siz hiç anne sütü faydalı değildir diye bebeğini emzirmeyen bir anne gördünüzmü

memişleri sarkmasın dıye emzırmemıs cok bellı..
hadı unv cahıllıgı alıyor eşeklığı baki kalıyo dıyelım ;
kocası doktor dedın.. Tıp doktoru değil sanırım. saksı doktorumu o baba.. nasıl müdahale edemez !!
yok canım ya babasıda bişey demiyo eşi ne derse onaylıyo. gerçi dese ne olacak okadar dediğim dedik bi kadındırki asla fikrinden dönmez

Bu kadar kadının annenin kafası calismiyo çocuğunu emziriyo.
bak sen çok fazla zekadan ne hale gelmiş kadincagiz.
yazık çocuk için üzüldüm

Acaba sütü kesilmiş olabilir mi? Utandığından da söyleyememiş olabilir. Ülkemizde bunun baskısı çok fazla. Sanki damızlık sürüyüz.. Sütümüz gelmezse çürüğe ayrılıyoruz.
Çok şükür sütüm fazlaydı ama kızım erken doğduğu için memeyi tutamadı sonra biberona alıştı.Ben de 1 sene sağarak verdim ama mecbur arada mama verdim çünkü sağma, emme gibi olmuyor. İnsanların küçümseyen bakışları yüzünden ağlaya ağlaya süt sağıyordum. Ben eksiğim diye düşünüyordum. Çocuğumu bile emziremedim diye düşünüyordum.
Ne kadar yanlışmış !

Biliyorum canim, ama mama icen cocuklar sistikce sisiyor, ici hava dolu bir balon gibi oluyorlar. Hic saglikli bir durum degil, mecbur kalmadikca verilmemesi gerekir. Arkadasinizin gercekten ya sütü yok bunu sakliyor (niye saklanir bilmem), ya dedigim gibi memeleri sarkar diye emzirmiyor, ya da gercekten kör cahil.
Dini acidan kuvvetliyse bari öyle ikna edin, Kuran'da bile cocuklarin 2 yasina kadar emzirilmesi gerektigi yazar. Kuranda emzirme ile ilgili ayet var. Ne bileyim dini acidan hani kuvvetliyse belki o sekilde anlar.

Kocasida nasil doktormus anlam veremedim. Ama bence bu isin icinde baska birsey var, cünkü bu kadar cahillik olmaz. Köyde yasayan kadinlarimiz bile anne sütünün faydalarini, cocuga ne gibi yararlari oldugunu adlari gibi bilip siraliyorlar. Garip bir arkadasiniz varmis.

bu kişi bizim akrabamız oluyo canım biz hatta eşimle kurandaki ayeti bulup gösterdik de ona ama fayda etmedi. kendisi çok kibirli çok fazla ben herşeyi bilirim kafasında yaşayan bir insan o siyah beyaz dediyse beyaz olmak zorunda asla yanlışını kabul etmez. kocasınıda çocuğunuda saflaştırdı

Acaba sütü kesilmiş olabilir mi? Utandığından da söyleyememiş olabilir. Ülkemizde bunun baskısı çok fazla. Sanki damızlık sürüyüz.. Sütümüz gelmezse çürüğe ayrılıyoruz.
Çok şükür sütüm fazlaydı ama kızım erken doğduğu için memeyi tutamadı sonra biberona alıştı.Ben de 1 sene sağarak verdim ama mecbur arada mama verdim çünkü sağma, emme gibi olmuyor. İnsanların küçümseyen bakışları yüzünden ağlaya ağlaya süt sağıyordum. Ben eksiğim diye düşünüyordum. Çocuğumu bile emziremedim diye düşünüyordum.
Ne kadar yanlışmış !

sütü vardı canım ya kıyafeti ıslanırdı sütten hem sütü olmamış olsa bile allahın verdiği nimet böyle kötülenirmi basitleştirilirmi

memelerim bozulmasın diye, sütüm yaramıyor diye (bebeği kilo almıyormuş mama yiyenler tosuncuk gibiymiş), zayıflama hapı kullanamıyorum diye, sigara içemiyorum diye, eşimle cinsel hayatımız bozuldu diye emzirmeyen birsürü kadın duydum :KK14:

memelerim bozulmasın diye, sütüm yaramıyor diye (bebeği kilo almıyormuş mama yiyenler tosuncuk gibiymiş), zayıflama hapı kullanamıyorum diye, sigara içemiyorum diye, eşimle cinsel hayatımız bozuldu diye emzirmeyen birsürü kadın duydum :KK14:
yazık böyle kadınların çocuklarına...

Göğüsleri deforme olmasın diye emzirmeyen tanıdığımda var, anne sütü faydasız diye emzirmeyip mama veren babası doktor bir tanıdığımda var. Şaşırmadım bu sebeple. Formül mamanın içeriğinin daha dolu olduğunu savunuyordu babası. Size gülmesi yanlış tabi bu tanıdığınızın ama sizinde bu kadar ilgili olmanız, ısrarla altında başka sebepler aramanız tuhaf. Hazır mama çok iyi olmayabilir evet ama zehirde değil en nihayetinde, anne sütüne yakın formüle edilmiş, bebeklere özel bir ürün yani. Mecburiyetten onu vermek zorunda olan annelerde var, hepsinin çocuğu obez mi yada öyle mi olacak ilerde? Yapmayın, insanların kendi tercihleri, saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.
Bu arada kızıma hiç formül mama vermemiş/vermek zorunda kalmamış bir anne olarak saygı duyuyorum çevremde mama tercihi yapanlara.
Sizde boşverin derim, kendi tercihi.

evet ben gördüm bir yakınım anne sütünün %90 sudur bebeğime su mu içiricem diye bebeğini emzirmedi hep hazır mamalarla kavanoz mamalarıyle büyüttü bebeğini, o ara bende doğum yaptım ben emzirdikçe güldü bize her nekadar anlatsam da anne sütünün faydalarını ikna edemedik. ve şimdi çocuğu obez ben tam iki yıl emzirdim maşallah gelişimi çok güzel ve inanamayacağınız bişey söyleyimmi bu kişi kendisi univ. mezunu eşi ise doktor.....
Bu konuyu neden konu açacak kadar taktınız ki bence çok yanlış ama bu onun tercihi insanların hayatıyla uğraşmak bize bi şey kazandırmıyo karışmak da öyle..

bu kişi bizim akrabamız oluyo canım biz hatta eşimle kurandaki ayeti bulup gösterdik de ona ama fayda etmedi. kendisi çok kibirli çok fazla ben herşeyi bilirim kafasında yaşayan bir insan o siyah beyaz dediyse beyaz olmak zorunda asla yanlışını kabul etmez. kocasınıda çocuğunuda saflaştırdı
Ben kibirli bulduğum hoşlanmadığım arkasından konuştuğum insanları çıkarıyorum hayatımdan aksi takdirde kendimle çelişirim riyakar olurum siz bu bayanı sevmiyosunuz faxla görüşmeyin bence bu konunun üstüne oturup karşılıklı çay içmeyin mesela :)

Ne var Bende emzirenedim yetersiz di.ilk ağız sütü alabildi .mamayla büyüdü obez de olmadı sağlıklı ve güçlü .her mama veren öylemi olmk zorunda .saygı duymak gerek doktrlar bile emzirmiyor tanıdık var.ama rahatsız eder süt varsa kaynar memede acı olur.boşaltınca rahatlıyor insan .

yazık böyle kadınların çocuklarına...

Kadını topluca kınamak için mi konu açtınız anlamadım?

Ayrıca her bebeğine mama veren kadının çocuğu obez mi? Sebebi yüzde yüz bu diyemezsiniz.
Benim cok sevdiğim bir bebek suan obez denmese de kilosunun üstünde bayagı ama gayet anne sütüyle büyüdü.
Sütten dolayı değil de annenin ''faydalı beslenme'' konusunda eksiklikleri olduğu için kilo alıyordur büyük ihtimal.

Bence bir kadının emzirmesi kimseye bu kadar dert olmamalı

X