• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz de adetler nasıl?

cosinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2010
6
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konu var ve fikrinizi merak ediyorum. benim nişanlım giresunlu. yaza düğünümüz var inşallah. nişanda bana set taktılar ama kayın validem kendisi beğenip almış bana ne beğendiğimi sormadı. bende bu duruma üzüldü. düğünde kendi beğendiğim takıyı söylerim onu alırlar diye düşünüyordum. arkadaşlarımla konuştum, onlar da şunu söyledi; karadenizlilerde adetlere göre nişanda set takıldıysa düğünde de ya tekrar aynı seti kız tarafından alıp takıyorlarmış ya da bilezik alıyorlarmış.. benim kafama takıldı, adetlerni bilen varsa ltf beni bilgilendirin.
ucuz birşey de değil bunlar, benim zevkim sorulmadan alınması moralimi bozdu.

lütfen bana yardımcı oluuuun :50:
valla karadenizli değilim bilmyrm doğuluyum ama bizim adetlere yakın..ne alırsa alsın takma kafana ilerde satarsın takamzsan da değşşirsin karşı tarafıda kendine yıpratmana kırmana değmez ..benimde nişanımda bilezik almıştı kayınvalidem geitrmşti..ama değiştik yüüzk alınırken.nişanlım kabul etti öyle..takıyı yani sensiz almalalrı lazım takan sensn gelinlkle ha düğünde takıcklrsa ayrı..evt erkek evi ne alıyorsa kzı evide bişylr takıyo bizdede öyle..aynısı şart deilde bütçeye göre işte..:44:

benim esimde sinopLu, evet karadeniz tarafi sanirim böyleymis altinlari alip dügünde takarlarmis.. ama bizde tam tersi nisan alisverisi yapldktan sonra altinlar gelinde kalir o gün takar dügünde de dahil, hiç çkarmaz istedigi zaman çkrarir.. bizimde bu konuda biraz sorunumuz oldu bizde dedik tamam dügünde veririz takarsnz diye ama kayinvalidem hiç bi konuda benden habersiz bisey almadi herseyi bana gösterip aldilar sagolsunlar bu konuda...

Back