakılabilir. ben hamile kalmayı artk düşündüğümz zaman kadın doğm doktoruma gittim, orda testler yapldı. bu değerimi yüksek görnce beni endokrine yönlendirdi. 1 ay sonra da hamile kaldım zaten. ayda bir düzenli olarak endokrin doktoruma da görünüyorum.
dahiliye de bakar ama endokrin daha detaylı inceleme yapıyo

Orda tsh fsh mi bakıldı yoksa anti değerlere bakıldı mı
normal zamanda da bakılabilir. ben hamile kalmayı artk düşündüğümz zaman kadın doğm doktoruma gittim, orda testler yapldı. bu değerimi yüksek görnce beni endokrine yönlendirdi. 1 ay sonra da hamile kaldım zaten. ayda bir düzenli olarak endokrin doktoruma da görünüyorum.
dahiliye de bakar ama endokrin daha detaylı inceleme yapıyo

Degeriniz yüksek ben de hasimato hastasıyım ama hamile kalamiyorum doktorunu değiştirmeli misin bilmiyorum ama kadın dogumcuyla dahiliye farklı bakıyor dahiliye daha ayrıntıya iniyor bu arada ne kadar süre tedavi sonucu hamile kaldiniz
merhaba ayni hasimato hastasiyiz sizle bende hamilelik dudunuyorum olmadi siz de oldumu merak ettim

X