Özellikle son cümlenize bayıldım...
Bu tür konular,kitaplar,konuşmalar son zamanlarda bayağı ilgimi çeker oldu.Bu konu üzerinden,bu konuyla ilgilenenlerle düşüncelerimizi konuşmak,tartışmak isterim...
Örneğin;
O beğendiğim son cümleniz.Değişim derken,nasıl bir değişim? Kendini geliştirerek bir değişim mi,kısıtlandığı yönde bir değişim mi...
Düşününce çok farklı görüşler ortaya çıkacaktır...
Aslında insanlar korktukları ve güvensizlikleri sonucunda en kolay seçimi yaparak kendilerini değilde başkalarını değiştirmeye çalışırlar.. Daha çok nazı geçen insanlara yöneliktir bu davranış. fakat benim görüşüm bu yaptıkları ilişkileri zedelemekten başka birşey değildir.. bu tür konularda yazılar yazıyorum.. hepsini toplayıp kitap çıkarmayı bile düşündüğüm oluyor .. Umarım hayata objektif bakarak yorumlayabilirim
Sanırım yakın bir zamanda bende o kıvama geleceğim :)
Psikolog yardımı alıyorum bu arada.2 ayrı psikologla görüşüyorum hemde :) Üzerime de alınmıyor değilim hani söylediklerinizi :))
Sen iyisin bendennnBen 7 senedir 4 ayrı psikologla görüştüm ilaçlar bilmem neler kullandım :) ama ben kendimi biliyordum aile baskısından onlar mutlu olsun diye gittim hep. ama ne oldu sorun bende değil bu sefer gerçekten onlardaydı :) hayat öyle garip ki aslında tek bir umudun olunca yada hayatına tek bir kişi girince bi anda şansın dönüyor. ben bunu şuanlık başardım sanırım :) istesem psikologa giderim gene. anlat anlat dinlerler :) ama sana tavsiyem kendini biliyorsan sorun yok :) kendi sorununu kendin halledebilirsin :) olmadı bende seve seve dert ortagın olabilirim :)
7 senede ohooooo,kimbilir kimler gider kimler gelir :)) Benim ki daha açılış...
Başarmana sevindim.Ancak bende öyle bir umut yok şimdilik.Daha kötüye gittiğimin farkındayım...
Sanırım ailenin değişmeni istemesi sebebiyle böyle bir konu açmak aklına geldi,yanlış mıyım? :)
Gözlemlerin doğru :) En yakınım annem bile beni bilmez. hep yanlış anlarlar (anlamak istedikleri gibi ) bende en sonunda güya pes ettim ve istediklerini yapmaya başladım. ama her zaman kendi içimde ne olup bittiğini ben biliyorum.. sadece ben .. onlar daha inansınlar onların istediği gibi biri olduguma :) ben biliyorum ya kendimi o bana yeter :)
sen açılışı yap bak sonra neler değişecek hayatında :) sen doktorlara derdini anlatırken aslında kendine anlatıyor olacaksın :) problemlerinin ne oldugundan emin değilim ama atlatırsın öyle yada böyle. ama sakın içinde biriktirme :)
Problem sadece bende olsaaaa...
Nişanlıyım.Ve nişanlımın aslında benden daha fazla tedaviye ihtiyacı var.Mesela yazdıklarını nişanlım okusa,alnından öper :) Birçok sonuca çıkarabiliyorum ben yazınızı.Hem kendi adıma,hem nişanlım adına düşününce :) Cümle içinde nasıl anlatılır,orasını düşünüyorum hala...
Ama böyle bir konuda konuşmak güzel :))
Biraz konuyu açsan belki ben yardım edebilirim sana. tabi istersen.. :) Diyorum ya bazen tek birşey bile hayatınızı değiştirebilir..
Anladım bizdede tam tersi sorunlar var :)
Aslında nişanlın kendine güvenmediği için seni ilişkinizi bu kdar zora sokup yıpratıyor. kültür farkı düşünce ayrılıkları gibi problemler doğaldır fakat çok aşırı biçimde oldugundan bencede psikiyatrise gitmek iyi fikir. onu nasıl götüreceksin.. asıl sorun bu. kendini ona anlat o bağırsın çağırsın sen sus anlat. seni anlarsa tıpış tıpış gelir.. aslında anlattıkların sizin sorununuz değil onun sorunu. sevgili olsanız ben derdim seni sahiplenmek için böyle yapıyor diye ama şimdi bi nişan var bi yüzük var. böyle yapması saçma ve oldukça çocukluktur. kuzeninmiş. akraba yani. bu durum onun kıskançlıklarını bitirmesi gerekirken daha çook çoğaltmış gibi geldi bana. senin değil onun uzmandan bir yardım alması gerekir bence..
Sağol canım benim.Bunları duymak beni rahatlatıyor ama onu daha da sinirlendiriyor tabii.İşini bahane mi ediyor bilmiyorum.Oysa istediği an çıkıyor bunun haricinde...
Ben evlenmekten çok korkuyorum açık söyleyeyim...
oncelikle, boyle guzel bir dusunceyi buraya kelimelere doktugun icin sana cok tesekkur ederim.
Bende sizin gibi bu tur sosyo-psiko konulari cok sverim ve yakindan ilgilenerim ama sizin kdr teferuatli bilgili dglm. ve acikcasi tecrubelerinize dayanarak yazdiklariniz cok ilgimi cekti. Keske sohbete ince ve derin konulara girerek dvm etsek.. boyle konulari tartismak zevk veriyor.. eger Nixi ve eftelya sohbete dvm ederseniz beni cagirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?