Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

Yalnizbiranne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
1.484
1.503
Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?

Kendi çocuğuna alacağından kısıp, koca koca adamların faturalarını ödemek enayilik ve o çocukların hakkına girmektir.

Bu şartlar altında kesinlikle vermezdim.

Siz 2-3 liranın hesabını yapın, eşiniz kardeşlerinin faturalarının ödemek istesin bir kira parası kadar hemde, haklısınız ama haklı olmanız bir işe yarayacak mi?🤷

Hayır tabiki
Yardım değil enayilik olur bu
Yardım kime yapılır canla başla çalışır ama yetiremez ona yapılır keyfi harcayana değil
Ağzınıza sağlık dicem olmucak, parmaklarınıza sağlık😊onlar da çalışıyor, kendilerine bile bakamıyorlar ben neden eli kolu tutan kocaman adama veriyim ki harcamaya kıyamadığım parayı, ki kenarda birikmişimiz filan yok, kaynım eşimin maaş gününü 4 gözle bekliyor ben bile dikkat etmiyorum o ediyor hemen çaya filan çağırır,bize gelir, illa ki her ay harçlık ister eşimden kocaman adam sapasağlam

Kendi çocuğuna alacağından kısıp, koca koca adamların faturalarını ödemek enayilik ve o çocukların hakkına girmektir.

Bu şartlar altında kesinlikle vermezdim.

Siz 2-3 liranın hesabını yapın, eşiniz kardeşlerinin faturalarının ödemesini istesin bir kira parası haklısınız ama haklı olmanız bir işe yarayacak mi?🤷
Korkarım ki eşim benden gizli verir. O zaman ne onla konuşurum ne yemek yaparım sinirimden ama çözüm değil benim eşim hep enayi

Ağzınıza sağlık dicem olmucak, parmaklarınıza sağlık😊onlar da çalışıyor, kendilerine bile bakamıyorlar ben neden eli kolu tutan kocaman adama veriyim ki harcamaya kıyamadığım parayı, ki kenarda birikmişimiz filan yok, kaynım eşimin maaş gününü 4 gözle bekliyor ben bile dikkat etmiyorum o ediyor hemen çaya filan çağırır,bize gelir, illa ki her ay harçlık ister eşimden kocaman adam sapasağlam

Esiniz saf mi?

Bana karşı değil ama ailesine karşı evet, onlar da çok güzel kullanıyor. Bunu ona anlatamıyorum. Bu akşam ben hep kısıyorum dediğimde yarın git istediğini al yeter ki lafını yapma dedi, laf arasında nankör dedi

Ben yalnız böyle bir maddi imkansızlığın içinde iki yılda hangi akla hizmet iki çocuk yaptınız onu merak ettim
Biri bilerek biri korunurken oldu ben de başa dönsem hiç yapmazdım, evlenmezdim hatta. Çok eziyetini çekiyorum maddi manevi

Bana karşı değil ama ailesine karşı evet, onlar da çok güzel kullanıyor. Bunu ona anlatamıyorum. Bu akşam ben hep kısıyorum dediğimde yarın git istediğini al yeter ki lafını yapma dedi, laf arasında nankör dedi

Siz calisiyor musunuz? Esiniz 3.000 maas aliyor bunun 800 u kiraya gidiyor, bunun faturasi, mutfak masrafi, cocuklarin ihtiyaclari var. Geriye ne kaliyor ki ne alacaksiniz? Ustelik bu paradan kardesler de nasipleniyor. Benim aklim ermedi valla.

Siz calisiyor musunuz? Esiniz 3.000 maas aliyor bunun 800 u kiraya gidiyor, bunun faturasi, mutfak masrafi, cocuklarin ihtiyaclari var. Geriye ne kaliyor ki ne alacaksiniz? Ustelik bu paradan kardesler de nasipleniyor. Benim aklim ermedi valla.
Hayır her şeyden çok kısıyorum. Faturalar, alışveriş aklınıza ne gelirse çok dikkat ediyorum. Daha yeni maaş aldı dün, hemen bugün aramış kaç aylık fatura var ödeyemiyoruz diye, eşim de geldi bana dedi çünkü biliyor verse bile kalan parayla ben idare ederim ama kesinlikle verme dedim

Ben nasıl evlendim biliyor musunuz kuaföre hiç gitmedim gelin başı makyaj filan evde bi tanıdık kendince yaptı. Gelinliği ödünç aldık birinden. Dış çekim, balayı filan yapmadık. O kadar pişmanım ki. Eşimin durumu iyi değil, zora sokmiyim dedim hiç bir şey istemedim. Evlendikten sonra gördüm ki annesi başta olmak üzere ailesi sürekli bir şeyler talep ediyor. Kiralarını verdiği de oldu, borç diye para aldıkları da. Hiç biri geri gelmedi.

Hatta bir şey ekleyeyim, yüzüğümü en ucuzundan aldı. İncecik, hafif bir şeydi ama çok sevmiştim, anlamı büyüktü benim için o zamanlar eşimi çok sevdiğim için. Onu bile %99kaynım çaldı

X