• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz Kendinize İnanın Başkaları Da Size İnanacaktır

Nixi_

ßir dilek tut.. Amy~
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
203
3
46
Ankara
Zaman zaman başkaları tarafından iyi anlaşılamadığımızdan kendimizi iyi ifade edemediğimizden yada başkalarını anlayamadığımızdan şikayet eder dururuz. Bu durum ile hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde karşılaşmışızdır. Hatta belki felsefesini yaparak derinlemesine konuyu incelemiş yada umursamadan yalnızca şikayetimizi dile getirmişizdir.

Bir olayı ifade etmenin bir düşünceyi söylemenin bin bir çeşit yolu vardır. Sesinizin tonu seçtiğiniz kelimeler konuşmaya başladığınız zaman söylediğiniz ilk kelime sizin aslında istemediğiniz bir biçimde algılanmanıza neden olabilir. Fakat ağzınızdan çıkan bir sözün yada yazdığınız bir kelimenin artık dönüşü yoktur.

Hep insanları anlamayı isteriz. Fakat öncelikle kendimizi anlayabilsek; neden yapıldığımızı gerçekten ne olduğumuzu neden böyle davrandığımızı güçlü yanlarımızı ve onları nasıl kuvvetlendirebileceğimizi zayıflıklarımızı anlayabilsek onların üstesinden de gelmeyi bilebilirdik.

Hep insanları değiştirmeyi isteriz. Diğer insanları anlamaya çalışırken bizden değişik oldukları için yanlış olmadıklarının farkına varabiliyor muyuz? Bir insanı seviyorsunuzama onun beğenmediğiniz yönleri var onu değiştirmek istiyorsunuz. Peki hiç düşündünüz mü? O insan değişince sizin sevdiğiniz insan mı olacak yoksa başka bir insan mı? İnsanları olduğu gibi kabul etmeli herşeyi ile bütünüyle. İnsanlar değişime karşı değildir. Onlar değiştirilmeye karşıdırlar..

Güzel bir yazı :) Çok doğru söylemişsin. İnsanların ilk önce kendilerine bakmaları gerekiyor. Paylaştığın için teşekkürler. :71:

Özellikle son cümlenize bayıldım...

Bu tür konular,kitaplar,konuşmalar son zamanlarda bayağı ilgimi çeker oldu.Bu konu üzerinden,bu konuyla ilgilenenlerle düşüncelerimizi konuşmak,tartışmak isterim...

Örneğin;

O beğendiğim son cümleniz.Değişim derken,nasıl bir değişim? Kendini geliştirerek bir değişim mi,kısıtlandığı yönde bir değişim mi...

Düşününce çok farklı görüşler ortaya çıkacaktır...

Özellikle son cümlenize bayıldım...

Bu tür konular,kitaplar,konuşmalar son zamanlarda bayağı ilgimi çeker oldu.Bu konu üzerinden,bu konuyla ilgilenenlerle düşüncelerimizi konuşmak,tartışmak isterim...

Örneğin;

O beğendiğim son cümleniz.Değişim derken,nasıl bir değişim? Kendini geliştirerek bir değişim mi,kısıtlandığı yönde bir değişim mi...

Düşününce çok farklı görüşler ortaya çıkacaktır...

Aslında insanlar korktukları ve güvensizlikleri sonucunda en kolay seçimi yaparak kendilerini değilde başkalarını değiştirmeye çalışırlar.. Daha çok nazı geçen insanlara yöneliktir bu davranış. fakat benim görüşüm bu yaptıkları ilişkileri zedelemekten başka birşey değildir.. bu tür konularda yazılar yazıyorum.. hepsini toplayıp kitap çıkarmayı bile düşündüğüm oluyor .. Umarım hayata objektif bakarak yorumlayabilirim :1:

Aslında insanlar korktukları ve güvensizlikleri sonucunda en kolay seçimi yaparak kendilerini değilde başkalarını değiştirmeye çalışırlar.. Daha çok nazı geçen insanlara yöneliktir bu davranış. fakat benim görüşüm bu yaptıkları ilişkileri zedelemekten başka birşey değildir.. bu tür konularda yazılar yazıyorum.. hepsini toplayıp kitap çıkarmayı bile düşündüğüm oluyor .. Umarım hayata objektif bakarak yorumlayabilirim :1:

Sanırım yakın bir zamanda bende o kıvama geleceğim :)

Psikolog yardımı alıyorum bu arada.2 ayrı psikologla görüşüyorum hemde :) Üzerime de alınmıyor değilim hani söylediklerinizi :))

Sanırım yakın bir zamanda bende o kıvama geleceğim :)

Psikolog yardımı alıyorum bu arada.2 ayrı psikologla görüşüyorum hemde :) Üzerime de alınmıyor değilim hani söylediklerinizi :))

Sen iyisin bendennn :34: Ben 7 senedir 4 ayrı psikologla görüştüm ilaçlar bilmem neler kullandım :) ama ben kendimi biliyordum aile baskısından onlar mutlu olsun diye gittim hep. ama ne oldu sorun bende değil bu sefer gerçekten onlardaydı :) hayat öyle garip ki aslında tek bir umudun olunca yada hayatına tek bir kişi girince bi anda şansın dönüyor. ben bunu şuanlık başardım sanırım :) istesem psikologa giderim gene. anlat anlat dinlerler :) ama sana tavsiyem kendini biliyorsan sorun yok :) kendi sorununu kendin halledebilirsin :) olmadı bende seve seve dert ortagın olabilirim :) :71:

Sen iyisin bendennn :34: Ben 7 senedir 4 ayrı psikologla görüştüm ilaçlar bilmem neler kullandım :) ama ben kendimi biliyordum aile baskısından onlar mutlu olsun diye gittim hep. ama ne oldu sorun bende değil bu sefer gerçekten onlardaydı :) hayat öyle garip ki aslında tek bir umudun olunca yada hayatına tek bir kişi girince bi anda şansın dönüyor. ben bunu şuanlık başardım sanırım :) istesem psikologa giderim gene. anlat anlat dinlerler :) ama sana tavsiyem kendini biliyorsan sorun yok :) kendi sorununu kendin halledebilirsin :) olmadı bende seve seve dert ortagın olabilirim :) :71:

7 senede ohooooo,kimbilir kimler gider kimler gelir :)) Benim ki daha açılış...

Başarmana sevindim.Ancak bende öyle bir umut yok şimdilik.Daha kötüye gittiğimin farkındayım...

Sanırım ailenin değişmeni istemesi sebebiyle böyle bir konu açmak aklına geldi,yanlış mıyım? :)

7 senede ohooooo,kimbilir kimler gider kimler gelir :)) Benim ki daha açılış...

Başarmana sevindim.Ancak bende öyle bir umut yok şimdilik.Daha kötüye gittiğimin farkındayım...

Sanırım ailenin değişmeni istemesi sebebiyle böyle bir konu açmak aklına geldi,yanlış mıyım? :)

Gözlemlerin doğru :) En yakınım annem bile beni bilmez. hep yanlış anlarlar (anlamak istedikleri gibi ) bende en sonunda güya pes ettim ve istediklerini yapmaya başladım. ama her zaman kendi içimde ne olup bittiğini ben biliyorum.. sadece ben .. onlar daha inansınlar onların istediği gibi biri olduguma :) ben biliyorum ya kendimi o bana yeter :)

sen açılışı yap bak sonra neler değişecek hayatında :) sen doktorlara derdini anlatırken aslında kendine anlatıyor olacaksın :) problemlerinin ne oldugundan emin değilim ama atlatırsın öyle yada böyle. ama sakın içinde biriktirme :) :1:

Gözlemlerin doğru :) En yakınım annem bile beni bilmez. hep yanlış anlarlar (anlamak istedikleri gibi ) bende en sonunda güya pes ettim ve istediklerini yapmaya başladım. ama her zaman kendi içimde ne olup bittiğini ben biliyorum.. sadece ben .. onlar daha inansınlar onların istediği gibi biri olduguma :) ben biliyorum ya kendimi o bana yeter :)

sen açılışı yap bak sonra neler değişecek hayatında :) sen doktorlara derdini anlatırken aslında kendine anlatıyor olacaksın :) problemlerinin ne oldugundan emin değilim ama atlatırsın öyle yada böyle. ama sakın içinde biriktirme :) :1:

Problem sadece bende olsaaaa...
Nişanlıyım.Ve nişanlımın aslında benden daha fazla tedaviye ihtiyacı var.Mesela yazdıklarını nişanlım okusa,alnından öper :) Birçok sonuca çıkarabiliyorum ben yazınızı.Hem kendi adıma,hem nişanlım adına düşününce :) Cümle içinde nasıl anlatılır,orasını düşünüyorum hala...

Ama böyle bir konuda konuşmak güzel :))

Problem sadece bende olsaaaa...
Nişanlıyım.Ve nişanlımın aslında benden daha fazla tedaviye ihtiyacı var.Mesela yazdıklarını nişanlım okusa,alnından öper :) Birçok sonuca çıkarabiliyorum ben yazınızı.Hem kendi adıma,hem nişanlım adına düşününce :) Cümle içinde nasıl anlatılır,orasını düşünüyorum hala...

Ama böyle bir konuda konuşmak güzel :))

Biraz konuyu açsan belki ben yardım edebilirim sana. tabi istersen.. :) Diyorum ya bazen tek birşey bile hayatınızı değiştirebilir..

Biraz konuyu açsan belki ben yardım edebilirim sana. tabi istersen.. :) Diyorum ya bazen tek birşey bile hayatınızı değiştirebilir..

Nişanlımla anlaşamıyoruz.Aşırı kıskanç,baskıcı,sinirli.Bende normal olsam,hani belki alttan alabileceğim şeyler vardır.Eylülden beri gidiyorum psikoloğa.Kendi sorunlarım için başladım aslında.Örneğin bir sosyal fobi.Tabii altında daha panik atak ve anksiyete de varmış.Ancak bunlar için hiç bir adım atamadık.Her hafta nişanlımla olan sorunları konuşmaktan.Ve 3 ay olacak,psikoloğada gitmiyorum.En son perşembe günü gittim.Beni çok fazla üzen olayları anlattım.(Kıskançlık krizine girip bana söylemediği laf,hakaret kalmamıştı)

Psikoloğa ikna etmişken,psikiyatra gitmesi gerektiğini söyledi danışmanım.Aslında bende biliyordum tabii,çok araştırdım ne yapabilirim diye.Şimdide ben hasta değilim diye bağırıp çağırıyor,zoruna gidiyor :)

Değişme konusuna gelince,şimdi bu durumda onun düşüncesi şu oluyor;

Beni değiştirmeye,kendi istediklerini kabullendirmeye çalışıyor.Herşeye tamam diyen birini istiyor karşısında...

Ama tam tersi durumdayken,yani şu an da;

O beni değiştirmeye,kimseyle görüşüp konuşmamı istemediği için baskıyla,öfkeyle bunu yaptırmaya çalışıyor.

Kültür farkı desem,nişanlım kuzenim.Ama tabii o Sivas'ta yetişmiş,ben İstanbul'un göbeğinde.Haa ailem öyle serbest bırakmazdı tabii ama yine de bir fark var arada.O beni kendi düşündüğü gibi biri yapmaya çalışıyor,kendi içinin rahat edeceği şekilde,bende onu tüm şüphe ve paranoyalarından kurtarmaya çalışıyor,birde sonraki halini merak ediyorum.

Kim kimi değiştirmeye çalışıyor şimdi? :))

Biraz uzun oldu sanırım...

Anladım bizdede tam tersi sorunlar var :)
Aslında nişanlın kendine güvenmediği için seni ilişkinizi bu kdar zora sokup yıpratıyor. kültür farkı düşünce ayrılıkları gibi problemler doğaldır fakat çok aşırı biçimde oldugundan bencede psikiyatrise gitmek iyi fikir. onu nasıl götüreceksin.. asıl sorun bu. kendini ona anlat o bağırsın çağırsın sen sus anlat. seni anlarsa tıpış tıpış gelir.. aslında anlattıkların sizin sorununuz değil onun sorunu. sevgili olsanız ben derdim seni sahiplenmek için böyle yapıyor diye ama şimdi bi nişan var bi yüzük var. böyle yapması saçma ve oldukça çocukluktur. kuzeninmiş. akraba yani. bu durum onun kıskançlıklarını bitirmesi gerekirken daha çook çoğaltmış gibi geldi bana. senin değil onun uzmandan bir yardım alması gerekir bence.. :71:

Anladım bizdede tam tersi sorunlar var :)
Aslında nişanlın kendine güvenmediği için seni ilişkinizi bu kdar zora sokup yıpratıyor. kültür farkı düşünce ayrılıkları gibi problemler doğaldır fakat çok aşırı biçimde oldugundan bencede psikiyatrise gitmek iyi fikir. onu nasıl götüreceksin.. asıl sorun bu. kendini ona anlat o bağırsın çağırsın sen sus anlat. seni anlarsa tıpış tıpış gelir.. aslında anlattıkların sizin sorununuz değil onun sorunu. sevgili olsanız ben derdim seni sahiplenmek için böyle yapıyor diye ama şimdi bi nişan var bi yüzük var. böyle yapması saçma ve oldukça çocukluktur. kuzeninmiş. akraba yani. bu durum onun kıskançlıklarını bitirmesi gerekirken daha çook çoğaltmış gibi geldi bana. senin değil onun uzmandan bir yardım alması gerekir bence.. :71:

Sağol canım benim.Bunları duymak beni rahatlatıyor ama onu daha da sinirlendiriyor tabii.İşini bahane mi ediyor bilmiyorum.Oysa istediği an çıkıyor bunun haricinde...

Ben evlenmekten çok korkuyorum açık söyleyeyim...

Sağol canım benim.Bunları duymak beni rahatlatıyor ama onu daha da sinirlendiriyor tabii.İşini bahane mi ediyor bilmiyorum.Oysa istediği an çıkıyor bunun haricinde...

Ben evlenmekten çok korkuyorum açık söyleyeyim...

korkuyorsan evlenme güzelim sende :) ciddiyim bak.. daha gençsin yaa! kuzenin akraban diye kendine ne diye baskı kuruyorsunki. kurma! bütün hayatını böylemi geçireceksin yani? hem seviyorsa niye seni incitiyor? seven insan sevdiğini üzmez ya. kıskançlıkta bi yere kadar. valla bak evlenme. en ufak bi şüphen varsa bile at yüzüğü gitsin. seni üzeni sen niye hala el üstünde tutuyorsunki?

oncelikle, boyle guzel bir dusunceyi buraya kelimelere doktugun icin sana cok tesekkur ederim.
Bende sizin gibi bu tur sosyo-psiko konulari cok sverim ve yakindan ilgilenerim ama sizin kdr teferuatli bilgili dglm. ve acikcasi tecrubelerinize dayanarak yazdiklariniz cok ilgimi cekti. Keske sohbete ince ve derin konulara girerek dvm etsek.. boyle konulari tartismak zevk veriyor.. eger Nixi ve eftelya sohbete dvm ederseniz beni cagirin :34:

Yazini okdr begendim ki kopyasini aldim ama yazinin alt trafina "alinti" oldugunu belirttim umarim bu durum seni rahatsiz etmemistir. Eger uygun gormuyorsan soyle silerim.. Yazara saygim var :71:

oncelikle, boyle guzel bir dusunceyi buraya kelimelere doktugun icin sana cok tesekkur ederim.
Bende sizin gibi bu tur sosyo-psiko konulari cok sverim ve yakindan ilgilenerim ama sizin kdr teferuatli bilgili dglm. ve acikcasi tecrubelerinize dayanarak yazdiklariniz cok ilgimi cekti. Keske sohbete ince ve derin konulara girerek dvm etsek.. boyle konulari tartismak zevk veriyor.. eger Nixi ve eftelya sohbete dvm ederseniz beni cagirin :34:

Hadi o zaman canım,sende katıl,derin konular aç bakalım :))

Back